Top 20 Blockchain Architect -haastattelukysymystä ja vastausta

Valmistaudutaanko blockchain-arkkitehtihaastatteluun? Täältä tuomme asiantuntijaoppaan, joka kattaa valmistelunne tärkeimmät blockchain-arkkitehtihaastattelukysymykset!

Blockchain-tekniikan ympärillä vallitseva hype on hitaasti laskemassa, ja kryptovaluutat liittyvät hintojen laskuun. Blockchain-työpaikat saavat kuitenkin edelleen radikaalia vauhtia eri sektoreilla, ja yritykset ymmärtävät blockchainin liiketoiminnan arvon. Joten monet ehdokkaat etsivät usein blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksiä valmistautuakseen ammattimaisiin blockchain-pohjaisiin työtehtäviin.

Blockchain-arkkitehdin tehtävärooli on yksi haetuimmista työrooleista blockchain-maisemassa. Koska blockchain-arkkitehdin työtehtäviin kuuluu ydinvastuita, ylin blockchain-arkkitehtien haastattelukysymykset keskittyvät ehdokkaiden tekniseen sujuvuuteen. Joten mistä löydät viimeisimmät blockchain-arkkitehtihaastattelukysymykset, jotka lisäävät mahdollisuuksiasi päästä tuottoisaan uraan blockchain-tekniikalla? Tässä on kattava oppaamme, joka auttaa sinua.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurssi

Suosituimmat Blockchain-arkkitehtihaastattelukysymykset

Yksi tärkeimmistä huolenaiheista kaikkien blockchain-arkkitehtien haastattelijoiden mielessä viittaa kysymysten monimutkaisuuteen. Hakijoiden tulisi kuitenkin huomata, että blockchain-arkkitehtien peruskyselykysymykset alkavat peruskäsitteistä. Haastattelijat esittävät yleensä kysymyksiä, jotka testaavat ehdokkaan perustietoja blockchainista. Tässä on joitain suosituimpia blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksiä, joita voit kohdata alkuvaiheessa.

1. Mikä on ero hyperkirjan ja lohkoketjun välillä?

Lohkoketju määritellään hajautetuksi tekniikaksi, jossa on erilaisia ​​muuttumattomia tietueita, jotka tunnetaan nimellä lohkot. Toisaalta Hyperledger toimii alustana, jonka avulla ihmiset voivat kehittää yksityisiä lohkoketjujaan. Hyperledger soveltuu vain yrityskeskeisiin ratkaisuihin. Toisaalta, blockchain on sovellettavissa kaikilla aloilla paitsi liike-elämässä, mukaan lukien terveydenhuolto ja hallinto. Hyperledger antaa käyttäjille mahdollisuuden rakentaa vain yksityisiä lohkoketjuja, kun taas lohkoketju tarjoaa joustavuuden valita yksityisen ja julkisen lohkoketjun välillä.

2. Mikä on Merkel Tree?

Merkel Tree on yksi merkittävistä elementeistä lohkoketjutekniikassa lohkon todentamiseksi. Se on pohjimmiltaan tietorakenne, jossa on binääripuu, joka sisältää salaushajautukset jokaisessa lohkossa. Merkel Treesin binaarinen puurakenne esittää transaktiotietolohkon tiivisteen lehtisolmuna. Toisaalta ei-lehtisolmut toimivat lehtisolmun hashina. Tämän jälkeen Merkel-juuret tai hash-juuret edustavat lopullista hash-juurta kaikille tapahtumahajautuksille, mukaan lukien kaikki tapahtumat, jotka eivät ole lehti-solmuissa.

3. Määritä salauksen merkitys lohkoketjussa

Salaus olisi yksi suosituimmista merkinnöistä blockchain-arkkitehtien haastattelukysymysten joukossa. Salauksen salaaminen voi auttaa tukemaan käyttäjien henkilöllisyyden turvallisuutta. Se varmistaa myös tapahtumien turvallisen suorittamisen hash-toiminnon avulla. Blockchain käyttää SHA-256-salausprotokollaa kaikkien tulojen ainutlaatuisen hash-lähdön avulla. SHA-256-algoritmi tarjoaa vakiona 64-merkkisen aakkosnumeerisen lähdön syötteestä riippumatta.

4. Määritä Genesis-lohko

Genesis-lohko on myös yksi merkittävistä aiheista perustavanlaatuisissa blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksissä. Genesis-lohko on nimensä mukaisesti lohkoketjun ensimmäinen lohko, ja siihen viitataan myös nimellä lohko 0. Geneesilohko on ainoa lohko ketjussa, joka ei viittaa edelliseen lohkoon. Myöhemmin geneesilohko voi myös auttaa määrittelemään erilaisia ​​lohkoketjuparametreja, kuten konsensusalgoritmit ja vaikeustaso.

