Elintarviketeollisuuden lohkoketju: elintarvikkeiden jäljitettävyys ja turvallisuus

Kuinka elintarviketeollisuuden lohkoketju voi auttaa parantamaan kaikkia tehottomuutta? Tarkastellaan lähemmin elintarviketeollisuuden nykyistä skenaariota ja sitä, miten lohkoketju kuuluu ekosysteemiin.

Kun lohkoketju alkoi syntyä, asiantuntijat ajattelivat vain, että se rajoittui finanssialoihin. Mutta ajan myötä blockchain alkoi ajaa hyväksymistä useilla talouden ulkopuolisilla toimialoilla. Elintarviketeollisuus näyttää tällä hetkellä olevan yksi kattavimmista kohteista blockchain-tekniikalle. Muutaman viime vuoden aikana erilaiset elintarvikealan toimijat ovat ilmoittaneet oman blockchain-aloitteensa.

Paitsi että, mutta vuonna 2019, blockchain alkoi häiritä teollisuutta nopeasti. Tutkimuksen mukaan yli 20% maailman johtavista yrityksistä käyttää blockchainia vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa siis, että blockchain-tekniikan soveltaminen elintarviketeollisuudessa lisääntyy tulevina vuosina.

Mikä tekee tästä tekniikasta niin houkuttelevan, että elintarviketeollisuuden jättiläiset toteuttavat omia ratkaisujaan? Tässä oppaassa keskustelemme siitä, kuinka tärkeä lohkoketju on elintarviketeollisuudelle ja miten se voi muokata elintarvikkeiden tulevaisuutta.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Blockchain elintarviketeollisuudessa: Elintarviketeollisuuden avainkysymykset

Elintarviketeollisuuteen liittyy tiettyjä kysymyksiä. Vaikka tämä ala on valtava, silti, jos ongelmia ei ratkaista tehokkaasti, se voi romahtaa ekosysteemin. Katsotaanpa, miksi tämä ala tarvitsee blockchain-tekniikkaa.

blockchain elintarviketeollisuudessa

Tuotteiden jäljitettävyyden puute

Tuotteiden seuranta on valtava ongelma, koska suurin osa yrityksistä näyttää tässä tapauksessa olevan haluttomia. Oikean seurannan ollessa paikallaan, kuluttajilla ei ole aavistustakaan siitä, miten tai miten ruoka on käsitelty. Todellisuudessa kukaan kuluttaja ei ole kiinnostunut järjestelyistä ja terveellisistä elementeistä enemmän kuin koskaan. Joten he ovat liian skeptisiä jokaisesta syömästään elementistä.

Mutta jos elintarvikeyritys ei seuraa tuotteita tai prosessia, miten ne säilyttävät laadun? Asia on, että ruoan tai prosessin seuraaminen toimittajilta kuluttajalle vaatii lisäinvestointeja. Siksi monet yritykset eivät ole niin innokkaita käyttämään tähän enemmän rahaa kuin tarvitsevat.

Asetusten muuttaminen

Todellisuudessa ruoka- ja juomatila kuuluu hallituksen asetusten alaisuuteen. Joten monet organisaatiot, kuten EPA, FDA, FTC ja OSHA, työskentelevät ahkerasti pitääkseen yllä tiettyjä elintarvikemerkintöihin, terveellisiin tuotteisiin ja hygieniaan liittyviä normeja.

Useimmissa tapauksissa yritykset noudattavat kaikkia sääntöjä sydämestään; tietyissä väärässä viestinnässä teollisuus päättyy kuitenkin huonoon ruoan laatuun, raaka-aineylijäämään ja ruokahävikkiin. Sääntöjen muuttumisen luonteen vuoksi monien yritysten on palautettava uudet tuotteet, koska uudet säännöt eivät olleet synkronoituja heidän tuotteisiinsa. Joten loppujen lopuksi ne menettävät rahaa ja arvokasta aikaa.

Varastonhallinnan komplikaatiot

Elintarviketeollisuuden varastojen hallinta on hieman monimutkaista, koska elintarvikkeilla on viimeinen käyttöpäivä. Joten näiden tuotteiden huolto on vakavampaa kuin muilla teollisuudenaloilla. Hygienian ylläpitämiseksi heidän on seurattava jatkuvasti varastotilojen olosuhteita. Manuaalinen seuranta vie kuitenkin paljon aikaa.

