Kuka on Satoshi Nakamoto? Bitcoin-luojan myytti

Salausalue on kasvanut niin suureksi maailmaksi. Blockchain-tekniikka on herättänyt mielikuvitusta, pelkoa, hämmennystä ja uteliaisuutta. Nämä tunteet kohdistuvat sekä harrastajille että kriitikoille. Tämän päivän salausmaailma on niin paljon tiedossa, mutta niin paljon on myös tuntematonta. Jotkut tuntemattomista ovat kuka on Satoshi Nakamoto.

Tänään kävelemme läpi kuinka salaus tuli valoon. Pääpaino on yrittää paljastaa suurin mysteeri Bitcoinin takana. Bitcoin on suosituin kryptovaluutta. Henkilö tai pikemminkin voisi olla henkilöitä Bitcoinin takana.

Bitcoin-luominen

Vuonna 2007 tapahtui ensimmäinen askel kohti Bitcoinin luomista. Satoshi Nakamoto kirjoitti Bitcoin-koodin. Vaihe kuulosti korvaamattomalta, vuosia myöhemmin voit olla tuomari. Luuletko, että se oli korvaamaton askel? En usko niin.

Vuonna 2008 Bitcoinin luoja julkaisi verkkotunnuksen bitcoin.org kautta valkoisen kirjan. Paperissa Satoshi hahmottaa kuinka Bitcoin toimii tietokoneverkkojen avulla. Tarkoituksena oli lopettaa kolmannet osapuolet digitaalisissa liiketoimissa.

Vuonna 2009 Bitcoin julkaistiin yleisölle. Ensimmäinen Bitcoin-kaivosmies oli Hal Finney, joka latasi lohkoketjun. Myöhemmin hän kaivoi kymmenen bitcoinia, mikä teki hänestä Bitcoinin varhaisimpien käyttäjien joukossa. Muut bitcoinin varhaiset harrastajat ovat; Wei Dai, Nick Szabo ja Gavin Andresen. Ja heidän nykyinen tuki kasvoi siitä lähtien.

Bitcoin-kasvu

Kasvukauden aikana yksi nimi erottuu; Gavin Andresen. Amerikkalainen kehittäjä otti salaperäisen Satoshi Nakamoton vaipan vuonna 2010. Viimeinen luojan viesti oli vallankumouksellinen Bitcoin, joka oli turvallisissa käsissä. Gavin Andresenin johdolla seuraavat seitsemän vuotta osoittautuvat erittäin ratkaiseviksi.

Kasvu on tapahtunut silmiinpistävien strategisten suhteiden kautta. Vuonna 2013 yhdysvaltalainen oppilaitos hyväksyi Bitcoinin laillisena maksutapana. Tällä hetkellä yksityiset laitokset ja jotkut hallitukset hyväksyvät tämän muodon maailmanlaajuisesti.

Kasvu tapahtui keskellä taisteluja hallituksen kanssa vuosien varrella. Kaiken kaikkiaan Bitcoin kehittyi ja kasvoi vallankumouksellisena ideana. 2017 oli bitcoinille tähän mennessä paras vuosi, kun sen arvo nousi yli 11 000 dollariin yhdelle bitcoinille.

Satoshi Nakamoton takana oleva mysteeri

Kaikkien näiden Bitcoinia koskevien tietojen keskellä yksi mysteeri on edelleen ratkaisematta. Kuten ihmisten luonne, uteliaisuus on nähnyt useita tutkimuksia aiheesta, kuka on Satoshi Nakamoto? Mutta ei ole ollut vakuuttavaa näyttöä siitä, mikä osoittaa tarkalleen kuka se on tai pikemminkin, kuka he ovat. Käytämme mahdollisuutemme siirtymällä tuntemattoman maailmaan. Saatat olla onnekas tietää kuka se on.

