Johdanto sallittuihin lohkoketjuihin

Etkö ole tietoinen Blockchainin sallituista ja luvattomista ehdoista? Autamme sinua ymmärtämään, tässä tuomme yksityiskohtaisen johdannon sallittuihin lohkoketjuihin. Sukelletaan!

Hajautettu kirjanpitotekniikka (DLT) on avannut joukon mahdollisuuksia yrityksille, jotka haluavat innovoida. Se ei ole uusi; Blockchain-tekniikka on yksi niistä tekniikoista, jotka ovat muuttaneet radikaalisti teollisuuden toimintaa. Yhtä ainoaa ratkaisua ei kuitenkaan voi olla koko toimialalle.

Jokainen startup, yritys, yritys tai ala on erilainen heidän tarpeidensa ja vaatimustensa suhteen. On selvää, että yksityisomistuksessa oleva yritys ei vain voi käyttää täysin hajautettua lohkoketjua. Siellä tulevat erityyppiset DLT: t.

Tässä artikkelissa tutkitaan käyttöoikeuksien alaista ketjua. Parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi käymme läpi myös joitakin parhaista luvatuista lohkoketjuista, DLT-tyyppien ja muiden tärkeiden aiheiden, jotka liittyvät sallittuihin lohkoketjuihin. Aloitetaan Permissioned blockchainin määritelmästä.

Ilmoittaudu nyt: ilmainen Blockchain-kurssi

Mitkä ovat sallitut lohkoketjut?

Sallitut lohkoketjut ovat lohkoketjuja, joihin tarvitaan pääsy. Näissä lohkoketjutyypeissä ohjauskerros kulkee lohkoketjun päällä, joka ohjaa sallittujen osallistujien suorittamia toimia. Kuten näette, luvatut lohkoketjut toimivat täysin eri tavalla kuin yksityiset ja julkiset lohkoketjut. Ne on suunniteltu hyödyntämään lohkoketjuja uhraamatta keskitetyn järjestelmän auktoriteettia.

Joten periaatteessa on yksi suuri ero sallitun ja ennakoimattoman välillä, ts. Tapa, jolla osallistujat ovat vuorovaikutuksessa verkon kanssa. Luvan saaneella järjestelmällä tiedetään myös olevan rajoituksia konsensuksen osanottajille, mikä tekee luvan saaneista verkoista omistajien erittäin konfiguroituja ja hallittuja. Se ei kuitenkaan ole huono asia, mutta kyse on sopivan blockchain-verkon rakentamisesta.

Siellä on monia suosittuja käyttöoikeuksien mukaisia ​​blockchain-kehyksiä. Siihen kuuluvat Hyperledger, Quorum, Corda ja muut.

Lue myös: 6 keskeistä blockchain-ominaisuutta, jotka sinun on tiedettävä!

Sallittujen lohkoketjujen edut

Luvan saaneilla lohkoketjuilla on monia etuja, mikä tekee siitä edullisemman käyttää verrattuna luvattomiin lohkoketjuihin. Ymmärretään luvattujen lohkoketjujen hyödyt ja edut.

