Ultimate Blockchain Technology Guide: Vallankumous muuttaa maailmaa

Ledger-tekniikka, Blockchain, tuli maailmaan ja pystyi muuttamaan kaikkea. Blockchain-tekniikka säästää paljon rahaa, ei vaadi suurta määrää kirjanpitoa ja muuttaa IT-osaa aivan eri tavalla.

Salausvaluutat perustuvat tähän kirjanpitojärjestelmään. Yksi hypedistä on bitcoin, joka valloittaa melkein koko maailman. Jos olet vasta aloittelija tästä tekniikasta ja olet utelias koko blockchain-julkisivusta, olet tullut oikeaan paikkaan.

Puhun kaikesta, mitä on tiedettävä blockchain-tekniikasta. Katsotaan siis, mitä tämä aloittelijan opas kattaa lohkoketjussa.

Contents

Sisällysluettelo

Luku-1: Mikä on Blockchain-tekniikka?
Luku-2: Erilaiset lohkoketjut
Luku-3: Blockchain-tekniikan eri sukupolvet
Luku-4: Blockchain-teknologian pino
Luku-5: 10 Tosielämän skenaariot: Kuinka Blockchain-tekniikka vaikuttaa päivittäiseen elämään?
Luku-6: 6 johtavia lohkoketjuympäristöjä, joista sinun tulisi tietää
Luku-7: Esimerkkejä hajautetuista lohkoketjusovelluksista
Luku-8: Erilaiset tyypit Blockchainin konsensuspöytäkirjoista
Luku-9: Blockchainin tulevaisuus
Lopulliset ajatukset

Aloitetaan nyt pääaiheesta?

 

Luku 1: Mikä on Blockchain-tekniikka?

Lohkoketju on toinen vallankumouksellinen tekniikka, joka voi muuttaa Internetin tapoja samalla tavalla kuin avoimet ohjelmistot tekivät. Aivan kuten he, blockchain vie jonkin aikaa jäähtyä ja saada kohtuuhintainen kaikille käytettäväksi modernissa kehityksessä.

Voi kestää vuosia saavuttaa todellinen potentiaali, joka on sisällä. Koska blockchain on hajautettu P2P-pääkirjajärjestelmä, kuka tahansa voi nähdä muiden käyttäjien merkinnät, mutta epäilemättä kukaan ei voi muuttaa sitä.

Se lisää läpinäkyvyyttä koko järjestelmässä.

On kuitenkin epätodennäköistä, että se ottaisi hallitusten käyttämän perinteisen keskitetyn tietokantaverkon haltuunsa. pikemminkin se voi rakentaa uuden järjestelmän globaaleissa yrityksissä.

 

Kun uutta tekniikkaa otetaan käyttöön joka vuosi, olemme uuden aikakauden partaalla.

Voit päivittää lohkoketjun vain konsensusalgoritmilla. Joten kun uusi tietojoukko ladataan järjestelmään, kukaan ei voi muuttaa sitä. Lohkoketju sisältää tarkkoja ja luotettavia tietoja kirjanpidosta.

 

Yksinkertaisesti sanottuna, voit kirjoittaa sen vain kerran, jolloin sitä ei voi muuttaa. Se ei ole yksi tekniikka, vaan pikemminkin erilainen arkkitehtuurijärjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat tehdä tapahtumia eri tavalla. Luuletko, että blockchain on tarkoitettu vain nukkeille? Miksi et tiedä.

Ota selvää siitä, kuka keksi blockchainin täältä!

Mitä Blockchain-tekniikka voi tehdä?

Verkko voi muodostaa yhteyden käyttäjiin ja tehdä suoria tapahtumia heidän välillä. Järjestelmä ylläpitää aikaleimoja ja kirjanpitoja automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse kolmannen osapuolen virallisia lukuja järjestelmässä.

Kaikki blockchain-tekniikan käyttäjät ovat kuitenkin järjestelmänvalvojia. Voit käyttää älykkäitä sopimuksia myös blockchain-tekniikassa. Koska verkko käyttää konsensusalgoritmeja, voit luoda projektin nopeasti tietyin ehdoin.

Joten kun kaikki ne on toteutettu vastaavasti, jokainen projektin jäsen saa oikeudenmukaisen jaon maksuistaan. Tämä eliminoi priorisoinnin tai suosimisen tiimityössä.

Hieno esimerkki olisi kiinteistömarkkinat. Jos tietyt ehdot eivät täyty kaupoissa, tapahtuma ei koskaan tapahdu. Yleensä estoketjussa käyttäjät käyttävät verkoissa omaa määritettyä valuuttaa maksamaan rahana.

 

Blockchain-tekniikka selitetty: miten se toimii?

Puhutaan nyt sen toiminnasta. Mutta ensin katsotaan joitain tärkeitä ominaisuuksia koko järjestelmästä.

 1. Blockchain pitää pisteet kaikenlaisesta tiedonvaihdosta. Tätä kutsutaan kirjanpitojärjestelmäksi ja tiedonvaihtoa kutsutaan “tapahtumiksi”. Vahvistuksen jälkeen jokainen tapahtuma lisätään pääkirjaan lohkona.
 2. Se käyttää erilaista hajautettua verkkoa varmistaakseen, että jokainen tapahtuma on P2P-solmujen välisessä pisteessä.
 3. Kun lohko on lisätty ja vahvistettu, kukaan ei voi muuttaa sen tietoja.

Prosessi

Blockchain varmistaa tämän verkon turvallisuuden käyttämällä avainta. Jos käytät salattuja avaimia, saat ainutlaatuisen tunnisteen, jota kukaan ei voi rikkoa. Saat yksityisen ja julkisen avaimen. Tämän yhdistelmän avulla saat yksilöllisen identiteetin.

Muut käyttävät julkista avainta löytääksesi sinut verkosta. Yksityisen avaimen avulla voit allekirjoittaa minkä tahansa toiminnon tai valtuuttaa julkiseen avaimeesi liittyvät tapahtumat.

Jos ajattelet salausvaluuttoja, julkista avainta käytetään lompakkosi osoitteena, ja käytät yksityistä avainta nostamaan, lähettämään tai ostamaan digitaalista rahaa. Siksi on tärkeää, että pidät tämän avaimen turvassa.

Jos joku saa käsiinsä yksityisen avaimesi, hän voi käyttää kaikkia digitaalisia resurssejasi ja käyttää sitä väärin.

Joten aina kun lähetät jotain verkon kautta, valtuutat sen. Se voi olla jotain “Todd lähettää Jamie 2 BTC: tä”, tämä sisältää Jamien julkisen avaimen hänen löytämiseksi ja Toddin julkisen ja yksityisen avaimen tapahtuman salaamiseksi.

Tapahtuman jälkeen järjestelmän solmut tarkistavat sen, ja se lisätään pääkirjaan yksilöllisen tunnuksen ja aikakehyksen avulla.

Lyhyesti sanottuna kaikilla tapahtumilla on samat ominaisuudet, julkinen avain, digitaalinen allekirjoitus, yksilöllinen tunnus ja aikaleima.

Mutta miten he varmistavat, että olet täysin tuntematon?

Julkisilla avaimilla ei ole tunnistettavaa sekvenssiä, et aio laittaa nimesi sinne. Se koostuu satunnaisista kirjaimista ja numeroista. Siksi kukaan ei voi jäljittää sitä sinuun tai päinvastoin.

Voit myös luoda niin paljon avainsanoja kuin haluat ja keksiä uusia avainpareja prosessin aikana.

 

Kuinka turvallista Blockchain-tekniikka on?

Mikään järjestelmä ei ole “hakematon” Internetissä. Mutta blockchain varmistaa, että se on tähän mennessä yksi turvallisimmista. Monet teollisuuslaitokset vahvistivat tämän lausunnon, mukaan lukien Northwest Passage Ventures.

Se ei toimi kuten perinteiset keinot, kuten pankit, joten hakkeroimiseksi sinun täytyy hakkeroida kaikki tietokoneet sitä käyttämällä. Prosessi on äärimmäisen hankala, ja siksi sitä pidetään erittäin turvallisena.

Kaikkien resurssien laskemiseksi hakkereiden on kohdattava monia haasteita, koska tietokoneita on paljon.

Aivan kuten kaikilla muillakin tekniikoilla, blockchainilla on pitkä tie kuljettavana. Kuitenkin, jos vertaamme Blockchain Vs Keskitetyt alustat, blockchain varmasti voittaa.

