Lopullinen Blockchain-sanasto aloittelijoille – 46 Blockchain-määritelmää

Contents

ABCDEFGHMinäJKLM

NOPQRSTUWXYZ

Meillä 101 Blockchainsissa uskomme blockchain-tekniikkaan, ja tiedämme kuinka hämmentävää kenellekään uudelle koko blockchain-tavaralle. Tässä blockchain-huijausarkissa käsittelemme kaikki olennaiset aiheet yksinkertaisella tavalla. Voit myös seurata linkkejä, jos haluat tietää enemmän tietystä blockchain-määritelmästä.

Tämä on myös ensimmäinen osa Blockchain Explained -sarjaa, jota käymme läpi. Joten pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja blockchainista. Tässä aloittelijoille tarkoitetussa blockchain-sanastossa keräsimme tärkeimpiin blockchain-määritelmiin, jotka sinun pitäisi tuntea, koska aiot kuulla niitä paljon. Jaamme lisää artikkeleita ja määritelmiä tässä sanastossa lähitulevaisuudessa.

Lopullinen blockchain-sanasto aloittelijoille – infografiikka

Blockchain-sanaston infografiikka

Luettelo blockchain-määritelmistä

Tällä sanastolla on tällä hetkellä 46 blockchain-määritelmää. Aloitetaan.

A

Mikä on osoite?

Osoite on tärkeä termi kryptovaluutassa. Se on yksilöllinen tunniste, jota käytetään lähettäjän, vastaanottajan tunnistamiseen. Sitä käytetään myös salauksen tallentamiseen. Todellisessa analogiassa kotiosoitetta käytetään kirjeiden tai pakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Osoite luodaan yksityisellä avaimella. Yksityinen avain on myös yksilöllinen osoitteelle. Yksityistä avainta käytetään myös osoitteessa olevien digitaalisten resurssien käyttämiseen. Salausvaluutassa osoite on yleensä aakkosnumeerinen merkkijono. Lisäksi, jos tietyn ekosysteemin osoitteella on yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi kaikki Ethereumiin liittyvät osoitteet alkavat 0x: lla, kun taas Bitcoin-osoitteet alkavat 3: lla tai 1. Osoite on yksi tärkeimmistä termeistä, jotka täytyy oppia tutkittaessa blockchain-sanastoa.

Mikä on Airdrop?

Airdrops on kyse ilmaisten rahakkeiden jakamisesta ihmisille palkkiona. Se liittyy blockchain-projekteihin, erityisesti ICO: hin. Airdropilla voi olla tai ei olla siihen kannustinta. Monet startupit tai blockchain-projektin lentoputket eri syistä, mukaan lukien virhekorjaukset, yhteisön kasvu tai kannustimet positiiviseen toimintaan kohti ideaansa. Kuka tahansa voi osallistua ilmapisaroihin, elleivät ne vastaa heidän vaatimuksiaan.

Tässä artikkelissa on lisätietoja Airdropsista ja ilmaisten rahakkeiden saamisesta

Määritelmä Altcoin

Mikä tahansa muu kryptovaluutta tai tunniste kuin Bitcoin tunnetaan altcoinina. Sana “altcoin” liittyy siihen hienovarainen merkitys. Se voidaan jakaa “alt” -vaihtoehtoon, mikä tarkoittaa vaihtoehtoista ja “kolikko”, joka tarkoittaa kryptovaluutta. Kaikki kolikot, jotka vapautetaan Bitcoinin jälkeen, tunnetaan altcoinina. Joitakin esimerkkejä ovat Ethereum, NEO, EOS, LEND jne. Altcoins ovat myös parempia ominaisuuksien ja toiminnallisuuden suhteen, mutta eivät tarjoa tallennusarvoa Bitcoiniin verrattuna.

Lue lisää Altcoineista täältä.

B

Mikä on Blockchain?

Lohkoketju on hajautettu pääkirjatekniikka (DLT), joka tarjoaa hajauttamisen. Se on salanimen Satoshi Nakamoto ideo. Hän keksi myös Bitcoinin, joka käyttää blockchain-tekniikkaa. Lohkoketju koostuu solmuista, joilla on kopio hajautetusta pääkirjasta. Myös blockchain käyttää konsensusmenetelmää sopiakseen arvosta verkon kautta. Toivomme, että opit blockchain-määritelmästä.

Lisätietoja blockchainista täällä.

Määritelmä palkkio

Bounty on yksinkertainen ohjelma, jota startupit tai liikeyritykset ajavat kannustamaan positiivista käyttäytymistä, kuten virhekorjauksia, markkinointitukea, artikkelien kirjoittamista ja niin edelleen. Palkinnot ovat aina olleet suosittuja teknologiateollisuudessa. Se sai kuitenkin uuden suunnan, kun ICO: t alkoivat tapahtua. Palkinnot eivät myöskään tarkoita kaikkia myönteisiä vaikutuksia. Niihin liittyy joitain negatiivisia näkökohtia, mukaan lukien markkinoiden manipulointi.

