Miksi Blockchain on tärkeä vuonna 2021 ja sen jälkeen

Tässä artikkelissa käsitellään kaikkia syitä, miksi estoketju on tärkeä, perustuen erilaisiin käytännön tosielämän käyttötapauksiin eri sektoreilla.

Oletko koskaan miettinyt, miksi blockchain on tärkeä? Tai ehkä olet kysynyt, miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme tai eri aloilla työskentelevien ammattilaisten elämään.

Tässä artikkelissa keskitymme blockchain-tekniikan merkitykseen paitsi tosielämän skenaarioissa myös sen merkitykseen liike-elämässä tai pankeissa.

Blockchain on nyt erittäin suosittu yleisön keskuudessa. Sen suosio alkoi bitcoin-hintojen nousulla. Kuitenkin juuri nyt, sen suosio, Googlen mukaan, on nyt rauhoittumassa.

Tämä ei kuitenkaan ole aiheen painopiste, ts. Blockchain-merkityksen ymmärtäminen.

Lohkoketju on pääkirjaan perustuva vertaisverkko, jossa jokaisella vertaisella on pääkirjakopio. Tämä ajaa hajautetun idean

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Miksi Blockchain on tärkeä?

Ytimessä voit löytää blockchainin merkityksen käymällä läpi sen tärkeimmät ominaisuudet. Nämä ominaisuudet tekevät blockchainista vastustamattoman erilaisissa tilanteissa ja merkitsevät itsensä parhaaksi mahdolliseksi ratkaisuksi.

Muuttamattomuus

Blockchain on muuttumaton. Tämä avaa paljon mahdollisuuksia alustoille, jotka tarvitsevat muuttumattomia piirteitä järjestelmänsä toimivuuden lisäämiseksi erittäin kilpailluilla markkinoilla. Otetaan esimerkiksi toimitusketju. Muuttamattomuus antaa yrityksille mahdollisuuden varmistaa, että kuljetettaville paketeille ei ole haittaa. Koska estoketju on muuttumaton, pakettitietoja ei ole mahdollista muuttaa millään tavalla. Kaikki muutokset hälyttävät järjestelmää.

Läpinäkyvyys

Toinen tärkeä näkökohta, joka tekee blockchainista niin tärkeän, on läpinäkyvyys. Blockchainia on erilaisia. Julkinen estoketju tarjoaa läpinäkyvyyttä luonteensa vuoksi. Se on erittäin hyödyllinen yhteiskuntamme eri toiminnoille, mukaan lukien vaalien tekeminen. Yritykset voivat myös käyttää sitä varmistaakseen, että loppukäyttäjä voi olla vuorovaikutuksessa prosessien kanssa täysin tai osittain läpinäkyvästi.

Digitaalinen vapaus

Ihmisenä ihmisenä yksi oikeuksistasi on vapaus. On keskitettyjä kokonaisuuksia, jotka tarjoavat yhteyden taloudellisuuden kannalta, mutta ottavat myös vapauden pois. Otetaan esimerkiksi pankkisi. Se voi estää tapahtumasi tai takavarikoida tilisi, jos sitä pidetään oikeutettuna. On pankkeja, jotka tekevät niin – vaikka tilinhaltijat eivät ole tehneet mitään väärää. Joten, jos otat blockchainin huomioon, huomaat, että keskitettyä viranomaista ei ole.

Blockchainin avulla saat todellisen digitaalisen vapauden. Olet oma pankkisi. Voit nostaa rahasi milloin haluat ja tehdä sen ilman kenenkään muun valtuutusta. Keskushallinnon puuttuessa sinä olet omaisuutesi ainoa omistaja ja vastuuhenkilö. Se antaa sinulle digitaalisen vapauden, joka perustuu vahvasti blockchain-tekniikan selkärankaan.

Todella hajautetut palvelut

Hajautetut palvelut ovat futuristisen yhteiskuntamme selkäranka. Olkoon se omaisuudenhoito tai energian hallinta; jokaiselle sektorille on hajautettuja palveluja. Tämä antaa ihmisille ennennäkemättömän pääsyn vaihtoehtoihin, joita ei tällä hetkellä ole markkinoilla. Lähes kaikilla aloilla on hajautettuja palveluja.

Esimerkiksi musiikkiteollisuus voi hyötyä todella hajautetuista palveluista, joihin voivat osallistua sekä tekijät että kuluttajat ilman suurten keskitettyjen yritysten suostumusta..

Erinomaiset käyttötapaukset

Blockchain ei rajoitu vain yhteen tiettyyn käyttötapaukseen. Tämä tekee blockchainista erinomaisen tekniikan yhteiskuntamme tulevaisuutta varten. Sitä voidaan käyttää melkein kaikilla aloilla, mukaan lukien kaupan rahoitus, pankit, hallitus, koulutus, terveydenhuolto, öljy ja niin edelleen. Näillä käyttötapauksilla on myös valtava vaikutus.

