Top 50 Blockchain-haastattelukysymystä ja vastausta 2021

Haluatko tehdä uran blockchainissa? Tarkista nämä parhaat blockchain-haastattelukysymykset ässäksesi kaikkia blockchain-haastattelujasi!

Blockchain on kiinnittänyt huomiomme. Se kasvaa epäilemättä nopeasti, kun useat startupit ja organisaatiot työskentelevät väsymättä blockchainin parantamiseksi. Teknologia on uraauurtavaa ja muuttaa kaikkia aloja siellä.

Työnhakijana se avaa paljon mahdollisuuksia. Ensin on kuitenkin todistettava itsesi aloittaville yrityksille tai yrityksille, jotka palkkaavat tehtävää. Haastattelut ovat yleisimpiä tapoja päästä yrityksiin. Siksi sinun täytyy käydä läpi tärkeimmät blockchain-kysymykset. Uskomme myös, että blockchain-tietokilpailu voi myös auttaa sinua. Joten varmista, että suoritat blockchain-tietokilpailun, kun voit.

Nämä blockchain-haastattelukysymykset auttavat sinua valmistautumaan ja selvittämään haastattelun luottavaisin mielin. Ehdokkaana sinun täytyy käydä läpi kasa kysymyksiä blockchainista. Täällä tulemme sisään, kun aiomme keskustella 50 blockchain-kysymyksestä ja vastauksesta.

Kaikkiin näihin kysymyksiin liittyy eri vaikeustaso. Ryhmittelemme samanlaiset kysymykset, jotta voit käydä ne läpi ongelmitta. Nämä kysymykset auttavat sinua käsittelemään vastauksia perusteellisesti ja valmistautumaan parhaassa mahdollisessa muodossa. Joten aloitetaan 50 blockchain-haastattelukysymyksellä.

Ilmoittaudu nyt:Kuinka rakentaa urasi Enterprise Blockchains -kurssilla

Contents

50 suosituinta Blockchain-haastattelukysymystä ja vastausta

Blockchain-haastattelukysymykset: perustaso

 1. Onko Blockchain-verkko luotettava? Jos on, niin miksi?

Blockchain on vertaisverkko, jolla on konsensusalgoritmi. Tärkein syy sen luotettavuuteen on se, miten se tallentaa ja käsittelee tietoja. Se käyttää salausalgoritmeja varmistaakseen, että tiedot on suojattu kolmansien osapuolien haitallisilta toimijoilta. Tämä tarkoittaa, että vain tiedot omistava yksikkö voi käyttää niitä.

Myös lohkoketjun tietovarastot voidaan jäljittää milloin tahansa, mikä tuo läpinäkyvyyttä. Yksi asia, joka tekee blockchainista luotettavan, on tietojen eheysominaisuus. Tämän ominaisuuden avulla tietoja ei voi muuttaa sen kirjoittamisen jälkeen.

Huomautus: Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä blockchainista.

 1. Mikä on Ethereum?

Ethereum on hajautettu järjestelmä, aivan kuten bitcoin. Se on täysin hajautettu, mikä tarkoittaa, ettei sitä valvoa keskitettyä viranomaista.

Sen on kehittänyt Vitalik Buterin, ja se käyttää erilaista lähestymistapaa verrattuna bitcoiniin. Aivan kuten bitcoin, digitaaliset maksut voidaan suorittaa alustalla. Se käyttää älykkäitä sopimuksia laillisten sopimusten automatisointiin kahdessa vertaisverkossa.

dApp (hajautetut sovellukset) on Ethereumilla toimiva sovellus, joka käyttää älykkäitä sopimuksia organisaation tai projektin tietyn osan hallintaan. Tämä on todella yksi tärkeistä haastattelukysymyksistä Ethereumissa.

Lue lisää: Enterprise Ethereum: Yksityinen estoketju yrityksille

 1. Mikä on ero Ethereumin ja Bitcoin-lohkoketjun välillä?

Lohkoketju on hajautettu vertaisverkko. Se tarjoaa vertaisryhmille tallentamaan muuttumattomia tietoja ja läpinäkyvyyttä. Ero bitcoinin ja Ethereumin välillä on heidän lähestymistapansa. Ethereum, joka on toisen sukupolven blockchain-ratkaisu, parantaa bitcoinia lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Tärkein ero on se, miten he yrittävät ratkaista teollisuusongelman. Käsitteellisesti bitcoin on digitaalinen valuutta, kun taas Ethereum on älykkäistä sopimuksista. Ethereum on myös energiatehokas, koska se käyttää Proof-of-Stake (PoS) -konsensusalgoritmia verrattuna bitcoinin Proof-of-Work (PoW) -tekniikkaan. Tämä tekee myös Ethereumista skaalautuvamman kuin bitcoin. Tämä on toinen tärkeistä Ethereumin haastattelukysymyksistä.