Lisätietoja Bountystä täällä

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on kryptovaluutta, jonka Satoshi Nakamoto perusti vuonna 2009. Se on digitaalinen valuutta, joka ei vaadi keskitettyä viranomaista toimimaan tai toimimaan. Se nousi uusiin korkeuksiin vuonna 2017, kun sen arvo kosketti 19000 dollaria bitcoinia kohden. Bitcoinilla ei ole parempaa käytännön käyttöä verrattuna muihin siellä oleviin kryptovaluuttoihin johtuen nousevasta siirtoajastaan ​​ja siirtoon liittyvistä maksuista. Sitä käytetään kuitenkin nyt tallennusarvona. Bitcoin voidaan tallentaa lompakkoon, joka on erityisesti suunniteltu sen säilyttämiseen. Bitcoin käyttää hajautettua kirjanpitotekniikkaa (DLT).

Mikä on Blockchain Explorer?

Block Explorer on työkalu, jota käytetään lohkoketjun tapahtumien tarkasteluun. Tapahtumat voivat olla juoksevia tapahtumia tai aikaisempia tapahtumia. Block Explorer antaa sinulle myös lisätietoja lohkoketjusta. Voit esimerkiksi tietää kasvun ja verkon hajautusnopeuden. Block Explorer on enemmän kuin vain työkaluja tapahtumien tutkimiseen. Ne tarjoavat myös monia muita asioita, jotka voidaan tunnistaa lohkotutkijan avulla. He ilmoittavat myös vahvistamattomista tapahtumista ja esittävät myös kaivosvaikeuksia lohkoketjun kanssa. Block explorer vie sekä lompakon osoitteet että tiettyjen tapahtumien tunnukset tietojen palauttamiseksi. Edistyneet lohkotutkijat voivat myös luoda raportteja tietojen perusteella, joihin heillä on pääsy. Oppimalla Block Explorerista parannat tietosi blockchain-määritelmistä.

Täydellinen selitysartikkeli on tulossa pian. Pysy kanavalla.

Mikä on Block Reward?

Block Reward on palkinto, jonka kaivosmies saa sen jälkeen, kun hän on ratkaissut lohkon onnistuneesti. Lunastaakseen palkkion kaivosmies lisää ensimmäisen tapahtuman lohkoon. Koko prosessi alkaa siitä, että kaivostyöläiset etsivät tarkistettavia lohkoja. Kun palkkio on löydetty, lohkon tapahtumat on vahvistettava, jotta palkkio voidaan käsitellä. Palkinto jaetaan myös kaivostyöläisten kesken tekemän työn määrän mukaan. Yksi hyvä esimerkki sisältää Bitcoinin, jossa yksi lohko lunastaa 12,5 BTC: n vuodesta 2018 lähtien. Palkinnon arvo muuttuu vaikeuden ja muiden tekijöiden mukaan.

C

Mikä on konsensus?

Konsensus on tapa sopia tietopisteen yhdestä pisteestä verkossa. Hajautetuissa järjestelmissä käytetään monia konsensusalgoritmeja. Jotkut suosituista konsensusalgoritmeista sisältävät työn todistamisen (PoW), osuuden todistuksen (PoS) ja delegoidun osuuden osuuden (DPoS). Ne kaikki toimivat eri tavalla ja niillä on erilainen tapa käsitellä yksimielisyyttä hajautetussa verkossa.

Lue lisää konsensusalgoritmista täältä.

Määritelmä kryptovaluutta

Kryptovaluutta on virtuaalinen / digitaalinen kolikko, jolla ei ole konkreettista olemassaoloa. Se voidaan jakaa verkon välityksellä ja se toimii tapana käydä kauppaa ikäisensä välillä. Sen olemassaolo ympäröi hajauttamisen ajatusta ilman keskushallintoa. Jotkut suosituimmista kryptovaluutoista ovat Bitcoin, Ethereum, NEO, Litecoin, EOS ja niin edelleen. Käyttäjä voi kaivaa tai ostaa kryptovaluutta. On myös muita tapoja saada kryptovaluutta mukaan lukien palkkiot, lentoputki, kaivos tai panostus.

Lisätietoja kryptovaluutasta täältä.

Mikä on kryptovaluuttahaarukka?

Cryptocurrency Fork on tekninen termi, joka tarkoittaa uuden version luomista lohkoketjusta sen jo saatavilla olevasta lohkoketjuversiosta. Se on luomassa uutta haaraa, johon on lisätty uusia ominaisuuksia, ominaisuuksia tai toiminnallisuutta. Yksi suosituimmista kryptovaluutahaarukoista tapahtui, oli ETH-ETC-haarukka johtuen Ethereumin lohkoketjun DADAO-hakkeroinnista. Haarukoita on myös kahden tyyppisiä: kova ja pehmeä haarukka. Bitcoinilla oli myös muutama haarukka, jotka sisältävät Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond ja muut.

Lue lisää kryptovaluuttahaarukasta täältä.

D – Blockchain-määritelmät

Määritelmä DAO

DAO tarkoittaa hajautettua autonomista organisaatiota. Alkuperäisen lanseerauksensa jälkeen vuonna 2016 se sai yhteisöltä erilaisen vastauksen. DAO: ta käyttämällä kuka tahansa organisaatio voi luoda sääntöjoukon koodin avulla ja hallita hajautetussa ympäristössä. DAO: sta tuli suosittu Ethereumin ansiosta. DAO: lla on kuitenkin myös negatiiviset kohdat. Se on hakkerittavissa, ja jos joku löytää haavoittuvuuden, sitä ei voida palauttaa. Se on luotu älykkäillä sopimuksilla, ja se rahoitetaan alkuvaiheessa ennen avaamista käyttäjille.

