Blockchain maataloudessa: Käytä tapauksia ja esimerkkejä

Maatalousalan lisääntyvät haasteet tekevät kestävyyden ylläpitämisen mahdottomaksi. Asiantuntijoiden mukaan lohkoketjun käyttö maataloudessa voi kuitenkin muuttaa tätä skenaariota lopullisesti. Ymmärretään, miksi blockchain on välttämätön tälle teollisuudelle?

Maatalouden osuus Yhdysvaltain BKT: stä on lähes biljoona dollari. Joten se on yksi tärkeimmistä aloista maailmassa. Yli 21,4 miljoonalla on työpaikkoja maatalousalalla, joten panokset ovat suhteellisen korkeat tällä alalla.

Vaikka tämä ala on poikkeuksellisen laaja, monet haasteet vaivaavat edelleen teollisuuden kestävyyttä. Alkaen epäinhimillisestä työstä kilpailukykyiseen markkinapaikkaan, jokainen yksittäinen asia tulisi ratkaista ajoissa. Tai muuten koko ekosysteemi voi hajota. Voimme jo nähdä, että osa maaseudun infrastruktuureista on jo hajoamassa. Tämä johtuu alan huolimattomuudesta.

Siksi estoketju voi auttaa tätä sektoria selviytymään jatkuvista uhista ja ylläpitämään kohtuuhintaisuutta koko ekosysteemissä. Kaikki aloittelijat voivat käyttää tätä artikkelia oppaana käyttää lohkoketjua maataloudessa.

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain-kurssi

Maatalouden lohkoketju: Kuinka maatalousala on jäämässä taakse?

Maatalousteollisuus raivosi jopa vuosikymmenen taaksepäin, mutta ajan myötä monet asiat ovat kasaantuneet prosessin lisääntyneen monimutkaisuuden vuoksi. Asianmukaisen huomion puuttumisen vuoksi ne hidastavat nyt maatalouden toimitusketjua. Joten, lohkoketjua tarvitaan tällä alalla enemmän kuin koskaan. Katsotaanpa, mitä nämä asiat ovat –

Kuluttajatrendien muuttaminen

Yksi suurimmista kysymyksistä on kuluttajatrendit, jotka muuttuvat jatkuvasti. Siksi myös tiettyjen materiaalien kysyntä vaihtelee. Tästä tulee viljelijälle ongelma, koska suurin osa viljelijöistä työskentelee tai elää yksittäisten tuotteiden perusteella. Harvinaisissa tapauksissa he käyttävät useampaa kuin yhtä tuotetyyppiä. Kysynnän vaihteluista johtuen heillä voi kuitenkin joskus olla suuri voitto tai hyvin pieni tuotos sijoituksestaan. Kokemus on kaiken kaikkiaan melko stressaavaa, ja monien maanviljelijöiden on käsiteltävä etenemistä, jos he käsittelevät tappioita. Koska heillä ei ole mitään keinoa ennustaa trendien muutosta, he joutuvat asian uhriksi.

Hyödykkeiden kilpailukyky

No, jokapäiväisen elämämme hyödykkeet voivat tulla eri lähteistä. Koska nämä ovat kysytyimmät tavarat, panos on aina liian suuri. Siksi pienviljelijöiden on vaikeampaa kilpailla vaihtelevilla markkinoilla, joilla yritysjätit pelaavat monopolia. Tämä luo valtavan kuilun jättiläisten ja pienviljelijöiden välille, koska heillä ei ole mahdollisuutta päästä ekosysteemiin ottamatta epäonnistumisen taakkaa, vaikka heidän tuotoksensa tarjoavat parempaa laatua kuin johtavat yritykset. Kuten monissa tapauksissa, näillä maanviljelijöillä tai pienillä yrityksillä ei ole resursseja markkinoida tuotteitaan, mikä myös saa heidät jälkeen.