Yritykset eivät ole asianmukaisesti varustettu hoitamaan johtoa kausiluonteisten vaatimusten aikana. Joten teollisuus pääsee väärin hoidettuun varastoon, mikä johtaa ruoan tuhlaukseen ja rahan menetykseen. Joten monta kertaa lähetykset saapuvat myöhässä tai ne voivat lähettää vääriä tuotteita, joiden varastointiaika on lyhyempi.

Sukupolvien vaatimukset

Ruuan kysyntä vaihtelee sukupolvelta toiselle. Kaikilla sukupolvilla ei ole samanlaista makua ruoissa tai juomissa. Siksi on melko vaikeaa pysyä mukana kaikissa ongelmissa samanaikaisesti. Todellisuudessa yritysten on täytettävä kuusi suurta sukupolvea vauvoista vanhuksiin. Kyllä, he voivat tuottaa tietoja kuluttajien mieltymysten perusteella, mutta siellä ei ole paljon työkaluja sen tehokkaaseen lajitteluun.

Siksi yritykset voivat hahmottaa kuluttajiensa perusvaatimukset, mutta kasvulle on paljon tilaa. Joskus tehokkaiden toimenpiteiden puuttumisen vuoksi ne voivat laskea väärin ja lisätä matalan kysynnän tuotteen tuotantoa.

Lue myös:Blockchain-tekniikka selitetty: Hajautettu ekosysteemi

Läpinäkyvyyden puute merkinnöissä

No, tämä on yksi elintarviketeollisuuden pääkysymyksistä, joka vaikuttaa suoraan kuluttajiin. Vaikka joissakin tapauksissa yritykset ovat yleensä rehellisiä tuotannossaan käyttämiensä ainesosien suhteen. Mutta useimmissa tapauksissa ne johtavat harhaan etiketissä olevien tietojen perusteella. Esimerkiksi ihmiset ovat nyt vetovoimaisempia kasvissyöjille tai vegaaneille.

Mutta monissa kasviperäisissä ruokissa käytetään lihapohjaisista tuotteista peräisin olevia ainesosia. Lisäksi heillä on taipumus luokitella ne kemiallisiksi alkuaineiksi, jotta tavalliset ihmiset eivät voi erottaa toisistaan ​​käyttämiään. Jälleen jotkut yritykset voivat käyttää haitallisia kemikaaleja eivätkä edes mainitse niitä etiketissä. Tämä ei todellakaan ole hyväksyttävä tapa harjoittaa liiketoimintaa.

Väärennetyt elintarvikkeet

Toinen valtava ongelma on väärennettyjen tuotteiden lisääntyvä määrä. Vaikuttaa siltä, ​​että jokaisen teollisuuden on käsiteltävä väärentämiskysymyksiä. Elintarviketeollisuudessa se voi kuitenkin mennä pieleen milloin tahansa. On selvää, että jos ihmiset alkavat syödä väärennettyjä tuotteita, he voivat sairastua vakavasti, ja se voi jopa johtaa kuolemaan. Ajan myötä yhä useammat varjoisat yritykset esittävät väärennettyjä tuotteita aidolla tuotteella. Joten on melko vaikea erottaa toisistaan.

Mutta emoyhtiöllä on hyvin rajalliset mahdollisuudet käsitellä asiaa. Jos tätä ongelmaa ei ratkaista ajoissa, se vahingoittaa sekä yritystä että kuluttajaa.

Hidas tuoteinnovaatiosykli

Uusien tuotteiden keksiminen on vaikea vaatimus tällä alalla. Todellisuudessa yritysten on analysoitava kattavasti kuluttajapohjaa ja millaista ruokaa he nauttivat. Lisäksi minkä tahansa uuden tuotteen suosio on ajankohtainen uhkapeli. Joskus tuotteen suosio voi kestää vuosikymmeniä ja joskus vain muutaman kuukauden. Joten yrityksen on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden valmistamiseen, mikä vie paljon aikaa.