 • Tehokas suorituskyky: Kun verrattiin luvallisia lohkoketjuja luvattomiin lohkoketjuihin, ne tarjoavat paremman suorituskyvyn. Tärkein syy tähän on rajallinen solmujen määrä alustalla. Tämä poistaa tarpeettomat laskelmat, joita tarvitaan yksimielisyyden saavuttamiseksi verkosta, mikä parantaa yleistä suorituskykyä. Tämän lisäksi luvan saaneilla verkoilla on omat ennalta määritetyt solmut tapahtuman vahvistamiseksi.
 • Oikea hallintorakenne: Luvan saaneilla verkoilla on asianmukainen hallintorakenne. Tämä tarkoittaa, että ne ovat järjestäytyneitä. Järjestelmänvalvojat tarvitsevat myös vähemmän aikaa sääntöjen päivittämiseen verkon kautta, mikä on huomattavasti nopeampi verrattuna julkisiin lohkoketjuihin. Julkinen blockchain-verkko kärsii konsensusongelmasta, koska kaikki solmut eivät toimi yhdessä saadakseen uuden päivityksen käyttöön. Nämä solmut saattavat asettaa oman edunsa lohkoketjun tarpeiden yläpuolelle, mikä vastineeksi tarkoittaa koko verkon hitaampia päivityksiä. Vertailun vuoksi luvallisella lohkoketjulla ei ole ongelmaa, koska solmut toimivat yhdessä päivitysten siirtämiseksi nopeammin.
 • Hajautettu varastointi: Sallitut verkot käyttävät myös oikein lohkoketjua, mukaan lukien sen hajautetun luonteen hyödyntäminen datan tallentamiseen.
 • Kustannustehokas: Ei ole epäilystäkään siitä, että luvalliset lohkoketjut ovat kustannustehokkaampia verrattuna luvattomiin lohkoketjuihin.

Blockchain as a Service tai BAAS on toinen markkinapaikka, joka on iso osa blockchain-taloutta. Tässä on yksityiskohtainen opas Blockchainista palveluna.

Sallittujen lohkoketjujen haitat

Sallitut lohkoketjut eivät sisällä haittoja tai haittoja. Tässä on luvattujen lohkoketjujen haittoja:

 • Vaarantunut turvallisuus – Julkisella tai yksityisellä lohkoketjulla on parempi suojaus, kun solmut osallistuvat yksimielisyysmenetelmään oikein. Mutta sallittujen lohkoketjujen tapauksessa tämä ei ehkä pidä paikkaansa. Sallitun verkon turvallisuus on yhtä hyvä kuin jäsenen eheys. Tämä tarkoittaa, että pieni osa luvallisesta järjestelmästä voi yhdessä muokata verkkoon tallennettuja tietoja. Tällä tavalla verkon eheys voi vaarantua. Sen ratkaisemiseksi järjestelmällä tulisi olla oikeat käyttöoikeudet, jotta ne huonot toimijat eivät voi sulautua yhteen aiheuttaakseen haluttua vaikutusta.
 • Valvonta, sensuuri ja sääntely – Ihanteellisessa maailmassa näiden sallittujen lohkoketjujen tulisi toimia julkisen lohkoketjun tavoin, mutta säännösten mukaisesti. Säännökset tuovat kuitenkin sensuurin verkkoon, jossa viranomainen voi rajoittaa tapahtumaa tai hallita sen tapahtumista. Nämä ovat uhka kaikille yrityksille tai organisaatioille, jotka käyttävät sallittua verkkoa. Tämä lähestymistapa myös estää luvattoman verkon hyödyntämästä kaiken estoketjun ekosysteemistä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lohkoketjun ja hajautetun kirjanpitotekniikan tyypit

Bitcoinissa käytetty blockchain-tekniikka oli yksinkertaista. Se oli julkinen vertaisverkko, joka pystyi suorittamaan tapahtumia ilman keskitettyä valtuutusta, ja jokaisella solmulla on oma kopio kirjanpidosta. Se ei kuitenkaan ole ainoa mahdollinen blockchain- tai hajautettu kirjanpitotekniikka. DLT-tiedostoja on monenlaisia. Luetteloimme ne lyhyesti saadaksemme selkeän kuvan.

Lue myös: Mikä on ero Blockchainin ja Distributed Ledgerin välillä?

 • Julkiset estoketjut

Julkiset lohkoketjut ovat yleisin estoketjutyyppi, jonka avulla kuka tahansa voi osallistua ja tehdä tapahtumia tai jopa osallistua konsensusmenetelmään. Siellä on monia merkittäviä julkisia lohkoketjuja.

Bitcoin ja Ethereum ovat kaksi upeaa esimerkkiä. Bitcoin on ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta, joka hyödyntää blockchainin perusajattelua. Ethereum tuo enemmän pöydälle tarjoamalla kehittäjille mahdollisuuden kehittää hajautettuja sovelluksia (dApps) älykkäiden sopimusten avulla.

