Blockchainin edut logistiikkateollisuudessa

Tässä artikkelissa keskitytään ymmärtämään blockchainin roolia logistiikkateollisuudessa ja miten se auttaa parantamaan sitä.

Logistiikka on yksi nykyisen teollisuuden avaintekijöistä. Se varmistaa, että esineet saapuvat aiottuun paikkaan mahdollisimman vähän aikaa, kustannuksia ja vahinkoja vastaan. Lyhyesti sanottuna se käsittelee monimutkaisten toimien toteuttamista ja järjestämistä tavaroiden kuljettamiseksi paikasta toiseen (yleensä alkuperästä kulutukseen)..

Nykyinen logistiikkateollisuus on valtava! Pelkästään Yhdysvalloissa 791,7 miljardin dollarin arvoinen tulo tuli juuri vuonna 2020. Se on tähtitieteellistä lukumäärältään, ja se tekee myös logistiikkateollisuudesta yhden monimutkaisimmista siellä..

Blockchain-tekniikka tarjoaa hajautetun verkon, jossa ikäisensä voivat kommunikoida ja tehdä tapahtumia ilman keskitettyä viranomaista. Sen hajautetusta luonteesta on monia etuja, kuten muuttumattomuus, avoimuus ja turvallisuus. Lisäksi se sopii täydellisesti myös logistiikkateollisuuteen.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Mikä on Blockchain logistiikassa?

Paras tapa, jolla blockchain voi auttaa logistiikkaa, on ratkaista sen tehottomuudet. Tällä hetkellä lähes kaikilla logistisen ketjun osilla on paljon vaihtoehtoja. Nämä vaihtoehdot sisältävät Entä jos -skenaariot.

Välittäjien, rahdinantajien ja muiden on keskityttävä tehokkuuteen sen sijaan, että ne jumistuisivat valitessaan parhaan vaihtoehdon. Tämän lisäksi vaadittavat asiakirjat ovat aina olleet tonnia. Dokumentointiprosessi lisää tehottomuutta jo hitaaseen päästä päähän -kuljetukseen.

Ytimessä juuri yhden totuuden lähteen ja monimutkaisen prosessin puuttuminen tuo koko logistisen prosessin alas. Tarvitaan hajautettu yksikkö, joka pystyy käsittelemään kaikki tapahtumat ja toimimaan myös keskuksena koko prosessin todentamiseksi ja parantamiseksi..

Se hoitaa kaiken, mukaan lukien keinojen tarjoaminen tapahtumien kirjaamiseen, tehokkaan ja avoimen järjestelmän luomiseen ja myös resurssien jäljittämiseen kaikilla tarvittavilla asiakirjoilla.

Koska estoketju on luonteeltaan digitaalinen, dokumentointi on tehtävä verkossa, jolloin jokaisella on pääsy tietoihin mistä tahansa haluamastaan.

Kuinka Blockchain-tekniikka toimii logistiikassa

Paremman käsityksen saamiseksi meidän on ymmärrettävä logistiikan eri vaiheet ja miten blockchain-tekniikka on toteutettava siellä. Tarkastellaan logistiikkaputken keskeisiä toimijoita ja heidän rooliaan blockchain-tekniikan käytössä.

Seuraavassa keskustelemme Logistics Blockchain Consortiumin avaintekijöistä. Se on yritys integroida lohkoketju kokonaan logistiseen putkistoon. Se auttaa myös ymmärtämään blockchainin etuja logistiikkajärjestelmissä.

Logistiikan Blockchain-konsortio

Logistinen blockchain-yhteenliittymä on perustettu Australian merenkulkualalle. Sitä hallinnoi tällä hetkellä EY, johon kuuluvat BVL, DB Schenker, LKW Walter ja muut vakioelimet ja digitaaliset tytäryhtiöt.

Konsortion tarkoituksena on yhtenäistää ja digitalisoida rahtiasiakirjat. Se sisältää kaikki asiakirjat, mukaan lukien alkuperätodistuksen, rahtikirjat ja niin edelleen. Tällöin yritykset pystyvät automatisoimaan 75 miljoonaa prosessia vuodessa. Vastineeksi he säästävät noin 12 miljoonaa paperiarkkia.

Valmistaja

Valmistaja vastaa tuotteiden valmistuksesta. Heidän on myös toimitettava alkuperätodistus, käsittelytiedot, viivakoodit, eränumero ja lähetyspäivämäärät.

Kaikki tiedot on tallennettava ja salattava hajautettuun pääkirjaan. Tätä varten valmistajan järjestelmien tulisi aina olla yhteydessä Internetiin. Valmistajan tulisi myös käyttää älykkäitä sopimuksia lähetystapahtumien automatisoimiseksi ja järjestämiseksi. Virta riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien algoritmit, koodatut parametrit ja algoritmit.