Huono varastonhallinta

Varastonhallinta on massiivinen kysymys tällä alalla, koska suurin osa täällä tuotetuista tuotteista on raaka-aineita. Siksi se ei käy läpi mitään menettelyjä niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Alkaen viljelystä lihaan, kaikki on pilaantuvaa. Joten heidän on ylläpidettävä varastojaan oikein ennen myyntiä. Monilla maatalousyrityksillä ei kuitenkaan ole valmiuksia käyttää kehittynyttä tekniikkaa varastojensa hallintaan. Tämä voi johtaa tuotteiden ja resurssien tuhlaukseen. Puhumattakaan menetyksistä, jotka maanviljelijöillä on tästä aiheutuvan. Todellisuudessa he työskentelevät ahkerasti tuotteiden valmistamiseksi, mutta kaikki heidän ahkera työnsä on turhaa varastojen väärinkäytössä.

Automaation ja tekniikan käytön puute

Toinen tämän alan ongelma on automaation ja tekniikan käytön puute. Todellisuudessa suurimmalla osalla maanviljelijöistä ei ole budjettia ostaa kalliita maatalouskoneita tai -koneita. Koska maailma muuttuu nopeasti ja tekniikka kukoistaa, monet viljelytekniikat ovat käytössä viljelijöiden auttamiseksi. Mutta tiedon puute tästä tekniikasta tai rahastosta, jolla on varaa näihin tuloksiin, maanviljelijät jäävät jälkeen kilpailusta. Todellisuudessa suuret maatalousyritykset käyttävät yleensä kaikkea nykyaikaista tekniikkaa tehokkuudensa parantamiseen. Mutta pienet tai keskisuuret yritykset eivät voi seurata tietä.

Lue lisää: Lohkoketju valmistuksessa: opas teollisuuden voimaannuttamiseen

Pakottavat hallituksen määräykset

Hallituksen määräykset ovat täällä tasapainon säilyttämiseksi kaikissa maailman osissa. Mutta hallituksen asetusten luonteen pitäisi estää maataloustuotantoa maassa. Monissa tapauksissa tiettyjen hallituksen lakien pakottaminen ja verotuksen lisääminen joka vaiheessa pakottaa monet yritykset menemään konkurssiin. Monissa tapauksissa liikaa sääntelyä haittaa maatalousalan skaalausprosessia. Emme tarkoita, että hallituksen ei pitäisi asettaa mitään sääntelyä tälle alalle. Mutta liioitteleminen vain hajottaa merkittävän sektorin potentiaalin.

Laajentavan maan korkea hinnoittelu

Maataloudessa käytetyn maan hinta muuttuu aina. Monissa tapauksissa hinnat näyttävät vaihtelevan suuresti, koska maa-alueiden likviditeetti on todella heikkoa. Siksi laajentaminen ei monissa tapauksissa ole mahdollista maiden erittäin korkeiden hinnoittelupisteiden vuoksi. Paitsi, että maan saatavuus on myös melko vähäistä monissa tapauksissa. Runsaan maan hankinnasta aiheutuvasta verotuksesta voi tulla taakka monille yrityksille ja viljelijöille. Joten vaikka viljelijällä tai yrityksellä pärjääkin hyvin kysynnän noustessa, heidän on vaikea skaalata eivätkä he pysty pysymään kuluttajien vaatimusten mukaisina.

Lisääntyvä infrastruktuuri romahtaa

Maaseudun maatalousinfrastruktuuri on monista syistä romahtamassa hitaasti. Se voi johtua luonnonkatastrofeista, hedelmällisyyden menettämisestä tai massiivisesta kaupungistumisesta. Siksi on vaikea ylläpitää kestävyyttä, kun muut elementit eivät ole synkronoituna infrastruktuurin kanssa. Tämän alan asianmukaisen nykyaikaistamisen puute johtaa myös tappioihin, mikä myös aiheuttaa infrastruktuurin romahtamisen. Jopa suurissa yrityksissä he voivat kohdata samanlaisia ​​ongelmia, koska tukijärjestelmää ei ole käytössä. Jokainen yritys tarvitsee elementtejä, kuten teitä, lainoja, maita jne., Jotta järjestelmä toimisi jatkuvasti. Mutta näiden elementtien puute voi haitata heidän liiketoimintaansa massiivisesti.