Lue DAO: sta täältä.

Mikä on dApp?

dApp tarkoittaa hajautettua sovellusta, joka on kehitetty blockchain-alustojen, kuten Ethereum, NEO tai EOS, päälle. Se noudattaa tiettyä sääntöä ja automatisoi tietyt tai kaikki toiminnot älykkäiden sopimusten avulla. dAppsin on aina oltava avoimen lähdekoodin ja niiden on toimittava ilman valvottuja osapuolia. Organisaatiot voivat luoda dApps-sovelluksia automatisoimaan tiettyjä tehtäviä tai vain tarjoamalla käyttäjilleen mahdollisuuden saada käyttöliittymä tiettyihin toimintoihin. Lisäksi dApps tarvitsee tunnukset toimiakseen. Esimerkiksi, jos dApp tekee tehtävän, sen on käytettävä tapahtumapolttoainetta saadakseen tehtävän rekisteröidyksi lohkoketjuun.

Lue dAppista täältä

Blockchain-sanastobonus, mikä on ero blockchainin ja tietokannan välillä?

Tietokannan ja lohkoketjun välillä on yksi merkittävä ero, ts. Hajauttaminen. Lohkoketju on myös eräänlainen tietokanta, mutta se tarjoaa hajauttamisen. Perinteinen tietokanta auttaa myös tallentamaan ja noutamaan tietoja, mutta ne ovat luonteeltaan keskitettyjä. Blockchain tarjoaa myös tietojen eheyden, mikä tarkoittaa, että kirjoitettua tietoa ei voi muuttaa tai muuttaa kenellekään. Tämä tarkoittaa, että estoketju ei tarjoa tietojen käsittelyvaihtoehtoa. Vahvistukset ovat myös tarkempia lohkoketjussa verrattuna tietokantaan tietojen eheyden vuoksi.

Lue ero blockchainin ja tietokannan välillä täältä.

Mikä on DLT?

DLT on lyhenne sanoista Distributed Ledger Technology. DLT mahdollistaa lohkoketjun ja antaa sille mahdollisuuden hajauttaa. Sitä voidaan käyttää verkoissa ilman maantieteellisiä esteitä. DLT: ssä ei ole keskusviranomaista, ja jokaisella solmulla on yleensä kopio jaetusta pääkirjasta. Jokainen solmu osallistuu myös yksimielisyyteen. Se on nopea, luotettava ja läpinäkyvä. Se tarjoaa myös 100% tietojen eheyden.

Lue lisää DLT: stä täältä

Mitä DYOR tarkoittaa?

DYOR on lyhenne sanoista “Tee oma tutkimus”. Se on suunnattu sijoittajille tai aloittelijoille, joille käsketään tekemään oma tutkimus eikä luottamaan kenellekään muulle taloudellisissa tai sijoituspäätöksissään. Se on slangisana, jota käytetään voimakkaasti kryptovaluuttayhteisössä, varsinkin kun joku jakaa mielipiteensä. Kryptovaluutta on epävakaa alusta, joka vaatii DYOR: n tarvetta aina, kun sijoittaja päättää sijoittaa. Sijoitus kryptovaluuttaan on erittäin riskialtista, DYOR!.

Määritelmä DAICO

On monia ICO-hankkeita, jotka eivät täytä vaatimusta selviytyä markkinoilla. Myös sijoittamista ICO: iin voidaan tällä hetkellä pitää uhkapelinä. DIACO on hajautettu varainhankintamalli. Se on rakennettu blockchain-verkon päälle, kuten Ethereum. Se toimii demokraattisesti ja varmistaa, että merkkikauppa tapahtuu sijoittajan edun mukaisesti. Se käyttää mekanismia “Tap”. Tämä mekanismi antaa sijoittajille mahdollisuuden hallita rahastoja. Se tarkoittaa, että sijoittaja voi sijoittaa vaiheittain ja tietyin ehdoin. Jos ehdot eivät täsmää, sijoitus lopetetaan. Toisaalta, jos ehto täsmää, tehdään toinen sijoitus. DAICOn ideana on tehdä ICO: sta vastuullisempi keräämällä rahaa ja varmuuskopioida edistyminen virstanpylväillä. DAICO ottaa myös joitain DAO: n ominaisuuksia, kuten automaatio, hajauttaminen ja hyvitysvaihtoehto.

Jos haluat tietää enemmän, lue ero ICO: n ja DIACO: n välillä.

E

Mikä on ERC20?

ERC20 on vakioprotokolla, jota käytetään Ethereum-verkossa tunnusten myöntämiseen. ERC20 on lyhenne sanoista Ethereum Request for Comments. Ethereum-verkossa ICO: t käyttävät sitä rahakkeidensa vapauttamiseen ja kaupankäynnin ja omaisuuden hallinnan tason ylläpitämiseen. dApps käyttää näitä tunnuksia myös talouden polttoaineena.

Lue lisää ERC20: sta täältä.

Mikä on eetteri?

