Aloittelijan opas: Kuinka tarkistaa ICO: n valkopaperi

Kuinka tarkistaa ICO-asiakirja: opas potentiaalisille sijoittajille

Alkuperäiset kolikkotarjoukset (ICO) ovat nyt kuumia, ja monet blockchain-cryptocurrency -hankkeet käynnistävät ne kuukausittain. Jos olet potentiaalinen sijoittaja, sinun on analysoitava, mihin ICO: han sinun tulisi sijoittaa ja mistä sinun tulisi pysyä poissa. ICO: t ovat sääntelemättömiä, joten sijoittajana sinun tulee tutkia projektia huolellisesti ennen sijoittamista, ja projektin julkaisu on tärkeä tietolähde. Salausmaailmasta uusi sijoittaja löytää tyypillisesti valkopaperin hämmentävän, joten tässä selitän, kuinka ICO-valkopaperi tarkistetaan. Toimi seuraavasti:

Tarkista ICO-tiimin valtakirjat:

ICO: n valkopaperintarkastusryhmä

Tiimiä käsittelevä osa on tyypillisesti valkoisen paperin lopussa, mutta se on kuitenkin tärkein.

Hyvä joukkue voi tehdä parhaansa keskimääräisestä ideasta, joten tarkista ensin, onko ICO-joukkue uskottava. Vaikka julkaisu saattaa antaa jonkin verran tietoa, sinun on myös tutkittava erikseen sosiaalisia alustoja, kuten LinkedIn. Ihannetapauksessa tiimillä olisi oltava vaikuttava asiantuntemus blockchain-tekniikasta ja teollisuudesta, ja heidän olisi pitänyt toteuttaa onnistuneita blockchain-hankkeita aiemmin, mieluiten samalla alalla.

Toisaalta, jos et löydä mitään tai niukkaa tietoa projektitiimistä, älä investoi projektiin!

Tarkista ICO-paperikirjoituksen laatu:

Projektiryhmä käyttää valkopaperia päävälineenä välittääkseen tietoja projektistaan ​​mahdollisille sijoittajille. Sen tulisi olla ainakin ammattimaisesti kirjoitettu. Oikeinkirjoituksen virheet ja kieliopilliset virheet tai epäammattimainen sisällön esittäminen osoittavat, että projektitiimiltä puuttuu tarvittava ammattitaito. Loppujen lopuksi, kun haluat kerätä miljoonia dollareita markkinoilta, sinun odotetaan lukevan päämarkkinointiasiakirjasi.

Päinvastoin, ammattimaisesti kirjoitettu ICO-valkolehti, jossa on oikea kirjoitusasu ja kielioppi, ei riitä investoimaan projektiin. Tarvitset paljon enemmän kuin valkoisessa paperissa. Jatka lukemista.

Vahvista ICO-tuoteidea valkoisessa paperissa:

On monia ICO: ita, joilla ei ole selkeää tuotetta tai palvelua, pikemminkin se voi olla Ponzi-järjestelmä. Kun tutkit valkoista paperia, keskity seuraaviin kysymyksiin:

 • Onko projektissa tietty erityinen yritysongelma? Vai onko projektilla uusi markkinamahdollisuus?
 • Kuinka suuri yritysongelma tai markkinamahdollisuus on? Mitä suurempi se on, sitä parempi.
 • Ketkä ovat markkinoiden tämänhetkisiä toimijoita ja tarjoaako ICO-projektitiimi jotain muuta, mikä tekee asiakkaille konkreettisen eron?
 • Onko olemassa muuta blockchain-pohjaista kilpailijaa, joka käsittelisi samaa liiketoimintaongelmaa tai markkinamahdollisuutta? Jos on, mikä ICO-projektitiimi tarjoaa, mikä erottuu?
 • Onko ehdotetulla tuotteella tai palvelulla puututtu nimenomaan liikeongelmaan tai markkinamahdollisuuksiin vai onko valkopaperi liian epämääräinen tässä suhteessa?
 • Jos projektiryhmä on käyttänyt kaavioita ja tilastoja kuvaamaan nykyistä liiketoimintaongelmaa tai uutta markkinamahdollisuutta, ovatko siellä olevat luvut uskottavia? Onko tilastojen lähde aito?

Jos asiakirja osoittaa hyvän tiimin ja vankan liikeidean, projekti voi olla oikea ehdokas investointeihin. Sinun on kuitenkin analysoitava enemmän, joten lue edelleen.