Maatilojen turvallisuus

Turvallisuus on massiivinen ongelma maatiloilla. Jokaisella maatilalla on arvokkaita eläimiä, laitteita tai ajoneuvoja tuotteiden kuljettamiseen. Mutta monissa tapauksissa, jos varkaat pääsevät maallesi, he pääsevät myös karjaasi tai varusteitasi. Tämä on yleinen tilanne maataloudessa ja viljelijöiden päänsärky, koska heillä ei ole resursseja käsitellä tällaista varkautta. Joten vaikka he pystyvätkin investoimaan kalliisiin laitteisiin, heidän turvallisuutensa edellyttävät enemmän investointeja prosessiin. Ja tällä hetkellä ei ole monia tekniikoita, jotka tarjoaisivat maatiloille oikean turvallisuuden.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Blockchainin edut maataloudessa

Maatalous on myös toinen suuri ala, joka voi käyttää blockchainin ominaisuuksia ja hyötyä siitä suuresti. Katsotaanpa, mitkä ovat tämän sektorin ensisijaiset edut.

Parempi maatilavaraston hallinta

Todellisuudessa monilla maatalousyrityksillä ei ole valmiuksia käyttää kehittynyttä tekniikkaa varastojensa hallintaan. Tämä voi johtaa tuotteiden ja resurssien tuhlaukseen. Puhumattakaan menetyksistä, jotka maanviljelijöillä on tästä aiheutuvan. Joten tämä on valtava taakka viljelijöille, koska heillä ei ole tarvittavia työkaluja ongelman ratkaisemiseen. Mutta maatalouden blockchain-tekniikan avulla he voivat muuttaa tätä skenaariota lopullisesti. Blockchain sopii täydellisesti varastonhallintaan. Joten se voi todella auttaa viljelijöitä ylläpitämään varastojaan täydellisesti ilman mitään ongelmia. Totuus on, että blockchain voi seurata tallennusympäristöä ja ilmoittaa sinulle, kun tuotanto vanhenee. Joten, voit toteuttaa asianmukaiset toimenpiteet siihen.

Maatalouden toimitusketjun tehokkuuden parantaminen

Toinen suuri lohkoketjutekniikan käyttötapa maataloudessa on lisääntynyt tehokkuus koko teollisuudessa. Automatisoitumisen ja tekniikan käytön puutteen vuoksi tämän teollisuuden tehokkuus ei ole merkki. Todellisuudessa on tärkeämpää, että pienet ja keskitason viljelijät eivät pääse käyttämään kalliita tekniikoita tuotannon yleisen tehokkuuden parantamiseksi. Siksi blockchain voi varmasti auttaa täällä. Lohkoketjun muuttumattomalla pääkirjajärjestelmällä se voi nopeasti käsitellä kaikkia elementtejä, vähentää viljelyprosessien kustannuksia ja lisätä tuotoksen yleistä tehokkuutta.

Maatilanhallintaohjelmiston (FMS) nykyaikaistaminen

Toinen lohkoketjun eduista maataloudessa on maatilan hallintaohjelmistojen modernisointiprosessi. Todellisuudessa maatilanhallintaohjelmistoista tulee valtavirta melko pian. Tämä ohjelmisto käyttää kuitenkin edelleen tyypillistä asiakas-palvelin-mallia toimiakseen. Siksi he eivät vieläkään pysty tarjoamaan maksimaalista tuotantoa, kuten voisivat blockchainilla. Joten tässä tapauksessa blockchainin käyttö voi auttaa viemään FMS: n kokonaan uudelle tasolle. Enemmän, tällä ohjelmistolla on tarvittava suojaus blockchains-suojauksella. Viljelijöiden ei siis tarvitse enää huolehtia verkkohakkeista.

