Web 3.0 Blockchain Technology Stack: Kattava opas

Tämä kattava opas kattaa kaikki web 3.0 blockchain -tekniikkapinon peruskäsitteet – miten se syntyi, yleisen infrastruktuurin, Web 3.0 -arkkitehtuurin ja mahdolliset vaikutukset elämäämme.  

Maailmamme muuttuu. Nyt se on muuttunut nopeammin kuin koskaan. Vain 20 vuotta sitten maailma tutustui matkapuhelimiin. Vain kymmenessä vuodessa maailma joutui riippuvaiseksi siitä. Et voi edes kuvitella maailmaa, jossa on internet ja älylaitteet nykyään. Ehkä viime aikoina olet ollut täynnä tätä termiä Web 3.0 blockchain stack. Tänään kerromme sinulle kaiken Web 3.0-blockchain-pinosta ja miksi sillä on merkitystä!

Maailma otti suuren harppauksen, kun sähköpostit korvattiin keskusteluilla ja emojilla. Mutta se oli myös kymmenen vuotta sitten. Maailma on nälkäinen uusiin asioihin. Vaikka kaikki ympärilläsi alkoi muuttua, Internet kasvoi. Se alkoi HTML-koodilla tehdyillä verkkosivustojen raaka-aineilla. Pian verkkosivustot älykkäämpiä ja interaktiivisia. Vain aika voi kertoa kuinka älykäs Internet tulee olemaan Web 3 blockchain -pinon aikakaudella.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Sisällysluettelo

Luku-1: Web 3.0 IT-pino: Tulevaisuuden Internet

Luku-2: Web 3.0 vs web 2.0 vs web 1.0

Luku-3: Verkon rakenteen uudelleen muotoilu

Luku-4: Yleinen infrastruktuurin muutos Web3 Blockchain -pinossa

Luku-5: Arkkitehtuurin kerrokset

5.1: Sovelluskerros

5.2: Palvelut ja valinnaiset komponentit

5.3: Protokollakerros

5.4: Verkko- ja kuljetuskerros

5.5: Infrastruktuurikerros

Luku-6: Kuinka Web 3.0 muuttaa elämäämme?

Luku 7: Loppuhuomautukset

 

Contents

Luku-1: Web 3.0 IT-pino: Tulevaisuuden Internet

Web 3.0 -tietotekniikkaa ei ole vielä kehitetty kokonaan. Mutta se on tulossa ulos täydellisillä toimilla. Joten mikä on Web 3? Vaikka Web 1.0: lla ja 2.0: lla oli keskitetyt palvelimet, ja Web 3.0: n lohkoketjupinolla on hajautettu verkko, joka on käyttäjäkeskeisempi. Läpinäkyvä ja suojattu Internet, joka keskittyy tekemään asioista inhimillisempiä.

Web 3.0-blockchain-pinossa on viisi merkittävää ominaisuutta. Uskomme, että nämä auttavat sinua ymmärtämään koko konseptia paremmin.

Kaiken Internet

Käytämme termiä nykyään paljon määrittelemään laite, joka voi muodostaa yhteyden ja käyttää Internetiä – älykäs. Nämä älylaitteet ympäröivät meitä nyt. Mietitkö – miten niin? Ota hetki ja katso ympärillesi. Siellä on älykkäitä jääkaappeja, ihmiset käyttävät kotiapulaisia, kuten Alexa ja Google Assistant, älypuhelimesi ja välilehtiä. Kaikki nämä asiat voivat muodostaa yhteyden Internetiin. Ne muodostavat laiteverkon. Niitä kutsutaan yhdessä esineiden internetiksi (IoT). IoT on yksi, jos Web 3: n ja blockchainin ja IoT: n kaikkein erottavimmat piirteet liittyvät läheisesti toisiinsa. Joskus ihmiset kutsuvat tätä ilmiötä “läsnäoloksi”.

Tarkoitus on liittää kaikki ja kaikki Internetiin. Kaikki laitteet eivät voi muodostaa yhteyttä nyt. Meillä ei ole nyt sellaista infrastruktuuria. Mutta tarpeeksi pian, se on kanssamme.

Käyttäjäkeskeinen

Web 3.0 blockchain -sovelluspino on suunniteltu käyttäjäkeskeisemmäksi. Se keskittyy olemaan lopullinen P2P-verkko, jossa voit olla vapaampi, eikä tietoa hallita yksiköt. Koska keskitettyjä palvelimia ei ole, kaikki tiedot levitetään laitteiden kesken, ja ihmiset pääsevät niihin käsiksi ilman valvontaa.

Semanttiset metatiedot auttavat käyttäjiä muodostamaan yhteyden helposti. Web 3: n IT-pino on kyse käyttäjistä. Ihmiset luovat nyt enemmän sisältöä kuin koskaan. Henkilökohtaiset blogit ja vlogit ovat erittäin suosittuja. Ihmisten ei tarvitse luottaa median ja yritysten sisällöntuottajiin. He seuraavat nyt yksinkertaisesti muita. Siten se luo maailman, jossa ihmiset ovat inhimillisempiä ja Internet on käyttäjäkeskeisempi.

Tekoäly

Ei, emme puhu mistään superrobotista, joka aikoo tuhota ihmiskunnan ja luoda tuomiopäivän. Tekoäly pyrkii pääasiassa tarjoamaan parempia analyyseja ja tuloksia ihmisille. Kuulostaa sitäkin paremmalta, kun luulet älykkään kokonaisuuden selvittävän Internetin löytääkseen sinulle oikean tuloksen.

Itse asiassa tekniset jättiläiset työskentelevät jo tekoälyprojektinsa parissa. Ajattele käyttää YouTubea, kun kuuntelet country-rock-musiikkia jonkin aikaa, huomaat ehdotuksia muista country-rock- tai melodisista rock-kappaleista. Tekoäly yrittää yksinkertaisesti tunnistaa makusi ja ehdottaa parasta vaihtoehtoa, josta saatat pitää. He analysoivat käyttäytymistäsi.

Lisäksi huomaat, että Facebook-mainoksia muutetaan pian sen jälkeen, kun etsit tiettyä tuotetta Googlesta. Kaikki on yhteydessä toisiinsa. Joten sen sijaan, että käytettäisiin massamarkkinointitekniikoita, tuleva markkinointistrategia on henkilöpohjainen.

Semanttinen verkko

Blockchain-tekniikkapino tuo esiin semanttiverkoksi kutsutun aiheen. Semanttinen verkko tarkoittaa yksinkertaisesti menetelmää verkkosisällön ymmärtämiseksi kuten ihmisen käyttäytyminen. Se liittyy koneoppimiseen ja tekoälyyn. Semanttinen verkko yrittää periaatteessa opettaa tietokonetta ymmärtämään tietoja ja miten se käyttäytyy.

Vaikka Web 2.0 riippuu avainsanoista, sivuviranomaisista ja verkkotunnusoikeuksista sisällön luokittelussa, Web3-selain yrittää ymmärtää verkkosisältöä kuin ihminen.

3D-grafiikka ja sisällön tulevaisuus

Web-sisältö on epäilemättä nykyään graafisempaa. Ihmiset rakastavat nähdä ja jakaa videoita ja kuvia enemmän kuin pelkkätekstit. Se on elävämpi ja rauhoittava silmälle. Lähitulevaisuudessa laajennettu todellisuus (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR) ovat yleinen asia. Eri sovelluksissa ja peleissä on enemmän elämämaista grafiikkaa ja tuntumaa siinä.

3D-tulostus ei myöskään rajoitu laboratorion käyttöön. Ihmiset käyttävät 3D-tulostusta enemmän, ja se tulee saataville ja halvemmaksi.

Kuinka Web 3.0 IT -pino toimii?

Mitä suurempi muutos on, sitä enemmän aikaa yhteiskunnalla kestää siihen sopeutumiseen. Web 3: n IT-pino on epäilemättä monimutkainen ja tavalliset ihmiset tarvitsevat sekä aikaa että vaivaa kehittäjiltä. Web 2.0 on todella käyttäjäystävällinen ja ihmiset käyttävät sitä mukavasti.

Asiantuntijat sanovat kuitenkin, että ihmiset hyväksyvät mielellään tämän tekniikan, koska ihmiskunta on ystävystynyt tekniikan kanssa yhä enemmän viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Meidän on käytettävä dApp-selaimia uusien sovellusten käyttämiseen. Nämä sovellukset korvaavat ennemmin tai myöhemmin vanhemmat tekniikat. Katso esimerkiksi alla oleva taulukko.