Toimittaja

Toimittaja saa kaikki tarvittavat tiedot valmistajalta ja luo omat asiakirjat, jotka jaetaan logistiikkaprosessin seuraavan pelaajan kanssa. Toimittajan on luotava pakkausluettelo, eränumero, tilausnumero, valmistuspäivä ja lähetyseritelmät (DIMS)

Logistiikka 3PL

Seuraava toimija logistiikassa on 3PL. He ovat vastuussa reititysohjeiden, konossementin, hyödykekuvauksen ja lähetyspäivän luomisesta ja automatisoinnista.

Long-Haul Carrier

Tiedot välitetään seuraavaksi kaukoliikenteen harjoittajalle, joka on vastuussa lämpötilan, lähetyksen tilan ja toimituksen allekirjoituksen ylläpidosta ja tuottamisesta..

Varasto

Long-Haul-kuljetusyhtiö kaataa tavarat varastoon. Sitten varasto toimii reititysohjeiden, pakkausviivakoodin, eritelmien ja noutopäivästä.

Lyhyen matkan harjoittaja

Lyhyen matkan rahdinkuljettaja vie tavarat vastaanottajalle pitämällä yksityiskohdat automatisoituna ja luotuna, mukaan lukien laskun numero, vastaanottopäivä, asiakastunnus, toimituskuitti ja lähetyksen tila.

Vastaanottaja

Vastaanottaja vastaanottaa tuotteen ja kaikki lohkoketjuun tallennetut yksityiskohtaiset tiedot.

Koko prosessissa on kolme päävaihetta.

  • Valmistajat ovat vastuussa tavaroiden toimittamisesta varastoille, toimittajille ja 3PL-toimittajille.
  • Toisaalta 3PL-palveluntarjoaja varmistaa, että lähetys ja kapasiteetti optimoidaan reaaliajassa. Sen tulisi myös varmistaa, että se optimoi itsensä oikein, jotta uusia kuormia voidaan vastaanottaa.
  • Viimeisessä vaiheessa 3PL-palveluntarjoajat vastaavat tavaroiden toimittamisesta kuljetusyrityksille. Heidän on myös varmistettava, että näkyvyys varmistetaan kaikissa vaiheissa. Lopuksi lentoliikenteen harjoittajan tulisi myös tarjota lähetyksen tila kaikissa kuljetuksen vaiheissa.

Blockchain in Transport Alliance (BITA)

Toinen blockchain-allianssi, joka työskentelee liikenteessä ja logistiikassa. Se perustettiin elokuussa 2017. Liittouma on kasvanut vahvana alusta asti. Tällä hetkellä sillä on yli 500 jäsentä 25 maasta. Liiton tavoitteena on ajaa uusien tekniikoiden käyttöönottoa kuljetus-, rahti-, logistiikka- ja muilla vastaavilla aloilla.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että he ajavat hajautetun kirjanpitotekniikan (DLT), kuten lohkoketjun, käyttöönottoa. Keskeisiä elementtejä ovat yhteisen standardin omaksuminen, koulutus ja yhteistyö.

Käytä Blockchainin tapauksia logistiikassa

Blockchain-logistiikkasovelluksia on monia. Saadaksemme hyvän käsityksen, katsotaanpa viisi lohkoketjun logistiikkasovellusta. Se auttaa myös ymmärtämään blockchain-tekniikan etuja logistiikassa.

Parempi rahtiseuranta

Blockchainin käyttäminen logistiikkajärjestelmissä ja toimitusketjussa voi auttaa sinua käsittelemään tavaroiden jäljittämistä helpommin. Tällä hetkellä samana päivänä toimitettavat toimitukset ja tilaustoimitukset lisääntyvät. Joten siitä voi nopeasti tulla taakka logistiikkayrityksille, koska niillä ei ole infrastruktuuria vastaamaan näiden ylivoimaisten vaatimusten tarpeisiin.

Monet kuorma-autoyritykset yrittävät investoida hyvään seurantatekniikkaan, mutta näiden tekniikoiden turvallisuus on kyseenalainen.

Näillä tekniikoilla ei myöskään ole suojattua todennusprosessia. Siksi verkkorikolliset tai huonot henkilöt hyödyntävät aina verkon tietoja.

Blockchain voi todella muuttaa skenaariota täällä. Koska estoketju tarjoaa oikean todennuskanavan ja vahvistuksen, kukaan ei voi muuttaa tietoja.

Lisäksi, koska voit seurata kaikkia toimituksiasi ja seurata toimituksia reaaliajassa, se voi todella varmistaa paremman kuluttajakokemuksen logistiikkateollisuudelle.