 1. Mikä on julkinen avain?

Salausalgoritmissa käytetään julkista avainta, jonka avulla lohkoketjussa olevat vertaiset saavat vastaanottaa rahaa lompakkoonsa. Julkinen avain on liitetty yksityiseen avaimeen, mikä luo avainparin. Molempia yksityisen ja julkisen avaimen paria käytetään varmistamaan lohkoketjun turvallisuus. Julkinen avain on aakkosnumeerinen merkkijono, joka on ainutlaatuinen tietylle solmulle tai osoitteelle.

 1. Mikä on yksityinen avain?

Yksityinen avain on aakkosnumeerinen lause, jota käytetään yhdessä julkisen avaimen kanssa salauksen ja salauksen purkamisen aikaansaamiseksi. Se on osa salausalgoritmeja, joita käytetään lohkoketjun suojauksessa. Avain on osoitettu avaimen generaattorille, ja sen tulisi olla vain hänen kanssaan. Jos hän ei tee niin, kuka tahansa voi käyttää lompakon sisällä olevia tietoja tai osoitetta, jolle yksityinen avain on määritetty. Tulet kohtaamaan tämäntyyppisen haastattelukysymyksen blockchain-arkkitehti-asennossa.

Haluatko oppia eroon julkisen avaimen ja yksityisen avaimen välillä? Tutustu nyt julkisen avaimen ja yksityisen avaimen oppaasemme!

 1. Mitkä ovat blockchain-ekosysteemin komponentit? Selittää.

Lohkoketjun ekosysteemissä on neljä pääkomponenttia. Ne ovat seuraavat.

 • Solmu-sovellus
 • Jaettu pääkirja
 • Konsensusalgoritmi
 • Virtuaalikone

Jokaisella on ratkaiseva rooli sen varmistamisessa, että estoketjuekosysteemi toimii tarkoitetulla tavalla.

Blockchain-teknologian pino

Huomautus: Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä blockchain-tekniikassa. Suosittelemme lukemaan lisää blockchain-ekosysteemistä, koska haastattelussa voidaan helposti esittää jatkokysymyksiä antamasi vastauksen mukaan.

 1. Mitkä ovat erityyppiset blockchain-tekniikat?

On olemassa monia erilaisia ​​blockchain-tekniikoita (pääkirja). Ensimmäisen tyyppinen pääkirja, jonka tiedämme bitcoinista, on julkinen lohkoketju. Ne ovat luonteeltaan todella hajautettuja. Muun tyyppiset lohkoketjut / pääkirjat on lueteltu alla.

 • Julkinen estoketju
 • Yksityinen estoketju
 • Konsortio tai federoitu lohkoketju
 • Hybridi-lohkoketju
 1. Onko Blockchain täysin erilainen kuin perinteinen pankkikirja?

Pankkikirjaa käytetään varmistamaan, että liiketoimet voidaan suorittaa oikein. Siksi he seuraavat ja aikaleimatapahtumia. Merkittävä ero pankkikirjan ja blockchainin välillä on niiden hallinnointi. Lohkoketju on luonteeltaan hajautettu; pankkirekisterit ovat kuitenkin täysin keskitetty, kun pankit hallinnoivat niitä.

Lohkoketju on täysin läpinäkyvä ja luotettava pankkirekistereihin verrattuna. Pankit haluavat blockchain-tekniikkaa automatisoida suurimman osan pankkitoiminnoistaan ​​ja tarjota luotettavan lähestymistavan. He käyttävät kuitenkin todennäköisemmin federoitua tai yksityistä lohkoketjua varmistaakseen, että he hallitsevat edelleen toimintaansa.

Huomautus: Tämä kysymys on yleinen myös blockchain-tenttikysymyksissä, jos esiintyt kirjallisessa muodossa.

 1. Mikä on julkinen estoketju? Antaa esimerkkejä.

Julkinen estoketju on luonteeltaan julkinen. Ne ovat täysin hajautettuja, missä kuka tahansa voi lukea, kirjoittaa ja liittyä. Mikään keskusviranomainen ei hallitse lohkoketjua. Kaikki tiedot voidaan myös vahvistaa, koska kirjoitettua tietoa ei voida muuttaa. Keskeisiä esimerkkejä julkisista lohkoketjuista ovat Bitcoin ja Ethereum.