Käytä CasesOlder-tekniikkaa (Web 2.0), uudempaa tekniikkaa (3.0)
Pilvivarasto Google Drive, Dropbox, OneDrive Filecoin, Siacon, Storj
Videopuhelualusta Skype, Zoom Experty.io
Online-messenger WhatsApp, WeChat Tila
Sosiaalisen median alusta Facebook Akasha, Steem. It
Ulkoistamisalusta Upwork Ethlance
nettiselain Google Chrome urhea

Nämä ovat vain pari web3-esimerkkiä. Tulee lisää sovelluksia, jotka korvaavat kaikki tämän päivän suuret nimet. Näiden sovellusten on taisteltava markkinajohtajia vastaan, jotka hallitsevat markkinoita monopolistisella tavalla. Luonnollisesti näillä sovelluksilla on parempia ja edistyneempiä ominaisuuksia verrattuna edellisiin. Vain aika voi kertoa, ovatko he riittävän hyviä ja voittaa puhtauden taistelun.

Web 2.0 ei kuitenkaan häviä kokonaan. Esimerkiksi sähköposti ei kadonnut älykkäämpiä viestintäalustoja käytettäessä. He eivät vain voineet voittaa taistelua parempaa tekniikkaa vastaan.

Lisätutkimuksia varten tutustu artikkeliin 35+ Web 3.0 -esimerkistä

Peruserot Web-alustojen välillä

Web 1.0: lla oli karkea alku. Ihmiset eivät hyväksy Internetiä, koska se oli kallista ja laitteet olivat harvinaisia. Nykyään melkein jokaisella ihmisellä on matkapuhelin, jolla on Internet-yhteys. Tuolloin Internet-yhteydet olivat harvinaisia. Asiantuntijat kutsuvat sitä usein vain luku -ajaksi. Suurimman osan sisällöstä kuratoivat ammattilaiset, ja ihmiset vain lukivat tietoja.

Yksinkertaisempia tekniikoita oli saatavilla. Google oli vielä syntymätön lapsi. Ihmiset olisivat käyttäneet Yahoo! tai AltaVista. Nämä hakukoneet keskittyivät verkkotunnuksiin arvioidakseen hakutulosten osuvuutta. Tiedostojen jakaminen henkilöstä toiseen Napster ja BitTorrent olivat suosittuja. Verkko ei ollut sosiaalinen eikä semanttinen. Voisimme kutsua sitä “yksinkertaisesti verkoksi”. Verkkosivustoilla oli vain hyperlinkkejä ja kirjanmerkkiominaisuus, ja ne kaikki olivat staattisia. Voit selata vain sisältöä antamatta palautetta tai kommentteja. Käyttäjän ja palvelinten välillä ei ollut yhteyttä.

Web 2.0 pystyy sekä lukemaan että kirjoittamaan web-sisältöä. Staattiset verkkosivustot oli korvattu interaktiivisilla dynaamisilla verkkosivustoilla. Blogit ovat suosittuja kuin koskaan. Wikipedia on avoin kirjasto, josta löydät kaiken tiedon. Pikaviestinnästä tuli yleinen ja luonnollinen asia käyttäjille.

Sen sijaan, että ne olisivat yksinkertaisia ​​verkkoja, niitä kutsutaan usein “sosiaaliseksi verkoksi”. Sillä on parempi vuorovaikutus. Se voi suoratoistaa videoita; erilaiset sovellukset ovat jo täällä. Jokainen perinteinen kauppa on muuttanut verkkokaupaksi parempien markkinointimahdollisuuksien ja myynnin lisäämiseksi.

Luku-2: Web 3.0 vs. Web 2.0 vs Web 1.0 – vertailu

Web 1.0: Kaiken alku

Olette kaikki kuulleet vitsejä puhelinverkkoyhteydellä ja kuinka 5 Mt: n tiedoston lataaminen kesti 200 vuotta, eikö? Tuolloin ihmiset käyttivät enimmäkseen Internetiä ylläpitääkseen perusviestintää. Yleensä voit nähdä Internetin käytön vain suurissa yritystoimistoissa. Verkkosivustojen lukumäärä ei ollut mitään verrattuna nykyiseen. Tiedän, että kaikki 90-luvun lapset voivat liittää asioita.

Kyllä, asiat eivät olleet niin hyvät silloin. Mutta se oli alku. Se oli uuden sivilisaation aikakauden alku. Sitä kutsutaan Internetiksi – Web 1.0.

Web 1.0 oli yksisuuntainen. Yritykset ja suuret yritykset loivat sisältöä ihmisten lukemiseen. Vuorovaikutus datavirran kanssa oli vähän tai ei lainkaan. Mutta asiat olivat liian tylsiä. Sisältö ei puhunut ihmisistä. Sivustoilla oli pitkiä monologeja, jotka olivat täynnä vain lineaarista tietoa.

Kukaan ei ajatellut, että käyttäjän numero voi koskaan ylittää miljoonat. Perussuunnitelma oli yhdistää tiedot ja luoda tietokanta, jossa on kaikki.

Käyttäjät pystyivät lukemaan vain tietoja. Vain sisällön kuraattorit voivat muokata ja kirjoittaa sisältöä. Joten se oli kuin lukea kirjoja kirjastossa. Käyttäjillä ei ollut paljon oikeutta, he olivat vain yksinkertaisia ​​kuluttajia.

Sitten aloitettiin plagiointi. Ihmiset alkoivat kopioida muiden sisältöä ja yksinkertaisesti liittää ne verkkosivustolleen. Ainutlaatuisesta sisällöstä tuli harvinaista. Oli Internetin kehittymisen aika. Jopa yliopistot – korkein koulutustaso ei uskonut Internetiin. Sinun pitäisi kiirehtiä kirjastoihin yksinkertaisten tietojen saamiseksi.

Sosiaalista mediaa ei ollut. Internetillä oli epäilemättä alku epävakaalla tavalla. Mutta asiat kääntyivät. Internet alkoi kasvaa.

Web 2.0: Sosiaalinen vallankumous

Loppukäyttäjät saivat etuja sen jälkeen, kun Web 2.0 tuli paikalle. Käyttäjät voivat nyt kirjoittaa tietoja sekä lukea niitä. Ihmiset huomasivat, että kehyksellä, joka pystyy käsittelemään vain miljoonaa käyttäjää, oli vakavia rajoituksia. Web 2.0 pystyy käsittelemään miljardeja käyttäjiä. Web 2.0 sisältää Ajax- ja JavaScript-pohjaiset kehykset. Blogit korvaavat tylsä ​​staattinen web-sisältö.

Web 2.0 esitteli myös videoiden suoratoiston ja online-pelaamisen, kaikki alkoi muuttua verkossa. Verkkosivustoista alkoi tulla interaktiivisia ja elävämpiä. Verkkokaupat alkoivat hallita maailmantaloutta. Voisit kertoa sille todellisen vallankumouksen. Verkkosovellusten käyttöönotto avasi horisontin tulevaisuudessa.

Mutta entä tulevaisuus? Kuinka Internet tulee olemaan tulevaisuudessa? Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus – Web 3.0 blockchain -tekniikkapino.

Web 3.0: Tulevaisuuden Internet

Web 3: n ominaisuudet kuulostavat scifi-elokuvilta. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi sovellukset voisivat suorittaa erilaisia ​​tietoja. Hajautettu verkko esittelee ihmisiä, joilla on semanttinen hakukyky. Semanttisessa haussa hakutulos on vielä tarkempi ja osuvampi.

Web 3.0 IT-pino keskittyy vertaisverkkotekniikkaan. Joten se sulkee pois keskimiehen. Meidän ei tarvitse olla riippuvaisia ​​yksityisen yrityksen hallinnoimista jättimäisistä datapalvelimista. Henkilötietomme ovat vieläkin turvallisempia ja yksityisempiä. Vähennämme sanan “keskimies” välttämättömyyttä Internet-maailmasta. Vaikka Web 1.0: ta ja Web 2.0: ta kutsutaan “yksinkertaisesti webiksi” ja “sosiaaliseksi verkoksi”, asiantuntijat kutsuvat usein Web3: n IT-pinoa “semanttiseksi webiksi”.