Parempi lähetysprosessin tehokkuus

Blockchainilla ensimmäinen asia, joka parantaa logistiikkaa, on merenkulku ja rahti. Lyhyesti sanottuna sitä voidaan käyttää toimitusprosessin parantamiseen kansainvälisesti ja paikallisesti. Se saa heidät myös parantamaan tavaroiden kapasiteettiaan ja parantamaan prosessien tehokkuutta.

Maersk tietää jo blockchainin merkityksen ja on jo sisällyttänyt blockchainin prosesseihinsa ja toimintoihinsa. Ne ovat yksi suurimmista laivakonttioperaattoreista. Lopullinen tavoite on seurata lähetystä parhaalla mahdollisella tavalla yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. IBM työskentelee myös Maerskin kanssa maailmankaupan infrastruktuurin parantamiseksi.

Toimitusketjun lohkoketju auttaa varmasti säästämään miljoonia dollareita.

Esineiden internetin (IoT) suojauslaitteet tehokkuuden lisäämiseksi

Monet yritykset käyttävät jo esineiden internet -laitteita tuotteiden seurantaan tai laadun ylläpitämiseen koko ajan. Nämä IoT-laitteet ovat kuitenkin alttiita kyberhyökkäyksille, koska niillä on tapana käyttää pilvipalvelimia kommunikoimaan keskenään, mikä on haavoittuva prosessi.

Joten tässä logistiikan ja toimitusketjun lohkoketju voi tarjota turvallisuutta näille IoT-laitteille ja valvoa kaikkia näistä laitteista tulevaa dataa. Enemmän, se voi myös auttaa analysoimaan ja luokittelemaan kaikki näiden laitteiden tiedot liiketoimintastrategian muuttamiseksi.

Parempi läpinäkyvyys

Blockchainin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on läpinäkyvyys. Oikein toteutettuna toimitusketjun estoketju tarjoaa paremman läpinäkyvyyden, mikä puolestaan ​​vaikuttaa logistiikan läpinäkyvyyteen. Sen avulla yritykset voivat luottaa toisiinsa uskottavammin. Paremman läpinäkyvyyden ansiosta laskuerot vähenevät, työntekijöiden hyväksikäyttö vähenee ja tarkastuskustannukset paranevat.

Loppukäyttäjien lisäksi B2B-liiketoiminta romahtaa lisääntyneen uskottavuuden ja eheyden vuoksi. Luottamus tarkoittaa, että tilintarkastuskustannukset, laskuerot ja muut ristiriidat vähenevät suurelle tasolle tai jopa poistuvat.

On jo yrityksiä, jotka investoivat avoimuuden parantamiseen. Yksi tällainen yritys on Provenance-yritys, joka on tehnyt tapaustutkimuksia selvittääkseen, miten blockchain voi parantaa logistiikkakysymyksiä, mukaan lukien toimitusketju.

Varaston seuranta

Varaston seuranta on monimutkaista. Yritykset käyttävät paljon rahaa, jotta se olisi täydellinen ja tehokas. Ja silloinkin se tarjoaa paljon ongelmia. Siksi varastojen seuranta on yksi teollisuuden pääkohteista. Sen hallitsemiseksi yritykset käyttävät miljoonia dollareita.

Blockchain-tekniikka voi auttaa ratkaisemaan ongelman tarjoamalla yrityksille mahdollisuuden hallita tuotteitaan paitsi makrotasolla myös mikrotasolla. Esimerkiksi yritykset voivat seurata logistiikkaa täysin seuraamalla sitä erittäin tehokkaalla tavalla.

Yksi tällainen esimerkki on IBM: n blockchain-pohjainen järjestelmä. Sen avulla yritykset voivat seurata elintarvikkeita ja raportoida olosuhteistaan ​​koko tapahtumaprosessin ajan. Suuret yritykset, kuten Nestle, Walmart, Unilever jne., Ovat jo mukana projektissa ja auttavat saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

Loppukäyttäjät hyötyvät siitä eniten, koska he saavat aina tuoreet ja käyttövalmiit elintarvikkeet. Tämä on yksi parhaista yrityslohkoketjutapauksista tällä alalla.

Riitojen ratkaiseminen

Toinen lohkoketjun sovelluksista logistiikassa on erimielisyyksien ratkaiseminen lastikuljetuksissa. Rahtikuljetukset kärsivät aina riidoista. Näin voi käydä, jos tavarat ovat väärässä paikassa tai viivästyvät. Riitoja on vaikea ratkaista, ja ne voivat helposti kestää viikkoja ennen kuin ne ratkaistaan. Kaikki nämä tarkoittavat enemmän yrityksen resurssimenoja.

Blockchain voi ratkaista riidat nopeammin muuttumattomien tietojen ja lastia koskevan reaaliaikaisen tiedon avulla. Automaation avulla monet riidat voidaan ratkaista muutamassa minuutissa luotettavien tietojen avulla. Se auttaa myös yrityksiä ratkaisemaan asiakasriitoja.