 1. Mikä on yksityinen estoketju? Antaa esimerkkejä.

Yksityinen lohkoketju on luonteeltaan yksityinen. He toimivat keskushallinnon kanssa. Tällä tavoin he sallivat pääsyn estoketjuun vain valituille käyttäjille. Se ei ole kaikkien saatavilla, mikä tekee siitä ihanteellisen pankeille ja muille keskitetyille organisaatioille. Esimerkiksi Hyperledger.

 1. Mikä on federoitu lohkoketju? Antaa esimerkkejä

Federated blockchain on ryhmän ylläpitämä lohkoketju. Tämä tekee niistä nopeampia ja skaalautuvia, kun ryhmä omistaa tapahtumien validoinnin. Aloittamiseksi johtajat tekevät ennalta valitut solmut. Nämä solmut sanelevat sekä tapahtumat että henkilöt, jotka voivat osallistua lohkoketjuun. Esimerkkejä ovat EWF, R3 jne.

 1. Mitkä ovat Blockchainin tärkeimmät ominaisuudet / ominaisuudet?

Blockchainissa on monia keskeisiä piirteitä. Ne sisältävät seuraavat.

 • Lohkoketju tietorakenteena: Lohkoketju voi toimia tietorakenteena ja tallentaa erityyppisiä tietoja, mukaan lukien henkilöllisyystiedot, vakuutukset, lääketieteelliset jne..
 • Muuttamattomuus: Tiedot, kun ne on tallennettu lohkoketjuun, ovat muuttumattomia. Tämä antaa myös estoketjun peukaloinnin tunnistuksen.
 • Tietosuoja: Koska tietojen omistaja on itse lähteen vertaisarvioija, tietosuoja on täysin riippuvainen lähteestä. Kolmansien osapuolien poissaolo tarkoittaa myös, että se on turvallinen ja tarjoaa parhaan tietosuojan
 • Hajautettu pääkirjatekniikka: Hajautettu pääkirjatekniikka on estoketjun tärkein ominaisuus. Sitä voi käyttää yksityinen organisaatio tai julkinen käyttäjä useissa käyttötapauksissa.
 • Parempi käyttäjien nimettömyys: Käyttäjät ovat suhteellisen piilossa muihin perinteisiin verkkoihin verrattuna.
 • Kaksinkertainen käyttö: Blockchain ratkaisee kaksinkertaisen kulutuksen ongelmat käyttämällä konsensusalgoritmeja ja hajautettua kirjanpitotekniikkaa.

Blockchain-tekniikan ominaisuudet

Huomautus: Tämä kysymys on yleinen myös blockchain-tenttikysymyksissä, jos esiintyt kirjallisessa muodossa.

Lue lisää blockchain-tekniikan eri ominaisuuksista nyt!

Blockchain-haastattelukysymykset: Listicle Type

 1. Kuinka Blockchain voi varmistaa oikean turvallisuuden?

On kuusi keskeistä periaatetta, joilla voidaan varmistaa asianmukainen turvallisuus ja antaa organisaatioille mahdollisuus luoda asianmukaisia ​​tapahtumia koskevia tietoja. Ja kaikki nämä takaavat kaikkien tietojen asianmukaisen turvallisuuden.

 • Tarkastus
 • Sovellusten suojaaminen
 • Tietokannan suojaus
 • Digitaalinen työvoimakoulutus
 • Oikeat testausmenetelmät
 • Jatkuvuuden suunnittelu.

Tulet kohtaamaan tämäntyyppiset haastattelukysymykset blockchain-arkkitehti-kannasta.

 1. Mitkä ovat Blockchainin haitat?

Blockchainissa ei ole haittoja tai haittoja. Haitat on lueteltu alla.

 • Monimutkaista tekniikkaa on vaikea toteuttaa ja ylläpitää
 • Skaalautuvat ongelmat ovat edelleen olemassa
 • Verkon nopeus ja transaktiokustannukset vaihtelevat
 • Inhimillisiä virheitä ei vieläkään poisteta
 1. Mitkä ovat blockchainin edut?

Blockchainin tärkeimmät edut ovat seuraavat –

 • Parempi läpinäkyvyys
 • Parempi turvallisuus
 • Parempi jäljitettävyys
 • Lisääntynyt nopeus ja tehokkuus
 • Pienemmät kustannukset
 1. Mitä yritykset saavat blockchainin käytöstä?