Julkiset lohkoketjut käyttävät myös konsensusalgoritmia, joka ei tue luvallista lähestymistapaa. Ne ovat avoimen lähdekoodin, ja kuka tahansa ilman ennakkolupaa voi osallistua verkkoon.

Lue lisää Blockchain-tyypeistä.

 • Federated / Consortium blockchains – Sallitut lohkoketjut

Kun kyseessä on luvattu lohkoketju, liittovaltion / konsortion lohkoketju kuuluu luokkaan. Nämä estoketjut eivät salli ulkopuolisten ihmisten osallistua lohkoketjuun. Siinä on monia etuja, mukaan lukien suurempi skaalautuvuus, ja se on erinomainen valinta yritysyrityksille. On paljon luvallisia lohkoketjuja, mukaan lukien R3, B3i, Hyperledger ja niin edelleen.

 • Yksityinen estoketju

Viimeinen tyyppi blockchainista, josta aiomme keskustella, on yksityiset blockchainit. Yksityiset lohkoketjut ovat “samanlaisia” kuin luvatut lohkoketjut, mutta niillä on joitain eroja, jotka erottavat ne toisistaan. Yksityiset lohkoketjut eivät ole lainkaan avoimia “yleisölle”, kun taas luvallisella lohkoketjulla voi olla joitain kriteereitä yleisön liittymiseen. Molemmat ovat luonteeltaan rajoittavia, mutta niiden lähestymistapa eroaa hieman.

Ero sallitun ja luvattoman lohkoketjun välillä

Lupattomien ja sallittujen lohkoketjujen välillä on monia eroja. Vertailemme näitä kahta, jotta saat selkeän kuvan siitä, kuinka luvalliset lohkoketjut ja ne toteutetaan. Seuraava taulukko antaa sinulle nopean käsityksen luvallisesta lohkoketjusta vs. käyttöoikeuksettomasta lohkoketjusta

Lue nyt Blockchain vs Database ja ymmärrä näiden kahden ero.

luvattu lohkoketju vs. luvaton lohkoketju

Sallittu vs luvaton lohkoketjuverkko

luvalliset vs luvattomat lohkoketjut

Luettelo parhaista luvatuista lohkoketjuista

Kuten voimme nähdä, että luvallisilla verkoilla on ratkaiseva merkitys eri teollisuudenaloille. Toimialat, kuten finanssiala, toimitusketju jne., Voivat hyötyä valtavasti luvallisten verkkojen kautta.

Avainkäytössä olevat estoketjut ovat Quorum, Corda ja Hyperledger Fabric. Nämä ovat huippuluokan ratkaisuja luvattuihin ratkaisuihin. Tarkastellaan lyhyesti kaikkia alla olevia sallittuja lohkoketjuja, jotka mielestämme kuuluvat parhaiden sallittujen lohkoketjujen luokkaan.

 • Hyperledger-kangas: Hyperledger Fabric Framework on yksi suosituimmista Hyperledger-projekteista, joita ylläpitävät Linux-säätiöt. Modulaarisen arkkitehtuurin avulla kuka tahansa voi kehittää ratkaisuja tai sovelluksia laajentaa ja pelata eri palveluilla. Se käyttää älykkäitä sopimuksia, joita kutsutaan ketjukoodiksi ja jotka sisältävät järjestelmän logiikan. Haluatko tietää enemmän Hyperledgeristä? Katso yksityiskohdat täällä.
 • Päätösvaltaisuus: Quorum blockchain on yrityskeskeinen Ethereum blockchain, joka on suunnattu finanssialalle. Sen on luonut JP Morgan. Olemme jo käsitelleet sitä yksityiskohtaisesti.
 • Corda: Corda antaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa yhteentoimivia blockchain-verkkoja. Se on luonteeltaan avoimen lähdekoodin ja tarjoaa erinomaisen arvon yrityksille.

Tarkista lisää Cordasta täältä.