5. Mitkä ovat suosittuja salausalgoritmeja?

Joitakin merkittävimpiä salausalgoritmeja ovat SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash ja Triple DES.

6. Mitkä ovat suosittuja avoimen lähdekoodin alustoja Blockchain-sovelluskehitykseen?

Merkittävimpiä avoimen lähdekoodin alustoja, jotka voivat auttaa kehittämään blockchain-sovelluksia, ovat Ethereum, Hyperledger, Eris, Open chain ja Multichain.

Ethereum on tällä hetkellä suosituin vaihtoehto blockchain-sovellusten kehittämiselle. Enterprise Ethereum on myös suosittu yritysten keskuudessa yritystason blockchain-ratkaisujen kehittämisessä.

Toisaalta Eris on suosittu valinta yritysten blockchain-ratkaisujen kehittämiseen.

7. Miksi valitsit Blockchainin sovelluskehitykseen?

Syyt blockchainin käyttämiseen toimivat myös yhtenä merkittävistä blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksistä. Itse asiassa lohkoketju on luotettava lähestymistapa eri syihin. Ensinnäkin, blockchain on erittäin yhteensopiva erilaisten liiketoimintasovellusten kanssa avoimen lähdekoodin luonteensa perusteella. Blockchain-liiketoimintamallit tarjoavat myös kattavan suojauksen turvallisen tiedonvaihdon ja tapahtumien helpottamiseksi. Lisäksi estoketju sopii kaikenkokoisille yrityksille, kun taataan kysynnän skaalautuvuus.

8. Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita voit löytää Blockchain-tekniikasta?

Top blockchain -ominaisuudet sisältävät seuraavat,

  • Hajautettu luonne
  • Jaettu pääkirja
  • Turvallinen ekosysteemi, jonka eheys on taattu paremmin

9. Mikä on lohkojen rooli blockchainissa?

Olet todennäköisesti törmännyt tähän merkintään blockchain-arkkitehtihaastattelukysymysten joukossa ilman epäilyksiä. Blockchain on pohjimmiltaan lohkojen ketju tai tietueiden kokoelma. Lohkot on sitten kytketty toisiinsa, muodostaen siten ketjun, jonka tunnimme lohkoketjuna. Käyttäjät voivat tunnistaa lohkon online-pääkirjassa hash-osoittimen avulla. Hajautusosoitin toimii linkkinä lohkolle ennen kyseistä lohkoa. Lohko sisältää lisäksi tapahtumadatan aikaleiman vieressä. Ja se on myös vastuussa blockchain-koon määrittämisestä.

10. Tiedätkö mitään lohkotunnisteista?

Lohkoketjun lohkotunnisteet sisältävät lohkon korkeuden ja lohkon otsikkomerkin, jotka auttavat tunnistamaan lohkon.

Haluatko tasoittaa urasi yhdellä parhaista blockchain-sertifikaateista? Tarkista, miten sinusta voi tulla Certified Enterprise Blockchain Architect.

11. Nimeä tietueet, jotka tallennetaan levyille Blockchainiin

Blockchain ei aseta mitään rajoituksia tallennukseen soveltuvien tietueiden tyypille. Eri toimialojen yritykset käyttävät tällä hetkellä blockchainia erityyppisten tietueiden turvallisuuteen. Yleensä blockchain auttaa tallentamaan tietueita, kuten tapahtumien käsittely, hallintatoimet, henkilöllisyyden hallinta, dokumentaatio ja lääketieteelliset tapahtumatiedot.

12. Selitä haarukasta blockchainissa

Haarukka on yleinen aihe asiantuntijoiden suosituimmissa blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksissä. Pohjimmiltaan haarukkaaminen on prosessi salausvaluutan koodin tai protokollan päivittämiseksi. Prosessin aikana lohkoketju jaetaan kahteen haaraan. Haaroittaminen on yleensä väistämätöntä, kun verkon osallistujat eivät pääse sopimukseen uusista säännöistä ja konsensusalgoritmeista tapahtumien vahvistamiseksi. Käyttäjät löytävät kolme yleistä haarukan muunnosta, kuten pehmeät haarukat, kovat haarukat ja vahingossa tehdyt haarukat.

13. Määritä Nonce ja sen käyttö kaivostoiminnassa

Nonce on myös yksi yleisimmistä aiheista, joita saatat kohdata blockchain-arkkitehtihaastattelukysymyksissä. Kaivostoiminta on olennainen vaatimus liiketoimien todistamiseksi ratkaisemalla matemaattinen palapeli, joka tunnetaan työn todisteena. Blockchain-työn todiste auttaa määrittämään ei-numeron tai numeron kryptografisen hajautusalgoritmin rinnalla. Sekä nonce- että hash-algoritmi tuottavat matalamman hash-arvon kuin ennalta määritetty kohde. Joten nonce on pohjimmiltaan satunnainen arvo, joka auttaa säätämään hash-arvoa ylläpitämään hash-olosuhteiden ja lopullisen hash-arvon välistä samankaltaisuutta.