Yritykset voivat hyötyä paljon blockchainin käytöstä. He ovat

 • Kuuluvuus
 • Tehokkuus
 • Läpinäkyvyys
 • Jäljitettävyys
 • Palaute
 • Turvallisuus

Lue lisää:Kuinka toteuttaa blockchain yrityksesi vahvistamiseksi?

Blockchain-haastattelukysymykset: Keskivaikeus

 1. Mitkä ovat lohkot?

Lohko on osa bitcoin-verkkoa. Tapahtumatiedot tallennetaan pysyvästi lohkoon. Lohkot ovat myös aina peräkkäisiä, ja uusimpaan lohkoon lisätään uutta tietoa. Yksinkertaisesti sanottuna se on ennätyskirja, jonka koko on kiinteä. Kun lohko on valmis, syntyy uusi lohko, joka kiinnitetään sitten lohkoketjuun. Tästä tuli “lohko” -ketjun nimi. Kaikki lohkon tiedot on salattu, ja vain vastaanottaja ja lähettäjä voivat käyttää niitä.

 1. Kuinka lohkoketju luo lohkot?

Lohkot luodaan automaattisesti lohkoketjussa, kun lohkon koko saavutetaan. Koska lohko on tiedosto, tapahtumia säilytetään tiedostossa, kunnes se on täynnä. Ne on lueteltu lineaarisesti ja kytketty siten, että viimeisin lohko on kytketty edelliseen. Lohkon tunnistamiseksi muodostetaan hajautusarvo matemaattisen funktion avulla. Se ilmoittaa myös kaikki lohkoon tehdyt muutokset.

 1. Voiko kukaan poistaa lohkot blockchainista?

Lohkojen poistaminen lohkoketjusta riippuu kokonaan sen käsittelystä. Lohkoa ei voi poistaa manuaalisesti. Jos se kuitenkin menetetään, lohkoketju yleensä yrittää rakentaa tietokannan uudelleen muiden vertaisryhmien avulla.

Kun ne on vahvistettu, ne voidaan poistaa alentamaan lohkoketjun kokoa, koska se ei vaadi ketään tekemään normaalia toimintaa. Se voidaan ladata uudelleen tarvittaessa. Tätä prosessia kutsutaan karsimiseksi.

Haluatko tietää enemmän blockchainin toiminnasta? Lue edellinen artikkeli ymmärtääksesi kuinka blockchain toimii.

 1. Kuinka lohkot ketjutetaan yhdessä?

Lohkolle määritettyä hajautusarvoa käytetään ketjuun. Jos hajautusarvoa muutetaan, se tarkoittaa, että joku yrittää huijata hajautukseen tallennettuja tietoja. Lohkojen välinen linkki tehdään tallentamalla edellisen lohkon hash-arvo. Esimerkiksi lohko 3 tallentaa lohkon 2 hash-arvon ja niin edelleen.

 1. Antaako Blockchain kenenkään muokata tietoja, kun se on tallennettu? Jos ei, miksi?

Lohkoketjuun tallennetut tiedot on suojattu asianmukaisella salauksella digitaalista allekirjoitusta käyttäen. Tämä tekee lohkoon kirjoitetusta tiedosta vain kertaluonteisen prosessin. Sitä ei voida muuttaa millään tavalla.

 1. Minkä tyyppisiä tietueita voit pitää blockchainissa?

Blockchain toimii tietorakenteena, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää kaikenlaisten tietojen tallentamiseen. Teollisuudenalat voivat käyttää blockchain-tietuetyyppejä oikein, koska ne voivat hyödyntää täysin sen tarjoamia mahdollisuuksia. Yleisimmät tietueet / tiedot, joita voidaan pitää lohkoketjussa, ovat seuraavat.

 • Identiteetin hallinta
 • Tapahtumien käsittely
 • Dokumentointi
 • Potilastiedot
 • Johtamistoimet
 • Yrityksen tilisiirrot
 1. Kuinka Blockchain-hajautettu tietokanta eroaa perinteisistä tietokannoista?

Perinteiset tietokannat toimivat asiakas-palvelinsuhteen muodossa. Asiakas voi muokata tietoja ja käyttää keskitettyä palvelinta kaikkien tietojen tallentamiseen. Todentaminen vaaditaan tietojen saamiseksi, mikä tekee tietokannan järjestelmänvalvojasta tehokkaan kokonaisuuden koko asetuksessa.

