Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Säveltäjä

Haluatko ymmärtää eron Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer välillä? Tarkastellaan nyt tämän kattavan oppaan yhtäläisyyksiä ja eroja.

Kun uusi blockchain-vallankumous tapahtuu ympäri maailmaa, sinun on oltava kuullut nimen Hyperledger. Hyperledger on yksi markkinoiden suurimmista yritysblokkiympäristöistä. Linux-säätiö on ajatuksen takana perustaa yritysten yhteenliittymä blockchain-tekniikan parantamiseksi. Hyperledger Fabricin ja Sawtooth vs Composerin vertailu on siis nyt välttämätöntä.

Tällä hetkellä heillä on paljon projekteja siipiensä alla. Monet teistä ovat kuitenkin hämmentyneitä siitä, miten nämä projektit eroavat toisistaan.

Joten vertaamme näitä kolmea projektia ja autamme sinua erottamaan ne toisistaan. Aloitetaan siis selitys Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -sivustolta!

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain Fundamentals -kurssi

Contents

Sisällysluettelo

Luku-1: Hyperledger-kangas: Yritysten estoketjun edelläkävijä

Luku-2: Hyperpyörösaha: Toinen lohkoketjun virstanpylväs

Luku-3: Hyperpitkikangas vs sahahammas

Luku-4: Hyperkeittosäveltäjä: Kehitystyökalu

Luku-5: Hyperleikkikangas Vs Sawtooth Vs Composer: Kaikki vertailut

Luku-6: Johtopäätös

Luku-1: Hyperledger-kangas: Yritysten estoketjun edelläkävijä

Mikä on Hyperledger-kangas?

Virallisten asiakirjojen mukaan Hyperledger Fabric on yksi avoimen lähdekoodin hankkeista yrityksen blockchain-konsortioryhmän Hyperledger alla. Koska Hyperledger edisti aina yhteistyöympäristöä, kaikki sen alla olevat projektit ovat yhteistyön lopputulos.

Joka tapauksessa, Hyperledger Fabric on yrityslohkoketjuympäristö, joka sisältää kirjanpidot, standardit, protokollat, kontaktit aivan kuten kaikki muut alustat.

Täältä löydät kuitenkin eroja tyypillisen blockchain-alustan kanssa. Todellisuudessa tämä foorumi ei todellakaan ole julkinen, mutta sillä on lupa.

Joten täällä kukaan ei voi saada pääsylippua. Toisaalta verkko tarjoaisi sisäänkäynnin vain, kun käyttäjä on todennettu oikein. Siten se voi olla täydellinen sisäinen verkkoalusta yrityksille.

Yritysyritykset voivat pitää kaikki tunkeilijat poissa ja sallia vain työntekijöidensä pääsyn järjestelmään. Joka tapauksessa foorumi tarjoaa yrityksille valtavan määrän mahdollisuuksia.

Enemmän, se sisältää MSP: t, liitettävät vaihtoehdot, useita pääkirjamuotoja ja konsensusprotokollia. Siten sattuu tarjoamaan paljon joustavuutta. Jos tutustut Hyperledger-kangasdokumentaatioon, voit oppia siitä lisää.

Siirrytään tämän Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -vertailuoppaan seuraavaan osaan.

Haluatko tietää enemmän Hyperledger-kankaasta? Tutustu nyt Hyperledger Fabric -oppaaseen!

Hyperledger-kankaan perustiedot

Ennen kuin siirrymme vertailuun, tutustu tämän alustan olennaisiin etuihin.

 • Avoin lähdekoodi

No, tule ensin tämän alustan avoimen lähdekoodin ominaisuuteen. Se tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää sitä vapaasti. Heillä on jopa kaikki koodit ja tiedostot ladattu GitHubiin, jotta voit käyttää niitä. Joten, se on valtava plus-piste kenellekään.

Toinen merkittävä tekijä tässä alustassa on, että sillä on kaikenlaisia ​​toimittajan lukituksia. Joten, jos sinulla on vahva kehitystiimi, voit käyttää koodia ja muuttaa sitä tarpeidesi mukaan.

Enemmän, koska se on avoimen lähdekoodin, mikä tahansa vika järjestelmässä on selvitetty melko nopeasti.

 • Sopii laajalle teollisuudelle

Tällä hetkellä Hyperledger Fabric -oppaassa voit nähdä, että se on ihanteellinen kaikenlaiselle teollisuudelle. Joten se tarkoittaa, että on ehdottoman joustavaa mennä yrityksesi kanssa riippumatta siitä, minkä tyyppinen se on. Todellisuudessa jo monet alat käyttävät sitä yhä suositummin.