Eetteri ruokkii Ethereum-alustaa. Se on merkki, joka tekee liiketoimista, toiminnoista tai muista toiminnoista mahdollisia Ethereum-lohkoketjussa. dApps vaatii myös eetterin toimiakseen verkossa. Eetteri myytiin alun perin sijoittajille joukosta. Kaivostyöläiset voivat myös kaivaa sen, joka tarjoaa laskentatehoa tapahtumille ja auttaa heitä vahvistamaan. Lisäksi 12% luotusta eetteristä annettiin Ethereumin säätiöille ekosysteemin rakentamiseksi ja kasvattamiseksi oikeaan suuntaan. Tällä hetkellä eetteriä on rajallisesti, ja se käyttää Proof of Work (PoW) -menetelmää tapahtumien validointiin.

Lue lisää Eteristä täältä.

Mikä on Ethereum?

Ethereum on Bitcoinin menestys ja se on avoimen lähdekoodin alusta, joka käyttää blockchain-tekniikkaa. Ethereumin ainutlaatuinen myyntivaltti on kyky luoda älykkäitä sopimuksia ja kehittää, ottaa käyttöön ja ylläpitää hajautettuja sovelluksia (dApps). Eetteriä käytetään natiivina tunnuksena alustan polttoaineeksi. Tämä tarkoittaa, että sitä käytetään ensisijaisesti kaivostyöläisten palkkioihin ja transaktiomaksuihin. Sitä voidaan käyttää myös muihin dAppsin tarjoamiin palveluihin.

Lue lisää Ethereumista täältä.

Mikä on Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) on kryptovaluutta, joka syntyi Ethereum-lohkoketjun kovan haarukan jälkeen. Se tapahtui suuren Ethereumin hajautetun autonomisen organisaation (DAO) hakkeroinnin jälkeen. Se oli kova haarukka, mikä tarkoittaa, että sillä oli alkuperäisen Ethereum-ketjun ominaisuudet. Tämä tehdään suojaamaan yhteisön etuja. Hakkerin jälkeen oli kaksi voimaa: yksi haarukkaa vastaan ​​ja toinen haarukkaa varten.

Lue lisää Ethereum Classicista täältä.

Mikä on Ethereum Gas?

Ethereum Gasia käytetään laskentaprosessin perusyksikkönä tapahtumien suorittamiseksi Ethereum blockchain -alustalla. Jos tapahtuma tapahtuu, siihen liittyy jonkin verran transaktiomaksua. Transaktiopalkkioiden määrä lasketaan transaktiohetken kaasun arvon mukaan. Siihen liittyy kaasun raja ja kaasun hinta. Kaasuraja on tarkoitettu tahattomien menojen suojaamiseen. Lisäksi se suojaa verkkoa liian ruuhkaisilta. Kaasuraja kerrottuna kaasun hintaan laskee transaktiomaksun (TX).

Lue lisää Ethereum Gasista täältä.

F

Mikä on federoitu blockchain?

Federated blockchain (tunnetaan myös nimellä Consortium blockchain) on osittain yksityinen lohkoketju. Se on monilta osin identtinen täysin yksityisen verkon kanssa. Se myös ottaa piirteitä julkisesta blockchain-verkosta ja tarjoaa parhaan näistä kahdesta teoksesta. Valta ei pysy yhden kokonaisuuden kanssa. Se toimii johtajien ryhmän alaisuudessa, jotka hallitsevat lohkoketjua. Se on todella hyödyllinen yrityksille, jotka työskentelevät yhdessä projektissa tai konsortioryhmää hallinnoivien kokonaisuuksien ryhmässä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kukaan ei voi osallistua verkkoon ja tarvitsee luvan käyttää sitä. Peruskäyttötapa on organisaatio ja yhteistyö. Harvat esimerkit sisältävät EWF: n, r3: n jne.

Vieraile kotisivullamme saadaksesi lisätietoja blockchain-määritelmistä.

Määritelmä Fiat

Fiat on hallituksen myöntämä laillinen raha. Se tunnetaan myös nimellä “laillinen maksuväline”. Laillisella maksuvälineellä se tarkoittaa, että Fiat on ainoa valuutta, jota voidaan käyttää ostamaan, myymään tai käymään kauppaa sen avulla. Muun tyyppiset valuutat eivät ole kelvollisia. Joissakin osavaltioissa ja maissa salausvaluutat julistetaan myös “laillisiksi maksuvälineiksi”. Se ei kuitenkaan ole sama muissa maissa. Monet maat ovat myös kieltäneet kryptovaluutat. Hallitus ja markkinaolosuhteet hallitsevat fiatin arvoa. Esimerkkejä fiatista ovat jeni, Yhdysvaltain dollari, euro, punta jne.

Lue Fiatista täältä.

Mitä FOMO tarkoittaa?

FOMO tarkoittaa pelkoa kadota. Se on suosittu sana, jota käytetään kryptovaluuttayhteisössä. Se tapahtuu yksilön kanssa, kun hän tekee päätöksen pelon perusteella. Pelko on pohjimmiltaan menettämättä mahdollisuutta ansaita voittoa, kun salakolikko nousee. Se voi tapahtua myös sosiaalisen median tilien kautta levitettyjen huhujen tai uutisten vuoksi. Yksi parhaista esimerkeistä olisi Bitcoin. Se nousi vain 1000 dollarista 19 000 dollariin vuonna 2017. Uudet sijoittajat, jotka eivät ymmärrä FOMOn tunteita, sijoittivat, kun se oli kaikkien aikojen korkeimmillaan. Nyt suurin osa heistä on juuttunut investointeihinsa. FOMO on läsnä kaikkialla newbie-kauppiaiden keskuudessa, ja edes veteraanit eivät ole vapaita tästä tunteesta.