Se yrittää yhdistää todellisessa mielessä olevan tiedon yhteen. Voisit kutsua sitä kauniiksi yhteydeksi tiedon ja tekniikan välillä. Katsotaanpa alla olevaa vertailutaulukkoa Web 3.0 vs Web 2.0 vs Web 1.0 saadaksemme paremman käsityksen.

Kun keskustelu koskee Web 3.0 vs Web 2.0, Web 3 on käsittämättömästi parempi kuin sen esi-isä.

Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi Web 3 IT -pino voi suorittaa tiedostoja Burners-Leen mukaan. Sillä on ominaisuuksia, kuten semanttiset haut, henkilökohtaiset digitaaliset avustajat. Lisäksi se on älykäs sovelluspohjainen verkko, jolla on paremmat toiminnot. Se on täydellinen yhdistelmä tekniikkaa ja tietoa. Web 3 IT-pino keskittyy peer-to-peer hajautettuun verkkoon, joka murskata keskitetyt yritysyritykset.

KategoriatWeb 1.0Web 2.0Web 3.0
Tiedostojen vuorovaikutus Lue ainoastaan Lue ja kirjoita Lue, kirjoita ja suorita
Etusijajärjestys 1 2. 3.
Verkkotyyppi Yksinkertainen Sosiaalinen Semanttinen
Käyttäjän kapasiteetti Miljoonia Miljardeja Biljoonia
Tarkoitus Yhdistävät tiedot Yhdistää ihmisiä Tiedon yhdistäminen
Aikaikkuna 1990-2000 2000-2015 2015-tuntematon
Verkkosivustot Staattinen Dynaaminen Semanttinen
Tekoäly Ei saatavilla Ei saatavilla Saatavilla
Sisällys Ainoastaan ​​asiantuntijoiden kuratoima Blogit ja sosiaalinen media Henkilökohtaisemmat virrat
Hakukoneet Verkkotunnuksen spekulaatio SEO Tekoälypohjaiset hakukoneet
Verkkotyyppi Keskitetty Keskitetty Hajautettu

Luku-3: Verkon rakenteen uudelleen muotoilu

Mitä käytimme aikaisemmin? Kun meillä oli oma tietokone, muodostimme yhteyden muihin tietokoneisiin Internet-protokollien avulla.

Muista aika, jolloin käytimme tietojen tallentamista levykkeelle. Nuo päivät ovat jo kauan menneet, levykkeet ovat todennäköisesti museossa juuri nyt. Internetin keksinnöllä aloimme kuitenkin tehdä datansiirron aikaisempaa nopeammin.

30 vuoden vallankumouksen jälkeen Internet-tietorakenteessa suoritamme edelleen asiakas-palvelin-protokollaa. Arkkitehtuuri ei ole muuttunut niin paljon päivittämällä sen alkuperäiseen.

Blockchain-sovelluspinon vallankumouksen ollessa keskellä voimme kuitenkin olettaa, että näemme paljon muutoksia verkkoarkkitehtuurissa.

Keskitetystä hajautettuun

Yksi Web 2.0: n ja Web 1.0: n suurimmista puutteista on asiakas-palvelin-pohjainen arkkitehtuuri. Joten ajattelet sitä selvästi, kaikki henkilökohtaiset tietomme Internetissä tallennetaan pohjimmiltaan tietokoneeseen, jossa on valtava tallennustila. Ei ole fugazy tai fugazi! Kaikki tiedot ovat minkä tahansa yksityisen yrityksen omistuksessa. Joten tämä kohtaus on vakava uhka yksityisyydellemme.

Tämä keskitetty järjestelmä oli aiheuttanut melua viime vuosina. Voit esimerkiksi ajatella Facebookin ja Applen i-Cloud-hakkeroinnin tietorikkomuksia. Liian monta arkaluontoista tietoa pääsi yleisöön. Yritysjätit hallitsevat elämäämme monin tavoin.

Toisaalta hajautettu verkko on vapaa tietojen rikkomisen uhasta. Kenelläkään ei ole valtuuksia henkilötietoihisi. Keskitettyä palvelinta ei ole. Kaikki tiedot jaetaan koko verkkoon. Tietosi voidaan tallentaa jääkaappiin tai leivänpaahtimeen, jos niillä on internetyhteys. Tämä on Web 3.0 blockchain -tekniikkapinon todellinen kauneus – hajautettu, suojattu ja yksityinen verkko, joka keskittyy olemaan inhimillinen.

Data-demokratiaan siirtyminen

Peer to Peer -yhteys oli tarkka vuodesta 1990, mutta maine kasvoi, kun aloimme käyttää jakamisohjelmia, kuten Tor Browser tai BitTorrent.

Salausvaluutan vallankumouksen myötä blockchain vie tämän infrastruktuurin kokonaan uudelle tasolle. Nyt voimme siirtyä hajauttamaan tietorakennetta tyypillisestä keskitetystä järjestelmästämme.

Viimeisimmässä web3: ssa suunnittelemme uudelleen Internetin tietoinfrastruktuuria. On kuitenkin tärkeää tietää, että Blockchain ei ole ainoa tekniikka tämän takana, on olemassa paljon muuta hajautettua verkkopinoa.

Tärkein syy on, että blockchain-sovelluspino ei ole niin ihanteellinen suuren määrän tietojen tallentamiseen, koska sillä on edelleen skaalautuvuusongelma eikä sillä ole oikeastaan ​​yksityisyyttä niin paljon.

Luku-4: Yleinen infrastruktuurin muutos Web 3: n IT-pinossa

Uuden Web 3.0 blockchain -tekniikkapinon infrastruktuuri on erilainen kuin aiemmat. Siirtymä on valtava ja rakeinen. Asiakas-palvelin-määritteestä hajautettuun verkkoon siirtyminen ei kuitenkaan ole radikaalia.

Se on edelleen kypsymisvaiheessa. Joten siirtyminen olisi ensin luoda osittain hajautettu verkko ja sitten täysin muuntaa hajauttaminen. Ota kuitenkin huomioon myös se, että vaikka he olisivatkin turvallisempia, ne ovat paljon hitaampia kuin ennen.

Vaikka tulevaisuus on hajautetumpi, mutta se ei silti tarkoita, että unohdamme kokonaan keskitetyn järjestelmän. Heillä on myös etuja, ja voimme ehdottomasti käyttää niitä eduksi.

Luku-5: Web 3.0 -arkkitehtuurin kerrokset

Blockchain-tekniikan pino-infografiikka

Luku-5.1: Sovelluskerros

Olen määritellyt ensimmäiset kerrokset tälle kerrokselle. Sovelluskerroksella on dApp-selain, sovelluksen isännöinti, dApp ja käyttöliittymät.

 • DApp-selain

Ensinnäkin ensimmäinen kerros Web 3.0 blockchain -sovellusarkkitehtuurin infrastruktuurissa on dApp-selain. Joten mikä on dApp-selain?

DApp-selain antaa sinun käyttää hajautettua sovellusta. Tavallisella selaimella, kuten Firefox tai Chrome, ei ole infrastruktuuria, jonka avulla voit selata uusia hajautettuja sovelluksia, jotka valloittavat maailmaa.

Jotkin dApp-selaimet tarjoavat sinulle täysimittaisen työpöydän selaimen, kuten käyttöliittymän. Ainoa ero on, että pääset tavalliseen verkkoon yhdessä uusien web3-sovellusten kanssa.

MetaMask on yksi suosituimmista. Se on itse asiassa laajennus, jonka voit lisätä Mozillaan, Chromeen ja Braveen. Sinun ei tarvitse käyttää täyttä solmua käyttääksesi sitä, siksi se on niin tehokas.

Muut selaimet ovat Trust-selain ja Cipher. Näillä on myös loistava tuotos web3-selaimissa. Salaus on tarkoitettu mobiililaitteille, ja sen avulla voit selata kaikkia hajautettuja sovelluksia ja valita niistä.

Se on eräänlainen kuin Google App Store, mutta täältä saat kaikki hajautetut sovellukset yhdestä paikasta. Sama koskee Trust-selainta, mutta se tarjoaa lompakkopalveluja, jotta voit seurata kaikkia kryptovaluuttojasi sovellusten ostamiseksi.

Lisätietoja dAppista on täällä.