Joten ongelman ratkaisemiseksi he auttavat tekniikalla, joka voi ennustaa ja jopa auttaa analysoimaan kuluttajien vaatimuksia paremmin. Tai muuten yritys ei voi pysyä kilpailussa ja jää pian jälkeen.

Huono elintarviketurvallisuus

No, tämä on yksi elintarviketeollisuuden kiireellisimmistä kysymyksistä. Todellisuudessa jopa pienet elintarvike-aineiden väärinkäytökset tai väärinkäsittelyt voivat johtaa saastumiseen. Ja meidän ei tarvitse kertoa sinulle seurauksia. Valitettavasti elintarviketeollisuus ei vieläkään sovellu jäljittämään todellista saastumisen lähdettä. Useimmissa tapauksissa se voi jopa jäädä huomaamatta, kunnes on liian myöhäistä.

Kyse on kansanterveydestä ja vakava rikos. Pelkästään pienestä asiasta yritys voi menettää kaiken maineensa, maksaa suuria sakkoja ja jopa sulkea. Lisäksi nykypäivänä kuluttajat suhtautuvat skeptisesti useimpiin ostamiinsa asioihin. Joten pieni kontaminaatio voi päätyä huonosti sinulle ja yrityksellesi.

Ilmoittaudu nyt:Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Kuinka Blockchain toimii elintarviketeollisuudessa

Blockchain voi toimia eri tavoin elintarviketeollisuudessa. Tässä on joitain kannattavia käyttötapauksia, jotka näet blockchainissa.

Elintarvikkeiden jäljitettävyyden parantaminen

Kuten jo tiedätte, elintarvikkeiden jäljitettävyyttä tarvitaan paljon tällä alalla. Tuotteiden seuranta on valtava ongelma, koska suurin osa yrityksistä näyttää tässä tapauksessa olevan haluttomia. Oikean seurannan ollessa paikallaan, kuluttajilla ei ole aavistustakaan siitä, miten tai miten ruoka on käsitelty. Joten teollisuus tarvitsee tällä hetkellä apua.

Siksi ruoan jäljitettävyyden estoketju voi muuttaa skenaariota kaikille. Blockchain on täysin varustettu hoitamaan ruoan jäljittämisen toimittajilta kuluttajalle, joka ostaa sen. Siksi yritykset voivat hyödyntää tätä voimaa parantaakseen näkyvyyttään tuotantolinjalla ja tarjotakseen parempaa ruokaa markkinoille.

Elintarvikkeiden turvallisuuden varmistaminen

Toinen blockchainin suuri etu on, että voit käyttää sitä elintarviketurvallisuuteen. Elintarviketurvallisuuden estoketju voi auttaa kuluttajia olemaan rennossa ja ostamaan kaikki tuotteitaan huolimatta saastumisesta tai muista ongelmista. Koska elintarviketeollisuus ei vieläkään sovellu jäljittämään todellista saastumisen lähdettä. Useimmissa tapauksissa se voi jopa jäädä huomaamatta, kunnes on liian myöhäistä. Joten blockchainin avulla yritykset voivat seurata raaka-aineiden ja lopputuotteiden käsittelyä. Enemmän, he voivat jopa käsitellä sivutuotteitaan huolellisemmin ylläpitääkseen ruokiensa laatua ja tasoa ilman ongelmia.

Elintarviketeollisuuden toimittajien valinta

Toinen asia, jota blockchain voi auttaa, on toimittajan valinta. Elintarviketeollisuudessa yritykset ovat melko kilpailukykyisiä ja haluavat aina olla markkina-asemassa. Mutta raaka-aineen toimittajan valinta on oltava erityisen harkittua, koska heikkolaatuiset raaka-aineet johtavat vain heikkolaatuisiin lopputuotteisiin.

Siksi he voivat käyttää blockchainia elintarviketeollisuuden toimitusketjussa parempien toimittajien kanssa, missä toimittajien on tarjottava laadunsa lähtökohta. Joten, blockchain voi luoda markkinapaikan, jossa toimittajat voivat olla yhteydessä ostajiin ja tehdä tarjouksia tietyistä projekteista niiden laadun perusteella.