Määritelmä FUD

FUD tarkoittaa pelkoa, epävarmuutta ja epäilystä. FUD salaus tarkoittaa pelkoa, epävarmuutta ja epäilyjä salakolikosta tai koko yhteisöstä. FUD: n vuoksi tapahtuu suuria markkina-kaatumisia, kun ihmiset myyvät ryhmiä ja kuuntelevat sosiaalisen median kautta levitettäviä huonoja neuvoja. Yksi suurimmista FUD: stä, jota kuulemme, on, että Bitcoin on kupla. Sitä käytetään useita kertoja tiedotusvälineissä, ja ihmiset silti kaatuvat tähän. Lyhyesti sanottuna negatiiviset uutiset voivat aiheuttaa FUD: n ja kykyä kaataa markkinat.

G

Mikä on Genesis Block?

Lohkoketju koostuu lohkoista. Mainitun lohkoketjun ensimmäinen lohko tunnetaan geneesilohkona. Se on numeroitu 0. Se on myös kovakoodattu, jotta muutoksia ei voida tehdä sen vapauttamisen jälkeen. Genesis Block -idea syntyi Bitcoinin valkoisessa kirjassa. Bitcoinin ensimmäinen Genesis-lohko sisälsi 50 bitcoinia.

H

Mikä on HashGraph?

HashGraph on suunnattu asyklinen kaavio, jolla on hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuudet. Se eroaa blockchainista. Lisäksi se ratkaisee monia ongelmia, joita blockchainilla on. Se on esimerkiksi turvallisempi, nopeampi ja oikeudenmukaisempi käyttäjilleen. Sitä voidaan helposti kutsua “uuden sukupolven blockchainiksi”.

Opi HashGraphista täältä.

Mikä on HyperLedger?

HyperLedger on blockchain-projekti, jota Linux-säätiöt hallinnoivat. Se on avoimen lähdekoodin ja sen tavoitteena on tuoda kaikkien markkinoiden tärkeimpien blockchain-toimijoiden yhteistyö blockchain-tekniikan parantamiseksi. Projektin toimitusjohtaja Brian Behlendorf lisäsi myös, että HyperLedgerillä ei olisi merkkejä, koska se saa heidät menettämään keskittymisensä lohkoketjun ekosysteemin parantamiseen, jota helpottaa toimialojen välinen ulottuvuus.

Lue HyperLedgeristä täältä.

Määritelmä HODL

HODL tarkoittaa “HOLD” kryptovaluutassa. Se on erittäin suosittu termi kryptovaluuttayhteisössä. Termi on syntynyt, kun käyttäjä on Bitcointalk-foorumi, kirjoitti sen pitämään HODL: na vuonna 2013. Miehen nimi oli GameKyuubi ja tuolloin Bitcoin putosi huonosti. Huonosta pudotuksesta huolimatta hän tuli esiin ja sanoi pitävänsä ja ehdotti myös muita pitämään kiinni kolikoistaan. Se oli GameKyuubin virhe, mutta siitä tuli pian suosittu yhteisön jäsenten keskuudessa ja he käyttävät sitä välittämään ajatusta pitämisestä. Nyt sillä on humoristinen taustamuoto, joka kuuluu “pidä kiinni rakkaasta elämästä”.

I – Blockchain-määritelmät

Mikä on ICO?

ICO tarkoittaa Initial coin tarjous. Startupit tai yritykset käyttävät sitä varojen keräämiseen myymällä tunnuksensa sijoittajille. ICO: t saattavat kuulostaa samanlaisilta kuin julkinen listautumisanti (IPO), mutta ne toimivat eri tavalla. Yleensä ICO: t ovat sääntelemättömiä, ja niihin liittyy enemmän riskejä. Menestyvän ICO: n suorittamiseksi startup-yrityksillä on oltava toimiva tuote tai idea.

Lue ICO: sta täältä.

J

K

L

Määritelmä Lambo

Lambo on salauslangu, jota käytetään kryptovaluutta-kauppiaille ja sijoittajille. Se tarkoittaa “Lamborghini”. Se on yksi nopeimmista saatavilla olevista autoista kirjoitushetkellä.

M

Mikä on Mainnet?

Teknisesti Mainnet voidaan määritellä lohkoketjuksi, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa digitaalista valuuttaa. Se tuo tapahtumatoiminnot käyttäjille. Lisäksi se eroaa testnetistä. Testnet simuloi vain haluttua toiminnallisuutta. Toisin sanoen voimme sanoa, että Mainnet on todellinen lopputuote, joka on valmis reaalimaailman käyttöön.

Lue lisää Mainnetista täältä.

N

Mikä on NEO?

NEO (alun perin nimellä AntShares) on hajautettu blockchain-alusta, joka tunnetaan myös nimellä “Chinese Ethereum”. Se on avoimen lähdekoodin ja auttaa kehittäjiä luomaan tehokkaita dApps-sovelluksia hyödyntämällä älykkäitä sopimuksia 2.0. Kehittäjien ei myöskään tarvitse oppia mitään tiettyä kieltä kehittääksesi dApps-alustaa. NEO-lohkoketjussa käytetty konsensusalgoritmi käyttää DBFT: tä, joka tunnetaan myös nimellä delegoitu bysanttilainen vikatoleranssi. Se on uskomattoman tehokas ja tukee helposti 10000 tapahtumaa sekunnissa. Se on myös tehokas energiankulutuksessa. Kaasu on myös olennainen osa NEO-ekosysteemiä.