 

Luku 2: Erilaiset lohkoketjut

 • 2.1- Julkiset lohkoketjut

No, on olemassa erilaisia ​​blockchain-tekniikoita, joita voit käyttää. Yksi niistä on julkinen blockchain. Nimi antaa sinun tietää kaiken. Tällainen blockchain-verkko on täysin avoin kaikille. Kukaan ei tarvitse lupaa osallistua julkiseen estoketjuun tai kysyä siitä. Kaikki tällaisen lohkoketjun kautta tapahtuvat tapahtumaprosessit validoidaan kaikille.

Jokaisella on täysi oikeus ladata koodi ja käyttää mitä tahansa julkista solmua omalla laitteellaan. Kuka tahansa voi jopa tarkistaa nykyisen tilansa ja päättää myös lisätä kaikki lohkot ketjuun.

Sen lisäksi, että voit helposti liittyä verkkoon epäröimättä, ja houkuttelevin osa on, että he eivät tarvitse minkäänlaista vahvistuslupaa keneltäkään. Tällaiset ominaisuudet houkuttelevat enemmän ihmisiä olemaan osa blockchain-tekniikkaa, joka selitetään julkisena.

 

Järjestelmä tai palvelimet eivät vaadi ylläpitoa. Siksi hajautetut sovellukset eivät maksa liian paljon niiden luominen ja ylläpito.

Yksi johtavista blockchain-verkoista on Bitcoin. Ethereum, Dash, Dogecoin, Litecoin, Monero ovat myös erilaisia ​​julkisia lohkoketjuja. Kaikilla näillä blockchain-verkoilla on pääsy kenelle tahansa liittyä heihin osallistujina, käyttää koodejaan ja lähettää myös tapahtumia tai jopa lukea niitä.

 • 2.2- Federoidut lohkoketjut

Toinen lohkoketjutekniikka on yhdistetty lohkoketju. Sitä kutsutaan myös Consortium Blockchainsiksi. Se on eräänlainen vastakohta julkiselle blockchain-verkolle. Tämä johtuu siitä, että ihmiset eivät pääse kirjanpitoon eikä minkäänlaiseen tapahtumien vahvistusprosessiin. Jokaisella ei ole oikeutta lukea tätä estoketjua.

Ryhmä johtajia operoi federoituja lohkoketjuja. Tämä on tärkein syy tämän lohkoketjun nimen takana. Kaupan yksityisyys on parempi tässä järjestelmässä. He käsittelevät sitä erittäin huolellisesti. Jopa niiden skaalautuvuus on korkeampi kuin julkiset.

Johtajien ryhmä valvoo kaikkia konsensusprosessejaan. Se on erittäin nopeaa. Yleensä pankkisektorit käyttävät Federated blockchainsia, tai voit sanoa Consortiumin blockchains.

Tämän blockchain-verkon avulla kenelläkään ei ole oikeutta liittyä järjestelmään ja osallistua siihen ilman lupaa. Tarvitset asianmukaisen luvan ennen kuin osallistut tämän verkon prosesseihin.

Federated, joka tunnetaan myös nimellä Consortium blockchain korvaa vanhat järjestelmät. Se eliminoi tietojen redundanssit. Se saa ihmiset käsittelemään asiakirjoja suoraan. Ei ole puolivuosittaisia ​​noudattamismekanismeja. Transaktiokustannukset ovat myös pienemmät federoidussa blockchain-verkossa.

B3i (vakuutus), R3 (pankit), Corda, EWF (energia); nämä ovat joitain federaation tai konsortion lohkoketjuista.

 • 2.3- Yksityiset lohkoketjut

Joissakin tapauksissa voit sanoa, että tärkein ero yksityisen ja yhdistetyn lohkoketjun välillä on se, että lukuun ottamatta organisaatioryhmää vain yksi ohjaa yksityisen lohkoketjuverkon prosessia.

Yleensä ihmisillä ei ole pääsyä blockchain-verkkoon, kuten auditointiin ja tietokantojen hallintaan. Yksittäiset yritykset voivat saada pääsyn asianmukaisella luvalla ja prosessilla. Heillä on pääsy tapahtumien vahvistamiseen sisäisesti. Mutta on tapauksia, joissa yleisö voi saada tilaisuuden tarkastaa.

Yksityinen Blockchain-tekniikka on joissakin tapauksissa julkista vastakkaista. Se on keskitetty järjestelmä. Yksityisten lohkoketjujen myötä turvallisuuskatkosriski kasvaa.

 

Transaktiokustannukset ovat pienemmät yksityisen blockchain-verkon kanssa. Ne muuttavat perintöjärjestelmiä. Asiakirjojen käsittely on paljon yksinkertaisempaa tämän blockchain-verkon kanssa. Moniketju, MONAX ovat kaksi yksityistä lohkoketjua.

Katso lisää: Yksityinen vs. julkinen estoketju: Mikä on parempi?

Luku 3: Blockchain for Dummies: Blockchain-tekniikan eri sukupolvet

Tähän päivään asti blockchain-tekniikka tuli edessämme erilaisina versioina, joista jokaisella oli erityisiä päivityksiä ja uusia ominaisuuksia.

Katsotaanpa, mitä ne ovat, eikö niin?

 

3.1 – 1. sukupolven blockchain-tekniikka

Saadaksesi paremman käsityksen ensimmäisestä sukupolvesta, sinun on tarkasteltava tarkemmin Bitcoinin tekniikkaa. Bitcoin otti ensimmäisenä käyttöön uuden tekniikan, joten jokainen verkon ominaisuus lasketaan ensimmäiseksi sukupolvelle.

Blockchain-tekniikan avulla bitcoin kiinnitti kaikkien huomion alusta alkaen. Tällä ensimmäisen sukupolven lohkoketjulla on kiinteä käytäntö, jota kukaan ei voi muuttaa.

Pääset kaivamaan vain 21 miljoonaa bitcoinia, ja kun kynnysarvo on saavutettu, kukaan ei voi kaivaa tai saada käsiinsä, ellei he osta sitä.

Politiikka sisältää myös, että käyttäjä voi käyttää bitcoinejaan vain kerran. Kaupan jälkeen he eivät pystyisi saamaan käsiinsä niitä uudelleen.

Kuinka he saavuttivat niin suuren asian?

No, he tekivät sen käyttämällä ensimmäisen sukupolven blockchain-tekniikkaa. Yleensä keskitetyissä järjestelmissä, jotka käyttävät fiat-rahaa, ei ole yhteyttä muihin yksityisiin kirjanpitoihin. Siksi heiltä puuttuu viestintä.

Haluan selvittää sen esimerkin avulla.

Alice työskentelee tarjoilijana, ja eräänä päivänä hän saa 300 dollaria vinkkejä. Sitten hän ottaa rahat ja talletukset pankkiin X. Pankki X päivittää heidän kirjanpitonsa vastaavasti. Paluumatkalla hän muisti ostaa päivittäistavaroita. Valitettavasti ainoa nostovaihtoehto on lähin pankki Y.

Pankki Y ei kuitenkaan päivittänyt heidän kirjanpitoa, ja sen vuoksi hänen täytyi palata takaisin pankkiin A.

No, tämä ei välttämättä ole aina tapana, mutta tällaisia ​​asioita tapahtuu, ja se on yksi järjestelmän heikoista puolista. Sinun on myös luotettava pankkiisi rahoihisi sokeasti. Jos joku hakkaa sen ja muuttaa kirjanpitoa, menetät epäilemättä rahasi.

 

 • 3.1.1 – Kuinka tämä on erilainen

Lohkoketju päivittää kaikkien osallistujien kirjanpidon ja tekee siitä täysin hajautetun prosessin. Joten sen sijaan, että tiedot vain tallennettaisiin yhteen solmuun, ne kirjataan myös kaikkien kirjanpitoon.

Joten vain yhden solmun peukalointi ei riitä hakkeroimaan rahaa.

Miksi?

Ajattele itseäsi ja ystäviäsi solmuina. Joka kerta tapahtuma auttaa sinua tapaamaan ja jakamaan tapahtuman yksityiskohdat. Kun olet jakanut ja saanut kaikki tiedot oikein, päivität ne muistikirjaasi ja kirjaat maksut.

Kun olet tallentanut ne alas, sinä ja ystäväsi vertaat heitä nähdäkseen, onko teillä kaikilla samat tulokset.

Jos tulokset ovat samat, kirjaudu sivulle varmistaaksesi, ettei kukaan voi muuttaa sitä. Sama tapahtuu kaikkien solmujen välillä. Joten huomaat, että sitä ei ole helppo hakata.

 

 • 3.1.2 – Mitä hyötyä ensimmäisen sukupolven lohkoketjuohjelmista on?

No, tämän tyyppisessä ensimmäisen sukupolven blockchainissa on niin monia etuja. Katsotaanpa niitä yksi kerrallaan.