Operatiivisten vaatimusten täyttäminen

Päivittäisten operatiivisten vaatimusten täyttäminen on myös vaikea tehtävä. Todellisuudessa yritysten on vaikea pysyä kasvavien vaatimusten mukana ja tuottaa niitä lyhyessä ajassa. Koska teollisuudella ei ole aina olemassa asianmukaisia ​​kanavia toimintavaatimusten valtavan taakan voittamiseksi.

Siksi on melko vaikeaa pysyä samanaikaisesti kaikkien vaihtelevien sukupolven vaatimusten kanssa. Mutta käyttämällä lohkoketjua elintarviketeollisuuden toimitusketjussa, yritykset voivat lopulta käsitellä ongelmaa. Teknologian avulla he voivat seurata kaikkia tuotantolinjan elementtejä ja vastata päivittäisen toiminnan vaatimuksiin.

Blockchainilla on paljon etuja eri toimialoille. Tutustu oppaaseen blockchain-tekniikan eduista saadaksesi lisätietoja siitä.

Parannettu varastonhallinta

Toimitusketjussa on termi nimeltä “toimitusaika”. Tämä on aika, joka kuluu prosessin alusta prosessin loppuun. Joten mitä lyhyempi aika on, sitä paremmin yritys voi hallita varastojaan. Läpimenoajan lyhentäminen on kuitenkin vaikeaa tyypillisillä menetelmillä, ja vain pieni määrä teknisiä jättiläisiä voi vetää sen joskus.

Elintarviketeollisuuden toimitusketjussa olevan lohkoketjun avulla se voi kuitenkin automatisoida elintarviketuotannon prosessin ja päästä eroon tuotantolinjan sisäisistä eroista. Siksi se voi lyhentää läpimenoaikaa merkittävästi ja parantaa selvästi varastojen hallintaa.

Estää hintojen pakottamisen

Elintarviketeollisuuden hinnoittelu vaihtelee suuresti. Siksi sitä pidetään yhtenä epävakaasta teollisuudesta tällä hetkellä. Monista syistä – sosiaaliset tai ympäristöyritykset voivat muuttaa hinnoitteluaan. Mutta tämä hintamuutos vaikuttaa kielteisesti kuluttajiin, koska heillä on myös rajallinen määrä rahaa sijoittaa elintarvikkeisiin.

Siksi blockchain voi auttaa vähentämään tuotteiden valmistuskustannuksia. Se voi myös leikata kaikki välittäjien palkkiot, mikä lopulta vähentää kuluttajien lopullista hinnoittelua. Todellisuudessa tietyt elintarviketeollisuuden blockchain-teknologiasovellukset voivat tarjota tämän ominaisuuden ilman ongelmia.

Väärennettyjen tuotteiden poistaminen

Blockchain voi auttaa poistamaan väärennettyjen tuotteiden lisääntyneen määrän. Jos ihmiset alkavat syödä väärennettyjä tuotteita, he voivat sairastua vakavasti, ja se voi johtaa jopa kuolemaan. Mutta emoyhtiöllä on hyvin rajalliset mahdollisuudet käsitellä asiaa. Jos tätä ongelmaa ei ratkaista ajoissa, se vahingoittaa sekä yritystä että kuluttajaa.

Mutta ruoan jäljitettävyyden estoketju voi ratkaista ongelman välittömästi. Koska blockchain pystyy seuraamaan kaikkia tuotteita tuotantolinjalta kuluttajalle, se voi varmistaa, onko tuote aito vai ei. Enemmän, se voi myös vähentää väärennettyjen tuotteiden markkinoille pääsyä tunnistamalla ongelman lähteen.

Lue samanlainen aihe: Blockchainin merkitys vakuutusalalla

Ruokajätteen vähentäminen

Blockchainin käyttö ruoan jäljitettävyydessä voi auttaa vähentämään ruokahävikkiä. Ruokahäviöille on monia syitä, alkaen huonoista varastohallinnoista viivästyneisiin tuotteiden lähetyksiin. Kaikissa tapauksissa teollisuuden on kohdattava suuria tappioita, mikä puolestaan ​​lisää painetta tuottaa enemmän tuotteita lyhyessä ajassa vastaamaan nykyisiin vaatimuksiin.