 • Sovellusten ylläpito

Tämä kerros on ehdottoman välttämätön seuraavan kerroksen (dApp) isännöimiseksi. Oletko koskaan miettinyt kaikkia näitä lataamiasi sovelluksia, miten ne todella toimivat? No, mitä hosting tekee, on se, että se tekee sovelluksen saataville pilvitallennustilan kautta.

Tällä tavoin sovellusta isännöidään hajautetussa verkossa, joka käyttää ohjelmistoa palveluna (SaaS).

Hajautettu sovellus tarvitsee tämän kerroksen, koska tämä kerros tarjoaa paljon tukea käyttäjille. Tason ansiosta dApp on helppo käyttää ja integroida mihin tahansa laitteeseen.

Heillä on myös hyvin pieni riski ja heikko huoltotila. Siten auttaa kehittäjää kaikin tavoin.

 • Hajautetut sovellukset

dApps ovat todennäköisesti yksi tärkeimmistä web3-lohkoketjupinon kerroksista. Blockchain-tekniikan kehityksen myötä nämä dApps ottavat nyt haltuunsa tyypillisen keskitetyn sovellusjärjestelmän.

Nyt ihmiset voivat muodostaa yhteyden vertaispalvelinverkolla blockchain-verkossa. DApps-yhteisössä on tapahtunut vakavia muutoksia viime vuosina. Vankan dApp-sovelluksen luomiseen tarvitaan ulkoiset tiedot, laskenta, kaupallistaminen, tiedostojen tallennus ja maksujärjestelmä.

DAppin rakentaminen oli todella vaikeaa viime vuosina, mutta nyt vuonna 2018 se ei ole enää iso juttu. Web3-lohkoketjupinon teknologiapino on vastuussa tämän kerroksen kehittämisessä.

Luku-5.2: Palvelut ja valinnaiset komponentit

Kerrosten toinen vaihe menee periaatteessa teknologiakerrokseen. Tämä kerros kattaa kaikki tärkeät työkalut dApps-kerroksen luomiseen ja suorittamiseen. Se kattaa yleensä tietosyötteet, ketjun ulkopuolisen laskennan, hallintotavan (DAO: t), valtion kanavat ja sivuketjut.

Katsotaanpa nyt asiaa tarkemmin.

 • Tietosyötteet

Tietosyöttö tunnetaan myös verkkosyötteenä ja se on yksi Web3-lohkoketjupinon tärkeistä näkökohdista. Se on mekanismi, jota käytetään päivitettyjen tietojen vastaanottamiseen luotettavista lähteistä. Uudessa syvällisessä tekniikassa tietosyötteet ilmeisesti hajautetaan.

Ja mikä tärkeintä, sitä käytetään solmuille päivittämään tietonsa vastaavasti.

 • Ketjun ulkopuolinen tietojenkäsittely

Ketjun ulkopuolinen laskenta puhuu puolestaan. Laskentaprosessi tapahtuu blockchain-sovelluspinon ulkopuolella. Se on verrattain edullisempaa ja aikaa säästävää kuin ketjun laskenta. Ketjun ulkopuolinen laskenta varmistaa paitsi arvojen uskottavuuden myös sen, että arvoa ei voida kääntää.

Ketjun ulkopuolinen kokoaminen tarjoaa ylimääräisen yksityisyyden kerroksen ja täydellisen varmuuskopion hajautetun sovelluksen kehittämiseen. Virtuaalimuistijärjestelmät ovat täydellinen esimerkki tälle osalle.

 • Hallinto

Mietit varmasti, kuinka hajautetulla järjestelmällä olisi hallintokomponentti. Se on kuitenkin varsin välttämätöntä tietylle web3-IT-pinon infrastruktuurille.

Tässä tapauksessa ei tarvita mitään johtohenkilöitä. Hajautettu autonominen organisaatio on täydellinen kehittäjille, joita voidaan hyödyntää projekteissaan. Nämä organisaatiot käsittelevät älykkäitä sopimuksia.

DAO toimii aluksi lohkoketjutekniikkapinon hajauttamisprotokollalla.

 • Valtion kanavat

Tilakanavat ovat vain kaksisuuntainen reitti kahden ikäisensä välillä, jotka haluavat kommunikoida keskenään tapahtumien avulla. Jokaisen kanavan käyttäjän on allekirjoitettava tapahtumansa yksityisellä avaimellaan varmistaakseen, että heillä on kaikki valtuudet ja että ne tulevat todelliselta käyttäjältä.

Nämä kanavat ovat myös yksityisiä vain osallistujille. Näillä kanavilla on kuitenkin rajoitettu aikataulu, mikä tarkoittaa, että ne katoavat ennalta määrätyn ajanjakson jälkeen.

Valinnaiset komponentit

 • Moni-allekirjoitus

Moniallekirjoitus on tärkeä osa web 3 -tasoista arkkitehtuuria. Tämä allekirjoitus mahdollistaa tapahtuman turvallisuuden tarjoamalla yksilöllisen merkin. Nämä osoitteet vaativat kaikkia käyttäjiä allekirjoittamaan tapahtuman verkossa, ennen kuin hän lähettää paketin.

Voit päättää, kuinka monta allekirjoitusta haluat tai mitä sinun on annettava ennen osoitteen luomista.

BitGo lanseerasi ensimmäisen kerran tämän uuden tekniikan, ja sitä käytetään nyt laajasti web 3.0 blockchain -pinoissa. Siksi ne ovat yksi välttämättömyyksiä web 3.0 blockchain -sovellusarkkitehtuurissa.

 • Oraakkeli

Oracle on eräänlainen tietosyöttö, jota käytetään blockchain-verkossa tukemaan älykkäitä sopimuksia. He toimivat agenttina, joka löytää tietoja todellisesta tilanteesta ja kuljettaa nämä tiedot älykkäisiin sopimuksiin.

Miksi? No, tämä johtuu siitä, että blockchain-verkolla ei ole pääsyä ulkomaailmaan. Joten jos verkko haluaa tehdä älykkäitä sopimuksia tai tarvitsee minkä tahansa tyyppistä tietoa verkon ulkopuolella, sen on käytettävä tietoja muilla tavoin.

Tiettyjen ehtojen avaaminen älykkäässä sopimuksessa vaatii tietyn arvon. Kun se saa kaiken arvon Oracleista, se voi sitten toimia ohjeiden mukaisesti.

Joten Oracle toimii tosiasiallisesti näiden arvojen tarjoajana. Se voi olla mikä tahansa, jonkinlainen markkinoiden arviointi, maksut tai mikä tahansa.

Oraakeli on yksi blockchain web 3.0 -teknologian pinon olennainen osa. Ilman sitä verkko ei voi toimia kunnolla.

 • Lompakko

Lompakolla blockchain-sovellusarkkitehtuurilla tarkoitan digitaalisia lompakoita tai kryptovaluutta-lompakoita. Ne ovat ohjelmia, jotka tallentavat käyttäjän julkisia ja yksityisiä avaimia ja ovat vuorovaikutuksessa muiden blockchain-verkkojen kanssa. Näiden avulla voit seurata digitaalisia resurssejasi, kuten bitcoinia, Ethereumia, Lite-kolikkoa ja monia muita.

 • Digitaaliset varat

Digitaaliset varat voivat olla monia asioita. Mutta tässä blockchain-maailmassa se menee nyt kryptovaluuttoihin. Uusi web 3.0 blockchain -pino tarjoaa näiden valuuttojen hyödyntämisen. Voit myös nähdä kuvia, multimediaa ja tekstisopimuksia digitaalisena omaisuutena.

Nämä ovat yksi palveluista, joita web 3.0 blockchain -tekniikkapino tarjoaa. Web 3.0 IT-pino on digitaalisen Web 3 -tasoisen arkkitehtuurin uusi vallankumous.

 • Älykkäät sopimukset

Älykäs sopimus yksinkertaisesti eroon välittäjästä kokonaan. Sinun ei tarvitse käsitellä luottamuskysymyksiä ja voit vaihtaa arvoesineitäsi, kuten rahaa, osakkeita tai omaisuutta, ja jopa rahakkeita konfliktittomalla tavalla.

Älykäs sopimus perustuu osapuolten sopimukseen. Säännöt on asetettu ennen näiden sääntöjen täytäntöönpanoa ja niiden jälkeen, jokainen saa kohtuullisen osuutensa rahasta. Kaikki on automatisoitua, joten korkeammalla viranomaisella ei ole vaikutusta.