Lisätietoja NEO: sta täältä.

Mikä on NEP5?

NEP5 hallinnoi NEO-tunnusten standardia. Se tarkoittaa NEO-lisäprotokollaa numerolla “5”, joka tarkoittaa tarkistusta, josta kaikki olivat yhtä mieltä. Se on protokolla, joka hallitsee NEO-tunnuksen kehittämistä, jakamista ja käyttäytymistä NEO-verkossa. Jos kehittäjä haluaa levittää oman tunnuksensa, hänen on täytettävä NEP-5-standardi. Se on samanlainen kuin HTTP-protokolla, jossa HTTP varmistaa, että kahden osapuolen välinen viestintä tapahtuu järjestelmällisesti. Muutamia NEP5: n toimintoja ovat tunnuksen hyväksyminen, saldotarkistukset, siirrot jne.

Lue NEP5: n perimmäinen opas täältä ja laajenna tietosi blockchain-sanastojen lisäksi.

Mikä on NFT?

NFT on lyhenne sanoista Non-Fungible Token. Itse nimestä se ei ole korvattavissa. Tämä tarkoittaa, että tunnusta ei voi korvata, joten se on hyödyllinen ainutlaatuisissa tilanteissa. NFT on erotettavissa, eikä niitä voi vaihtaa muihin tunnuksiin. Esimerkiksi sitä voidaan käyttää pelikortin tai baseball-kortin myöntämiseen, joka on ainutlaatuinen eikä sitä voida kopioida.

Toinen hyvä esimerkki on lippuasia. Tällä tavoin sillä on edelleen arvoa, mutta sitä ei voi vaihtaa muun tyyppisten rahakkeiden kanssa. Se on täysin todennettavissa ja tarjoaa omistuksen blockchainin ja kryptovaluutan kautta.

Jos haluat lisätietoja NFT: stä, lue täältä

O

P

Mitä ovat Penny-salausvaluutat?

Penny-kryptovaluutat ovat kolikoita, joiden arvo on alle dollari. Kyllä, luit sen oikein. Tämä luokka tuli merkittäväksi penniäkannoista. Heillä on myös paljon arvoa nykyisillä kryptovaluuttamarkkinoilla, koska heillä on suurimmat mahdollisuudet mennä suuriksi. Pennin kryptovaluutan ostaminen voi olla hyvä strateginen liike vain, jos kolikko täyttää hyvän valuutan vaatimukset.

Lisätietoja Penny-kryptovaluutoista täältä.

Mikä on PoS?

Panosnäyttö (PoS) on jälleen yksi konsensusalgoritmi. Solmut PoS-powered blockchain -panos kolikoissa. Mitä enemmän kolikoita on sidottu, sitä suuremmat mahdollisuudet solmu valitaan konsensuspäätöksen tekemiseksi. Tämä vaatii vähän tai ei lainkaan energiaa valtaan. Siksi PoS näyttää olevan uusi tapa käsitellä yksimielisyyttä uusien blockchain-alustojen välillä. NEO, EOS ja Ethereum (pian) käyttävät vaarnaa.

Lisätietoja PoS: sta täältä.

Mikä on POW?

Proof-of-Work (PoW) on suosittu yksimielisyysalgoritmi, jota käytetään blockchain-verkossa. Esimerkiksi Bitcoin käyttää sitä. PoW toimii osoittamalla lohko kaivostyöläisille ja odottamalla sitten, että he ratkaisevat laskennallisen palapelin. Se edellyttää laskentatehoa. Jos se onnistuu, kaivosmies palkitaan blockchainin tunnuksen tai kolikon arvossa. PoW ei ole tehokas ja vaatii paljon virrankulutusta. Tämän vuoksi se ei ole myöskään luontoystävällinen.

Lue PoW: sta täältä.

Mikä on yksityinen estoketju?

Yksityinen estoketju on luotu tiettyjen organisaatioon tai ryhmään kuuluvien ihmisten käyttöön. Sitä ylläpitää ja kehittää yksityinen organisaatio, ja heillä on täydet valtuudet käyttää konsensusalgoritmia ja lyödä. Myös pääsy blockchainiin päättää organisaatio. Ainoa ero tässä on keskusviranomaisen hallinta lohkoketjussa. Ripple on erinomainen esimerkki yksityisestä blockchainista.

Tutustu yksityiseen blockchainiin täällä.

Mikä on yksityinen avain?

Yksityisen ja julkisen avaimen käsitettä käytetään varmistamaan, että blockchainilla tehdyt liiketoimet ovat turvallisia. Yksityistä avainta käytetään salaamaan ja purkamaan käyttäjältä toiselle lähetetyt viestit. Salausvaluutan yksityisiä avaimia käytetään myös lompakon käyttämiseen ja tapahtuman aloittamiseen lohkoketjussa. Käyttäjänä sinun ei pitäisi koskaan kertoa kenellekään yksityistä avainta ja pitää aina säilyttää se turvallisessa paikassa.

Lue yksityisavaimesta täältä.

Mikä on yksityinen myynti?