Joten sen käyttäminen yrityksessäsi ei ole edes ongelma. Joka tapauksessa se on tällä hetkellä suosituin toimitusketjun hallinnassa, esineiden internetissä, pankkitoiminnassa, mediassa, terveydenhuollossa, vakuutuksissa, hallituksessa ja monissa muissa.

 • Laatukoodi

Toinen suuri tekijä tässä alustassa on, että kaikki koodit ovat erittäin laadukkaita. Lisäksi ne varmistavat, että kaikki koodit käydään läpi huolellisesti ennen viimeistelyä. Joka tapauksessa painopiste menee pääasiassa laatuun eikä määrään.

Huomaat, että suurin osa Hyperledger-projektista vie valtavasti aikaa päästä markkinoille. Todellisuudessa, jos näet Hyperledger Fabricin opetusohjelman, näet, että se on jo heidän joukossaan.

Joten voit olettaa, että saat parhaan laadun tältä alustalta verrattuna perinteisiin.

 • Korkeampi hyötysuhde

Verrattuna kaikkiin muihin markkinoilla oleviin alustoihin, Hyperledger Fabric tarjoaa tehokkaimman tuotoksen. Todellisuudessa alustan rakenne on suunnattu tällaiselle tuotokselle. Mutta miten se tekee sen?

No, se tosiasiallisesti erottaa tapahtuman muista tilausprosesseista tai sitoumuksista. Lisäksi kaikki järjestelmän solmut työskentelevät kohti erilaisia ​​tehtäviä. Tämä prosessi jakaa kaikki verkkokuormat solmujen kesken.

Siksi alusta edistää tehokasta tuottoa, koska kunkin tehtävän suorittaminen ei vie paljon aikaa.

 • Modulaarinen muotoilu

Toinen tämän alustan suuri etu on modulaarinen rakenne. No, tämä ominaisuus ei ole harvinaista kaikissa Hyperledger-projekteissa. Tämä kuitenkin lisää paljon toimintoja järjestelmään. Miten? Modulaarisen rakenteen avulla voit vain liittää minkä tahansa ominaisuuden ja käyttää sitä.

Enemmän, saat käyttää myös erilaisia ​​konsensusalgoritmeja. Konsensusprotokollien ohella tunnistamisen hallinta on myös monipuolisempaa. Joten voit luoda yrityksellesi sopivan verkon tällä alustalla.

Lue lisää: Hyperledger: Enterprise Blockchain

Hyperledger-kangasarkkitehtuurimalli

Omaisuus

Arkkitehtuurissa mikä tahansa voi olla voimavara. Esimerkiksi jos jokin esine on aineellinen tai aineeton, sitä pidetään omaisuutena. Todellisuudessa alustalla ei ole omaa alkuperäistä omaisuuttaan, kuten muilla alustoilla.

Mutta jos tarvitset sellaista, voit tehdä täältä kaiken hyödyn. Mutta sillä on oltava fyysinen arvo todellisessa maailmassa kaivossa.

 Ketjun koodi

Blockchain-alusta, jolla ei ole liiketoimintalogiikkaa, näyttää puutteelliselta, eikö? Siksi Hyperledger Fabric tarjoaa ketjukoodin alustan liiketoimintalogiikaksi. Ketjukoodilla voit määrittää resurssin ja muut sen muutokset ennen tapahtuman suorittamista.

Tehokkuuden lisäämiseksi ketjukoodi toimii erillään tapahtumasta. Ja tämä prosessi lisää myös turvallisuutta.

 Ledger

Pääkirja on tietysti kaivattu osa tätä alustaa. Jokainen verkon tapahtuma kirjataan pääkirjaan. Enemmän, pääkirja on muuttumaton, joten kukaan ei voi muuttaa arvoa sen kirjautumisen jälkeen.

Auttaa sinua edelleen, sillä on SQL-kysely. Todellisuudessa SQL-kysely auttaa suodattamaan kirjanpidon ja antaa sinulle halutun tuloksen.

 Identiteetti

Koska se on sallittu, se tarvitsee vankan henkilöllisyydenhallintapalvelun. Hyperledger-kangas tarjoaa jäsenyydenhallintapalvelun identiteettien selvittämiseksi. Tämän palvelun avulla voit tallentaa kaikki identiteetit, jotka voivat päästä alustalle.

Voit myös rajoittaa identiteettejä verkon eri osiin niiden nimen mukaan.

Lue lisää: Hyperledger-kankaan käyttötapaukset ja tapaustutkimukset

 Luottamuksellisuus ja yksityisyys

No, luvallisen verkon avulla saat yksityisyyden ja luottamuksellisuuden. Nämä kaksi tekijää ovat todella välttämättömiä yritysyrityksissä. Voit siis aloittaa yksityisen tapahtuman haluamasi osapuolen kanssa. Voit myös piilottaa luottamuksellisen tapahtuman koko verkosta.