Laskutus ja maksut

Lopuksi, blockchain voi auttaa parantamaan laskutusta ja maksuja tehokkaan ja turvallisen järjestelmän avulla. Laskutus voi olla todellinen haaste, kun se tehdään hyvin suuressa mittakaavassa. Siksi löydät järjestelmiä, jotka ovat tehokkaita laskutuksessa ja maksamisessa.

Yritykset voivat älykkäiden sopimusten avulla automatisoida koko prosessin ja tehdä siitä virheettömän ja läpinäkyvän. Tämä tekee laskutuksesta ja maksuista myös erittäin tehokkaita.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains- ja Supply Chain Management -kurssi

Blockchainin toteutushaasteet logistiikassa

On monia haasteita, jotka yritysten on voitettava estääkseen blockchainin. Jotkut haasteista ovat alla.

  • Tietojen tallennusmallin erilainen käyttö: Kaikki yritykset tai järjestelmät eivät käytä samaa tietomallia yhteistyössä lohkoketjun kanssa.
  • Blockchainin integrointi olemassa olevaan IT-ekosysteemiin: Blockchainin integrointi olemassa olevaan IT-ekosysteemiin on aina haastavaa.
  • Kehittyvä blockchain-tekniikka: Viimeinen haaste on työskennellä itse blockchainin kanssa. Blockchain on uusi tekniikka ja kehittyy nopeasti. Lohkoketjun käyttöönotto tällä hetkellä merkitsee lisää toteutushaasteita tulevaisuudessa.
  • Tietovirta: Toinen suuri haaste on logistiikan eri tahojen välisen tiedonkulun hallinta. Jos kauppa on kansainvälistä, se muuttuu monimutkaisemmaksi, koska useampi yhteisö osallistuu koko prosessiin.

Blockchainin menestystekijä logistiikassa

Blockchainin onnistuminen logistiikassa riippuu monista tekijöistä. Yrityksen on oltava ennakoiva ja sen on pyrittävä näihin tekijöihin, jotta estoketju voidaan ottaa menestyksekkäästi käyttöön nykyisissä järjestelmissään. Ytimessä kaikkien tulisi tehdä yhteistyötä, parantaa blockchain-tietämystään ja lisätä arvoa sen kautta.

Yhteistyön kulttuuri

Uuden tekniikan saapuessa yhteistyö on aina puutetta. Sama pätee blockchainiin. Blockchain on tekniikka, joka vaatii yhteistyötä toimiakseen. Yksi muista syistä sisältää useiden osapuolten sisällyttämisen blockchain-ekosysteemiin, mukaan lukien kumppanit, sääntelyviranomaiset, teollisuusjärjestöt ja niin edelleen.

Yksi tällainen esimerkki olisi yhteistyö kilpailijoiden kanssa luoda standardeja blockchainille toimimaan logistiikassa.

Arvo ja sitoutuminen sidosryhmien kanssa

Sidosryhmien tulisi käyttää aikaa ja vaivaa parantaakseen arvoa jo olemassa oleviin järjestelmiin tai hankkeisiin, jotka ovat täytäntöönpanon partaalla. Heidän tulisi antaa korvaamaton tietonsa ja tehdä myös tekninen toteutettavuus.

Blockchain on uusi tekniikka ja vaatii kaiken mahdollisen avun, jotta se kypsyy ja toteutus on valmis.

Blockchain-ominaisuuksien ja tietämyksen parantaminen

Viimeinen tekijä on pyrkiä parantamaan blockchain-tietämystä ja -ominaisuuksia. Tämä auttaa logistiikkayrityksiä löytämään uusia malleja, jotka toimivat todellisessa maailmassa.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät logistiikan lohkoketjun loppuun. Logistiikka on yksi suurimmista huolenaiheista yrityksen nykyiselle sukupolvelle. Jos olet osa logistiikkayritystä, koko pallopeli on erilainen. Kuten olet oppinut artikkelista kuinka blockchain toimii logistiikassa. Keskeisiä toimijoita ovat valmistajat, toimittajat, logistiikka 3PL, Long-Haul Carrier, Short-Haul Carrier, Warehouse ja vastaanottaja.

Tärkeimpiä haasteita, joista logistiikkateollisuus tällä hetkellä kärsii, ovat erilaisten tietovarastomallien käyttö, integrointi nykyiseen ekosysteemiin, kehittyvä blockchain-tekniikka ja tiedonkulku.

Blockchainin käyttötapaukset logistiikkaan sisältävät varastojen seurannan, paremman läpinäkyvyyden, riitojen ratkaisun ja laskutuksen & maksut. Jopa näissä käyttötapauksissa on monia menestystekijöitä, jotta blockchain onnistuu logistiikassa. Jos haluat oppia lisää tästä tekniikasta, ilmoittaudu Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssillemme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me