14. Miten julkinen avain eroaa yksityisestä avaimesta?

Yksityinen avain sopii salakirjoitukseen tai lukitsemiseen blockchain-verkon kautta lähetetylle viestille tai tapahtumalle. Tällöin lähettäjä voisi lähettää viestejä käyttämällä vastaanottimen julkista avainta. Sitten vastaanottaja voisi purkaa tapahtuman tai viestin salaamalla yksityisen avaimensa. Tämän seurauksena viestintä tai tapahtuma pysyy turvassa mahdollisilta peukaloinnilta.

Kiinnostaako julkisen ja yksityisen avaimen välinen ero? Tässä on opas yksityiseen ja julkiseen avaimeen, jonka voit tarkistaa.

15. Mitkä ovat älykkäiden sopimusten suosituimmat sovellukset?

Älykkäiden sopimusten merkittävimpiä sovelluksia ovat tavaroiden lähetysten seuranta, vakuutussovellukset ja omistusoikeuksien suojaaminen. Älykkäät sopimukset voivat toimia myös suotuisina välineinä palkanmaksun varmistamiseksi.

16. Mikä on lohkoallekirjoituksen tai hajautuksen luominen?

Blockchain-arkkitehtihaastattelukysymykset keskittyisivät myös prosessiin lohkon allekirjoituksen luomiseksi. Prosessi alkaa syöttämällä tapahtuman yksityiskohdat yksisuuntaisen hajautusfunktion, kuten SHA-256, kautta. Sitten käyttäjien on suoritettava lähtöarvo hyödyntämällä allekirjoitusalgoritmia, kuten ECDSA, käyttäjän yksityisellä avaimella. Nyt voit saada salatun hashin sekä muita tietoja, kuten hajautusalgoritmin.

17. Mikä on useiden sopimusten sisältävän tiedoston käyttöönotto??

Käyttäjät eivät voi käyttää tiedostoa, jolla on useita sopimuksia blockchainiin. Kääntäjä ottaa huomioon vain viimeisen ladatun tiedoston sopimuksen käyttöönottoa varten, ohittamatta muita kontakteja.

18. Onko mahdollista poistaa koko lohko Blockchain-verkosta?

Kyllä, käyttäjät voivat poistaa kokonaisen lohkon blockchain-verkosta. Tämä pätee tilanteissa, joissa sinun on keskityttävä vain tiettyyn online-kirjan osaan. Tärkeintä on, että löydät useita oletussuodattimia ja vaihtoehtoja kokonaisen lohkon poistamiseksi.

19. Määritä Coinbase-tapahtuma?

Coinbase-tapahtuma viittaa ensimmäiseen lohkossa tapahtuvaan tapahtumaan. Kaivostyöläiset voivat luoda tämän ainutlaatuisen variantin Bitcoin-tapahtumista kerätäksesi palkkion heidän panoksestaan. Kaivostyöläiset voivat kerätä myös muita kaivostyöläisten keräämiä maksutapahtumia.

20. Mitkä ovat konsensusalgoritmien merkittävät vaihtoehdot?

Yleisimmät konsensusalgoritmien variantit sisältävät seuraavat,

  • Työn todiste
  • Todiste vaarnasta
  • Bysantin vikatoleranssi
  • Todiste kuluneesta ajasta
  • Todiste viranomaisesta
  • Delegoitu todiste panoksesta

Käy läpi nämä yleisimmät blockchain-haastattelukysymykset ja vastaukset valmistautuaksesi ässäsi blockchain-haastattelusi.

Johtopäätös

Viimeisessä huomautuksessa voit tarkkailla selvästi blockchain-arkkitehtihaastattelukysymysten tyyppejä. Ehdokkaan onnistumismahdollisuudet blockchain-arkkitehtien haastattelukysymyksissä riippuvat huomattavasti heidän aihe-asiantuntemuksestaan. Blockchain-arkkitehtuurin tietosi ja taitosi lisäksi tarvitset yrityskeskeisiä taitoja arvon saavuttamiseksi.

Vaikka blockchain-arkkitehtihaastattelut näyttävät olevan helppoja koulutetuille ja sertifioiduille ehdokkaille, haastatteluissa on otettava huomioon paljon enemmän. Sinun on kehitettävä oikea määrä keskittymistä ja keskittymistä, jotta voit selvittää kaikki kysymykset luottavaisin mielin. Voit myös saada kätesi yhteen parhaista blockchain-sertifikaateista, jotka vahvistavat taitosi ja asiantuntemuksesi. Se antaa sinulle ylimääräisen edun haastattelussa ja sinulle annetaan korkeampi prioriteetti muiden ehdokkaiden joukossa.

Joten tämä on oikea aika hioa blockchain-taitojasi ja -tietojasi luotettavilla blockchain-koulutus- ja sertifiointialustoilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me