 1. Kukaan ei ole tappiollinen yhden solmun menettämisen vuoksi. Tiedot tallennetaan myös kaikkiin muihin solmuihin.
 2. Jos joku yrittää hakata sitä tai muuttaa tietueita, prosessi olisi liian ilmeinen. Jos hakkereiden on murtauduttava vain yhdeksään muuhun kirjanpitoon ja asennettava järjestelmään samanlainen näköinen pääkirja, se voi olla kakku.

Mutta kuvittele, mitä tapahtuu, kun kirjanpidossa on 2 tuhatta tai miljoonaa ihmistä. Istunnot päivitetään myös 10 minuutin välein, joten sen hakkerointi on käytännössä lähes mahdotonta.

 1. Sinun ei tarvitse luottaa mihinkään osapuoleen sokeasti. Jokainen jäsen tarkistaa ja allekirjoittaa jokaisen tapahtuman automaattisesti.

Ensimmäisen sukupolven blockchain-tekniikka oli yksi digitaalisen maailman vallankumouksista. Tämä oli kaikkien muiden kryptovaluuttojen ja blockchain-tekniikan uusimpien versioiden perusta.

3.2 – 2. sukupolven lohkoketjutekniikka

Ethereum on toisen sukupolven blockchain-tekniikan perusta. Tarkastellaan tätä järjestelmää tarkemmin saadaksemme paremman käsityksen järjestelmästä. Ethereum yhdistetään usein bitcoiniin. Se esittelee uuden ominaisuuden nimeltä “älykkäät sopimukset”, ja voit lähettää rahaa heidän valuuttansa Eter.

 

 • 3.2.1 – Älykkäät sopimukset: Blockchain-tekniikka selitetty

Älykäs sopimus on koodattu projekti, joka ladataan verkkoon. Kun kaikki sopimukset on suoritettu, se päivittyy automaattisesti kirjanpitoon.

Voisit ajatella sitä koodatuna versiona Jos-sitten-tilanteesta. Sopimuksilla on erityiset vaatimukset, ja niiden valmistuttua projekti olisi ohi. Tämä varmistaa täydellisen läpinäkyvyyden, koska kukaan ei voi muuttaa tietoja.

Kaikki saavat myös oikeudenmukaisen osan maksusta, eikä kukaan jää syrjään. Annan teille esimerkin asian selvittämiseksi edelleen.

 

 • 3.2.2- Verkkokaupan skenaario

Kuvittele, että haluat ostaa jotain verkosta myyjältä. Sinun on maksettava hänelle etukäteen, ja tuote lähetetään sinulle seuraavan kolmen päivän kuluessa. Vasta sen jälkeen, kun myyjä saa rahat.

Tässä järjestelmässä on monia asioita.

Ensinnäkin sinun ja myyjän välillä ei ole luottamusta, koska et tunne häntä jostakin aikaisemmasta.

Toiseksi myyjä vaatii rahaa etukäteen, koska et ehkä myöskään maksa hänelle tuotteen vastaanottamisen jälkeen.

Viimeinkin varustamo menettää tuotteen jotenkin, ja annat huonon arvostelun myyjälle.

Kaikki nämä ongelmat ratkaistaan ​​helposti heti älykkäiden sopimusten käytön jälkeen.

Sopimus maksetaan automaattisesti, kun toimitus on vahvistettu. Kenenkään osapuolen ei tarvitse luottaa toisiinsa sokeasti; prosessista tulee todella läpinäkyvä. Varustamot ottavat yhteyttä myyjään, jos he kadottavat tai vahingoittavat tuotetta. Saat myös ilmoituksen tilanteesta.

Tämän prosessin jokainen osa ei vaadi keskitettyä lupaa. Sinun ei tarvitse täyttää mitään papereita tai maksaa ylimääräisiä maksuja tuotteesta. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä tai myyjän on tehtävä, on luoda älykäs sopimus blockchain-verkkoon.

Selitetty toisen sukupolven blockchain-tekniikka lisää uuden ominaisuuden koko digitaalisen valuutan tilanteeseen. Joten nyt sitä voidaan käyttää myös muulla tavalla kuin vain valuuttatyökalulla.

 

3.3 – 3. sukupolven lohkoketjutekniikka

Kolmas sukupolvi lisää tehokkuuden koko verkkoon. Ota vain Applen ja Android-käyttöjärjestelmä esimerkkeinä. Molemmilla on eri koodisarja sovelluksilleen.

Joten Android-sovellus ei toimi Applen iOS: ssä ja päinvastoin. Jos haluat käyttää tarkkaa sovellusta Applella, sinun on koodattava se Swiftissä.

Reagoiva syntyperäinen ratkaisi tämän ongelman. Sen avulla kuka tahansa voi koodata minkä tahansa sovelluksen molemmille. Tämän rakenteen esittelee kolmas sukupolvi. Ethereum on loistava alusta, mutta sillä ei ole joustavuutta.

Jokainen Ethereumille rakennettu hajautettu sovellus toimii vain heidän EVM: llä (Ethereum Virtual Machine). Joten, jos haluat sen siirtyvän toiselle alustalle, sano Lisk, sinun on muutettava koodausta.

Kolmas sukupolvi mahdollistaa joustavan alustan vaihdon ja käyttää blockchain-sovellusta missä tahansa verkossa.

Siitä on paljon esimerkkejä. Katso joitain niistä alla.

 • 3.3.1 – Qtum

Se on melko jännittävä foorumi. Se toimii tällä hetkellä heidän Qtum-virtuaalikoneellaan. Tämä virtuaalikone on muokattu EVM-muoto. Parasta tästä järjestelmästä on, että olemassa on Account Abstract Layer (AAL). Tämän eri kerroksen avulla voit lisätä älykkäitä sopimuksia toiselta alustalta ilman vaivaa.

Voit integroida kaikki älykkäät sopimukset verkkoon; se on vaivatonta.

 • 3.3.2 – Aaltoilu

Ripple on toinen kolmannen sukupolven blockchain-tekniikka. Sen avulla voit suorittaa liiketoimia eri kirjanpitojärjestelmässä. Joten voit neuvotella yksityisten ja yksityisten sekä perinteisten maksujärjestelmien välillä.

Heidän välittäjäprotokollansa antaa heille mahdollisuuden toteuttaa tämä strategia. Joten voit ajatella sitä linkkinä eri blockchain-alustojen välillä.

 • 3.3.3 – IOTA

IOTA pääsee eroon huonolaatuisista mikrotransaktioista. Äänenvoimakkuus oli erittäin pieni edellisillä sukupolvilla. IOTA varmistaa kuitenkin erittäin nopean ja suuren määrän tapahtumia joka sekunti. Sinun on maksettava tietty maksu jokaisesta tapahtumasta.

Kuinka he tekevät sen?

No, ne niputtavat ne melkein lohkoiksi, ja kaikki kaivostyöläiset tarkistavat ne. IOTA käyttää uutta tekniikkaa nimeltä Tangle, jossa jokainen verkon lohko tarkistetaan itse.

Malli on ansainnut kohtuullisen osan monien toimialojen vaatimuksista, ja se lopulta lisää skaalautuvuutta.

 

Blockchainin hakkerointi

Blockchainin hakkerointi on erittäin kovaa, mutta ei “mahdotonta”. Ehkä loistava esimerkki olisi DAO. DAO hakkeroitiin 70 miljoonan dollarin Ethereumista järjestelmän häiriön takia. Hakkeri huijasi jotenkin verkkoa ja sai 70 miljoonaa dollaria tililleen.

Tästä tilanteesta ei kuitenkaan ole paljon esimerkkejä. Jos lohkoketjutekniikalla on jonkinlainen silmukka, niin sitä voidaan hyödyntää. Muussa tapauksessa järjestelmä on täydellinen todiste.

Jotkut asiantuntijat epäilevät tästä päivästä lähtien uuden tekniikan motiiveja, mutta heidän mielestään myös sen tekeminen niin helpoksi saatavaksi voidaan pitää lahjana. No, se tarvitsee varmasti paljon enemmän arvostusta kuin se todella saa.

Jotkut ihmiset jopa epäilevät koko potentiaaliaan, vaikka kaikilla ominaisuuksilla.

 

Luku 4: Blockchain-teknologian pino

Lohkoketju sisältää erilaisia ​​kerroksia. Katso kerroksia alhaalta:

 • 4.1- Internet-kerros: Johdanto Web3: een

Tämä kerros on koko pinon juuri. Se on kaikkien verkkojen yhdistelmä, kuten IoT-laitteet, älypuhelimet, tietokoneet jne. Ne kaikki luottavat Internet Protocol Suiteen. Tämä kerros määrittää, miten tiedot tulisi lähettää, käsitellä, pakettia jne.