Lohkoketjutietokanta on täysin hajautettu ja koostuu useista solmuista. Solmut osallistuvat konsensukseen, kun uusia tietoja lisätään. Se tarjoaa täydellisen hajautetun ratkaisun. Blockchain-tietokanta tarjoaa paremman läpinäkyvyyden ja eheyden. Vielä yksi ero näiden kahden tietokantatyypin välillä on, kuinka ne lukevat ja kirjoittavat tietoja. Perinteinen tietokanta käyttää CRUD: ää, kun taas lohkoketju käyttää peräkkäistä tietojen kirjoittamista.

Blockchain vs. tietokanta

Jos haluat oppia lisää erosta, suosittelemme lukemaan Blockchain vs. tietokanta -artikkelin.

 1. Mikä on lohkotunnus?

Jokaisella lohkoketjun lohkolla on yksilöllinen tunniste. Se on hajautusarvo, joka toimii yksilöllisenä tunnisteena. Tämä tarkoittaa, ettei kahta lohkotunnistetta ole identtinen.

 1. Kuinka lohko ylläpitää turvallisuutta?

Lohkojen turvallisuus säilytetään liittämällä kukin lohko edelliseen hash-tunnisteilla. Tämä tarkoittaa, että lohkotietoja ei voi muuttaa tai muuttaa, koska tiivisteen arvo muuttuu. Lisäksi jokainen lohkoon tallennettu data on suojattu myös salauksella.

Tietojen voi avata lukija, joka on luonut ne. Yksityinen avain tarvitaan tietojen käyttämiseen. Lohkoon tallennetut tapahtumat on allekirjoitettu digitaalisesti, joten niitä ei voida muuttaa, mikä antaa lohkolle vaaditun eheyden ja läpinäkyvyyden tarvittaessa.

 1. Mikä on kaksinkertainen kulutus?

Kaksinkertainen kulutus on prosessi, jossa sama digitaalinen valuutta kulutetaan kahdesti ilman verkkoturvaa, huomaamatta sitä. Kaksinkertainen kulutus on yksi markkinoiden suurimmista ongelmista, ja rahoituslaitos varautuu erityisen varovaisesti varmistaakseen, että ne estävät kaksinkertaisen käytön millä hyvänsä. Se tehdään pääasiassa pettämällä verkko ajattelemaan, että alkuperäistä määrää ei koskaan käytetä, jolloin se voidaan käyttää muihin tapahtumiin.

 1. Kuinka voit lopettaa kaksinkertaisen kulutuksen?

Kaksinkertainen käyttö estetään lohkoketjulla konsensusalgoritmin avulla. Konsensusalgoritmi varmistaa, että tapahtuma on aito, ja tallentaa sen lohkoon. Siksi se varmistetaan useilla solmuilla, jotka mahdollistavat kaksinkertaisen käytön.

Kuitenkin 51% verkkohyökkäyksestä voi tehdä minkä tahansa blockchainin alttiiksi kaksinkertaisille menoille, koska yli 50% verkosta on yhden yksikön hallinnassa.

Katso 50 parasta yritystä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa saadakseen lisätietoja siitä.

Blockchain-haastattelukysymykset: Aihe – konsensusalgoritmit

 1. Mikä on konsensusalgoritmi?

Konsensusalgoritmi on menetelmä konsensuksen saamiseksi järjestelmän tai hajautetun verkon tietojen muutoksesta. Konsensusalgoritmeja käytetään voimakkaasti lohkoketjuissa, koska ne mahdollistavat tuntemattomien solmujen verkon pääsyn yksimielisyyteen tiedoista, joita tallennetaan tai jaetaan lohkoketjun kautta. Joitakin suosituimpia konsensusalgoritmeja ovat Proof-of-Stake (PoS) ja Proof-of-Work (PoW).

Konsensusalgoritmit Infographic

 1. Mitkä ovat konsensusalgoritmien tyypit?

Siellä on monenlaisia ​​konsensusalgoritmeja tai -tekniikoita. Suosituin konsensusalgoritmi sisältää

 • Työn todistaminen (PoW)
 • Panoksen todistus (PoS)
 • Delegoitu panos (DPoS)
 • Viranomaisen todistus (PoA)
 • Todistettu aika (PoET)
 • Bysantin vikatoleranssi

Lue lisää näistä algoritmeista nyt konsensusalgoritmeja koskevasta oppaastamme.