Turvallisuus IoT-optimointiin maataloudessa

Maatalousala tarvitsee IoT-laitteita seuratakseen tuotantoaan. Nämä laitteet voivat tarjota turvallisuutta jopa laitteilleen. Koneiden avulla he voivat tallentaa sääolosuhteet ja maan ja säätää sitä vastaavasti. Jotkut laitteet voivat jopa ennustaa luonnononnettomuuksia etukäteen. Mutta nämä laitteet ovat tällä hetkellä melko haavoittuvia. Monissa tapauksissa pilvipalvelut, joita he käyttävät tietojen tallentamiseen, ovat heikkoja kyberhyökkäyksille. Joten turvallisuus vaihtelee suuresti. Mutta blockchain voi tarjota apua täällä. Blockchainin edut maataloudessa ovat näiden IoT-laitteiden suojaaminen ja paremman verkkojärjestelmän tarjoaminen työskennellessä.

Blockchain voi tarjota paljon etuja myös muille aloille. Tutustu oppaaseen blockchain-tekniikan eduista saadaksesi lisätietoja siitä.

Tarjoamalla oikeudenmukaisen hinnoittelun

Kyllä, monet maatalousyritykset eivät saa tuotteilleen ansaitsemansa oikeudenmukaista hinnoittelua. Vaikka he työskentelevät satojen ja karjan tuottamiseksi, monet tukkukauppiaat eivät silti tarjoa ansaitsemansa arvoa kaikesta työstä. Todellisuudessa monet maanviljelijät saavat tarvitsemansa vähimmäismäärän selviytyäkseen. Joten, käyttämällä lohkoketjua maatalousmarkkinoilla, skenaario voi muuttua. Käyttämällä blockchain-pohjaista markkinapaikkaa he voivat nähdä myyvänsä tuotteitaan oikeudenmukaisille ostajille ja tavoittaa jopa enemmän ostajia kuin voisivat ennen. Tämä auttaa heitä neuvottelemaan hinnoittelusta oikeudenmukaisemmin. Joten maanviljelijät voivat saada mitä todella ansaitsevat.

Maataloustukien avoimuus

No, me todella maksamme maatalouden tuista. Vaikka hallitus maksaa sen, rahojen budjetti tulee silti veroistamme. Tukien ympärillä oleva läpinäkyvyys on kuitenkin olematonta. Monissa tapauksissa voimme nähdä suosimista, koska suuremmat ryhmät saavat enemmän kuin tarvitsevat, ja pienemmät maatilat eivät saa tarpeeksi. Siksi maatalousmarkkinoiden lohkoketju voi auttaa lisäämään tämän tärkeän kysymyksen avoimuutta. Hallitus voi käyttää julkista lohkoketjua suorittaakseen tuet oikeutetuille maatiloille, ja yleisö voi tarkistaa, menevätkö rahat sinne, missä sen pitäisi tai ei.

Mikrolainojen tarjoaminen pienille ja keskisuurille viljelijöille

Toinen suuri lohkoketjutekniikan sovellus maataloudessa on mahdollisuus hankkia mikrolainoja. Todellisuudessa pienet ja keskisuuret maatilat tarvitsevat ajoittain lainoja liiketoiminnan hoitamiseksi. Pankkien lainapolitiikalla on kuitenkin korkeampi korkopolitiikka. Joten yritykset ovat stressaavassa tilanteessa, koska korot voivat kuormittaa niitä enemmän lainoilla. Siksi blockchain-tekniikan käyttö täällä voi ratkaista ongelman lopullisesti. Blockchain voi auttaa heitä saamaan mikrolainoja verkkoon luotonantajilta ympäri maailmaa. Pienellä lainalla he voivat kantaa pienten korkojen taakan ja auttaa heitä johtamaan yritystä pitkään.

Lue myös: Blockchain-tekniikka selitetty: Hajautettu ekosysteemi

Bonusmaksu kuluttajilta viljelijöille

Toinen suuri blockchainin käyttötapaus on mahdollisuus kaataa viljelijät suoraan. Koska lohkoketju voi tarjota jalostetun tuotteen tai tuotteen alkuperän ja historian, kuluttajat voivat nähdä kuka oli vastuussa tuotteista. Jos kuluttajat ovat tyytyväisiä tuotteisiin, he voivat vain kirjautua blockchain-alustalle kaatamaan suoraan viljelijöitä. Täällä maanviljelijöiden lompakot pysyvät yhteydessä järjestelmään saadakseen asiakkaiden vinkkejä. Maataloudessa on jo monia blockchain-tekniikan sovelluksia, jotka työskentelevät tämän tyyppisen ominaisuuden parissa.