Siirtyminen tunnetusta tuntemattomaan. Olemme kiinnostuneita yksityiskohdista ja huolehdimme siitä, että et menetä mitään. Kytke siis tarkennusvaihde päälle ja liity kanssani tälle matkalle.

Mutta ennen minkäänlaista johtamista Nakamoton identiteetin tuntemiseen on tehty paljon. Stylometriaa on käytetty linkittämään Bitcoin-teokset Satoshi Nakamoton identiteettiin. Tyyli tarkastelee alkuperäisiä Bitcoin-tekstejä ja yhdistää ne kirjoittajan teksteihin.

Tyylillä on mahdollisuus tunnistaa monia mahdollisia identiteettejä. Mutta on vielä muita, jotka ovat riittävän lähellä Nakamoton olemista.

Kaiken kaikkiaan tutkitaan ensin, mikä auttaa meitä tunnistamaan Nakamoton.

Tunnettu Satoshi Nakamotosta

Jotkut tosiasiat Satoshi Nakamotosta ovat niin ilmeisiä. Ne ovat tietoja kaikille.

Satoshi Nakamoto on nero

The New Yorkerin vuoden 2011 artikkeli oikeuttaa Bitcoinin lähes täydelliseen asemaan. Bitcoin-koodi on virheetön. Poistamalla virheet Satoshi Nakamoto loi turvallisen, luotettavan ja turvallisen online-alustan.

Artikkelin sanoin; “Vain maailman vainoharhaisimmat ja huolellisimmat kooderit voisivat välttää virheiden tekemisen.”

Satoshi Nakamoto puhuu sujuvasti englantia

Nakamoto`s kirjoitti koodin ja kirjallisuuden Bitcoinista, mukaan lukien sen valkoinen kirja. Ja ne ovat saatavilla verkossa. Kirjallisuus ja koodi osoittavat, että Satoshi Nakamoto osaa hyvin sujuvasti englantia. Erityisesti englantia. Tämä lähtökohta on lisännyt toistuvaa spekulaatiota siitä, että Satoshi on britti. Hän voi väittää japanilaista alkuperää, mutta hänen ymmärtämyksensä englannista pettää hänet. Englannin kielen taito ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että hän on britti tai hän ei ole japanilainen.

Satoshi Nakamoto voi olla useampi kuin yksi henkilö

On valtava mahdollisuus, että Satoshi ei ehkä ole yksi henkilö. Mahdollisuus, että se voi olla yksilöiden ryhmä, on kiehtova. Mutta missä ovat väitteet siitä, että he voivat olla ihmisryhmä, jotka johtuvat? Tässä on missä. Väitteet johtuvat innovaation luonteesta.

Bitcoin-järjestelmä erottuu nykypäivän yhteiskunnassa loistostaan. Se on peruuttamaton, nopea, luotettava ja globaali transaktioinnovaatio. Alusta on lisäksi salanimi. Siten on mahdollista rekisteröityä paljastamatta todellista henkilöllisyyttä.

Jopa jännittävää on, että Bitcoin-järjestelmä suojaa kolmansien osapuolien tunkeutumiselta. Joko hallitukselta tai muilta puolueilta. Tällaiseen ideaan liittyvän työn määrän vuoksi saattaa kuulostaa hyvältä, että työ on saattanut vaatia ryhmän luomista.

Yksi varhaisen Bitcoin-kehittäjän Laszlo Hanyeczin väite tukee tätä ajatusta. Joten hänellä oli tunne, että koodi oli liian hyvä yhdelle henkilölle. Hänellä oli myös etuoikeus lähettää sähköpostia Nakamotolle.

Tuntematon

Meillä on nyt tietoa siitä, mistä aloittaa haku. Ratkaisumme mysteeriin ovat käsillä. Kenttä on leveä. Mutta meidän on silti jatkettava. Olet tullut niin pitkälle luopumaan ratkaisusta. Meidän on selvitettävä kuka Satoshi Nakamoto on? Etkö halua ratkaista tätä mysteeriä? Jos kyllä, jatka tuntemattomaan.