Täältä saat lisätietoja blockchain-sovelluksista ja käyttötapauksista.

Parempi turvallisuus

Blockchain käyttää salausta lisäämällä suojaustason verkkoon tallennettuihin tietoihin. Salausominaisuuden lisäksi hajauttamisominaisuus saa lohkoketjun tarjoamaan paremman turvallisuuden kuin muut järjestelmät. Salaus käytti monimutkaisia ​​matemaattisia algoritmeja, joita käytetään tietojen ja järjestelmien suojaamiseen lohkoketjuverkossa.

Jokaisella verkon lohkolla on myös ainutlaatuinen hash, mikä tarkoittaa, että haitalliset toimijat tai hakkerit eivät voi väärentää tai muuttaa tietoja.

Halpa

Blockchain on edullinen verrattuna muihin tekniikoihin. Keskitetyn viranomaisen poisto poistaa puskurin, joka tarvitaan verkon optimaaliseen suorittamiseen. Ilman keskittämistä ei tarvitse maksaa välimiehelle, mikä parantaa kustannustehokkuutta. Toimitusketjussa lohkoketjun käyttö tarkoittaa vähemmän paperityötä. Itse paperityöt maksavat paljon. Siihen liittyy muita kustannuksia, kuten ihmisten palkkaaminen tekemään paperityötä ja hoitamaan välittäjiä.

Parempi tehokkuus

Viimeiseksi parannettu tehokkuus on toinen vastaus siihen, miksi blockchain on tärkeä. Syynä on parempi turvallisuus, välittäjien poisto ja yleisesti paremmat prosessit. Tapahtumien, erityisesti kansainvälisten tapahtumien, suorittaminen vie myös muutaman sekunnin kuin viikon.

Miksi Blockchain on tärkeä yrityksille

Nyt kun ymmärrämme merkityksen yleisestä näkökulmasta. Yritetään ymmärtää se liiketoiminnan näkökulmasta. Suurimmaksi osaksi blockchainista hyötyy eniten liiketoiminta. Blockchainia ei ole helppo toteuttaa tavallisille käyttäjille. Sitä on hallinnoitava asiantuntijaryhmä, mikä tekee siitä ihanteellisen yrityksille, joilla on budjettia ja halua hallita blockchain-projektia.

Globaalien blockchain-markkinoiden parannus 20 + miljardiin dollariin vuonna 2023 on toinen merkki siitä, kuinka nopeasti yritykset ottavat käyttöön blockchainin, kuten tämä blockchain-esitys.

Joten mikä tekee blockchainista niin tuottoisaa yritykselle? Ensinnäkin se vähentää käyttökustannuksia. Välittäjien poistaminen on liiketoiminnan hyöty, koska se paitsi vähentää kustannuksia myös vähentää yhteyspistettä – parantaa tehokkuutta ja kasvua.

Myös tapahtumien nopeuksia parannetaan uudelle korkeudelle. Yrityksille on kyse tehokkuudesta, jos ne pystyvät pitämään tarkkuuden ennallaan. Käyttötapaukset suosivat myös yrityksiä. Jotkut yritykset ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa blockchainiin. Dubai Blockchain -strategia on yksi esimerkki siitä, että hallitus haluaa muuttaa kaupunkiaan blockchainin avulla. He haluavat, että siitä tulee ensimmäinen kaupunki, joka toimii blockchainilla. He pyrkivät vuoteen 2020 sen toteuttamiseksi.

Blockchainin maturiteetti on suuri huolenaihe

Yritykset tietävät kuitenkin, että blockchain-maturiteetti on suuri huolenaihe. Blockchain on suotuisasti uusi tekniikka verrattuna muihin tekniikoihin. Se kärsii myös blockchainin suurista haasteista ja haitoista, mukaan lukien skaalautuvuus ja laaja käyttöönotto.

Myös blockchain ei välttämättä ole vastaus jokaiselle teollisuudelle siellä. Rahoitusala voi pitää blockchainia erittäin hyödyllisenä, mutta ei taideteollisuudessa. Mutta se ei tarkoita, että jokainen sektori siellä ei hyötyisi siitä. Keskeisiä aloja, jotka voivat todella muuttua lohkoketjussa, ovat terveydenhuolto, kuljetus, vähittäiskauppa, vakuutukset, kiinteistöt ja paljon muuta!

Blockchain palveluna

Blockchain on häiritsevä tekniikka. Mutta se on myös kallista toteuttaa ja hallita. Mutta kun blockchain on palvelu, pienemmän budjetin yritykset voivat myös siirtyä blockchainiin. On olemassa suosittuja blockchain-as-a-service (BaaS) -palveluja, jotka yrittävät ratkaista kysynnän.

Mutta mikä on blockchain palveluna?