Internetin alkuperäinen versio, joka tunnetaan nimellä Web-versio 1 tai World Wide Web (WWW), otettiin käyttöön vuonna 1989. Se käytti IoI: tä (Internet of Information). Se määritteli tietyn kehyksen ja URL-osoitteet muille resursseille.

Yli kymmenen vuoden kuluttua tekniikka sai uuden päivityksen, ja siitä tuli verkkoversio 2. Tämä versio alkoi käyttää vuorovaikutusten Internetiä, jota käytetään enimmäkseen sosiaalisessa mediassa ja verkkokaupan verkkosivustoilla.

Tämän uuden version myötä päärynä-yhteys kasvoi enemmän ajan myötä, ja monet suuret ryhmät toimivat sen välineenä.

Nämä organisaatiot voittivat käyttämällä mainoksia tai muita tilausresursseja.

Tämän uuden suosion myötä syntyi uusin verkkoversio 3. Suurin osa ihmisistä pitää tätä arvoyhteisönä tai verkkona. Blockchain-tekniikka on yksi tämän uuden päivityksen merkittävistä alustajista. Aloitettiin bitcoinilla ja hitaasti matkalla huippumarkkinoille.

Niin, on Blockchain uusi Internet?

Tämä sama tekniikka voi korvata sosiaalisen median tai ratsastussovellukset. Se voi todellakin tehdä verkosta hajautetun paikan.

Lue lisää: Blockchain vs Internet: Onko uusi Internet?

 

 • 4.2- Blockchain-protokollakerros

Kerros toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muu lohkoketjuverkko. Solmut suorittavat protokollia, lisäävät kirjanpitotiedot ja varmistavat läpinäkyvät tapahtumat.

Protokolla esittelee avoimen, luotettavan ja jaetun pääkirjajärjestelmän. Protokolla tarjoaa riittävän määrän palautetta käyttäjälle.

 

 • 4.3- Sovelluskerros

Bitcoin-verkko oli monien muiden blockchain-tekniikoiden raja. Se lisäsi kuitenkin haarukoiden määrää. Järjestelmän sovelluskerros koostuu kaikista muista ominaisuuksista yksinkertaisten kryptovaluuttojen ulkopuolella.

Älykkäät sopimukset ja hajautettu soveltaminen ovat tässä kerroksessa. Kerros sallii hajautettujen sovellusten kehittämisen, jotka toimivat konsensusalgoritmin ulkopuolella.

Älykkäät sopimukset voivat tarjota monimutkaisempia käyttötarkoituksia. Tunnukset ovat ehdottoman tärkeitä verkostolle ja itse dApps: n kehittämiselle.

 

 • 4.4 – Käyttökokemuksen (UX) kerros

Tämä kerros antaa pääsyn koko verkkoon ja erilaisiin blockchain-sovelluksiin. Se on koko pinon etupää.

 

Luku 5: 10 Tosielämän skenaariot: Kuinka Blockchain-tekniikka vaikuttaa päivittäiseen elämään?

 • 5.1 – Esineiden internet (IoT)

Sana on laajalle levinnyt salaustekniikassa – esineiden internet (IoT). Mutta mikä se on? Ajattele kaikkia laitteita, joilla on yhteys Internetiin. Se voi olla jääkaapisi, kotiassistenttisi, jopa älytelevisio. Peruskonsepti on – riippumatta siitä, mikä “asia” on, jos se voi muodostaa yhteyden Internetiin, se on IoT-klubissa.

Älykkäitä kodinkoneita pidetään yleensä esineiden internetin kokonaisuuksina. Jokainen piste, joka muodostaa yhteyden verkkoon, on suuri voimavara teknologiaverkossa. Mikä on tämän tekniikan paras osa, se on energiatehokas. Kryptovaluutat kuluttavat yleensä mielettömän määrän tuottamiseen. IoT voi säästää valtavasti sähkövirtaa paljon.

 

 • 5.2- Blockchain Healthcare

Yksi blockchain-tekniikan ainutlaatuisista ominaisuuksista on kaikki tiedot salattu. Se ei koskaan loukkaa yksityisyyttä. Se on loistava ase tietorikkomuksia ja muita virtuaalirikoksia vastaan. Joten uskomme, että tämä tekniikka voi hyödyttää suuresti terveydenhuollon alaa. Blockchain voisi salata kaikki käyttäjätiedot ja pitää ne turvassa vain tietyille silmille. Kaikki asiakirjat, kuten leikkaustiedot, voitaisiin koodata ja pitää yksityisenä.

Joten epäilemättä terveydenhoito voi olla valtava ala, joka voi saada suurimman hyödyn tekniikasta.

 

 • 5.3 – Cross-Broder-maksaminen on helppoa: Hyvästele sovintoristiriidat

Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen ulkomailta on aina ollut vaivaa. Ensinnäkin kaikki maksutavat eivät ole käytettävissä kaikissa maissa. Lähes jokaisella osavaltiolla on hallitseva silmä, joka ylläpitää koko prosessia. Toiseksi, rahansiirto valtiosta toiseen kestää noin 4-5 päivää.

Jotain oli tehtävä! Puhumme paljon rahaa. Noin 150 biljoonaa dollaria on käynyt kauppaa maasta toiseen vasta vuosina 2015. Prosessi on silti hyvin monimutkainen, läpinäkymätön ja kyseenalainen. Blockchain voi olla hengenpelastaja tässä tapauksessa.

Voisit vain jättää hyvästit ärsyttävälle odotusajalle. Mikä on paras osa? Kukaan ei katsoisi rahasi kuin korppikotkat, jotka piileskelevät sen juhlien yli!

Rajat ylittävät maksut ovat nyt napsautuksella tämän tekniikan avulla. Lisäksi rahanpesuun ja muihin siihen liittyviin rikoksiin on mahdollisuuksia. Kiistoja on epäilemättä vähemmän, ja ulkomaisia ​​perheitä tukevien ihmisten elämä on paljon helpompaa.

 

 • 5.4 – E-äänestys: ei vain myytti!

Äänestys on yksi kaikkien kansalaisten perusoikeuksista. Mutta pahuus on tehnyt asioista ankaria tai rehellisiä ja selkeitä. Prosessi voi saada valtavaa apua blockchain-tekniikasta. Verkkoäänestysjärjestelmän tukemiseen on kaksi ensisijaista syytä – nimetön ja suojattu.

Ihmiset epäilevät aina tällaista järjestelmää. Ja se on melko kohtuullista. Kilpailevat puolueet voisivat tuntea vaalien väärentävän. Mutta Yhdysvaltojen vaalit 2016 ja Tanskan vaalit 2014 antoivat selvän vastauksen epäilijöille.

Teknologia on tulossa yhä luotettavammaksi ja sitä hyväksyvät ihmiset ja poliitikot kaikkialla maailmassa vähitellen. Tosin kestää jonkin aikaa, ennen kuin kaikki, ja jokainen hallituksen johtaja voi ymmärtää hyödyn.

 

 • 5.5 – Parannettu digitaalinen turvallisuus

Verkkorikolliset ovat nyt valtava uhka hallituksille ja suurille yrityksille. Kyberturvallisuusalan arvo on vähintään 18 miljardia dollaria vuodessa useiden raporttien mukaan. Distil Networks on julkaissut asiaa koskevan lausunnon, ja se sai monet tekniset gurut miettimään asiaa uudelleen.

Kun näemme suosittuja ja verkkorikolliset huijaavat Facebookin kaltaisia ​​teknisiä jättiläisiä, uskomme alkaa murentua. Kuka tietää, ostavatko mainostoimistot henkilötietojasi vai ei. Läpinäkyvyyden tarve on kova. Muuten et ole vain yritysmaailman tuotteita.

Voisit sanoa blockchains sankareita ilman viitta. Teknologia on yhtä kestävää kuin se saa. Tietosi voivat olla paljon turvallisia (melkein purettavissa), ja yksityisyytesi ylläpidetään helposti.

 

 • 5.6 – Autosi on älykkäämpi

Auton varastaminen on yleinen rikos useimmissa maailman maissa. Sellaisen suuren omaisuuden menettäminen varkaille on suurta surua. Mutta hyvä asia on, että autosi on älykkäämpi! Nyt monet uuden mallin autot voidaan avata älypuhelimella. Mutta entä jos hakkerit voisivat hakkeroida salasanat ja varastaa autosi entistä helpommin.

Tässä lohkoketju tulee paikalle. Blockchain tarjoaa suojatun ja salatun tavan hallita ja käsitellä tietoja. Joten voimme helposti olettaa, että älyautot turvataan entistä paremmin tekniikan maagisella kosketuksella. Tervehdi mahtavaa blockchain-pääkirjaa!