Joten mikä on tuntematonta Satoshi Nakamotossa?

Olemme käsitelleet tunnettua, mutta mikä on tuntematonta. Mikä lisää mysteerin kaikkea kiihkeyttä?

Onko Satoshi Nakamoto mies tai nainen?

Olemme nähneet, että Satoshi Nakamoto voisi olla kuka tahansa. Satoshi Nakamoto väittää olevansa japanilainen syntynyt huhtikuussa 1975. Mutta on epäselvää, onko se mies vai nainen. Monet mielipiteet viittaavat siihen, että Satoshi Nakamoto on mies mistä tahansa syystä. Mutta entä jos se on nainen? Tiedän oikein! Se voi olla nerokas nainen. Naiskehittäjän mahdollisuus saada innovatiivisin idea on lievästi sanottuna jännittävä. Silti on liian aikaista kutsua sitä. Meidän on pidettävä kiinni vielä pidempään.

Miksi hän ei tarttuisi ottaakseen luottoa?

Jos olisin Satoshi Nakamoto, olisin juuttunut ottamaan luottoa. Läsnäolo televisio-ohjelmissa ottaakseni luottoa. Ylpeä kirkkaudestani. Myönnä se; sinäkin haluaisit. Vielä; Satoshi Nakamoto päätti kadota. Joten mikä oli motivaatio tämän siirron takana? Tulet pian selville, koska tämä on hyvin tutkittu aihe.

Mahdolliset syyt miksi Satoshi Nakamoto valitsi nimettömyyden

Paljon varovaisuutta

Kaikkein järkevin argumentti, joka resonoi hyvin minkä tahansa ajattelijan kanssa, on; hän päätti olla hiljaa varovaisuuden vuoksi. Bitcoin-tekniikka on juurtunut kyberpankkeihin! Mietitkö kuka ne ovat? Verkkopankit ovat aktivisteja, jotka puolustavat salauksen käyttöä. Koska ne ovat osa taistelua sosiaalisten ja poliittisten muutosten puolesta.

Hallituslaitosten haastaminen on vaikeaa. Se voi jättää sinut alttiiksi hyökkäyksille kaikilta tahoilta. Tarpeetonta sanoa, että Satoshi Nakamoto, visionääri, näki sen. Siksi hän päätti pysyä nimettömänä omaksi hyödykseen.

Ohjaa huomiota ja poliittisia käänteitä

Bitcoin-lohkoketjun alkaessa Nakamotolla oli mielessään hyvin selkeä aikomus. Hän halusi muuttaa rahoitusmaailmaa. Hän halusi helpottaa liiketoimia ja eliminoida myös kolmannet osapuolet. Joten hän halusi varmistaa turvallisuutensa projektin vuoksi.

Tiedämme, että nyt kukaan olisi voinut olla Satoshi Nakamoto. Tiedetään myös, että rikollisjärjestöt ovat käyttäneet estoketjua liiketoimissaan. Se, että luet tätä, valaisee myös, ettet ole tavallinen kansalainen. Joten on ilmeistä, että otat itsesi mukaan politiikkaan, ja tiedät, että politiikka kiertää tarinoita.

Kuvittele nyt, mitä olisi tapahtunut, jos Satoshi Nakamoto olisi laittanut nimen kasvoille. Ja rikollisjärjestöt käyttivät hänen tekniikkaansa. Tarina olisi vääntynyt siitä, että uutta ajatusta pidettäisiin sopimattomana. Hänen ennakointinsä saisi hänet pyrkimään pysymään tuntemattomana. Teknologian saavuttamiseksi aiottuun tarkoitukseen. Arvaa mitä? Hän oli oikeassa.

Nimettömyys helpotti sitä, mikä saattoi kääntyä poliittisen kissan jahtaamiseksi. Vaikka poliittinen osallistuminen olisikin yksi asia selvää, se olisi ollut vähäisempää.