Kestävien käytäntöjen kannustaminen

Monet maatalousalan käytännöt eivät ole kestäviä, mutta niitä on edelleen olemassa. Todellisuudessa kysymys on torjunta-aineiden liikakäyttö, joka lopulta saastuttaa vettä uimiseen, juomiseen ja ruoanlaittoon. Tämä on vakava asia, koska se voi vahingoittaa ihmisiä monin tavoin. Joten kannustamatta kestäviä käytäntöjä, tämäntyyppiset huonot käytännöt säilyvät olemassa. Siksi maatalousmarkkinoiden lohkoketju voi auttaa tarjoamaan kannustimia viljelijöille, jotka ovat halukkaita käyttämään kestäviä menetelmiä sen sijaan, että käyttäisivät kuluttajille ja ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Tyypillisesti köyhissä maissa tämä kannustava ominaisuus voi kannustaa heitä käyttämään vähemmän kemikaaleja ja keskittymään enemmän orgaanisiin tuotteisiin.

Parempi vastuullisuus yrityksille

Monikansalliset yritykset käyttävät yleensä paljon epäinhimillisiä menetelmiä tehokkuudensa parantamiseksi aina laittomasta työstä haitallisten kemikaalien käyttämiseen tuotteiden säilyttämiseksi. Monissa tapauksissa suuryritykset voivat myös käsitellä karjaa hyvin epäinhimillisellä tavalla, mikä on melko järkyttävää. Koska kuluttajalla ei ole mitään keinoa tietää, miten yritykset käsittelevät tuotteita, he menettävät luottamuksensa niihin. Siksi lohkoketjuteknologian sovellukset maataloudessa voivat auttaa lisäämään monikansallisiin yrityksiin liittyvää avoimuutta. Kuluttaja voi nähdä, miten yritykset käsittelevät tuotetta ja onko prosessi hyväksyttävä.

Haluatko tarkistaa lisää blockchain-käyttötapauksia? Tutustu nyt yli 20 suosituimpaan blockchain-käyttötapaukseen!

Eri yritykset, jotka käyttävät Blockchain-tekniikkaa maataloudessa

Yara International

Yara International käyttää blockchainia jäljittämään kahvin viljelijöistään. Ne auttavat myös kuluttajia näkemään kahvin laadun ja alkuperän ja antavat jopa tukea viljelijöille antamalla vinkkejä suoraan. He käynnistävät parhaillaan “Kiitos maanviljelijöistä” -sovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat auttaa maanviljelijöitä.

CNH Industrial NV

CNH Industrial NV käyttää lohkoketjua maatalouden toimitusketjussa varastonhallinnan parantamiseksi. Tämä yritys tuottaa, suunnittelee ja myy maatalouskoneita ja haluaa tarjota enemmän palveluja viljelijöille hallitsemalla heidän varastojaan. Tällä hetkellä he työskentelevät IBM: n kanssa ratkaisun parissa.

JD.com

JD.com on yksi kiinalaisista verkkokaupan jättiläisistä, joka käyttää blockchain-tekniikkaa seuraamaan naudanlihatuotteita ulkomailta. Tällä hetkellä se tekee yhteistyötä Australian InterAgrin kanssa saadakseen Angus-naudanlihan yritykseltä. Todellisuudessa he aikovat käyttää tekniikkaa viljelyprosessin hallintaan ja karjan käsittelyyn liittyvien tietojen tarkastamiseen..

Bayer AG

Bayer AG käyttää blockchain-tekniikkaa maataloustuotteiden seurantaan. Tällä hetkellä se viimeistelee projektin Ant Financialin kanssa. Todellisuudessa he aikovat käyttää tekniikkaa maatalouden digitalisointiprosessin tukemiseen ja tarjota korkealaatuisia tuotteita. Tällä hetkellä emme kuitenkaan vielä tiedä projektin kestoa.