 1. Kuinka työtodistuksen (Pow) konsensusalgoritmi toimii?

Työn todistaminen (PoW) toimii pyytämällä solmuja todistamaan työstään tarjoamalla tarvittava laskentateho kovien matemaattisten pulmien ratkaisemiseen. Tapahtumat tallennetaan lohkoihin, joissa lohkon vaikeus määrittää kaivostyöntekijöiden kaivostoiminnan vaikeuden. Kaivostyöläiset ovat erityisiä solmuja, jotka osallistuvat laskentatehon toimittamiseen lohkoketjuun. Prosessi tunnetaan nimellä kaivos.

 1. Kuinka vaakalaudan (Pos) konsensusalgoritmi toimii?

Panoksen todistaminen toimii merkkipinoamisen avulla. Kovien matemaattisten laskennallisten pulmien ratkaisemisen sijasta rahakkeet tai kolikot kiinnitetään solmuihin. Nämä erityissolmut osallistuvat konsensusprosessiin kiinnittämällä ne käyttäjään. Solmuilla on aina mahdollisuus tulla valituksi tapahtuman lohko. He voittavat palkkion, kun he ovat vahvistaneet tapahtumat onnistuneesti.

 1. Mikä ero on panoksen todistamisen (Pos) ja työtodistuksen (Pow) välillä?

Kahden suosituimman konsensusalgoritmin, PoW: n ja PoS: n, ero on niiden toiminnassa. PoW on energiahimoinen, kun taas PoS ei ole. Muita keskeisiä eroja ovat tarve valtavaan laskentatehoon PoW: ssä verrattuna PoS: n laskentatehoon, joka on olematon tai vähemmän. PoS on myös kustannustehokas ja tarjoaa nopeamman valmistumisajan kuin PoW.

Lue lisää: PoW vs. PoS: Kahden lohkoketjun konsensusalgoritmin vertailu

Blockchain-haastattelukysymykset: dApps, älykkäät sopimukset, keskuspankin digitaaliset valuutat, hajautettu rahoitus

 1. Mikä on keskuspankin digitaaliset valuutat?

Keskuspankin digitaaliset valuutat ovat eräänlainen digitaalinen valuutta. Nämä ovat pääasiassa digitaalinen versio olemassa olevasta fiat-rahasta. Todellisuudessa inspiraatio tämän järjestelmän kehittämiseen tuli Bitcoinista, mutta järjestelmän perusarkkitehtuuri on melko erilainen, koska hallitukset hallitsevat sitä.

 1. Mikä on hajautettu rahoitettu tekniikka?

Hajautettu rahoitus on uudentyyppinen hajautettu rahajärjestelmä, joka käyttää Ethereumin kaltaisia ​​julkisia lohkoketjuja perusteknologiana. Yleensä hajautetun rahoituksen komponentit sisältävät digitaalisen omaisuuden, protokollat, älykkäät sopimukset ja dApps.

Lue lisää: Hajautettu rahoitustekniikka: kattava opas

 1. Mitkä ovat suosittuja alustoja Blockchain-sovellusten kehittämiseen?

Suosituimpia alustoja blockchain-sovellusten kehittämiseen ovat Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cords, Quorum ja Ripple.

 1. Mikä on Hyperledger?

Hyperledger on avoimen lähdekoodin yhteistyö blockchainin parantamiseksi. Se tarjoaa yritystason puitteet. Työkalut auttavat vahvistamaan blockchain-toteutusta useilla aloilla, mukaan lukien valmistus, toimitusketjut, rahoitus jne. Linux-säätiö hallinnoi sitä. Saatat myös kohdata haastattelukysymyksiä Hyperledger Fabricista ja Hyperledger Sawtoothista. Joten, muista tarkistaa Hyperledger-saha ja kangas haastattelukysymyksiin.

 1. Mikä on älykäs sopimus?

Älykäs sopimus määritellään parhaiten tietokonekoodina, jonka avulla voit noudattaa sääntöjä ja määräyksiä kahden osapuolen välillä, jotka ovat vuorovaikutuksessa sopimuksen tekemiseksi. Kun sopimus on kirjoitettu, se voidaan toteuttaa automaattisesti monta kertaa. Älykkäät sopimukset ovat laillinen sopimus, joka kirjoitetaan koodin avulla. Sitä käytetään laajalti blockchainissa tehtävien automatisointiin ja myös tietyn järjestelmän avoimuuden tuomiseen. Älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää esimerkiksi reaalimaailman omaisuuden myyntiin tai omistamiseen.