Salausvaluutassa yksityinen myynti viittaa ICO: han. Se tunnetaan myös institutionaalisena kierroksena, jossa varhaiset sijoittajat sijoittavat startupiin ICO: nsa kautta. Käynnistys ilmoittaa ensin yksityisen myynnin. Tiukat osallistumisvaatimukset varmistavat, että vain kelvollisilla sijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa. ICO: t varmistavat myös, että annetaan oikea tilaisuus oikealle sijoittajalle, jotta he tietävät, mitä he ovat tekemisissä. Yleensä yksityisellä myynnillä on valtava bonus, joka riippuu sijoittajan tekemän panoksen määrästä.

Mikä on julkinen estoketju?

Julkinen lohkoketju on lohkoketjutyyppi, joka on kaikkien saatavilla. Keskitetty yksikkö ei hallitse niitä kuten yksityisessä lohkoketjussa. Tämä tarkoittaa, että kaikki voivat osallistua, hakea tietoja, nähdä solmuja ja tehdä muita toimintoja, jotka liittyvät lohkoketjuun. He ovat todella “julkisia”. Joitakin keskeisiä esimerkkejä julkisesta blockchainista ovat Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja muut.

Löydät lisää julkisesta blockchainista täältä.

Q

R

S

Mikä on Satoshi?

Satoshi on pienin Bitcoin-yksikkö, joka on kirjattu lohkoketjuun. Se on tällä hetkellä nimetty Bitcoinin alkuperäisen luojan Satoshi Nakamoton mukaan. Koska se on pienin yksikkö, sitä voidaan käyttää minkä tahansa kolikon arvon näyttämiseen. Sekä kauppiaat että sijoittajat laskevat arvon myös Satoshina. Myös pörsseissä luetellaan muiden Satoshin kolikoiden hinta kolikko / BTC-parin takia.

Kuka on Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto on salanimi Bitcoinin luojan takana vuonna 2009. Hän laati ensimmäisen Bitcoin-asiakirjan ja esitteli blockchain-konseptin maailmalle. Kukaan ei tiedä kuka Satoshi Nakamoto on. Monet spekuloivat, ettei hän ole yksittäinen henkilö, vaan yksikkö tai organisaatio, jolla on tietty motiivi. Hän oli nero ja puhui sujuvasti englantia. Satoshi Nakamoton todellista henkilöllisyyttä ei tunneta, ja toivomme, että hän tulee esiin ja kertoo maailmalle henkilöllisyydestään.

Löydät lisää Satoshi Nakamotosta täältä.

Mikä on suojaustunnus?

Suojausmerkki on nouseva suuntaus kryptovaluuttamarkkinoilla. Suurin osa ICO: n tarjoamista suojaustunnuksista ei ole Unity-tunnusta. Suojausmerkit ovat rahakkeita, joita tarjotaan sijoittajille sen jälkeen, kun he sijoittavat ICO: hon ilman todellista toimivaa tuotetta tai apuohjelmaa. Ne ovat digitaalista omaisuutta ja toimivat taloudellisena turvana estoketjussa. Turvakoodit ovat myös yleisin tapa kerätä varoja startup-yrityksillä ICO: n avulla. Kaikki suojaustunnukset eivät ole arvokkaita, ja sijoittajan tulisi tehdä asianmukainen tutkimus ennen sijoittamista.

Voit oppia lisää suojaustunnuksista täältä.

Lue lisää blockchain-sanastoista täällä.

Saadaksesi paremman käsityksen, lue Suojaustunnus vs Apuohjelman tunnus.

Mikä on SHA-256?

SHA-256 on kryptografinen algoritmi, jota käytetään Bitcoinissa ja muissa suosituissa kryptovaluutoissa. Sen on suunnitellut Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) ja se tarjoaa turvallisuutta eri toimille lohkoketjussa. Se on yksi askel edellä suositusta SHA-2: sta (Secure Hashing Algorithm 2). Tapahtuman suojaamisen lisäksi sitä käytetään myös julkisten osoitteiden ja yksityisten avainten luomiseen. SHA-256 on myös salausalgoritmi, jonka kaivostyöläisten on ratkaistava saadakseen lohkopalkinnon. Vaikka SHA-256 on vähän tekninen, blockchain-oppijana sinun tulisi oppia SHA-256: sta, jotta voit parantaa blockchain-sanastoa.

Mikä on älykäs sopimus?

Älykäs sopimus toimii laillisena maksuvälineenä lohkoketjussa, joka on täysin automatisoitu koodin kautta. Tämä tarkoittaa, että se noudattaa tiettyä sääntöä, jonka sen luoja on ennalta määrittänyt ja jota ei voida muuttaa tai muuttaa. Sitä käytetään yleensä tehtävien automatisointiin, kuten varojen siirrot, tarkastukset ja niin edelleen. Se tunnetaan myös nimellä “älykäs laillinen sopimus” ja “salaussopimus” tai “älykäs sopimuskoodi”. Yksi erinomaisimmista esimerkeistä sisältää älykkäät sopimukset, jotka ICO: t ovat kehittäneet merkkikaupan prosessin automatisoimiseksi.

Löydä lisää älykkäästä sopimuksesta täältä.

Mikä on vakavuus?