 

 • 5.7 – Matkustaminen on helppoa

Onko sinulla jotain nomadista elämää varten? Ehkä rakastat vaeltaa ympäriinsä eikä asettua. Ihmisen mieli on epäilemättä seikkailunhaluinen kaveri. Mutta matkoilla joudut kohtaamaan tyypillisen skenaarion – rahat. Jokaisella maalla on eri valuutat.

Entä jos sinulla olisi yleinen lompakko, joka on nopea, turvallinen ja ylläpitää tiliä, on reaaliaikainen? Matkaelämäsi kiittää sinua tällaisesta helposta menetelmästä. No, blockchainilla saat helposti maistaa tällaista elämää.

 

 • 5.8 – Merirosvotappaja!

Piratismi on aina ollut tappaja teollisuudessa, erityisesti viihde-alalla. Esimerkiksi musiikin ja jakamisen digitaalisilla muodoilla on ollut merkittävä haaste luoda se kannattavaksi teollisuudeksi.

Olemme nähneet, että monet muusikot ja taiteilijat eivät loista piratismin takia. Blockchain-tekniikan avulla musiikki voi jälleen olla niukka digitaalinen voimavara.

Muusikot voisivat saada ansaitsemansa rojaltit ja perustaa teollisuuden uudelleen edellisessä vankassa muodossa. Se kunnioittaisi taiteilijoita, muusikoita ja elokuvantekijöitä.

 

 • 5.9 – Säätö on helppoa

Korruptio on jokaisen ihmisen sielun sisällä. Riippumatta siitä, kuinka tiukka auktoriteetti ja hallitus on, korruptio löytää tien! Avoimella ja julkisella kirjanpidolla voimme lopettaa rahanpesun ja muut talousrikokset.

Se parantaisi huomattavasti rahanpesun torjunnan viranomaisten tehokkuutta. Rikosrenkailla on valtava isku, ja voisimme lopettaa pahaa rikollisuutta ja siihen liittyviä rikoksia.

 

 • 5.10 – Ride-Sharing saa ylimääräisen äänen

Uberin, Lyftin ja monien muiden ratsastusyritysten suosiossa oletamme, että ala kasvaa entisestään. Jo useita paikallisia tuotemerkkejä hallitsevat katuja globaalien markkinajohtajien varrella.

Blockchain-tekniikka saattaa avata mahdollisuuden ratsastaa 2.0. Tällainen vaihtoehto jättää kokonaan väliin keskimiehen olemassaolon. Jos näin on, ajoista tulee vielä halvempia ja edullisempia. No, se on jo edullinen, mutta hinta laskee myös enemmän.

Lohkoketju on myös vakiinnuttamassa asemansa myös pelipuolella.

 

Mahdollisuus avautuu rahalainan skenaarioon

Rahan lainaaminen on käsite, jota on jatkettu kansalaisyhteiskuntien alusta lähtien. Perussääntö on, että saat rahaa lainanantajille, ja maksat takaisin alkuperäisen summan sekä korot, joista molemmat osapuolet ovat sopineet tästä.

Mutta elämä on arvaamatonta. Voit joutua minkäänlaisen onnettomuuden uhriksi. Jos näin on, et maksa rahaa. Siten lukemattomat ihmiset joutuvat konkurssin uhreiksi. He menettävät arvokkaan omaisuutensa. Jotkut ihmiset menettävät jopa viimeisen omistamansa kotinsa.

Kuinka blockchain-apu voi olla tällaisia ​​tapauksia? Blockchain-tekniikassa sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä korkoa. Mutta miten? No, et tarvitse pankkia tai muita finanssiorganisaatioita toimiakseen blockchainin avulla. Voit säästää tonnia rahaa.

 

Miksi Blockchain-tekniikka on parempi tekniikka?

Lohkoketju on tämän aikakauden ratkaisu. Se voi jopa muuttaa tapaa, jolla olemme ylläpitäneet taloudellista elämäämme. No, se vaikuttaa moniin teollisuudenaloihin. Neljä suurta vahvuuskohtaa tekevät tekniikasta erottuvan joukosta –

 • Hajautettu
 • Luotettava
 • Muuttumaton
 • Hajautettu

 

1- Jaettu

Ensimmäinen ero nykyiseen malliin on, että siinä on keskitetyt palvelimet ja valtavat palvelinkeskukset. Joten jos tällainen palvelinkeskus epäonnistuu tai hakkeroidaan, kaikki arvokkaat tietosi voivat kadota. Se merkitsee jopa kuoleman lukemattomilla verkkosivustoilla.

Lohkoketjutekniikka jaetaan. Keskitetyn palvelimen sijasta verkko jaetaan. Kirjan kopio levitetään kaikille käyttäjille ja kaikille solmuille. Joten kaikilla on sama auktoriteetti järjestelmässä. Jopa IoT: t voivat olla blockchain-verkon jäseniä.

Lisäksi se on käytännössä mahdotonta. Hakkerien ja verkkohyökkääjien on poistettava koko verkko kaikista käyttäjien solmuista. Tehtävä on mikään mahdoton.

 

2 – Luotettava

Luottamus on iso sana! Digitaalisessa tapahtumassa kaksi osapuolta muodostaa yhteyden kauppaan. Mutta näillä kahdella osapuolella ei ole keskinäistä luottamusta toisiinsa. Siksi tekniikkaa kutsutaan usein luotettavaksi tekniikaksi. Joten miten he toimivat normaalisti? No, heidän on noudatettava yhteistä konsensusalgoritmia, joka tarkistaa jokaisen tapahtuman ja tallentaa sen yhteiseen pääkirjaan.

Lisäksi kaikki voivat nähdä kaikki tehdyt tapahtumat. Ja jos jokin tapahtuma rikkoo tätä konsensusalgoritmia, tapahtuma itse rikkoo. Joten vaikka osapuolet eivät luota toisiinsa, sillä ei ole merkitystä. Järjestelmä on suunniteltu varmistamaan turvallisuus ja yhteinen luottamus käyttäjien keskuudessa.

 

3- muuttumaton

Sinun on erittäin vaikeaa kumota tapahtumaa, joka jaettiin verkon kautta vahvistusta varten. Ajan myötä palautumis- ja kumoamisprosessi kiristyy. Joten siinä mielessä tekniikan voidaan sanoa olevan muuttumaton.

Se on hyvä ja huono asia samanaikaisesti. Jos olet freelancer, asiakas ei voi ottaa sitä takaisin, kun asiakas lähettää sinulle maksun. Samaan aikaan, jos lähetät vahingossa jollekulle rahaa, on lähes mahdotonta saada sitä takaisin.

Tällainen ominaisuus tekee tekniikasta vankemman, kestävämmän ja luotettavamman käyttäjien keskuudessa.

 

4- Hajautettu

On kulunut liian kauan siitä, kun hallitus ja pankit ovat pitäneet sinua kahleissa ja pelanneet monopolia kanssasi. Mitä nämä keskushallinnot tekevät? He ottavat prosenttiosuuden rahoistasi tai omaisuudestasi varmistaakseen, että omistat kyseisen omaisuuden.

Hajautettu oleminen tekee blockchain-tekniikasta vieläkin houkuttelevamman joukolle. Se saa pienen Robin Hoodin meissä kaikissa piristymään.

Hajauttamisella on monia myönteisiä puolia. Kukaan ei voi purkaa koko verkkoa; kukaan kolmas osapuoli ei voi tutkia yksityisiä menojasi. Joten jos otat välittäjän pois kaikista tilanteista, säästät paljon rahaa. Kallisarvoinen ansaittu raha kuuluu aina sinulle vain, jos käytät blockchain-verkkoa.

 

Onko Blockchain edelleen epäkypsä?

Onko lohkoketju vain nukkeille? Blockchain-tekniikalla on paljon tilaa kasvaa. Teknologia on kymmenen vuotta vanha. Salaperäinen keksijä Satoshi Nakamoto toi konseptin yleisölle vuonna 2008. Joten on melko helppo arvata, että blockchain-verkossa on useita puutteita. Jotkut tärkeimmistä ovat seuraavat –

 • Virtaa kuluttava
 • Korkeammat verkkokustannukset
 • Lohkon koon vaihtelu
 • Markkinoiden erikoistuminen
 • Muuttamattomat älykkäät sopimukset

 

1- Virrankulutus

Konsensusalgoritmin suorittaminen on prosessoreille todella pelottava tehtävä. PoW riippuu kokonaan solmujen raakakäsittelytehosta. Valitettavasti et voi kaivaa tarpeeksi kolikoita viettämättä paljon prosessitehoa ja sähkövirtaa. Lisäksi koko järjestelmän koko kopio tallennetaan kaikille verkon jäsenille. Jos sinulla on tietoja kaikissa solmuissa, saatat ajatella, kuinka paljon tietoa se kuluttaa.