Nämä ovat pilvipohjainen ratkaisu, mikä tarkoittaa, että yritysten ei tarvitse huolehtia infrastruktuurista tai ylläpidosta. Heidän on vain maksettava siitä kuin palvelu. Tällä hetkellä on paljon blockchain-as-a-palveluntarjoajia, mutta merkittävimpiä ovat seuraavat:

 • Azure Blockchain -työpöytä
 • Amazon Managed Blockchain
 • SAP-lohkoketju (pilvialustan estoketju)
 • Oracle Blockchain -sovellusten pilvi

Tutustu AWS vs Azure vs Oracle blockchain -vertailuun täällä.

Miksi blockchain on tärkeä eri toimialoille?

Nyt kun olemme ymmärtäneet blockchainin merkityksen liiketoiminnalle. Nyt on aika pohtia blockchainin merkitystä eri sektoreille. Katetaan neljä niistä alla.

Miksi Blockchain on tärkeä pankki- ja rahoitusalalla

Pankki- ja rahoitusalaa voidaan rajusti parantaa blockchainilla. Digitaalisilla rahoituslaitoksilla on eniten etuja älykkäiden sopimusten suhteen. Edut tulevat digitaalisista varoista, ohjelmoitavasta rahasta ja älykkäistä sopimuksista. Pankki- ja rahoitusalalla voidaan käyttää paljon käyttötapauksia. Erityisesti kaupan rahoituksen estoketju on saanut paljon vetovoimaa viime aikoina.

Jotkut niistä ovat alla:

 • Pääomamarkkinat, kuten vakuutus, myynti ja kauppa
 • Maksut ja rahalähetykset sekä kotimaisille että kansainvälisille
 • Kaupan rahoitussektorit, mukaan lukien konossementti ja remburssit
 • Vakuutus
 • Sijoitusten hallinta, mukaan lukien rahaston perustaminen, hallinto ja paljon muuta

Liiketoiminnan etuja on myös vähän, mukaan lukien:

 • Aitous: Se auttaa rahoituslaitoksia tuomaan tietojen eheyden ja varmistamaan järjestelmiensä oikean aitouden
 • Virtaviivainen prosessi: Se paransi toiminnan tehokkuutta, mukaan lukien kyky suorittaa reaaliaikainen selvitys, raportointi ja tarkastus.
 • Ohjelmoitavat ominaisuudet: Koko liiketoimintalogiikka voidaan koodata, mukaan lukien tietosuoja, vaatimustenmukaisuus, henkilöllisyys ja niin edelleen
 • Taloudelliset edut: Paremmat käyttökustannukset, vähemmän infrastruktuurikustannuksia ja transaktiokustannukset.

Jos haluat oppia lisää, sinun pitäisi ilmoittautua Enterprise Blockchains and Trade Finance -kurssilla

Miksi blockchain on tärkeä terveydenhuollossa

Terveydenhuolto on toinen ala, jossa lohkoketjulla on tärkeä rooli. Tällä hetkellä terveydenhuolto kärsii yhtenäisyyden puutteesta. Potilaiden on pidettävä mukanaan asiakirjoja, ja sairaalat asettavat tietueet erillisiin siiloihin, joiden hakeminen vie aikaa tarvittaessa. Tällä hetkellä terveydenhuoltoon liittyy paljon käyttötapauksia, mukaan lukien seuraavat:

 • Potilaan suostumuksen hallinta
 • Lääkkeiden jäljitettävyys
 • Suojatut sähköiset terveystiedot (ETR)
 • Mikromaksujen kannustaminen
 • Kliinisten tutkimusten tietoturva

Miksi blockchain on tärkeä toimitusketjussa

Toimitusketjusta puuttuu avoimuus, tarkka omaisuuden seuranta ja parannettu lisensointi. Blockchain voi parantaa jäljitettävyyttä, läpinäkyvyyttä ja kaupattavuutta, ja sillä voi olla valtava vaikutus jokaiseen toimitusketjuun luottavaan alaan. Tällä hetkellä tuotteita voi olla vaikea seurata, koska reaaliaikainen jäljitys ei ole käytettävissä. Haitallisten toimijoiden on myös mahdotonta vaihtaa tavaroita missä tahansa muodossa tai tekijöinä.

 • Parempi läpinäkyvyys
 • Jäljitettävyys
 • Vaihdettavuus

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät artikkelimme “Miksi Blockchain on tärkeä” loppuun.

Blockchain on epäilemättä tärkeä yhteiskunnallemme. Se vaikuttaa nykyisiin teollisuudenaloihin. Se on vertaansa vailla. BaaS: n ja muiden parannusten kasvaessa se on ainoa kerta, kun suurin osa teollisuudesta alkaa omaksua blockchainia.

Joten mitä mieltä olet blockchainista? Näetkö edut?

Kommentoi alla ja kerro siitä meille. Muista myös ilmoittautua ilmaiseen blockchain-kurssillemme, joka kattaa kaikki blockchain-tekniikan perustiedot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me