Muista kuitenkin, että riippumatta siitä, kuinka yksityiset tapahtumasi ovat, se jää silti pääkirjaan.

Suojausprotokollat

Alustan suojausprotokollat ​​ovat massiivisia. Varmista, ettei kukaan pääse käsiksi arkaluontoisiin tietoihin, se tarjoaa tietoturvakerroksia ja torjuu kaikki hyökkäykset.

Lisäksi verkon salausmekanismit ovat melko kehittyneitä ja suhteellisen vaikeita murtaa.

Joten jos yrityksesi käsittelee kyberhyökkäysongelmia, voit tarkistaa tämän alustan suojataksesi sitä.

 Yhteisymmärrys

Tällä hetkellä Hyperledger Fabric käyttää Kafkaa verkon pääasiallisena konsensusprotokollana. Valitettavasti se on vain törmäysvikasietoisuus eikä bysanttilainen vikasietoisuus. Joten jos järjestelmässä on tehottomuutta, algoritmit esittävät ne kaatumisvirheinä.

Näiden lisäksi alusta sallii BFT-algoritmit tilauspalvelulle. Kafkan lisäksi Solo on myös konsensuksen algoritmi kanavalla. Mutta vain kehittäjät käyttävät sitä, eikä se sovellu skaalaamiseen.

Raft-konsensusprotokolla on toisaalta melko erilainen protokolla. Se on suhteellisen uusi ja seuraa johtaja-seuraaja-tyyppistä rakennetta. Se ei kuitenkaan ole myöskään BFT, vain CFT.

Katsotaanpa tämän Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -vertailuoppaan seuraava osa.

Luku-2: Hyperpyörösaha: Toinen lohkoketjun virstanpylväs

Mikä on Hyperledger Sawtooth?

Virallisten asiakirjojen mukaan Hyperledger Sawtooth on toinen avoimen lähdekoodin projekti Hyperledger-yritysryhmittymäkonsortioyritys. Se on melko samanlainen kuin Hyperledger-kangas. Se on kuitenkin suunnattu paremmin hajautettujen sovellusten kehittämiseen.

Lisäksi suunnittelu näyttää olevan erittäin virheetön, jotta se olisi käyttäjäystävällisempi yritysyrityksille.

Lisäksi sovelluskehityksen sujuvuuden varmistamiseksi kehityskerros erotetaan ydinkerroksesta.

Joten jos on ongelmia, ydinjärjestelmä pysyy ehjänä riippumatta siitä. Sovelluskehityskerroksen lisääntyvä kuormitus ei myöskään vaikuta ydinjärjestelmän suorituskykyyn.

Toinen tämän alustan suuri plussa on useiden ohjelmointikielien tuki. Voit käyttää mitä tahansa ohjelmointikieltä sovellusten kehittämiseen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla nimenomaista tietoa ydinjärjestelmästä.

Siksi Hyperledger Sawtooth -esimerkki sattuu olemaan sopivampi blockchain-sovellusten kehittämiseen. Voit myös tutustua Hyperledger Sawtoothin dokumentaatioon saadaksesi lisätietoja siitä.

Joka tapauksessa siirrytään seuraavaan osaan tässä Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaassa.

Lue lisää: Hyperledger-saha: Blockchain yrityksille

Hyperledger Sawtoothin ominaisuudet

Sovelluskehitysystävällinen

Kuten sanoimme, aiemmin sovellusalue ei ole linkitetty ydinjärjestelmään. Siten se helpottaa sovellusten kehittämistä erottamalla sovellusalueen ydinjärjestelmästä. Hyperledger Sawoth -esimerkki tarjoaa myös älykkäitä sopimuksia.

Tässä kehittäjät voivat valita haluamansa kielen älykkään sopimuksen kirjoittamiseen. Lisäksi sovellus voi olla älykäs sopimus virtuaalikone tai liiketoimintalogiikka.

Todellisuudessa molemmat voivat jopa olla rinnakkain yhdessä.

Käyttöoikeuksien ominaisuudet

Todellisuudessa Sawtooth-alusta on suunniteltu ratkaisemaan kaikki yksityisen verkon aiheuttamat rajoitteet. Ongelman ratkaisemiseksi se tarjoaa erilliset käyttöoikeusvaihtoehdot järjestelmän solmujen klustereille.

Mikään keskitetty solmu ei myöskään voi vuotaa minkäänlaista luottamuksellista tietoa ulkomaailmaan. Lisäksi jokaiselle solmulle annetaan käyttöoikeuksien avulla erityyppisiä välejä. Siten solmut, joilla ei ole hyväksyntää, eivät voi syöttää eivätkä nähdä mitään asiakirjaa, jonka ei ole tarkoitus olla.