Nautti yksityisyydestä?

Jotkut ihmiset nauttivat yksityisyydestä, vaikka se kuulostaa yllättävältä Satoshi Nakamoto on voinut olla yksi niistä. Hänelle tai heille riittää rauhallinen elämä. Huomio pyrkii vain lisäämään kurjuutta heidän elämäänsä. Joten hän päätti pysyä nimettömyyden laatikossa. Sen mukana tulleella maineella ja huomiolla ei ollut merkitystä. Niin kauan kuin vallankumous oli tapahtumassa, ei ollut väliä, tuleeko hänet hyvittää vai ei.

Joten, voimmeko laittaa kasvot nimelle?

Teet mahtavaa edistystä. Voimmeko nyt laittaa nimen kasvoihin tunnettujen ja tuntemattomien joukossa? Vastaa haasteeseen.

Tässä yhteydessä tässä on joitain ominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä kaikille mahdollisille ehdokkaille. Hänen on oltava kehittäjä, vakaasti salaustieteen uskova, hajautettu valuutan harrastaja ja yrittäjä.

Kuka on Satoshi Nakamoto: Parhaat ehdokkaat

Tässä ovat Bitcoinin alkuperän tärkeimmät kilpailijat;

Nick Szabo – Bit Gold Creator

Kuvahyvitykset: Youtube

Nick Szabo on jatkuvasti kiistänyt linkit, jotka yhdistävät hänet Satoshi Nakamotoon. Mutta hänen kirjoituksensa “bit goldista” analysoituna osoittaa samankaltaisuutta alkuperäisen kanssa Bitcoinin valkoinen paperi. Lisäksi se, että hän on ensimmäisten joukossa, joka tutkii Bitcoinia, asettaa hänet parhaaksi kilpailijaksi Satoshi Nakamoton takana.

Harold Finney – amerikkalaisen Cypherpunkin ensimmäinen Bitcoin-tapahtuma

Kuvahyvitykset: Youtube

Muistaa Harold Finney, joka kaivoi kymmenen ensimmäistä bitcoinia samana päivänä kun ne vapautettiin? Kyllä, tämä kaveri voi yhtä hyvin olla Bitcoinin luoja, joka tekee liiketoimintaa itsensä kanssa. Lisäksi se, että hän ehdotti Bitcoinin parantamista vasta Satoshi Nakamoton jälkeen, on jonkin verran todiste. Halpa Finney saattaakin osoittautua Nakamotoksi niin todellisuudessa kuin se onkin.

Dorian Prentice – armeijafyysikko: amerikkalainen Satoshi Nakamoto?

Kuvahyvitykset: Steemit

Dorian Prentice, jonka syntymänimi on Satoshi Nakamoto, on altistunut tiedotusvälineille. Olisi hänen nimensä tai kekseliäisyytensä vuoksi. Mutta hänen taustansa libertaristina ja tieto fyysikkona asettaa hänet tilanteeseen olemaan Satoshi Nakamoto.

Todennäköisesti tämän miehen suurin yhteys Bitcoinin luojaan on hänen lausuntonsa. Lausunnossaan hän viittasi siihen, että hän ei enää ollut mukana tekniikassa. Väittämällä, että Bitcoinista vastaa ihmisiä. Eikö tämä riitä herättämään tarpeeksi epäilyksiä? Vaikka hän myöhemmin veti lausunnon.

Craig Wright – Australian tietojenkäsittelytieteen tutkija on päässyt väärin

Kuvahyvitykset: Taloustieteilijä

Henkilö, joka väitti työskentelevänsä hänen kanssaan, syrjäytti tietotekniikan. Gizmodolle lähettämässään sähköpostissa tuntematon vinkki kertoi Craig Wrightin olevan Bitcoinin luoja.