Yleensä tyypillisillä kontakteilla on monia puutteita, mutta täällä talletettu raha putoaa tiimin jäsenen tilille heti näiden tehtävien suorittamisen jälkeen. Prosessi on erittäin avoin.

 • Digitaalinen identiteetti

Digitaalinen identiteetti on erittäin tärkeää web 3.0-blockchain-sovellusarkkitehtuurille, koska kaikki ovat yhteydessä verkkoon. Joten, sinulla on oltava digitaalinen tunnus, joka määrittelee sinut tai valtuuttaa sinut sinne, missä sitä tarvitaan.

Sinulla voi olla useita digitaalisia tunnuksia eri alustoilla, missä sitä tarvitaan. Digitaalinen henkilöllisyys varmistaa kuitenkin turvallisuutesi ja yksityisyytesi kokonaan.

Digitaalisella henkilöllisyydellä on joitain tiettyjä ominaisuuksia, kuten:

 1. Käyttäjänimesi ja salasanasi.
 2. Syntymäaika.
 3. Online-toimintasi.
 4. Sosiaaliturvatunnus.
 5. Tapahtumahistoria
 6. Potilastiedot.

Digitaalista tunnusta voidaan käyttää linkittämään muihin resursseihin, kuten verkkotunnuksiin, sähköposteihin, URL-osoitteisiin jne. Maailmassa, jossa tietoverkkorikollisuus kasvaa, se on ehdottomasti välttämätöntä.

Lue lisää blockchainista ja digitaalisesta identiteetistä täältä.

 • Hajautetut tiedostot

Hajautettu tiedostotallennus tai järjestelmä on palvelimen sijainti, johon tiedot tallennetaan. Voit käyttää tietoja haluamallasi tavalla kuin tietokoneellasi. Prosessi on kuitenkin helpompaa.

Palvelin vaatii todennuksen pääsyyn ja antaa sen jälkeen täyden hallinnan vain kyseiselle valtuutetulle asiakkaalle.

Luku-5.3: Protokollakerros

Verkkokerros kattaa erilaiset konsensusalgoritmit, osallistumisvaatimukset, virtuaalikoneet ja paljon muuta. Katsotaanpa niitä tarkemmin.

 • Konsensusalgoritmit

Lohkoketjut käyttävät konsensusalgoritmeja varmistaakseen, että solmut pääsevät sopimukseen. Se on hieno prosessi verkon tehostamiseksi. Miksi? No, ne lisäävät uuden luotettavuuden tason myös epäluotettavilla solmuilla.

Asia on ratkaista tiedossa oleva yksimielisyysongelma. Pääasiassa, jos verkossa on moniagenttijärjestelmiä ja hajautettuja laskentaprotokollia.

Tämän toteuttamiseksi algoritmin on ajatteltava, että jotkut solmuista eivät varmasti ole käytettävissä ja verkolla on datahäviöitä. Tämä tekee algoritmista vikasietoisen koneen. Se, että se on vikasietoinen heti alusta alkaen, parantaa verkon tehokkuutta, koska se on valmis siihen, vaikka sitä ei tapahtuisi.

Monet kehittäjät kokeilevat tällä hetkellä algoritmia keskeytyksettä. Tavoitteena on tehdä sellainen, joka tarjoaa käyttäjille tehokkaimman. Katsotaanpa, mitä harvat blockchain-tekniikasta tarjoavat nykyään.

 1. ASIC-optimoitu työtodistus (POW) – Bitcoin ja Bitcoin Cash
 2. ASIC-vastustuskykyinen POW – Ethereum 1.0, Zcash, Monero, muut
 3. POW ja POS varalla – ukkonen
 4. Todiste kuluneesta ajasta (POET) ja todiste paikasta ja ajasta (POST) – Chia
 5. POST hyödyllisiä tietoja – Filecoin
 6. Punottu sotavanki – Kadena
 7. Casper TFG: n todiste panoksesta (POS) – Ethereum 2.0
 8. Hybridi POS / POW – Decred
 9. Bysantin sopimus johtajavaaleiden kanssa – Algorand
 10. Honeybadger POS – Polkadot
 11. Delegoitu todiste panoksesta (DPOS) – EOS
 12. DPOS-muunnos – Tezos
 13. DPOS-muunnos – Tendermint
 14. Todiste historiasta (POH) – Solana
 15. Tähtien konsensuspöytäkirja
 16. Ripple Consensus Protocol
 17. Johtajakeskeinen blockchain-konsensus

Lue lisää: Konsensusalgoritmit: Blockchain-tekniikan juuri

 • Sivuketjut

Jotkut ihmiset sekoittavat sivuketjut valtion kanaviin. Ero on kuitenkin valtava. Sidechain on ainutlaatuinen kehittyvä mekanismi, joka sallii rahakkeiden tai muun omaisuuden siirtymisen äitilohkoketjusta erilliseen lohkoketjuun ja sitten takaisin.

Sidechainilla on valtava potentiaali kehittäjille. Kehittäjät voivat helposti kehittää hajautettuja sovelluksia sivuketjussa vaikuttamatta millään tavalla pääketjuun. Kaikki verkon käyttäjät voivat kuitenkin hyödyntää sovellusten tehokkuutta.

Ne ovat eri lohkoketjuverkon itsenäisiä soluja, joiden on annettava turvallisuus itse. Joten ne voidaan hakata. Kuitenkin, jos sivuketju vaarantuu, se vaikuttaa vain siihen ja jättää muut koskematta.

 • Osallistumisvaatimukset

Tämä viittaa lähinnä erityyppisiin blockchain-verkkoihin, jotka heijastuvat myös web3-tietotekniikkapinoon. Web3-lohkoketjun uudella hajautetulla alustalla on pääasiassa kolmenlaisia ​​infrastruktuureja.

Yksi on julkinen tai luvaton lohkoketju, jossa kuka tahansa käyttäjä voi liittyä verkkoon tarvitsematta mitään ehtoja. Joten he voivat ladata verkon tarjoamat protokollat ​​ilman vaivaa.

Lue lisää: Mikä on julkinen estoketju?

Toisaalta yksityiset tai luvalliset verkot vaativat tiettyjen ehtojen täyttymistä voidakseen liittyä jäseneksi ja käyttää verkon itse tarjoamia protokollia tai muita etuja.

Lue lisää: Mikä on yksityinen estoketju?

 • Virtuaalikone

Se on toinen tärkeä tekijä blockchain-sovelluksen arkkitehtuurissa. Virtuaalikoneet tai lähinnä Ethereumin virtuaalikone on melko suosittu nyt kaikkien uusien blockchain-teknologiajärjestelmien joukossa.

Virtuaalikoneiden pääpaino on turvallisuuden ylläpito ja epäluotettavan koodilähteen suorittaminen kaikista verkon tietokoneista. Yksinkertaisesti sanottuna EVM on nyt täällä estääkseen salausmaailman yleisimmän uhan, joka on palvelunestohyökkäys.

Tällainen verkkohyökkäys on melko tappava, koska se voi tehdä verkon resursseista saataville sen käyttäjälle. Se voi myös varmistaa, että mikään ohjelma ei voi häiritä toistensa tehtäviä ja että kaikki jatkuu sujuvasti.

Tämä ympäristö on rakennettu mahdollistamaan ajo-ympäristö älykkäille sopimuksille, jotta käyttäjät voivat hyötyä palvelusta. Sinun on tiedettävä hyvin, että älykkäät sopimukset ovat nykyään mielettömän suosittuja.

Virtuaalikoneet ovat todella hyödyllisiä turvallisuuden parantamiseksi ja tapahtuman suorittamiseksi ilman häiriöitä.

Katsotaanpa erityyppisiä virtuaalikoneita tai tilansiirtokoneita, joita eri lohkoketjut käyttävät.

 1. Ethereum 1.0, WANchain, Hashgraph, Ethermint ja muut – Ethereum Virtual Machine (EVM)
 2. Solana, Cardano – Suora LLVM-altistuminen
 3. Ethereum 2.0, EOS, Dfinity, Polkadot – Web Assembly Virtual Machine (WASM)
 4. Kadena, Corda, Tezos ja Rchain käyttävät omia räätälöityjä tilasiirtokoneitaan.

Miksi nämä käyttöympäristöt käyttävät räätälöityjä virtuaalikoneitaan?