 Yksityinen verkko

Toinen suuri näkökohta tässä alustassa on luvattomien käyttäjien rajoittaminen. Rajoitus ei tarkoita vain verkon sisällä, mutta sisäänkirjautumisen aikana solmuilla on oltava oikea tunnistus. Se tarkoittaa, että kukaan, jolla ei ole riittävää henkilöllisyyttä verkossa, ei pääse verkkoon.

Enemmän, tämä auttaa vahvistamaan myös alustan turvajärjestelmää. Myös kaikki luvaton toiminta on helposti havaittavissa.

 Rinnakkaistapahtuman toteuttaminen

Hyperledger Sawtooth tukee rinnakkaistapahtumia sarjatuotannon sijaan. Tapahtumien suorittaminen samanaikaisesti säästää paljon aikaa. Todellisuudessa sarjaliikenne lisää verkon kuormitusta ja vie myös paljon virtaa.

Mutta Sawtoothin kanssa tämä tilanne on helposti vältettävissä.

 Modulaarinen rakenne

Modulaarinen rakenne on myös toinen suuri ominaisuus tällä alustalla. Se auttaa sinua lisäämään minkä tahansa haluamasi ominaisuuden verkkoon. Joten se suhteellisen varmistaa, että saat entistä räätälöidymmän tunteen yrityksen tarpeisiin.

Katsotaan nyt tämän alustan elementtejä tässä Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaassa.

Lue myös: Enterprise Blockchain: Teollinen muutos

Hyperledger Sawoth -arkkitehtuurin elementit

Tapahtumajärjestelmä

Ilmausjärjestelmä on ehdottoman välttämätön verkolle. Lisäksi se tukee tapahtumien luomista ja niiden lähettämistä solmuihin. Joten tämän avulla sovellukset voivat tilata tapahtumia, jotka tapahtuvat lohkoketjussa. Ja välitä tiedot myös muihin solmuihin.

 Sawtooth-Ethereum-integraatioprojekti (Seth)

Tämän elementin avulla voit luoda Ethereum-alustan ja Sawtooth-alustan yhteentoimivuuden. Lisäksi voit käyttää EVM: ää Sethin avulla.

 Pluggable Consensus -algoritmit

Hyperledger Sawtoothin yksimielisyys on paljon joustavampi kuin muilla alustoilla. Itse asiassa se tarjoaa liitettäviä konsensusprotokollia, jotka auttavat lisäämään järjestelmän suojaustasoa ja tehokkuustasoa.

Toinen suuri tekijä tässä alustassa on, että se sallii useita konsensuksia yhdessä blockchain-alustassa. Todellisuudessa se tarkoittaa, että voit käyttää erilaisia ​​konsensusprotokollia eri tehtäviin. Voit esimerkiksi käyttää A-algoritmia tapahtumiin ja B-algoritmeja älykkäisiin sopimuksiin.

Se riippuu viime kädessä siitä, mikä yhdistelmä toimii parhaiten sinulle. Joka tapauksessa Proof of Ellsed Time on enimmäkseen suosittu tällä alustalla BFT: nä. Muita konsensusalgoritmeja ovat –

 • Devmode
 • PBFT
 • Runoilijan CFT
 • Lautta

 Tapahtumaperheiden mallit

Verkko tarjoaa joitain mallitransaktioperheitä –

Tapahtumaperheet ovat iso osa tätä alustaa. Ilman tapahtumaperheitä verkko ei toimi ollenkaan. Lisäksi voit vapaasti toteuttaa mukautetun tapahtumaperheen määrittelemään vaatimukset selkeämmin.

Hyperledger Sawtooth -opetusohjelma tarjoaa kuitenkin joitain tietomalleja tapahtumaperheille, joita voit käyttää. Nämä ovat –

 • BlockInfo-tapahtumaperhe: Voit käyttää tätä tallentamaan tietoja historiallisista lohkoista.
 • Identiteettitransaktioperhe: Tämä käsittelee kaikki validointilaitteiden ja transaktoreiden käyttöoikeustiedot sekä niiden julkiset avaimet.
 • IntegerKey-tapahtumaperhe: Voit käyttää sitä minkä tahansa käyttöönotetun kirjanpidon testaamiseen.
 • Validator-rekisterin tapahtumaperhe: Todellisuudessa tämä perhe mahdollistaa tavan lisätä validointilaitteita verkkoon.
 • Asetukset Tapahtumaperhe: Tämän avulla saat viitteellisen toteutusmallin ketjun kokoonpanoasetusten pitämiseen.
 • Smallbank-tapahtumaperhe: Todellisuudessa voit käyttää tätä analysoimaan järjestelmän suorituskykyä ja vertailutestausta.
 • XO-tapahtumaperhe: No, tämän avulla voit pelata tic-tac-toe-peliä toisen käyttäjän kanssa.