Hyvä uutinen on, että lähes kaikki alan suuret nimet yrittävät kovasti tehdä prosessista vähemmän virrankulutusta ja vähemmän tuhlaavaa.

 

2 – Korkeammat verkkokustannukset

Lohkoketju koostuu solmuista. Mutta joissakin blockchain-ekosysteemeissä on rajoitettu määrä solmuja. Jos käyttäjien kokonaismäärä ylittää solmujen määrän, koko verkko voi murentua. Tällaiset skenaariot herättävät kaksi suurta ongelmaa –

 • Korkeammat kustannukset
 • Hitaampi tapahtumakurssi

Pian kannustussolmuihin voidaan tutustua. Siten on merkittävä mahdollisuus luoda uusi digitaalinen kastijärjestelmä, joka on täysin vastoin itse tekniikan taustalla olevaa ideologiaa.

 

3- Estä koon vaihtelu

Lohkot voivat sisältää erityyppisiä tietoja. Tällaisen ison datan sisällyttäminen voi vaatia “isompia” paloja. Nämä massiivisemmat lohkot vastustavat kahdenlaisia ​​uhkia.

 • Pienempien kirjanpitojen luominen, mikä vahingoittaa muuttumattomuutta ja konsensusalgoritmia.
 • Keskitetympi eikä hajautettu verkko.

Mikään näistä ehdoista ei ole toivottavaa, koska se muuttaa kaikkien toivomien tekniikoiden erittäin houkuttelevaa luonnetta.

 

4- Markkinoiden erikoistuminen

Blockchain-tekniikka alkoi vain kasvaa. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset pelkäävät, johtuu volatiliteetista, ja markkinoilla on aivan liian monta estoketjua. Minkä lohkoketjun sinun pitäisi valita ja mihin kryptovaluuttaan sinun pitäisi jopa sijoittaa.

Markkinat ovat liian spekulatiivisia. Esimerkiksi Bitcoin on saavuttanut 20 000 dollarin yksikköarvon, mutta se ei tarkoita, että se säilyttää aina huippuarvonsa. Hinta voi pudota alas milloin tahansa. Tai ehkä jotkut muut valuutat pärjäävät poikkeuksellisen hyvin. Kukaan ei tee tapahtumasta monimutkaisempaa kuin koskaan.

Joten onko lohkoketju vain nukkeille? No, tämä saattaa saada sinut ajattelemaan sitä.

Lisäksi se vaikuttaa verenpaineeseesi!

 

5 – Muuttamattomat älykkäät sopimukset

Älykäs sopimus on kahden henkilön välinen sopimus, jolla on ehdoton aikaraja ja ehdot. Kun nämä ehdot täyttyvät, kaupasta tulee itsestään selvä. Ethereum esitteli ensin älykkäät sopimukset.

Tällaisten älykkäiden sopimusten merkittävä piirre on, että ne ovat muuttumattomia. Tarkoitus, kun olet tehnyt sopimuksen täyttämisehdoista, tulee muuttumattomiksi. Hakkerit voisivat käyttää tätä ominaisuutta hyökätäkseen meihin. Jälleen, jos he voivat murtaa koodin tällaisten sopimusten luomiseksi, katastrofit seuraavat.

 

Luku 6: 6 Johtavia blockchain-alustoja, joista sinun tulisi tietää

 • 6.1- Ethereum

Kuvahyvitykset: Ethereumin verkkosivusto

Ethereum, peliä muuttava blockchain-alusta, on 22-vuotiaan kanadalaisen venäläisen ihme. Hänen nimensä on Vitalik Buterin. Voit kutsua heitä innovatiivisimmaksi blockchain-ekosysteemiksi.

Mikä tekee Ethereumista erottuvan? No, Ethereum esitteli älykkäät sopimukset, dApps ja DAO. Tällaisten ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta järjestelmä houkutteli tavallisia käyttäjiä. Ehkä siksi heillä on merkittävin määrä käyttötapauksia. Heillä on jopa ystävällinen ja avulias online-tukiyhteisö, joka keskittyy usein tuotepäivityksiin ja käyttäjätukeen.

Sillä on tällä hetkellä vanhempi todiste työn konsensusalgoritmista järjestelmässään. Mutta Ethereum aikoo ottaa käyttöön päivitetyn todistuksen panoksen konsensusalgoritmista.

 

 • 6.2- Hyperpitkäkangas

Kuvahyvitykset: Hyperledger-verkkosivusto

Linux, maailmankuulu avoimen lähdekoodin alusta tukee Hyperledgeriä. Niiden tavoitteena on luoda ja palvella teollisuuden tason pääkirjakehyksiä. He ovat jo tehneet yhteistyötä suurten yritysten kanssa eri toimialoilta, kuten sulhanen, pankkitoiminta, toimitusketju, valmistavat yritykset ja esineiden internet, jne..

Hyperledger on yksi parhaista blockchain-kehyksistä. Se sopii täydellisesti yritysratkaisujen kanssa. Lohkoketju antaa sinun aloittaa heti ja heidän yksimielisen protokollansa avulla.

He ilmoittivat myös äskettäin, että he julkaisevat uuden version Hyperledger Fabricista.

 

 • 6.3 – R3 Corda

Kuvahyvitykset: Corda R3 -sivusto

R3 on toinen vallankumouksellinen merkittävä rahoituslaitos, joka on luonut avoimen lähdekoodin hajautetun pääkirja-alustan nimeltä Corda. Cordalle ei ole sisäänrakennettua tunnusta tai kryptovaluutta, ja se on käyttöoikeuksien estoketjutyyppi.

Miksi?

No, se rajoittaa henkilöitä, jotka eivät tavata blockchain-protokollia. Joten jos olet vain nimenomaisesti yhteydessä verkkoon, et pääse tiettyihin osiin.

 

 • 6.4 – Aaltoilu

Ripple on tähän mennessä yksi mielenkiintoisimmista. Heidän RippleNetin tavoitteena on linkittää kaikki pankit ja maksutavat tai tarjota yhdessä paikassa. Ripplen tarjoamat transaktiomaksut ovat ilmaisten vieressä.

Heidän digitaalisen valuuttansa nimi on ”Ripples tai XRP”, ja niistä on tullut yksi suosituimmista valuutoista heti Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen. XRP on skaalautuvampi ja nopeampi kuin muut kryptovaluutat.

Kuvahyvitykset: Ripple Net -sivusto

 • 6.5 – EOS

EOS on uusi markkinoilla ja on jo luonut suuren vaikutelman markkinoilla. Ihmiset alkavat hypätä siitä. No, sen taustalla on pääasiassa kolme syytä – skaalautuvuus, joustavuus ja käytettävyys.

Voisit sanoa, että siinä ei ole kaikkia suuria puutteita, joita Bitcoinilla on tällä hetkellä. Vain aika voi kertoa, kuinka pitkälle EOS menee, kun kilpailu on huipussa.

 

 • 6.6 – NEO

Vastasyntynyt NEO on jo tullut markkinoille valtavasti! Se muuttaa koko skenaariota niiden suurella kyvyllä käsitellä tapahtumia sekunnissa. Vaikka blockchain, kuten Bitcoin, pystyy käsittelemään 6-7 tapahtumaa sekunnissa, NEO voi käsitellä 10000 operaatiota sekunnissa.

Lisäksi NEO on haastanut hirviön – Ethereumin. NEO on kaikki mitä Ethereum on, mutta nuorempi, älykkäämpi ja nopeampi.

 

Luku 7: Esimerkkejä hajautetuista blockchain-sovelluksista

Nyt kun tiedät, kuinka voit rakentaa hajautettuja sovelluksia eri alustoille, katsotaan muutama malli prosessin ymmärtämiseksi edelleen.

Tavallisesti hajautettuja sovelluksia on nykyään kolme tyyppiä. He ovat:

Tyyppi I: Tällä dApp: lla on oma blockchain-verkko.

Tyyppi II: Tämä hajautettu sovellus toimii tyypin I dApp blockchain-verkossa. He käyttävät myös muita protokollia hyödyntääkseen omaa merkkijärjestelmäänsä.

Tyyppi III: Tämä dApp käyttää joitain tyypin II dApps -protokollia ja käyttää sitten omia protokollaitaan rahakkeiden myöntämiseen.

Katsotaanpa muutama heidän esimerkistään.

 • 7.1 – Augur

Augur on tyypin II dApp. Se on ainutlaatuinen sovellus. Se käyttää hajauttamisverkkoa yhdessä rahoitusmarkkinoiden ennusteiden kanssa loogisen ja tehokkaan markkinoiden ennustamisen luomiseksi.