No, ongelmana on, että kaikilla on erilainen näkemys lohkoketjuista ja tietoturvasta. Kadena näkee älykkäät sopimukset ihmisen luettavana tekniikkana, minkä vuoksi he päättävät mennä sitä tietä.

Toisaalta Rchain sallii älykkäiden sopimusten suorittamisen eri dApps: llä, mutta ne on ensin tarkistettava.

Tezos noudattaa myös tätä vahvistussääntöä ennen kuin antaa kenenkään luoda sopimuksen tai olla osa sitä.

Corda haluaa varmistaa korkeimman mahdollisen hajauttamisen. Siksi ne kulkevat SNARKien läpi joka kerta taatakseen solmun täydellisen tarkistuksen ja lisäävät eheyden todennäköisyyttä sen jälkeen.

Luku-5.4: Verkko- ja siirtokerros

Verkkokerros koostuu pääasiassa RLPx: stä, Roll Your Ownista ja luotetusta suorituksen ympäristöstä (TEE). Katsotaanpa, mitä he ovat.

 • RLPx

RLPx on verkko- ja protokollapaketti, joka on luotu auttamaan yleiskäyttöistä liikennettä kahden ikäisensä välillä. Se mahdollistaa myös käyttöliittymän sovelluksille, jotta käyttäjät voivat kommunikoida verkon sisällä.

Se on suunniteltu hajautettuihin sovelluksiin, ja Ethereum käyttää sitä tällä hetkellä.

RLPx: n uudempi versio tarjoaa verkkokerroksen Ethereumille.

Tämän mahtavan tekniikan pääpiirteet ovat solmujen löytäminen ja koko verkon muodostaminen. Sen lisäksi se myös salaa kädenpuristukset ja siirrot kahden käyttäjän välillä.

Sitä käytetään myös erilaisten protokollien muodostamiseen ja verkon yleisen tiedonkulun ohjaamiseen. RLPx: tä käytetään tiettyjen ikäisensä suosimiseksi päätöksenteossa ja muissa tarkoituksissa.

Se mahdollistaa myös aidon yhteyden p2p-verkossa. Me kaikki tiedämme, kuinka blockchain-sovellusarkkitehtuuri tarvitsee valtavan määrän turvallisuutta toimiakseen, ja tämä voi olla paras tapa tehdä se. Koska web 3 -tasoinen arkkitehtuuri on hajautettu, todentamisen löytöprotokollan lisääminen ja siirtokanavan salaaminen hyödyttää varmasti paljon.

RLPx: n integraation myötä vertaisryhmät voivat nyt olla saumattomasti yhteydessä uuteen Web 3 -tasoiseen arkkitehtuuriin ongelmitta.

 • Roll omasi

Roll Your Own on prosessi, jota käytetään vain silloin, kun perusprotokollat ​​eivät sovi infrastruktuurisi kanssa. Tämän menetelmän avulla käyttäjä voi luoda mukautetun protokollan sopeutuakseen paremmin heidän tarpeisiinsa.

Paras käytäntö tavallisten käyttäjien on käyttää standardiprotokollia. Kaikki protokollat ​​eivät kuitenkaan toimi kaikkien fyysisten kerrosten kanssa, ja kaikki uudet estoketjutekniikat ovat nousussa pitäen tämän vaihtoehdon verkossa pluskohtana.

Jokainen blockchain-verkko tuo jotain uutta pöydälle. Joten, mahdollisuus luoda mukautettuja protokollia varmistaa luovuuden ja potentiaalisen kasvun koko Web 3 -tasoiselle arkkitehtuurille.

 • Luotettu toteutusympäristö

Luotettu suoritusympäristö on yksi tämän Web 3 -tasoisen arkkitehtuurin tärkeistä komponenteista. Miksi? Koska lohkoketjuilla on skaalautuvuusongelma ja tämän ongelman voittamiseksi on lisättävä järjestelmä, joka eliminoi tai vähentää tämän ongelman suuressa määrin.

Käytännössä TEE on itse asiassa eristetty alue tai palvelin kaukana pääverkosta tai järjestelmästä. TEE sallii tietojen tallennuksen verkkoon ja varmistaa myös näiden tietojen turvallisuuden.

Koska web 3.0, IT-pino sisältää hajautetun infrastruktuurin, on vain loogista integroida TEE järjestelmään ja tarjota koko järjestelmän tietoturva ja luottamuksellisuus.

 • Estä toimitusverkko

Estolähetysverkko on hajautettu verkkojärjestelmä, joka toimittaa sivuja tai muuta verkkosisältöä kaikille sitä pyytäville käyttäjille.

Järjestelmä toimittaa nämä sisällöt verkkosivun sijainnin, palvelimen ja alkuperän perusteella. Tämä palvelu on todella kätevä verkkosivustoille, joilla on todella paljon liikennettä ja joka on maailmanlaajuisesti tunnustettu.

Nämä palvelimet sijaitsevat kaikkialla maailmassa ja tarjoavat varmuuskopiotukea käyttäjille. Jos olet lähellä näitä palvelimia, luultavasti ohjaat pyydetyt tiedot nopeammin kuin etäiset.

Lohkon jakeluverkko tallentaa välimuistin sivuston sisällöstä ja toimittaa sen sitten yhdelle palvelimestaan.

Jotkut sen toiminnoista ovat:

 1. Oheislaitteiden suojaus – Käyttää ja suojaa suoraan käyttöliittymää ja tarjoaa lisätukea kameroille, sormenjälkille ja niin edelleen.
 2. Turvallisuus viestinnässä – Salausoperaatiot, salausavaimet.
 3. Laitetunnus ja todennusmenettely – TEE poistaa kaikki suojaussilmukat ja antaa laitteellesi yksilöllisen tunnuksen. Sisäänkirjautuminen muilta laitteilta hälyttää järjestelmää heti.

Luku-5.5: Infrastruktuurikerros

 • Kaivostoiminta palveluna

Kaivostoiminta on iso sana salausmaailmassa nyt. Se tuli ensin bitcoinista ja on nyt levinnyt koko Web3 blockchain -pinojärjestelmään. Hajautettu verkko vaatii nyt tämän mahdollisuuden palveluna.

Kaivostoimintaa tarjoavat nyt monet yritykset. Yksi esimerkkejä on DMG. Ne tarjoavat MaaS-ratkaisun sijoittajille tai yksityishenkilöille, jotka haluavat kohdistaa tämän teolliseen mittakaavaan.

He saavat tasaisen tulovirran ja kaikki, kaivostyöläiset saisivat oikeudenmukaisen osuutensa voitosta. Hajautettu verkko varmistaa nyt tämäntyyppisen liiketoimintastrategian.

 • Verkko

Web 3.0 -päätietoverkon verkko on hajautettu. Verkko ei vaadi keskusviranomaista järjestelmän ylläpitoon. Joten jokainen käyttäjä saa haluamansa yksityisyyden.

Prosessi menee täsmälleen kuten blockchain-verkko, mutta lisättävä skaalautuvuus. Koska web3 IT -pino toimii nyt tämän tyyppisessä verkossa, se saa oman web3-selaimen. Kaikki nämä web3-selaimet hajautetaan myös.

Myös verkossa toimivat blockchain-sovellukset hajautetaan, mutta alkuvaiheessa sen tulisi käyttää sekä vakiintuneita keskitettyjä sovelluksia että hajautettuja sovelluksia.

Joten, blockchain-sovelluspinoilla olisi sama rakenne kuin dAppsilla.

 • Virtualisointi

Virtualisointi tarkoittaa virtuaaliresurssin, kuten työpöytä, palvelin, käyttöjärjestelmä, verkko, tallennus, jne. Luomista. Se muuttaa perinteistä tietojenkäsittelyä ja hallitsee työmääriä skaalautuvammin kuin ennen.

Se on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan ja vihdoin näyttää täyden potentiaalinsa uudella web 3.0 blockchain -rakenteella. Nyt voit soveltaa sitä melkein kaikkiin IT-rakenteen tasoihin.

Laitetasona, järjestelmätasona ja palvelintasona toimiminen voi todella muuttaa tapaa, jolla katsomme asioita nyt.

Jokaisella kerroksella on omat monimutkaisuus- ja valtuutussarjansa, mutta ne ovat kaikkien saatavilla. Tämä tekniikka vähentää käyttöönottokustannuksia, resursseja, käyttökustannuksia ja paljon muuta.