Hienoa, nyt kun tiedät kaikki näistä kahdesta alustasta, katsotaanpa, miten vertailu osoittautuu tässä Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaassa.

Lue lisää Ethereum-yrityksestä yksinoikeusoppaastamme saadaksesi lisätietoja Ethereum Virtual Machine -sovelluksesta.

Luku-3: Hyperpitkikangas vs sahahammas

No, Hyperledger-kangas vs Sawtooth Lake on yksi Internetin kiistanalaisimmista aiheista. Molemmat näistä alustoista ovat hyviä yrityksille, mutta mikä on näiden kahden välinen merkittävä ero?

Tätä varten kuvaan kohtia yksi kerrallaan. Katsotaan siis, mitä nämä ovat tässä Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaassa.

 • Käyttöoikeustaso

No, me kaikki tiedämme, että Hyperledger-kangas on sallittu alusta. Todellisuudessa tämä tarkoittaa, että voit sallia joitain solmuja ja rajoittaa joitain solmuja järjestelmän tarpeiden mukaan. Yritysskenaariossa et tietenkään halua kilpailun pääsevän sisäiseen verkkojärjestelmään.

Toisaalta Hyperledger Sawoth on myös sallittu verkko. Se tukee kuitenkin myös luvattomia skenaarioita.

Lisäksi, jos haluat, voit vain määrittää alustan toimimaan julkisena alustana. Kangassa tämä on mahdotonta. Ja tämä on ensisijainen ero Hyperledger-kankaan ja Sawtooth-järven välillä.

 • Konsensusalgoritmi

Toinen merkittävä ero Hyperledger-kankaan ja Sawoth-järven välillä on konsensusalgoritmi. Tällä hetkellä Hyperledger-kangas käyttää vain Kafkaa ja muita CFT-pohjaisia ​​algoritmeja. Todellisuudessa Crash Fault tolerance ei ole niin vahva kuin BFT. Kafkan ohella on myös Solo ja Raft.

Toisaalta Sawtooth Proof of Ellsed Time, erilainen muoto konsensusalgoritmille. Tämä on paljon parempi kuin Kafka kaikin tavoin. Lisäksi se tukee myös Devmodea, PBFT: tä, PoET CFT: tä ja Raftia.

 • Bysantin vikatoleranssin tuki

No, tämä on yksi suurimmista eroista Hyperledger-kankaassa vs Sawtooth Lake. Kaikki kankaan aktiiviset konsensusalgoritmit eivät pysty tarjoamaan bysanttilaista vikatoleranssia. Itse asiassa kaikki algoritmit tarjoavat vain kaatumisten vikasietoisuuden. Tällä hetkellä kankaalle ei ole vielä BFT-tukea.

Toisaalta Hyperledger-sahassa on Bysantin vikatoleranssi. Heidän pääalgoritminsa PoET on BFT. Toisaalta, PBFT on myös toinen algoritmi, joka toimii sahauksessa. Joten tässä tapauksessa sahahammas on paljon parempi kuin kangas.

 • Älykäs sopimustekniikka

Siirtymällä seuraavaan Hyperledger Sawtooth vs kangasvertailupisteeseen saamme älykkäitä sopimuksia. Älykkäät sopimukset ovat eräänlainen liiketoimintalogiikka. Fabric tarjoaa samanlaisen liiketoimintalogiikan nimeltä Chaincode, jotta se pysyisi verkossa.

Todellisuudessa Chaincode hoitaa kaikki verkon omaisuudenhallinta- ja loogiset toteutukset. Luulisi kuitenkin, että Sawtooth tarjoaa samanlaisen ominaisuuden.

Älykäs sopimustekniikka tarjoaa transaktioperheitä, jotka voivat huolehtia liiketoiminnan logiikasta ja verkon muista näkökohdista. Lisäksi näiden tapahtumaperheiden avulla liikelogiikan hallinta on paljon helpompaa.

Haluatko tietää eron kangasta ja sahaa? Lisätietoja niiden eroista oppaassamme Hyperledger Sawtooth Vs. Kangas nyt!

 • Älykäs sopimustyyppi

Hyperledger Fabricin älykkääseen sopimustyyppiin saat asennetun version siitä. Joten oman älykkään sopimuskielesi valitseminen on tässä hieman rajoitettua. Enemmän, olet vain mukautettu vain muutamalle kielelle, ei liian monelle kielelle.

Toisaalta Sawtooth tarjoaa sekä asennettuja että ketjussa älykkäitä sopimuksia. Todellisuudessa se tarkoittaa, että voit luoda oman henkilökohtaisen älykkään sopimuksen millä tahansa haluamallasi kielellä. Sen jälkeen voit määrittää sen toimimaan älykkääksi sopimukseksi.