Mutta blockchainin avulla yritykset voivat alkaa jäljittää elintarvikkeita ylläpitääkseen terveystietoja ja noudattamalla kaikkia ohjeita ja parantamalla hallintajärjestelmäänsä. Koska he voivat seurata kaikkea verkossa, on helppo parantaa tehokkuutta ja vähentää ruokahävikki minimiin, jopa reaaliajassa.

Tarjoa elintarvikeketjun alkuperä

Toinen merkittävä este on elintarvikkeiden olematon alkuperä. Joten ostit tuotteen, ja se voi mainostaa tietyllä tavalla, mutta tarjoaako se todella sitä, mitä se mainostaa. Useimmissa tapauksissa se ei ole. Kuluttajat eivät nyt luottaa sokeasti tuotteeseen, jonka he ostavat myymälästä nykyään. He tarvitsevat alkuperää voidakseen tietää tarkalleen, miten ja milloin heidän ruokansa valmistettiin.

Todellisuudessa blockchain on täydellinen siihen; voit käyttää blockchainia elintarviketurvallisuudessa säilyttääksesi alkuperän, viljelijöistä vähittäiskauppaan. Pelkästään skannaamalla tuotteen QR-koodin asiakas voi nähdä kyseisen elintarvikkeen taustan ja olla varma, että se on sitä mitä he väittävät sen olevan.

Osoittaa etikettivaatimukset

Kuten tiedätte, yritykset ovat yleensä hieman harhaanjohtavia tarroissa. Monissa tapauksissa he voivat jopa käyttää haitallisia kemikaaleja, mutta saavat sen näyttämään käyttävän kaikkia orgaanisia alkuaineita. Tämä voi johtaa ihmisten kuolemaan haitallisten kemikaalien kulutuksen vuoksi jalostetuissa elintarvikkeissa. Joten voit käyttää blockchainia elintarviketurvallisuusaloitteissa ongelmien torjumiseksi.

Koska blockchain tallentaa kaikki yksittäiset elementit, joita käytit tuotteen valmistusprosessissa, voit julkaista kyseisen levyn kuluttajillesi todistamaan etikettiväitteesi. Jos sinulla ei ole mitään salattavaa, niin miksi et käytä blockchainia todistamaan asia?

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains- ja Supply Chain Management -kurssi

Eri yritykset, jotka käyttävät blockchainia elintarviketeollisuudessa

Walmart

Walmart käyttää blockchainia ruokaketjussa viipaloitujen mango-pakettien seuraamiseen. Aikaisemmin heillä kesti noin kuusi päivää ruoan koko prosessin seuraamiseen. Nyt se vie kuitenkin vain sekunteja! Voitteko kuvitella, kuinka paljon aikaa he säästävät? Enemmän, tämä seuranta tapahtui aina Meksikosta heidän myymäläänsä. Joten paketit menivät läpi monia vaiheita, ja blockchain pystyi havaitsemaan tilan jokaisessa niistä.

Carrefour

Carrefour on yksi Euroopan suurimmista vähittäiskauppiaista, joka käyttää lohkoketjua vapaan kanansa jäljittämiseen. Enemmän, ne antavat myös ostajille mahdollisuuden seurata prosessia kaikissa vaiheissa tietäen, mistä ja miten kana oli saatavilla myymälässä. Siksi yritys haluaa menestyksekkäästi käyttää blockchainia elintarvikkeissa ja juomissa, mukaan lukien maito, lohi, tomaatit, munat, hunaja ja niin edelleen.

Nestlé

Nestlé käyttää blockchainia elintarvikeketjussa jäljittämään maidon maatiloilta ja tuotantotalolta tehtaille. Tällä hetkellä he työskentelevät OpenSc: n kanssa pilottihankkeessa. Se on kuitenkin loistava tapa esitellä vahvuuksiaan markkinoilla, kun he päättävät pysyä avoimina toiminnassaan. Enemmän, he aikovat myös sisällyttää tähän tuotteeseen muita tuotteita myöhemmin.

Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev on yksi maailman suurimmista panimoista tällä hetkellä. Tällä hetkellä he käyttävät lohkoketjua elintarvike- ja juomaketjussa ja yrittävät parantaa juomien toimitusketjun jäljitettävyyttä. Todellisuudessa he haluavat parantaa Afrikan ihmisten elinoloja, koska heillä on taipumus saada raaka-aineita sieltä.