 • Laskenta

Laskennalla tarkoitan hajautettua tietojenkäsittelyä. Se on käsite, jossa useat tietokoneet työskentelevät yhden ongelman ratkaisemiseksi. Se säästää paljon aikaa ja tekee siitä entistä helpompaa. Yksi ongelma voidaan jakaa moniin osiin ja jakaa sitten verkon yli.

Sen jälkeen joukko osallistuvia tietokoneita ratkaisee ongelman ja on yhteydessä toisiinsa verkon kautta. Joten ongelmien ratkaisemiseksi kaikki tietokoneet toimivat yhtenä kokonaisuutena.

Kuinka he tekevät sen? No, ne kaikki yhdistää kevyt ohjelmistoagentti. Agentit lähettävät tietoja palvelimelle aina, kun se löytää käyttämättömän koneen laskemista varten, ja sitten se määrittää kyseisen tehtävän.

Tämä on sama prosessi kuin kryptovaluuttojen tai bitcoinin louhinta. Kaikki kaivostyöläiset voivat työskennellä kuin yksikkö ja ratkaista ongelman ja saada sitten palkita sen jälkeen.

 • Solmut

Mikä on solmu? Hajautettu verkko koostuu tuhansista ja tuhansista solmuista, joten se herättää todennäköisesti kysymyksen. Se on verkon vuorovaikutuskohta. Kaikissa näennäisympäristöissä jokaista käytettävissä olevaa laitetta kutsutaan solmuksi.

Nämä ovat tärkeimmät keskipisteet, joissa Internet-liikenne ohjataan pääasiassa määränpäähänsä. Hajautetussa avioliitossa he seuraavat tapahtumaa ja päivittävät tai tekevät päätöksen saumattomasti.

Solmut ovat syy siihen, että hajautettu verkko oli mahdollista luoda. Idea tuli pakettikytkentäteoriasta, ja nyt se on perustettu blockchain-verkkoalustan tai web 3.0 blockchain -tekniikkapinon juureksi.

Joissakin verkoissa voi kuitenkin olla korkeamman auktoriteetin solmut, jotka valitaan suuren päätöksen tekemiseksi tai tehtävien jakamiseksi muiden solmujen kesken.

Koska jokaisella solmulla on samat tiedot, solmun menetys ei vaikuta verkkoon niin paljon. Koko web 3.0 blockchain -tekniikkapino on suunniteltu siten.

 • Tunnukset

Tunnukset ovat myös osa web 3.0 IT-pinon infrastruktuuria. Hajautetun verkkojärjestelmän avulla on tosiasia, että myös nämä sisällytetään. Tunnukset, lähinnä salaustunnukset, ovat digitaalisia valuuttoja, jotka toimivat omassa blockchain-verkossaan.

Se on resurssi, ja verkko-omaisuutta voidaan käyttää verkon tarjoamien ominaisuuksien saamiseen. Niitä käytetään myös uusien projektien rahoittamiseen ja aloitettiin projektin kehittäminen.

Hajautetun verkon uudessa versiossa on varsin tavallista sisällyttää rahakeräysvaihtoehtona token-järjestelmä. Tunnukset voivat edustaa uutta kryptovaluutta tai niiden käyttö järjestelmässä on täysin erilainen.

Voit käyttää joitain rahakkeita myös muiden kryptovaluuttojen ostamiseen. Siitä huolimatta se on vaihdettavissa oleva ja siirrettävä omaisuuserä web 3.0 blockchain -sovellusarkkitehtuurin infrastruktuurissa.

 • Varastointi

Kaikki varastot ovat nykyään enimmäkseen keskitettyjä, ja niillä on suurempi haavoittuvuusriski. Ei ole harvinaista, että hakkerit hakkeroivat nämä keskitetyt tallennusyksiköt ja varastavat kaikki yksityiset tietosi.

Siksi uudessa infrastruktuurissa on hajautettu tallennusyksikkö, joka varmistaa paremman ja turvallisemman ympäristön.

Se on mahdollinen ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Järjestelmä auttaisi sinua tallentamaan henkilökohtaisia ​​tietojasi ilman, että sinun tarvitsee luottaa kolmanteen osapuoleen, joka ei arvosta tietojesi yksityisyyttä.

Ajatus hajautetusta pilvitallennuksesta tuotiin esiin blockchain-tekniikoilla. Ne ovat suhteellisen halvempia, kestävämpiä ja hajautettuja kuin nykyiset pilviratkaisut.

Luku-6: Kuinka Web 3.0 muuttaa elämäämme?

IT-alan suuret nimet pelaavat nyt monopolia tiedoilla. Kun olemme saapuneet tiedon ikään, tiedon arvo varmasti nousee taivaalle. Web 3: n IT-pino on iso hitti näiden yritysyritysten edessä. Se on hajautettu ja demokraattisempi. Näemme pian muutoksia jokapäiväisessä elämässämme.

Kryptovaluutat ovat jo taistelussa liittovaltion pankkien ja hallitusten kanssa. Maailman ensimmäinen blockchain-matkapuhelin on täällä. Kiitos Foxconnille. Alustat muuttuvat luotettaviksi. Ihmisten henkilökohtaisista tiedoista ei enää tule myyntituotteita.

Olemme jo todistamassa ympärillämme tapahtuvia muutoksia. Zug, Sveitsin kaupunki, on rekisteröinyt kaikki kansalaisten henkilöllisyystodistuksensa Ethereumin lohkoketjuun.

Lue lisää täältä lopullisesta Ethereum-oppaasta.

Pirate Bayn kaltaiset verkkosivustot ovat saaneet lukemattomia lakkoja eri hallituksilta tekijänoikeuskysymysten vuoksi. Mutta verkkosivusto on erittäin suosittu tavallisten käyttäjien keskuudessa. Hallitukset ovat poistaneet paljon verkkotunnuksia. Joten, merirosvolahden kaltaiset verkkosivustot ovat turvassa hallitusten voimakkailta toimilta.

Käyttäjät voivat nyt nukkua kunnolla, koska heidän yksityistietonsa ovat turvallisempia rakenteen paremman salauksen ansiosta. Hajauttaminen tekee kapinallisista hakkereista onnellisempia.

Erilaiset sovellukset ottavat haltuunsa suuret verkkosivustot, kuten Facebook, Instagram, Twitter, Google Drive ja suositut selaimet. Hajautetuista sovelluksista tulee huomisen juttu.

Lyhyesti sanottuna, Internetin maailma, sellaisena kuin tiedämme sen, muuttaa sen luonnetta.

Web 3.0 IT-pino: miten se tulee olemaan ja onko se vielä täällä?

Kun maailma alkoi kopioida Web 2.0: n tavaroita, se oli jo 5-6 vuotta vanhempi. Web 2.0: n kehittäminen kesti noin kymmenen vuotta. Web3-selaimen kehittyminen saattaa kestää vielä kauemmin, koska se muuttaa koko infrastruktuuria. Suurin ongelma on läsnäolo, koska infrastruktuurimme ei ole tarpeeksi kypsä.

Lisäksi saatamme nähdä eeppisen taistelun keskitettyjen isojen nimien ja nyt hajautettujen sovellusten välillä. Perinteinen järjestelmä yrittää tietysti vastustaa. Jotkut sanovat kuitenkin, että Web3-selain on jo elossa. Ne eivät ole oikeat eivätkä väärät. On totta, että monet Web 3: n ominaisuudet ovat käytettävissä. Mutta se on vasta alkua. Se vie paljon enemmän aikaa olla täysin täällä. Jotkut asiantuntijat sanovat kuitenkin, että olemme siirtyneet hajautetun verkon aikakauteen vuonna 2015.

Mutta muutos on väistämätön. Ainoa ihmisluonto on pelätä tuntemattomia ja uusia asioita. Mutta kun ymmärrämme hyödyn ja lopputuloksen, hyväksymme muutoksen ennemmin tai myöhemmin.

Et voi löytää kunnollista erillistä määritelmää hajautetulle meille, koska emme tiedä, miten se tulee olemaan. Tällä hetkellä voimme vain ennustaa tulevaisuuden.

Maailma on jo kumartunut Web 2.0: lle sen käsittämättömän positiivisen palautteen takia. Toimistot, kodit ja liike ovat nähneet dramaattisia muutoksia Web 2.0: n alusta lähtien.