 • Tuettu älykäs sopimuskieli

Toinen suuri ero Hyperledger Sawtooth vs Fabric -sovelluksessa on tuki älykkäille sopimuskielille. Tällä hetkellä kangas tukee vain kahta ohjelmointikieliä JavaScriptiä ja Golangia. Jos haluat käyttää mitä tahansa muuta ohjelmointikieltä älykkäisiin sopimuksiin, et voi.

Toisaalta Sawtooth tukee satunnaisesti monia ohjelmointikieliä, kuten Rust, JavaScript, Go tai Python. Lisäksi Sethin avulla voit käyttää myös Solidityä. Muiden kuin ohjelmointikielten tuki on parhaillaan käynnissä. Joten saat enemmän joustavuutta Sawtoothissa.

 • Tapahtumien käsittely

Seuraavaksi vertailuksi Hyperledger Sawtooth vs Fabric, siirryn tapahtumien käsittelyyn. Fabricissa näet, että tapahtuman kaikki käsittely tapahtuu hyväksymisvertaisten ja tilauspalveluiden avulla. Todellisuudessa nämä kaksi solmutyyppiä vastaavat kaikkien tapahtumien käsittelystä.

Mutta Hyperledger Sawtooth -oppaassa asia muuttuu dramaattisesti. Täällä ei ole tilauspalvelua tai vertaiskäyttäjiä, vaan pikemminkin validoijat, jotka huolehtivat prosessista.

Molempien näiden solmujen tehtävät ovatkin täysin erilaisia.

Lue myös: Hyperledger Fabric 2.0: Uuden sukupolven lohkoketju

 • Valtion varastointi

Jokaisessa lohkoketjussa on oltava päivitetty tilan tallennusvaihtoehto. Ilman sitä verkko ei voi tietää, mikä on verkon nykyinen tila, jotta konsensusprotokollat ​​voidaan suorittaa kokonaan. Joten, heillä on sitä varten tallennustila, jota he käyttävät. Fabricissa kaikki blockchain-verkon päivitykset tallennetaan CouchDB- tai leveldb-tietokantoihin.

Mutta Sawtoothissa valtion varastointi on keskeinen lmdb-tietokanta. Ja tämä on toinen ero Hyperledger Sawtooth vs Fabric välillä.

 • EVM-tuki

Tämä on yksi suurimmista eroista näiden kahden alustan välillä. Todellisuudessa Sethin käyttö antaa Sawtoothille mahdollisuuden hyödyntää Ethereumin ominaisuuksia alustallaan. Joten Sethin avulla voit saada EVM-tukea, mikä on iso juttu kehittäjille.

Toisaalta kankaalla ei todellakaan ole mitään Seth-ominaisuutta. Joten se ei voi tukea EVM: ää.

 Hyperledger Sawtooth vs. kankaan vertailutaulukko

 KANKAAT
LUVAN TASO Sallittu Sallittu ja luvaton
KONSENSUSALGORITMI Useimmiten käyttää Kafkaa, tukee myös muita algoritmeja Useimmiten käyttää todistetta kuluneesta ajasta, tukee myös muita algoritmeja
BFT-TUKI Ei, tukee vain kaatumisten vikasietoisuutta Kyllä, tukee Bysantin vikatoleranssia
ÄLYKÄS SOPIMUSTEKNOLOGIA Ketjun koodi Tapahtumaperheet
ÄLYKÄS SOPIMUSTYYPPI Asennettu Ketjussa ja asennettuna
TUETTU ÄLYKÄS SOPIMUKSEN KIELI Golang tai JavaScript Rust, JavaScript, Go tai Python; Tukee vakautta Sethin avulla
LIIKETOIMINNAN KÄSITTELY Vertaisarvioijien ja tilauspalveluiden tukeminen Vahvistimet
VALTION VARASTOINTI CouchDB tai leveldb Keskitetty lmdb-tietokanta
EVM-TUKI Ei Kyllä (Sethin kautta)

Katsotaanpa, mikä Hyperledger Composer on tässä Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaassa.

Haluatko toteuttaa blockchain-pohjaisia ​​alustoja? Tutustu lopulliseen oppaasemme kuinka toteuttaa blockchain juuri nyt!

Luku-4: Hyperkeittosäveltäjä: Kehitystyökalu

Mikä on Hyperledger-säveltäjä?

Virallisten asiakirjojen mukaan Hyperledger Composer on Hyperledger Companyn blockchain-projekti. Se ei myöskään ole mikään muu projekti, josta olemme keskustelleet tähän mennessä. Se on melko ainutlaatuinen lähestymistapa estoketjujen evoluutioon. Todellisuudessa se tarjoaa lähinnä työkalupaketin ja kehityskehyksen blockchain-sovellusten käyttöönottoon.