Sallittujen ratkaisujen haasteet

Sallitut lohkoketjut eivät ole vapaita haasteista. Itse asiassa luvallisten lohkoketjuratkaisujen toteuttaminen voi olla vaikea tehtävä. Joten mikä tekee siitä niin haastavan? Sillä on monia haasteita, joita sen on kohdattava. Harvat niistä sisältävät tietojen tallennuksen, viestien lähettämisen ja integroinnin, identiteetin, älykkään sopimusten hallinnan ja niin edelleen.

Yrityksenä monet päätökset on tehtävä ennen sallitun verkon aloittamista. Esimerkiksi yrityksen on ensin päätettävä, mitä blockchain-alustaa käytetään. Heidän on myös määritettävä käytettävä blockchain-ajonaika. Loppujen lopuksi vastaukset näihin kahteen kysymykseen antavat heille kehityspinon, jolla kehitys tapahtuu.

Katsotaanpa haasteita, joita voi kohdata kehitettäessä luvallisia ratkaisuja:

 • Liittäminen: Yksi suurimmista haasteista, jotka yrityksen tai organisaation on käytävä läpi integraatiohaasteiden, varsinkin kun API: ta käytetään viestintään. Voit tehdä sen helpoksi käyttämällä Rhombusta, Chain Linkiä ja Oraclizea. Ne ovat upeita työkaluja, jotka auttavat sinua yhdistämään ja integroimaan palvelut tehokkaammin.
 • Tietosuoja: Yksityisyys on suuri huolenaihe etenkin säänneltyjen alojen suhteen. Oikean yksityisyyden varmistamiseksi heidän on täytettävä tietyt vaatimukset. Kvoorumi ja atsteekit ovat hyvä valinta kehittäessään luvallisia lohkoketjuja, jotka tarjoavat suuren yksityisyyden.
 • Tietojen käyttö: Tietojen käyttö luvatussa lohkoketjussa voi olla hidasta verrattuna. Oikea ratkaisu on käyttää kaaviota, joka voi paljastaa datan sovellusliittymille ja älykkäille sopimuksille helppoa käyttöä varten.
 • Tietovarasto: Tiedot voidaan tallentaa monin tavoin lohkoketjuun. Kaikki eivät kuitenkaan ole optimaalisia, kun otetaan huomioon, että lohkoketjuun on tallennettu valtava määrä tietoa. Oikean tallennustilan varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää tietojen tallennusratkaisuja, kuten IPFS Private Network, Big chain DB ja AWS Quantum Ledger.
 • Henkilöllisyys: Viimeinen haaste, josta aiomme keskustella, on osallistujan identiteettiongelma. Koska kyseessä on luvallinen verkko, vertaisverkkojen identiteetti on jo tiedossa, mikä voi aiheuttaa ongelmia konsensuslaskelmien aikana. Ongelman yksinkertaistamiseksi on suositeltavaa käyttää Azure BaaS- tai uPort-palvelua, jotka auttavat yritystäsi hyödyntämään paremmin identiteettiprotokolliaan ja ratkaisujaan hajautettuihin sovelluksiin.

Lue myös: Kuinka Blockchain toimii?

Bottom Line

Sallitut lohkoketjut ovat täällä jäädäkseen. Ne tarjoavat blockchain-etuja suljetussa ekosysteemissä varmistaen samalla, että se täyttää organisaation tarpeet. Sen käytöstä on ilmeisiä etuja, mukaan lukien kustannustehokas, asianmukainen hallinto ja tehokas suorituskyky. Sillä on kuitenkin myös omat haittansa ja haasteensa. Joten mitä mieltä olet luvatuista lohkoketjuista? Kommentoi alla ja kerro meille, kuuntelemme.

Jos olet aloittelija Blockchain-teollisuudessa, sinun on ensin opittava blockchain-tekniikan peruskäsitteet. Aloittelijoille tarjoamme ilmaisen Blockchain Fundamentals -kurssin. Ilmoittaudu nyt ja opi Blockchain-tekniikan perusteet syventämään tietosi ja taitojesi juuria.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me