Solidity on suosittu ohjelmointikieli Ethereum blockchainille. Sitä käytetään älykkäiden sopimusten kirjoittamiseen. Ohjelmointikieli on parhaiten kuvattu sopimussuuntautuneeksi ohjelmointikieleksi. Sen ovat kehittäneet Christian Reitwiessner, Liana Husikyan, Gavin Wood ja muut. Voit lukea lisää vakavuudesta täältä: http://github.com/ethereum/solidity

T – Blockchain-määritelmät

Mikä on Testnet?

Testnet on blockchain-verkko, jonka erityisesti blockchain-kehittäjät ovat luoneet testaamaan siinä tehtyjä muutoksia. Tällä tavalla kehittäjien ei tarvitse käyttää resursseja testien suorittamiseen eikä heidän tarvitse myöskään vaikuttaa päälohkoketjun toimintaan.

Mikä on merkki?

Token tai Crypto -tunnus on vain yksi synonyymi kryptovaluutoille tai altcoineille. Ne ovat kuitenkin kaikki erilaisia. Salauskoodi on salausvaluutan (superset) osajoukko. Ne toimivat omaisuutena tai apuohjelmana ja asuvat omalla blockchainillaan. Esimerkiksi EOS, Ripple jne. Ovat rahakkeita. Tunnuksilla on myös todellinen käyttömahdollisuus. Esimerkiksi videoiden julkaisusivusto voi käyttää tunnuksia myöntääkseen katsojille aikaa. Löydät kahden tyyppisiä tunnuksia: Apuohjelmatunnus ja suojaustunnus.

U

Mikä on Utility Token?

Apuohjelmatunnus on merkki, johon on liitetty apuohjelma. Niitä käytetään pääsemään tuotteeseen tai palveluun (tällä hetkellä tai tulevaisuudessa). Startupit julkaisevat apuohjelmakoodit kerätäkseen varoja ICO: n kautta. Yksi Utility-tunnuksen esimerkeistä sisältää Basic Attention Token (BAT). Se on apuohjelmatunnus, joka toimii Brave-selainekosysteemissä. Apuohjelmamerkkejä ei ole tarkoitettu investointeihin. Ne toimivat kuitenkin hienosti ICO: issa, joissa sijoittaja ostaa sen toivoen, että sen arvo kasvaa pian.

Saadaksesi paremman käsityksen, lue Suojaustunnus vs Apuohjelman tunnus.

V

W

Mikä on lompakko?

Kryptovaluutta-lompakko on paikka, johon käyttäjä voi tallentaa yksityiset avaimet. Lompakko voi olla joko ohjelmisto tai laitteisto. Käyttäjä voi lompakon avulla tallentaa, lähettää tai vastaanottaa salausvaroja. Se tallentaa myös lompakon avulla tehdyt tapahtumat, joissa käyttäjät voivat tarkastella tapahtumahistoriaa milloin tahansa. Lompakko on keskeinen termi, jonka löydät mistä tahansa blockchain-sanastosta.

Määritelmä valas

Valaat ovat yksilöitä, yhteisöjä tai organisaatioita, joilla on erittäin korkea nettovarallisuus. Heillä on merkittävä osa kryptovaluutasta ja ne voivat helposti manipuloida tai muuttaa markkinoita yön yli. Markkinoilla on erilaisia ​​valaita. Esimerkiksi Bitcoin-valas, joka voi manipuloida Bitcoin-hintaa.

Mikä on Whitepaper?

Salausvaluutoissa oleva valkoinen kirja voidaan määritellä projektin julkaisemaksi asiakirjalle, joka sisältää kaikki yksityiskohtaiset kuvaukset suunnitelmastaan ​​ja siitä, mitä he yrittävät saavuttaa. Se on suunnattu yksiköille, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti projektiin. Salausvaluutoissa sitä käytetään pääasiassa projektiarvon esittelemiseen sijoittajille, ja sillä on myös visio siitä, mitä projektin omistajat haluavat saavuttaa pitkällä aikavälillä.

Lue termi “Miten tarkistaa ICO-paperit”.

X

Y

Z

# 0-9

Mikä on 51%: n hyökkäys?

51%: n hyökkäys on yleinen haavoittuvuus blockchain-tekniikalla. Hyökkäyksen toteuttamiseksi 51% verkosta on oltava kaivostyöläisten ryhmän tai yksittäisen henkilön hallinnassa. Se tarkoittaa, että 51% laskentatehosta eli kaivostoiminnan hajautusasteesta on oltava heidän hallinnassaan. Kun se on tehty, hyökkääjät voivat kaksinkertaistaa kulutuksen, luoda uusia tapahtumia ja täten tehdä uuden kryptovaluutan. Ne voivat myös pysäyttää liiketoimet ja estää myös uusia tapahtumia. XVG, suosittu kryptovaluutta, on jo muodostunut 51%: n hyökkäyksestä kolme kertaa viimeisen parin kuukauden aikana. Tämä oli viimeinen määritelmä blockchain-sanastossamme. Jatkamme tämän Blockchain-sanaston päivittämistä, joten pysy kuulolla.

Blockchain-määritelmät – seuraavat vaiheet

Olemme parhaillaan lisäämässä lisää termejä blockchain-määritelmien luetteloon. Olisi myös hienoa, jos voit jakaa “Ultimate Blockchain Glossary” -oppaan ikäisillesi, jotta he voivat oppia omassa tahdissaan. Jos meiltä puuttuu jokin tärkeä lohkoketjun määritelmä tästä sanastosta, kommentoi alla ja lisäämme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me