Hyperledger Composerin ensisijainen tarkoitus on nopeuttaa aikaa varmistaa, että useampi blockchain-projekti on yksi markkinoista. Yleensä blockchain-alustan toteuttaminen kokonaan kestää suhteellisen kauan. Tämä estää monia yrityksiä.

Siksi voit käyttää Hyperledger Composer -opetusohjelmaa blockchain-ratkaisun nopeaan käyttöönottoon. Enemmän, se auttaa toteuttamaan käyttötapauksia lyhyessä ajassa. Lisäksi voit tutustua virallisiin asiakirjoihin saadaksesi lisätietoja Hyperledger-säveltäjistä.

Huomautus: Valitettavasti säveltäjä on nyt vanhentunut. Joten tässä projektissa ei ole enää uusia päivityksiä.

Keskustelemme vain tämän projektin ominaisuuksista ennen sen vanhentamista.

Lue lisää: Hyperledger-säveltäjä: Rakenna yrityksesi estoketju

Hyperledger Composerin ominaisuudet

 • Yksinkertainen mallinnuskieli

Kehitystyökalun avulla saat erilaisia ​​mallintamiskieliä. Nämä auttavat sinua luomaan kaiken tyyppistä liiketoimintalogiikkaa helposti. Yritysverkoston määritteleminen sen tarkoitukseen rakennetulla mallikielellä onkin erittäin helppoa. Kaikki heidän komentosarjatapahtumansa ovat JavaScriptiä.

Ja JavaScript sattuu olemaan yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä tällä hetkellä. Joten löydöksellä asianmukainen kehitystiimi tälle työkalulle olisi helppoa.

 • Uudelleenkäytettävät nopeat POC: t

Proof of Concept on yksi suurimmista ongelmista blockchain-projekteissa. Monet yritykset etsivät muita palveluntarjoajia keksimään blockchain-todistuksen konseptistaan ​​yritykselleen. Hyperledger Composer -opetusohjelman avulla saat kuitenkin POC: t, jotka voidaan käyttää uudelleen ja mukauttaa melko helposti.

Itse asiassa viikkojen sijaan voit kehittää sovelluksen muutamassa tunnissa. Kaikki sovellukset olisivat tuotantovalmiita. Eikö se ole mahtavaa?

 • Tietojen integrointi

Toinen tärkeä kysymys on olemassa olevan järjestelmän integrointi uuteen. Ilmeisesti se, joka sinulla on tällä hetkellä, toimii vanhassa verkossa. Mutta koko verkon muuttaminen vaatii paljon aikaa ja resursseja, ja se voi mahdollisesti vahingoittaa myös tuotemerkin arvoa.

Mutta voit käyttää Loopbackia yhdistääksesi nykyisen järjestelmänsi lohkoketjuun Hyperledger Composerilla. Lisäksi se on erittäin helppoa ja vie vähemmän aikaa kuin perinteiset menetelmät.

Lue lisää: Blockchain-todiste konseptista: Enterprise POC -opas

Luku-5: Hyperleikkikangas Vs Sawtooth Vs Composer: Kaikki vertailut

Hyperledger-kangas Vs-säveltäjä

Ensinnäkin, Hyperledger-kangas vs Composer on täysin erilainen näkökohta. Todellisuudessa molemmat projektit eroavat toisistaan ​​suuresti. Yksi merkittävistä eroista Hyperledger-kankaan ja Composerin välillä on, että Kangas on kehys ja Hyperledger Composer on työkalu.

Joten Hyperledger Composerin avulla voit luoda uuden alustan kehyksen, joka on samanlainen kuin Hyperledger Fabric. Mutta kankaan avulla et voi tehdä sitä. Tällä hetkellä Hyperledger Composer tukee vain kangasta eikä muita blockchain-alustoja.

Se tarkoittaa, että työkalua käyttämällä voit kehittää Hyperledger Fabric -alustan vain tarpeidesi mukaan. Voit myös muokata kangasta, mutta Composerilla voit vain rakentaa oman alustasi.

Toinen ero Hyperledger-kankaan ja säveltäjän välillä on se, että se käyttää Fabric-ominaisuutta uuden alustan luomiseen. Mutta Fabric ei käytä Composeria millään muokkauksella.

Hyperledger-säveltäjä vs. kangas -vertailussa kankaalla on pääkirja, solmurakenne, ketjukoodi, tapahtumaprosessi ja monet muut. Mutta Hyperledger-säveltäjä vs Kangas-sovelluksessa säveltäjä antaa sinun saada käsiinsä kehitystyökalut.