Lue lisää älykkäistä sopimuksista nyt!

 1. Kuinka älykäs sopimuskehitys liittyy blockchain-tekniikkaan?

Älykkäät sopimukset otetaan käyttöön kahden vertaisryhmän välisen laillisen sopimuksen automatisoimiseksi. Lohkoketjun tehostamiseksi älykäs sopimuskehitys on välttämätöntä. Ethereum käsitteli sitä melko hyvin alusta alkaen ja esitteli idean. Bitcoin voi käyttää myös älykkäitä sopimuksia, mutta ei luonnollisesti. Sinun on käytettävä RootStock-älykästä sopimusalustaa, jotta älykkäät sopimukset suoritetaan bitcoinilla. Kehitys on välttämätöntä, jotta blockchain-tekniikka kehittyy ja ratkaisee enemmän ongelmia.

mikä on älykäs sopimus blockchain-haastattelukysymys

 1. Mikä on dApp?

dApp tarkoittaa myös “hajautettua sovellusta”, joka toimii lohkoketjussa. Älykkäitä sopimuksia käytetään dApp: n erilaisten toimintojen automatisointiin. Koska kyseessä on sovellus, useampi kuin yksi vertaisryhmä voi osallistua, eikä yksi yksikkö ole sen hallinnassa. dApps noudattaa yleensä protokollaa tai algoritmia ja vaatii myös sen toiminnallisuuteen liitetyn kannustimen. Lopuksi, se on täysin avoimen lähdekoodin.

Haluatko tietää enemmän hajautetuista sovelluksista? Katso hajautetun sovelluksen oppaamme nyt!

 1. Kuinka dApp eroaa normaalista sovelluksesta?

dApps toimii hajautetussa verkossa tai järjestelmässä, kun taas sovelluksia ei yleensä ole suunniteltu toimimaan hajautetussa ekosysteemissä. dApps ovat seuraavan sukupolven sovelluksia, jotka hyödyntävät blockchainia ja toimivat siinä. Suosittuja dApps-ohjelmia tukevia blockchain-ratkaisuja ovat NEO ja Ethereum.

 1. Kuinka dApp eroaa älykkäästä sopimuksesta?

dApps ovat hajautettu sovellus, joka suorittaa tietyn toiminnon tai ominaisuuden lohkoketjussa. Organisaatio ylläpitää sitä, jotta ne voivat automatisoida tehokkaasti joitain tai täydentää prosesseja. Toisaalta älykkäät sopimukset tehdään toimimaan kahtena vertaisena ennalta määriteltyjen sääntöjen mukaisesti koodia käyttäen. Toisin kuin älykkäät sopimukset, dApps: iä voi käyttää useita vertaisverkkoa milloin tahansa.

 1. Mikä on vakavuus?

Solidity on korkean tason ohjelmointikieli, joka tarjoaa sopimuspohjaista ohjelmointia. Sitä käytetään parantamaan Ethereum Virtual Machine -toimintoa ja sitä käytetään aktiivisesti myös Ethereum-älykkäiden sopimusten ohjelmointiin. Se on samanlainen kuin JavaScript, kun se tulee syntaksista, ja sitä on helppo käyttää.

 1. Mitkä ovat vakauden tärkeimmät käyttötapaukset?

Solidityn pääasiallinen käyttötapaus on rakentaa älykkäitä sopimuksia ja dApps Ethereumin lohkoketjuun. Sitä voidaan käyttää avoimen lähdekoodin version luomiseen älykkäistä sopimuksista. Solidityn avulla luotuja älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää tietojen tallentamiseen, tietyn toiminnan suorittamiseen, kun ehto täyttyy, tai vain pysäyttämään tietyn toiminnan. Ihmisten on kehitettävä älykkäät sopimukset, ennen kuin ne otetaan käyttöön lohkoketjussa.

Blockchain-haastattelukysymykset: Yleisiä kysymyksiä

 1. Voitko hakkeroida blockchain-verkon?

Lohkoketju on suurimmaksi osaksi melko turvallinen. Se ei kuitenkaan ole täysin turvallinen. Hakkerit voivat suorittaa monia erilaisia ​​hakkerointeja. Esimerkiksi Sybil-hyökkäys, reitityshyökkäys, suora palvelunesto ja niin edelleen. 51%: n hyökkäys on myös merkittävä hyökkäys, jota hakkerit voivat käyttää varastamaan tietoja tai kolikoita. Muita haavoittuvuuksia ovat järjestelmien tai alustojen toteutus, mikä jättää haavoittuviksi. Hajautettu autonominen organisaatio (DAO) on alttiina hyökkäyksille.