Haluatko tarkistaa lisää blockchain-käyttötapauksia? Tutustu nyt yli 20 suosituimpaan blockchain-käyttötapaukseen!

JBS

JBS käyttää blockchain-hallintaa elintarviketeollisuudessa lisätäkseen toimittajiensa karjankuljetustietojen ristiintarkistusprosessia. Todellisuudessa tekniikan käyttö auttaa yritystä takaamaan turvallisuuden, luottamuksellisuuden ja jäljitettävyyden.

Tyson Foods

Tyson Foods käyttää blockchain-hallintaa elintarviketeollisuudessa seuratakseen toimitusketjuaan maatiloilta ja tuotantotalolta tehtaille. He työskentelevät parhaillaan FoodLogiQ: n kanssa pilottihankkeessa ja muiden alan yritysten kanssa. Enemmän, he aikovat myös sisällyttää tähän tuotteeseen muita tuotteita myöhemmin. Heidän mukaansa projekti on tällä hetkellä erittäin onnistunut.

Kraft Heinz

Kraft Heinz on toinen pelaaja blockchain-alueella. Todellisuudessa he käyttävät blockchainia elintarviketeollisuudessa lasten ruokien turvatoimien parantamiseksi. Lisäksi he haluavat varmistaa, että vauvanruoat ovat aina korkealaatuisia, joten he aikovat ottaa käyttöön jäljitettävyysominaisuuden tekniikan avulla.

Albert Heijn

Albert Heijn käyttää blockchainia jäljittämään appelsiinimehunsa maatiloilta tehtaisiin. Tällä hetkellä he työskentelevät Refrescon kanssa pilottihankkeessa. Enemmän, he aikovat myös sisällyttää tähän tuotteeseen muita tuotteita myöhemmin. Todellisuudessa niiden ensisijainen tavoite on lisätä avoimuuttaan ja ylläpitää kestäviä toimitusketjuprosesseja.

Plantaze

Plantaze käyttää blockchainia elintarvikkeissa ja juomissa 15 000 ainutlaatuisen viinipullon jäljittämiseen, jotka he tuottavat korkealaatuisista rypäleistä. Tällä hetkellä he työskentelevät OriginTrailin ja TagItSmartin kanssa projektissa. Enemmän, he aikovat myös käsitellä väärennettyjä viinejä, jotka ovat niin sitkeitä markkinoilla. Todellisuudessa heidän ensisijaisena tavoitteena on lisätä avoimuuttaan ja varmistaa kuluttajille, että heillä on yrityksen aito tuote.

Bumble Bee Foods

Bumble Bee Foods käyttää blockchain-hallintaa elintarviketeollisuudessa etsimään keltaevätonnikalaa, jonka kalastajat saavat merestä. Tällä hetkellä he työskentelevät SAP: n kanssa pilottihankkeessa. Joka tapauksessa se on loistava tapa esitellä vahvuuksiaan markkinoilla, kun he päättävät pysyä avoimina toiminnassaan. Niiden ensisijainen tavoite on poistaa väärät merkinnät ja auttaa kuluttajia seuraamaan koko kaupan prosessia.

Monet yritykset ympäri maailmaa ovat kiinnostuneita blockchain-tekniikasta. Katso 50 parasta yritystä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa saadakseen lisätietoja siitä.

Lopulliset ajatukset

Kuten tiedät jo nyt, blockchain voi tarjota paljon etuja elintarviketeollisuudessa. Elintarviketeollisuus on täynnä asioita, ja ilman asianmukaista ratkaisua kuluttajat ovat vaarassa. Siksi blockchainin käyttö teollisuudessa voi auttaa poistamaan suurimman osan jatkuvista ongelmista ja varmistamaan paremman ja terveellisemmän yhteisön tulevaisuudessa.

Jos olet vasta aloittelija ja haluat käyttää blockchainia yrityksessäsi, suosittelemme tutustumaan ilmaiseen blockchain-kurssillemme! Tämä voi olla blockchain-matkan lähtökohta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me