Ennusteet eivät kuitenkaan rajoitu vain rahoitusmarkkinoihin.

Kuvahyvitykset: Augur-blogi

 • 7.2- Golem

Golem hyödyntää yhtä maailman suurimmista markkinapaikoista, laskentatehoa. Se tarkoittaa, että se on supertietokone, jota voit käyttää milloin tahansa. Jos sinulla on käyttämätöntä laskentatehoa, käytä sitä verkossa.

Palkinnoksi saat muut käyttäjät ostamaan laskentatehosi supertietokoneelta.

Sinun on ostettava teho heidän omilla tunnuksillaan. Joten saat Golem-verkkotunnukset aina, kun joku ostaa voimasi.

Se on loistava tapa investoida blockchain-tekniikkaan.

Golem on toinen esimerkki tyypin II dApp: sta.

 • 7.3 – Aragonia

Aragon on yksi harvoista hajautetusta hallinnoinnista, joka tarjoaa arvoa merkittäville organisaatioille. Projekti on rakennettu Ethereum-alustalle. Ainoa tavoite on rikkoa kaikki rajat ja edistää jäsenneltyä organisaatiojärjestelmää, joka auttaa sinua ulos.

Aragon haluaa helpottaa kehittäjien uusien hajautettujen autonomisten organisaatioiden luomista. Siksi se sisältää monia asioita, kuten tunnusten hallinnan, välimiesmenettelyn, roolimääritykset jne.

Aragonia on myös esimerkki tyypin II dApp: sta.

 • 7.4 – Sia

Sia toimii käyttämättömän kiintolevykapasiteetin kanssa ympäri maailmaa. Tämän avulla he loivat perustan lohkoketjuihin ja varmistivat ainutlaatuisen tallennusjärjestelmän. Alusta käytti näitä tyhjiä tiloja pilvivarastona.

Ne ovat myös uskomattoman halpoja. Joten jos sinulla on vapaata kiintolevyä, voit lainata tilaa Sian avulla. Voit myös ostaa tallennustilan, jos polttoaineesi on vähissä.

Se on tyypin I dApp.

 • 7.5- Turvallinen verkko

Turvallinen verkko on vastuussa turvallisemmasta vertaisviestinnästä. Se hyödyntää blockchain-tekniikkaa, ja sana SAFE tarkoittaa turvallista pääsyä kaikille. Voit käyttää heidän alustaansa siirtyäkseen suojattuun verkkoon ja jakaa sitten laskentatehon jonkun muun kanssa.

Niiden tarkoituksena on suojella käyttäjiä keskitetyiltä viranomaisilta, kuten hallitukselta, rikollisilta, pankeilta jne.

Se on tyypin III dApp.

 

Luku 8: Erilaiset blockchain-konsensusprotokollat

Jokainen blockchain-tekniikka on erilainen. He kaikki käyttävät erilaisia ​​konsensusalgoritmeja, jotta heidän alustansa olisi parempi kuin toiset.

Joten heillä on elintärkeä merkitys verkossa.

 • 8.1 – Työtodistus (PoW)

Se oli ensimmäinen, joka esiteltiin maailmalle, ja siksi se on niin suosittu kuin muut konsensusprotokollat.

Tässä, kun käyttäjä aloittaa tapahtuman, kaivostyöläiset tai supertietokoneet yrittävät ratkaista ongelman tai palapelin.

Tämä antaa heille mahdollisuuden lisätä lohkoja koko verkkoon. Palkintona työskentelystä he saavat pienen tapahtumamaksun ja prosenttiosuuden blockchain-rahakkeista.

Sillä on kuitenkin joitain haittoja.

Energianhukka:

Kaivostyöläiset tuhlaavat paljon energiaa pulmien ratkaisemiseen. He jättävät tietokoneensa päälle pitkäksi ajaksi ja lisäävät sitten energian kokonaiskulutusta.

Haavoittuva:

Vaikka se on yksi suosituimmista, se on altis hakkereille. Järjestelmä on vanha ja se tarvitsee päivittää protokollat.

Ethereum käytti PoW: ta alun perin, mutta vuodesta 2018 lähtien se on ollut siirtyi osallisuuden todistamiseen.

 • 8.2 – Todistus panoksesta (PoS)

Tämä protokolla on suunniteltu poistamaan PoW: n haitat, käytännössä energiankulutus. Sopimus on suunniteltu myös julkisille lohkoketjuille aivan kuten PoW.

Tämä ei louhitse uusia kolikoita, vaan kannustaa käyttäjiä käyttämään rahaa kolikoihin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suuremmat mahdollisuudet heillä on olla Validators. Tämän avulla he voivat osallistua lohkon luomiseen.

Mutta on olemassa käänne, validoijat valitaan satunnaisesti.

Heidän tärkein haittansa on, että he ovat haavoittuvia kuten PoW. Jos verrataan PoW vs. PoS, olemme varmasti suolakurkkua.

 

 • 8.3 – Delegoidut panokset (DPoS)

Ne ovat samankaltaisia ​​kuin panosvedos, mutta kiertämällä! Käyttäjät, joilla on enemmän kolikoita, saavat äänestää ja valita todistajia. Joten ainoa ero on demokraattinen näkemys koko tilanteesta.

Jos osallistut tähän äänestysjärjestelmään, saat palkintopisteitä. Se on paras tapa saada kätesi salausvaluuttoihin.

 • 8.4 – Vuokrattu panos (LPoS)

Waves kehitti tämän POS-järjestelmän. Tämän avulla voit tehdä räätälöityjä tunnuksia ja käyttää niitä tilallasi. Tavoitteena on tarjota enemmän turvallisuutta kuin PoS-järjestelmä. Nimi “Leasing” tuli johtuen investointien luonteesta. Voit vuokrata kolikon verkkoon ja saada sitten palkintopisteitä.

 • 8.5 – Todistus kuluneesta ajasta (PoET)

PoET on samanlainen kuin PoW. Erona on, että se keskittyy enemmän virrankulutukseen. Se tarvitsee kuitenkin erityisiä laitteistovälineitä toimiakseen vapaasti.

 • 8.6 – Bysantin käytännön vikasietoisuus (PBFT)

Yksi johtavista alustoista käyttää tällä hetkellä PBFT: tä. Bysantti käytti tiettyä sekvenssiä pitääkseen rouge-käyttäjät loitolla. On täysin normaalia, että jokaisella blockchain-alustalla on muutama tuhoisa käyttäjä. Parempi olla turvallinen oikein.

 

Blockchain-tekniikka selitetty: Muut konsensusalgoritmit

Nämä olivat tärkeimmät. Katsotaan nyt, miten muut algoritmit pärjäävät.

 • 1 – Toiminnan todistus: Se on hybridiprotokollajärjestelmä. Se käyttää sekä PoS: ää että PoW: tä varmistaakseen, että palkintopisteet ovat ajallaan. Kun he ratkaisevat palapelin, he käyttävät PoW: tä, sen jälkeen kaikki on PoS: sta.
 • 2 – Todistus tärkeydestä: NEM kehitti tämän. He halusivat luoda protokollan, joka palkitsee myös verkkotoiminnan eikä vain tapahtumien perusteella. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät, jotka usein lähettävät ja vastaanottavat tapahtumia, saavat siitä maksun.
 • 3- Kapasiteetin todistus: Tämän protokollan avulla voit käyttää kiintolevyn kapasiteettia tai tallennustilaa. Mitä enemmän tallennustilaa sinulla on, sitä enemmän lohkoja pystyt kaivamaan ja sitten palkitsemaan.
 • 4 – Palamisen todiste: Polta kolikot ja saa palkintoja. Tämä on melko outo. Jokainen käyttäjä, joka lähettää kolikot takaisin lompakkoonsa, josta ei voi toipua, saa palkkion määrän perusteella.

 

Mitkä teollisuudenalat voivat käyttää tätä tekniikkaa?

Saatat ajatella, missä blockchain-tekniikkaa käytetään. No, sitä käytetään periaatteessa joillakin toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, merenkulussa, energia-alalla ja Fintechissä. Voit myös sanoa, että nämä teollisuudenalat käyttävät niitä väliaineena vaihtaa hiililuottoja.

 • Blockchain in Shipping

Merenkulkualalla lastinkuljetusten osalta laskeutumistarkastajien ja vastaanottimien on kirjauduttava ulos useita kertoja ennen toimitusta. Se oli kaikki perinteistä paperityötä. Myöhemmin digitaalisen elektronisen järjestelmän kanssa tapahtui myös paljon aikaa vievää allekirjoitusprosessia.