Lisäksi vuonna 2016, Craig Wright väitti olevansa meidän Satoshi Nakamoto. Australian viranomainen reagoi kuitenkin ryöstämään kotinsa. Tämän jälkeen Craig peruutti lausuntonsa. Todisteet siitä, että hän väitti olevansa vetäytynyt.

Muut mahdolliset ehdokkaat

Yksi asia, jonka Nakamoto on onnistunut tekemään niin hyvin, on identiteettinsä piilottaminen. Hän on antanut, ellei kaikki, parhaita ihmisiä, joita on syytä varoa. Mutta mahdollisuutta, ettei hän ole heidän joukossaan, ei voida sivuuttaa. Jopa tässä mielessä, voit silti olla onnekas tuntemaan muita, joilla on piirteitä, jotka liittyvät Bitcoin-luojaan.

Suosituimpiin persoonallisuuksiin kuuluu opiskelija, tutkijat, sosiologi ja matemaatikot.

Yksi artikkeli linkitti Nakamoton identiteetin suomalaiseen sosiologiin tri Vili Lehdonvirtaan. Artikkeli linkitti edelleen irlantilaista opiskelijaa Michael Clearia, joka valmistui salauksesta.

Jopa Garvin Andersen on myös yhdistetty Nakamoton identiteettiin vuoden 2013 artikkelissa. Artikkelin perustelu on, että Garvin otti vastuun kehittää Bitcoinia niin helposti. Joko Garvin tietää, kuka Nakamoto on, tai hän on yksi.

Toinen törkeä yhteys Elon Muskiin tehtiin talousohjelmistojen asiantuntemuksen ja vuoden 2017 artikkelin valkoisen kirjan kirjoittamisen perusteella.

Satoshi Nakamoto Nettovarallisuus

Kuten aiemmin todettiin, ei ole selvää, kuka Satoshi Nakamoto on. Mutta tietoa hänen arvostaan ​​tiedetään. Ennen katoamista vuonna 2011 raportit väittävät Satoshi Nakamoton louhineen noin miljoona bitcoinia. Tällä hetkellä näiden osuus on yli 6% kaikista Bitcoineista. Niin paljon Bitcoinia, arvo vaihtelee yli 15 miljardin dollarin arvoon. Arvo on asettanut hänet 40-50-vuotiaiden asemaan maailman rikkaimmassa ihmisessä. Siksi on ilmeistä, että Bitcoin-luoja on myös viisas liikemies.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että Bitcoinin luojaa ja kehittäjää ympäröi mysteeri. Satoshi Nakamoto pysyy ratkaisemattomana ainakin toistaiseksi. Ehkä emme koskaan tiedä kuka loi Bitcoinin. Tai ehkä ratkaisimme mysteerin täällä juuri nyt.

Kuitenkin kaiken mysteerin keskellä jotkut asiat ovat edelleen niin selkeitä. Se Bitcoin-tekniikka on ilmiömäinen luomus. Bitcoin on vuosien mittaan kasvanut syvälliseksi ajatukseksi, jonka se oli suunniteltu. Se on tehnyt Bitcoin-yhteisöltä maailmanlaajuisen alustan. Alusta, joka on nopea, luotettava, luotettava ja turvallinen verkkotapahtumilleen.

Lisäksi luojan identiteetti ei välttämättä ole yhtä merkittävä kuin Bitcoinin tulevaisuutta koskeva tutkimus. Harrastajat väittävät, että lohkoketjun kasvun myötä potentiaali on valtava. Kriitikot väittävät, että kasvava potentiaali saattaa ylikuormittaa järjestelmää. Tämän seurauksena sen pettäminen, mihin Bitcoin kehitettiin – valuutan hajauttaminen.

Kaiken kaikkiaan, vaikka et tiedä kuka Satoshi Nakamoto on. Nautit hänen tekniikansa hedelmistä. Muut blockchain-projektit ovat itäneet siitä.

Resurssit

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me