Voidaanko hakkeroitua blockchain-haastattelukysymyksiin

Lue myös:Voidaanko hakkeroida blockchain?

 1. Mikä on kryptovaluutan louhinta?

Salausvaluutan louhinta on prosessi, jolla validoidaan tapahtumia lohkoketjussa ja varmistetaan, että se validoidaan ja kirjoitetaan lohkoon. Kaivostyön suorittavat kaivostyöläiset, jotka käyttävät kalliita laskentalaitteita yksimielisyyden aikaansaamiseksi lohkoketjulle. Kaivostoimintaa käyttää enimmäkseen Proof-of-Work (PoW)-konsensusalgoritmi, jossa kaivostyöläisen on ratkaistava monimutkaisia ​​matemaattisia pulmia. Heidät palkitaan työstään.

 1. Kuinka hyödyllistä blockchain on digitaaliseen suojaukseen ja kyberturvallisuuteen?

Blockchain on peukaloinnin esto-ratkaisu, joka voi auttaa suojaamaan data-arkaluontoisia tietoja. Tämä tarkoittaa, että lohkoketju voi olla hyödyllinen sekä kyberturvallisuuden että digitaalisen suojauksen kannalta. Muita estoketjun keskeisiä piirteitä, jotka auttavat sitä tuottamaan arvoa digitaaliselle suojalle ja kyberturvallisuudelle, ovat avoimuus, eheys ja hajautettu lähestymistapa. Salausketjussa käytetään myös salausta, joka myös suojaa tietoja ja parantaa kyberturvallisuutta.

 1. Mikä on Metamask?

Metamask on verkkosovellus, jonka avulla voit muodostaa yhteyden Ethereum dApps -sovellukseen suoraan selaimeltasi. Tämä tarkoittaa, että dApps: n ja sen toimintojen käyttämiseen ei tarvitse olla täyttä Ethereum-solmua.

 1. Mikä on salamaverkko?

Salamaverkko on ketjun ulkopuolinen ja skaalautuva ratkaisu bitcoinin toiminnan parantamiseksi. Se tuo välittömiä tapahtumia alhaisella hinnalla tai siihen ei liity kustannuksia. Lisäksi se tekee bitcoinista skaalautuvamman ottamalla suurimman osan kovasta työstä ketjun ulkopuolelta. Salamaverkko on aktiivisessa kehityksessä, ja monet toimittajat käyttävät sitä jo.

 1. Mitä mieltä olet blockchainin tulevaisuudesta?

Blockchainin tulevaisuus on kirkas. Se on tällä hetkellä kasvuvaiheessa, jossa se kasvaa sekä teknisesti että adoptiossa. Sen käyttötapaukset lähes kaikilla eri sektoreilla kertovat paljon tulevaisuudesta. Yhä useamman sijoittajan kanssa, jotka ovat kiinnostuneita blockchain-tekniikasta, näemme valtavan vaikutuksen blockchainiin sekä teollisesti että jokapäiväisessä elämässä. Sitä käytetään myös yhdessä muiden tekniikoiden kanssa, mukaan lukien tekoäly, big data jne., Jotta se olisi tehokkaampaa ja käytännöllisempää.

 1. Mikä on atomivaihto?

Atominvaihto mahdollistaa nopeammat siirrot älykkäiden sopimusten ansiosta. Se on vallankumouksellinen tekniikka, jonka avulla vertaisryhmät voivat vaihtaa yhden kryptovaluutan toiseen ilman välittäjävaihtoa. Se tehdään ketjun ulkopuolella ja kahden eri lohkoketjun välillä.

Lue lisää Atomic-vaihdosta nyt!

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät 50 parhaan blockchain-kysymyksen ja vastauksen joukkoon. Kaikki nämä blockchain-tekniikkaa koskevat kysymykset auttavat sinua valmistautumaan suureen haastatteluun. Muista kuitenkin aina, että sinun on valmistauduttava laajasti blockchain-haastattelun ässään. Joten, muista käydä läpi kaikki kysymykset ja saada perustiedot.

Jos olet vasta aloittelija ja haluat ymmärtää, kuinka voit rakentaa blockchain-uran, suosittelemme aloittamaan Miten rakentaa urasi yrityksessä Blockchains -kurssilla!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me