Tutki paperin ICO-teknologianäkökohtia:

ICO Whitepaper Check -tekniikka

Valkoisen paperin ei pitäisi käyttää vain teknisiä ammattikieltä, vaan sen tulisi selittää tekninen ratkaisu selkeästi. Muista, että jos projektiryhmä ei pysty selittämään ratkaisua yksinkertaisesti maallikolle, ratkaisu on joko liian monimutkainen tai tiimillä ei ole siitä selvää itse.

Lohkoketju on edelleen uusi tekniikka, ja innovaatioideat saattavat olla hyviä paperilla, mutta niitä ei ole kokeiltu todellisuudessa. Jos löydät liian monta ensiluokkaista (FOAK) -teknologiaa ratkaisusta, projekti on erittäin riskialtista.

Jos projektiryhmällä on jo toimiva prototyyppi, vaikka olisikin Alfa-vaiheessa, voit luottaa projektiin paremmin. Jos tätä ei ole, jos julkaisu tarjoaa riittävästi tietoa avoimen lähdekoodin tarkistamiseen, tiedät myös, että he ovat tehneet todellista työtä. Tarkista kehityssuunnitelma ja analysoi sen kannattavuus.

Ainoastaan ​​valkopaperi, jossa on monimutkaisia ​​teknologiakomponentteja ja kuvattu paljon ammattikielejä, osoittaa, että projektin todellinen toteutus voisi olla paljon kalliimpaa kuin kiiltävä valkopaperi kertoo.

Analysoi ICO-tunnistusnäkökohdat:

Projektitiimillä voi olla mahdollista kehittää ratkaisu yritysongelmaan ja luoda tuote tai palvelu, joka vastaa uuteen markkinamahdollisuuteen käyttämättä lohkoketjua ja luomatta salaustunnusta. Lohkoketjutekniikka voi olla tehokas, mutta tuote tai palvelu voi edellyttää vain verkkosovellusta, jossa on joukko kohdennettuja toimintoja, eikä hajautettua lohkoketjua ja salaustunnusta. Muista, että ICO: t ovat nyt villitys, ja monet yritykset yrittävät kerätä kannattavan summan markkinoilta tarvitsematta noudattaa tiukkoja sääntelyvaatimuksia. Analysoi näin ollen seuraavia, kun luet valkoista paperia:

 • Miksi projekti tarvitsee ollenkaan blockchain-tekniikkaa?
 • Vaikka lohkoketjun käytölle on perusteltua, mikä on salaustunnuksen perustelu?
 • Onko suunniteltu tunniste kryptovaluutta kolikko vai vain apuohjelman tunnus, jolla käyttäjät voivat käyttää projektin tarjoamaa tuotetta tai palvelua?
 • Kuinka tunnus tunnistaa, tarjoaako liiketoimintamalli mahdollisuuden arvostukseen??

Kuinka ICO-tunnuksen myynti on rakennettu?

Valkoisen paperin tulisi ilmoittaa seuraavat selvästi:

 • Mitkä ovat tunnuksen myynnin eri vaiheet, ts. Yksityinen, ennakkomyynti, crowdsale jne?
 • Kuinka tunnisteiden jakelu projektitiimille, yksityiselle myynnille ja väkijoukolle tapahtuu?
 • Onko ”pehmeän korkin” vaatimus kohtuullinen ja onko se sidottu kehityksen tiekarttaan??

Sinun on analysoitava, onko projektitiimille varattu tunnuksen määrä liian suuri. Tarkista myös, onko suunnitelmassa riittävästi likviditeettiä ja onko mahdollinen lukitusaika liian pitkä.

Lopuksi tarkista merkkimyyntimekanismi, miten voit osallistua, jos olet todella päättänyt investoida projektiin ja onko maakohtaisia ​​rajoituksia.

Katso oikeudelliset näkökohdat, kun tarkistat ICO: n valkoisia papereita:

Tarkista, kuvaileeko paperiraportti projektiryhmän laillista valmiutta sen lainkäyttövaltaan nähden, missä he työskentelevät. Onko maalla vaatimuksia tuntea asiakkaasi (KYC) ja rahanpesun torjuntaa (AML), ja jos kyllä, onko projektiryhmä suunnitellut vastaavansa näihin?

Jos projekti antaa salaustunnuksen ja väittää sen olevan SEC-yhteensopiva, ole varovainen. Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio (SEC) ei ole nimenomaisesti hyväksynyt mitään ICO-tunnusta!

Huomaa: Jos olet uusi ICO-maailmassa, voit lukea tämän ICO-oppaan ja tämän oppaan osallistumiseen yhteen.

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me