Lawson jyvät

Lawson Grains käyttää blockchain-tekniikkaa viljanviljelyprosessinsa lisäämiseksi. Tällä hetkellä se tekee yhteistyötä AgriDigitalin kanssa projektin viimeistelemiseksi. Lisäksi he aikovat käyttää tekniikkaa parempien korjuupalvelujen saamiseksi. Jälleen he käyttävät alustaa hallita varastojaan ja toimitusjärjestelmäänsä. Tämä on loistava tapa esitellä ja parantaa niiden tehokkuutta.

Lue lisää: 50 parasta yritystä, jotka käyttävät Blockchain-tekniikkaa

Hortobagy Angus

Hortobagy Angus käyttää lohkoketjua maatalousalalla jäljitettävyysratkaisun toteuttamiseksi. Tällä hetkellä se tekee yhteistyötä TE-FOODin kanssa projektin viimeistelyssä. Enemmän, he haluavat käyttää tekniikkaa auttaakseen viljelijöitä rekisteröimään tiedot nopeasti järjestelmään. Tällä tavalla heidän kuluttajansa voivat suoraan skannata QR-koodin ja nähdä tiedot itse.

Unilever

Unilever käyttää lohkoketjua maatalousalalla tarjotakseen varoja pienviljelijöille. Tällä hetkellä he työskentelevät useiden pankkien kanssa mikrorahoituspolitiikkojen käsittelemiseksi. Enemmän, heillä on myös muita toimijoita ekosysteemissä, kansalaisjärjestöistä vähittäiskauppiaisiin. Todellisuudessa se on loistava aloite pienten maatilojen auttamiseksi.

Napolina (Princes-ryhmä)

Princes Group on itse asiassa yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaroiden toimittajista. Napolina on yksi heidän säilyketuotteistaan. He käyttävät tällä hetkellä lohkoketjua maatalousalalla torjuakseen laitonta työvoimaa maatalousympäristössä. Teknologian avulla he aikovat tehdä koko prosessista läpinäkyvän ja päästä eroon laittomista työongelmista.

Sillanpääasema

Bridgehead käyttää lohkoketjua maatalouden toimitusketjussa prosessiensa läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Tämä yritys tekee yhteistyötä pienten viljelijöiden kanssa saadakseen luomutuotteita ja haluaa tarjota viljelijöille enemmän palveluja jäljittämällä kahvia. Asiakkaat voivat vain skannata QR-koodin ja oppia jokaisen tuotannon todellisesta viljelyprosessista.

Ankkuri

Ankkuri käyttää lohkoketjua maatalouden toimitusketjussa vähentääkseen prosessiensa hiilipäästöjä. Todellisuudessa maitoyritykset lisäävät hiilijalanjälkien määrää, mikä ei ole kestävää ympäristölle. Tämä yritys työskentelee 10 500 maanviljelijän kanssa saadakseen luomutuotteita ja haluaa tarjota erinomaisia ​​palveluja viljelijöille ankkurimaidollaan.

Blockchain voi auttaa sinua parantamaan yritystäsi. Aloita blockchain-projektisi käyttämällä lopullista blockchain-toteutusstrategiaamme nyt!

Johtopäätös

Maatalouden lohkoketju on osoittanut, kuinka tekniikka voi muuttaa nykyisiä prosesseja, jotka ovat jatkuneet sukupolvien ajan. Enemmän, blockchain voi luoda markkinat viljelijöille saadakseen oikeudenmukaisen osuutensa ansaitsemastaan ​​arvosta. Maatalousprosessien kärjessä pysyminen on kuitenkin monimutkainen tehtävä, mutta silti se on äärimmäisen välttämätöntä koko teollisuudelle. Teknologian nopean kasvun vuoksi sinun on myös pidettävä ajan tasalla viimeaikaisesta kehityksestä pysyäksesi kilpailun kärjessä. Suosittelemme tarkistamaan ilmaisen blockchain-kurssimme, koska se voi tarjota sinulle paremman toteuttamisen blockchain-spektristä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me