Lyhyesti sanottuna Hyperledger-säveltäjän vs Fabricin vuoksi minun on sanottava, että ne ovat molemmat täysin erilaisia ​​asioita eikä niillä ole mitään yhteistä vertailukohtaa..

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Hyperledger Sawto Vs Composer

Vertailu Hyperledger Sawtooth vs. Composer olisi melko samanlainen kuin Hyperledger Composer vs Fabric. Miksi? No, koska sama asia pätee myös tähän. Hyperledger Sawtooth on itse asiassa kehys, joka on valmis yrityksen käyttöön.

Sawtoothin avulla saat tehokkuutta ja turvallisuutta. Lisäksi se on elävä alusta, jossa solmut voivat tehdä kauppaa ja vahvistaa. Joten sinun ei tarvitse kehittää omaa Sawtooth-alustaa sen käyttämiseksi.

Toisaalta Hyperledger Composer vs Sawtooth -sivulla näet, että Composer on vain työkalu kehitykseen. Ei ole yrityskäyttöistä käyttöympäristöä eikä mitään solmua käytettävissä. Enemmän, se tarjoaa joitain POC: itä etukäteen, mutta siinä se on.

Joten lyhyesti sanottuna Hyperledger Composer vs Sawtooth -vertailussa Composer on vain kokoelma työkaluja, jotka voivat auttaa sinua kehittämään blockchain-verkkoa.

Minun on kuitenkin sanottava, että kangas vs. säveltäjä ja Hyperledger-säveltäjä vs. Ja toisin sanoen, säveltäjä ei tue sahahammasta tällä hetkellä. Joten vaikka käyttäisit tätä työkalua, et voi kehittää sahahammasta yksin.

Yhteenvetona Hyperledger Sawtooth vs. säveltäjä -vertailusta, molemmat projektit ovat täysin erilaiset – kehys ja työkalu.

Lue lisää: Luettelo yli 20 Blockchain-tekniikan käyttötapauksesta

Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Säveltäjä

Vertailu Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composeriin on suhteellisen erilainen. Aluksi meillä on kaksi pääkehystä – kangas ja sahahammas. Toisaalta meillä on työkalu – säveltäjä.

Kangasta ja sahahammasta heillä molemmilla on paljon yhtäläisyyksiä. Mutta Sawtooth voi olla myös julkinen estoketju, mikä Kangas ei voi koskaan olla.

Se voi myös tukea Ethereumin virtuaalikonetta, jota Fabric ei tue. Joka tapauksessa Fabricilla on vankka jäsenyydenhallintajärjestelmä, mistä Sawtooth puuttuu. Mutta sen torjumiseksi Sawtooth voi tukea BFT: n konsensusprotokollia.

Joka tapauksessa, kun on kyse Hyperledger Sawtooth vs Composerista, siinä on suuri ongelma. Vaikka säveltäjä on vain työkalu, se tukee kangasta, mutta ei sahaa.

Todellisuudessa tämä antaa Hyperledger Fabricille merkittävän vauhdin, koska se vaatii vähemmän aikaa kehitykseen. Toisaalta Sawtooth tarvitsee vielä enemmän aikaa käyttöönottoon. Joten et voi käyttää sitä nopeasti kuin Fabricin kanssa.

Hyperledger Composer vs Sawtooth -sovelluksella näet, miksi kangasta käytetään tällä hetkellä maailmassa niin laajalti.

Yhteenvetona Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer -vertailusta minun on sanottava, että kaikki ovat Hyperledger-projekteja, mutta kaksi niistä ovat hieman erilaisia ​​puitteita. Toisaalta yksi niistä on työkalu, jota voit käyttää blockchain-verkkojen käyttöönottoon.

Luku-6: Johtopäätös

No, olet saavuttanut tämän Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer -oppaan päätepisteen. Olemme yrittäneet tarjota tämän vertailun kaikki näkökohdat. Joten sinun pitäisi tietää, mitkä ovat näiden kolmen Hyperledger-hankkeen ensisijaiset erot nyt.

Todellisuudessa kangas ja sahat ovat äärimmäisen tärkeitä estoketjutekniikan parantamiseksi. Lisäksi kaikki nämä kolme projektia tarjoavat tekniikalle jotain uutta. Joten erojen perusteella voit valita, mikä toimii myös yrityksellesi.

Mutta kuten tiedät, säveltäjä on vain työkalu, ja se on myös vanhentunut tällä hetkellä. Se voi kuitenkin tarjota helpon menetelmän myös Fabric-alustojen luomiseen. Mutta et saa ylimääräistä tukea sen käyttämiseen. Joten pidä tämä mielessä ja aloita muutos.

Jos olet vasta aloittelija ja haluat tietää enemmän blockchain-tekniikasta, suosittelemme tutustumaan ilmaiseen blockchain-kurssiimme aloittaaksesi matkasi nyt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me