On sanomattakin selvää, että Web 3.0 blockchain -pino tulee olemaan seuraava iso asia ja se vaikuttaa elämäämme jokaisesta näkökulmasta.

Web 3.0: Kuinka se tuli olemaan?

Web 3.0 IT-pinon menneisyys

Kuuluisa amerikkalainen tutkija Tim Burners-Lee kertoi maailmalle ensimmäisen kerran semanttisesta verkosta vuonna 2001. Häntä pidetään joskus WWW: n keksijänä. Jälleen hän kuvittelee sen olevan uusi verkkosisällön muoto, jonka tietokoneet voivat ymmärtää. Hän kutsui semanttista verkkoa usein nykyisen järjestelmän laajennukseksi sen sijaan, että kutsuisi sitä erilaiseksi laskentaympäristöksi.

Vaikka tiedostot olivat pääosin vain luku -tilassa vuonna 2001, koska Web 2.0 oli vielä syntymätön, Burners-Lee sanoi, että Web 3.0 IT -pino tai semanttinen verkko lukevat, kirjoittavat ja suorittavat tiedostot.

Kuinka monimutkainen Web 3.0 IT -pino on?

Hajautetun verkon monimutkaisuus ei tunne mitään. Web 3.0 blockchain -tekniikkapino on erittäin monimutkainen. Kehykset määritellään uudelleen ja uusi kieli asetetaan. Tällaisia ​​asioita kuviteltiin, kun maailmassa oli vain Web 1.0.

Koska Web 3: n IT-pinon sisältö on kokonaan käyttäjien tekemää, saattaa olla mahdollista karu internet. Vaikka näyttää epätodennäköiseltä, kun todistamme tavallisten ihmisten luoman uutta sisältöä joka hetki. Jos käyttäjien keskuudessa ei ole luonnollisia käytäntöjä uuden sisällön luomiseen, Web3: n IT-pino saa merkittävän osuman.

Skaalautuvuus on erittäin suuri ongelma hajautetulle verkolle. Lisäksi maailmassa ei ole tarpeeksi hyvää infrastruktuuria luomaan täydellinen ympäristö Web 3.0: lle. Silti sen tulevaisuus riippuu siitä, kuinka hajautettu verkkoyhteisö pyrkii lieventämään järjestelmän nykyisiä puutteita.

Web 3.0 IT-pino: nykyinen skenaario

Web 3.0 -lohkoketjurakenne on kerrokakunnalle melko tuttu. Tällä hetkellä erilaiset start-upit työskentelevät säälimättömästi täydellisiä hajautettuja sovelluksia, jotka helpottavat käyttäjien elämää. Kaikki suuret nimet työskentelevät tekoälyhankkeissa. Brave on jo täällä huippuluokan selainten kanssa. Vain aika voi kertoa, kuinka nopeasti maailma hyväksyy tämän upean tekniikan.

Tällainen maailman nuorten mielien toiminta osoittaa, että tulevaisuus on hyvin valoisa. Asiat ovat turvallisempia, helpompia ja käyttäjälähtöisempiä.

Kaikki tiedot on nyt linkitetty ja kytketty toisiinsa, mikä luo tietoverkon.

Google Freebase

Monet kehittäjät yrittävät täydentää tietojen linkittämisprosessia koko verkossa. Google Freebase on hienoimpia esimerkkejä sen parissa työskentelevistä projekteista. He käyttävät kaaviopohjaista tietokantaa. Valitettavasti Google sulki Freebase-palvelun vuoden 2016 puolivälissä.

Freebase oli tonnia tietoa eri aiheista. Ihmisten, maantieteellisen sijainnin ja viihteen tiedot tallennetaan periaatteessa tänne Freebaseen. Freebase oli melkein kuin Wikipedia jollain perustavanlaatuisella tavalla.

Wikidata ja Wikimedia ovat joitain hankkeita, joissa yritettiin luoda ilmainen tietokanta. Sekä ihmiset että tietokoneet pystyivät lukemaan, kirjoittamaan ja suorittamaan tietokannan tietoja.

Freebase-projektin lopettamisen jälkeen Google alkoi työskennellä Knowledge Graph -projektin parissa. Tietokaavio pyrkii enimmäkseen määrittelemään hakutulokset uudelleen, jotta ihmiset saisivat oikean tiedon vaivattomasti.

Avustajat älykkääksi: Siri ja Google Now

Siri on saanut ihmiset ihmettelemään vaikuttavalla puheentunnistuksellaan ja pyrkimyksellään toimia tavallisena käyttäjänä. Se on pääasiassa auttaa käyttäjiä suorittamaan tehtävät helposti.

Siri voi hoitaa hotellin tai ravintolavarauksen analysoimalla lento-olosuhteita. Vaikka Siri aloitti matkansa iPhonella ja MacBookilla, hän on nyt aktiivinen useilla laitteilla.

Sirin lisäksi myös Googlen Nyt-palvelussa on paljon faneja. Sinun tarvitsee vain kysyä asioita Googlen Nyt-palvelusta. Se voi etsiä Internetiä, tehdä varauksia ja kommunikoida toisen ihmisen kanssa ilman ihmisen ohjausta.

Tällaiset älykkäät avustajat ovat yleinen skenaario tulevaisuudessa samoin kuin Web 3.0 -lohkoketju. Alexa ja jotkut muut avustajat ovat nyt niin kaukana.

Yhteentoimiva ja jakava ekosysteemi

Nopeasti kypsyvä web 3.0 blockchain -pino on nousemassa uudeksi seuraajaksi. Monet palvelut tarjoavat julkisen pääsyn sovellusliittymiin, mikä antaa kehittäjille mahdollisuuden kehittyä itsenäisesti ja tekee järjestelmästä entistä vakaamman.

Ympäristö on tässä tapauksessa valtava juttu. Se ei salli semanttisten teknologioiden yhteistyötä, mutta se ratkaisee ongelman myös juuresta alkaen. Näiden semanttisten esitysten kehittäminen on kuitenkin täysin monimutkaista.

Ainoa tapa saavuttaa tämä ekosysteemi on tehdä kielestä tai järjestelmästä luonnollisempi ja koneellisesti luettavissa.

Järjestöt voivat kokoontua ja rakentaa yhteistyön ekosysteemin edustamaan semanttiverkkoa tulevan semanttisovelluksen kanssa. Ne kaikki voivat antaa osan ratkaisusta ja rakentaa koko verkon koneystävällisellä kielellä.

Yksi palvelu voi kuitenkin varmasti ymmärtää monimutkaisen tekstin merkityksen, mutta prosessin yhdistäminen olisi tehokkaampaa ja aikaa säästävää.

Tämä tehokas semanttinen tekniikka, osittain jäsennelty data ja rikas ekosysteemi varmistavat web 3.0-blockchain-pinon luomisen. Se on yhteisö, jossa kaikki voivat voittaa.

Miltä semanttisen verkon tulevaisuus näyttää?

Semanttisen verkon tulevaisuus koostuu toistaiseksi monista lupaavista nähtävyyksistä. Mielikuvitus tai kehitys sen takana ei ollut epärealistista. Monet Internetin tärkeimmistä tekijöistä puuttuvat kuitenkin asiayhteydestä, ja se on todellakin kyseenalainen tosiasia.

Teknologia on paljon monimutkaisempi kuin edelliset versiot ja aihe on muuttumassa liian abstraktiksi. Lisäparannusten avulla siitä voi kuitenkin varmasti tulla haluamamme.

Internetissä on nyt monia onnistuneita malleja blockchain-tekniikkapinossa, mutta yksikään niistä ei todellakaan kata koko arkkitehtuurin todellista elämästä.

Uuden rainan ensisijaisen läsnäolon tulisi kuitenkin tapahtua pienemmässä mittakaavassa ja sitten kasvaa suuremmaksi. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä, se vie aikaa.

Luku 7: Loppuhuomautukset

Blockchainin ja hajautetun verkon maailmassa on vain normaalia, että saamme uudemman version verkkojärjestelmästä. Tässä tapauksessa saimme web 3.0 IT-pinon, vaikka prosessi on edelleen matkalla ja siinä on paljon parannuksia, voimme silti toivoa parempaa digitaalista kokemusta nyt.

Jos olet kiinnostunut enemmän blockchain-tekniikan johdantokysymyksistä, tarkista tämä ilmainen blockchain-kurssi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me