Lopuksi, Maersk, maailman suurin konttikuljetusten operaattori, yritti nykyaikaistaa koko lastinkuljetuksen laskuprosessia ja tehdä siitä paljon mukavampaa.

Maaliskuussa 2017 kävi ilmi, että se käyttää blockchain-tekniikkaan perustuvaa kirjanpitoa, joka digitalisoi toimitusketjun. Siten se pystyi käsittelemään valtavan paperityön digitaalisesti, ja lähetys tuli entistä helpommin saataville.

Maersk työskentelee nyt uuden elektronisen blockchain-pohjaisen toimitusalustan kanssa IBM: n kanssa. Uudelle elektroniselle lohkoketjutekniikalle on odotuksia.

Lohkoketjun pääkirja sisältää kaikki lähetysten tiedot, mukaan lukien tavaroiden tila, rahtikirjat, tulliasiakirjat ja kaikki muut tiedot lähetyksistä. Kaikkia tietoja ja tietoa kuormasta voidaan tarkastella, jos hän on kuljetuksen toimitusketjun jäsen.

Jäsenet eivät kuitenkaan voi muuttaa, muokata tai poistaa tietoja tietueesta. Jopa he eivät voi lisätä ketään verkossa ilman mitään sopimusta tai asianmukaista prosessia. Koko tietojärjestelmä on muuttumaton tietuejärjestelmä. Pohjimmiltaan blockchain on sellainen tekniikka, joka yhdistää koko maailman.

 

 • FinTechissä

Blockchain-tekniikan tärkein fantastinen piirre on rahoitustapahtuma. Voit suorittaa liiketoimia tehokkaasti hyvin lyhyessä ajassa ja myös ilman minkään kolmannen tai kolmannen osapuolen keskeytyksiä. Tapahtumaprosessiin ei tarvita valtion tai pankin tukea. Siksi sinun ei tarvitse maksaa mitään lisämaksua.

Joten, eikö ole selvää, että blockchain-sovellukset hallitsevat rahoitustekniikkaa! Se todella tekee niin. Se eliminoi myös tapahtuman ajan ja kustannukset. Jopa yksi voi nopeasti tarkistaa blockchain-merkinnät ja tapahtuman tilan ilman mitään ongelmia. Se on valtava panos fintech-maailmaan.

Blockchain-raportti on, että se voisi pystyä alentamaan infrastruktuurikustannuksia keskimäärin noin 30% joillekin suurimmille investointipankeille. He voisivat säästää huomattavan määrän rahaa vuosittain blockchain-tekniikan avulla.

Rajat ylittävässä tapahtumassa maksun suorittaminen ja muu käsittely voi viedä muutaman päivän. Rajat ylittävissä asioissa on paljon prosesseja selvitykseen, selvitykseen ja maksamiseen. Viestintäprosesseja on paljon. Vaikka ne kaikki lähetetään sähköisinä viesteinä, olisi hyvin luonnollista, että ratkaisuprosessiin kuluu vähintään kaksi päivää.

Mutta blockchain-verkon kanssa se ei edes vie niin paljon aikaa koko tapahtumalle, viestinnälle ja ratkaisuprosessille. Tämän tekniikan ansiosta kaikki toiminnot ovat hallittavampia ja vähemmän aikaa vieviä.

 

 • Lohkoketju energiassa

Myös energiateollisuudessa on blockchain-sovelluksia. Blockchain-pääkirjaa voidaan käyttää energian säästämiseen. Viime aikoina jotkut yritykset käyttävät blockchain-salaustekniikkaa tai blockchain-pääkirjaa energian säästämiseksi.

Saatat ajatella, onko tämä tekniikka kallis vai väärennös. Se saattaa tuntua kalliilta ja vääriltä prosesseilta, mutta ei. Lisäksi se on taloudellinen, omaperäinen eikä ollenkaan vaarallinen.

Sinun on asennettava aurinkopaneelit sen energiamäärän mukaan, jonka haluat säilyttää. Paneeliin on liitettävä mikroristinen lohkoketjupalkki. Mikroverkko sisältää litiumioniakkujen varastoinnin, verkon ohjausjärjestelmän, älykkäät sähkömittarit ja muuntimet.

Microgrid blockchain -tietokanta on verkkoon perustuva kirjanpitojärjestelmä. Se hoitaa kuormituksen tasapainottamisen, verkon seurannan ja ongelmien ratkaisemisen. Lohkoketjutekniikkaa käyttämällä voidaan säästää ja käyttää valtava määrä energiaa, kun sähkökatkos tai muu katastrofi tapahtuu.

Monet yritykset ja asukkaat käyttävät tätä menetelmää energiansäästöön ja käyttävät niitä aina, kun he tarvitsevat sitä halvalla. Ja monet yritykset suunnittelevat käyttävänsä blockchain-pääkirjatekniikkaa.

Tämä lohkoketjun pääkirjajärjestelmä vaatii tietokoneen tai solmun jakamaan ja vahvistamaan kaikki tiedot koko mikroruudukossa. Lohkoketju tasapainottaa koko energiajärjestelmän tehokkaasti.

Kaikissa blockchain-tekniikkaa koskevissa tutkimuksissa selitettiin, että se tulee olemaan erittäin potentiaalinen energia-alalla. Se hallitsee koko energiansäästöverkkojärjestelmää tehokkaammin ilman mitään ongelmia.

 

Ura Blockchain-kehittäjänä

Blockchain-tekniikka on valtava paikka teollisuudessa päivittäin. Tulevien päivien myötä blockchain-sovellusten kysyntä kasvaa. Siksi blockchain-uralla tulee olemaan valtava mahdollisuus.

Blockchain-kehittäjillä on jo erinomainen kysyntä. Tämän ammattitaidon avulla heillä on toiseksi suurin vaativimpien ammattitaitojen joukossa. Työllistymismahdollisuudet lisääntyvät nykyään.

Blockchain-kehittäjillä on pysyvän kokopäiväisen työalueen lisäksi myös freelancer-maailma. He vaativat valtavaa määrää palvelustaan, ja ihmeellisin osa on, että yritykset palkkaavat heidät suurella kysyntäänsä.

Eri instituutit aikovat kouluttaa insinöörejä, ohjelmoijia ja kehittäjiä blockchain-sovellusten ohjelmoinnista ja kehittämisestä. Jos voit kasvattaa taitojasi blockchain-sovelluksilla, sinulla on paljon mahdollisuuksia rakentaa urasi blockchain-tekniikassa. Blockchain-kehittäjien mahdollisuudet nousevat korkeammalle kuin koskaan!

 

Luku 9: Blockchain for Dummies: Blockchainin tulevaisuus

Blockchain sai meidät katsomaan maailmaa aivan uudella tavalla. Jos ajattelet sitä, koko maailmamme ja miten käsittelemme tietoja muuttuu. Voisimme vihdoin kuvitella maailman, joka on täysin vapaa teknisistä ylivalloista. Mutta se ei tapahdu yhdessä yössä. Ihmiset tarvitsevat melko paljon aikaa koko tekniikan ymmärtämiseen. On sanomattakin selvää, että blockchain-tekniikka muuttaa Internetiä. Ihmisen mieli pyrkii hylkäämään muutokset.

Jos esimerkiksi harkitset TCP / IP-tekniikkaa, huomaat, että kesti noin 30 vuotta, ennen kuin ihmiset ymmärsivät tekniikan. Koska lohkoketjuna poistetaan pankkien ja muiden valtion hallinnoimien rahoitusjärjestelmien välttämättömyys, ajattelemme, että tällä kertaa voi kestää vielä kauemmin.

Mutta kuka voisi ennustaa tulevaisuuden? Videopuhelut olivat niin sci-fisiä jo 1970- tai 1980-luvulla. Mutta jopa lapset käyttävät nykyään FaceTimeä yhteydenpitoon ystävien ja perheen kanssa.

Joten kuinka blockchain-tekniikka muuttaa maailmaa? Kuinka se vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme? Mitkä ovat skenaariot, jotka muuttuvat rajusti?

Tällaiset kysymykset ovat melko yleisiä mieleemme. Älä huoli kaverista! Vastaamme kaikkiin ongelmiin, jotka ovat kärsineet mieltäsi asiasta.

 

Lopulliset ajatukset,

Blockchain-tekniikka on uuden vallankumouksen nimi, joka alkoi tiensä kaikkeen. Se päivä ei ole kaukana, kun voimme yhdistää digitaalisen ja tosielämän teollisuutemme täysin.

Se on vasta alkua. Seuraat jatkuvasti uutta ja parannettua blockchain-sovellusta, mikä tekee jokapäiväisestä elämästämme paljon mukavampaa.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me