Blockchain-ratkaisut keskuspankin digitaalivaluutalle

Mikä on keskuspankin digitaalinen valuutta?

Keskuspankin digitaalinen valuutta (CBDC) on keskuspankin rahan digitaalinen muoto, joka on laillinen maksuväline, jonka luoma ja tukema keskuspankki edustaa saatavaa keskuspankkia vastaan ​​eikä liikepankkia tai maksupalveluntarjoajaa (PSP) vastaan. . CBDC: tä hallinnoidaan digitaalisella pääkirjalla (joka voi olla estoketju tai ei), mikä nopeuttaa ja lisää maksujen turvallisuutta pankkien, laitosten ja yksityishenkilöiden välillä. Kansainvälisen järjestelypankin äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan yli 70% laitoksista tutkii ja kehittää aktiivisesti CBDC-konsepteja. Tässä on kolme näkökohtaa, jotka määrittelevät keskuspankin digitaalisen valuutan:

 • Digitaaliset varat. CBDC: t ovat digitaalista omaisuutta. Ne otetaan huomioon digitaalisessa pääkirjassa (hajautettuna tai ei), joka toimii yhtenä totuuden lähteenä.
 • Keskuspankki tuki. CBDC edustaa saatavia keskuspankkiin, aivan kuten setelitkin.
 • Keskuspankki hallinnassa. Keskuspankki valvoo ja määrittää täysin CBDC: n tarjontaa.

 

On-Demand -verkkoseminaari

CBDC: t ja Stablecoins

Tässä verkkoseminaarissa alan asiantuntijoiden kanssa opit CBDC: n perusteet ja mahdolliset hyödyt, riskit ja haasteet sekä keskuspankeille että globaalille taloudelliselle infrastruktuurille.

Katso nytCBDC: t ja StablecoinsEsitelty valkoinen kirja

Keskuspankit ja digitaalisen rahan tulevaisuus

Johdatus keskuspankin digitaalivaluuttoihin (CBDC), niiden etuihin vähittäis- ja tukkumaksuissa sekä ehdotettu arkkitehtuuri onnistuneelle käyttöönotolle Ethereumissa.

Lue valkoinen kirjaKeskuspankit ja digitaalisen rahan tulevaisuushallitus bg tumma

“CBDC: t antavat keskuspankeille tulevaisuuteen suuntautuneita työkaluja, joiden avulla ne voivat toteuttaa rahapolitiikkaa suoremmalla, innovatiivisemmalla tavalla ja pysyä mukana teknologian muutoksessa.”

Joseph Lubin

ConsenSysin perustaja ja Ethereumin perustaja

Mitkä ovat CBDC: n käyttötapaukset?

CBDC voidaan rakentaa vähittäis- ja / tai tukkumaksuja varten. Vaikka vähittäiskaupan CBDC viittaa käteisen digitaaliseen versioon, tukku-CBDC viittaa uuteen infrastruktuuriin pankkien välisiä maksuja varten. Keskuspankit, jotka ovat kokeilleet CBDC: tä, ovat keskittyneet erityisesti nopeisiin, edullisiin maksuihin. 

 • Jälleenmyynti. Vähittäiskaupan CBDC: tä käytetään yksityishenkilöiden ja yritysten tai muiden henkilöiden välisiin maksuihin, kuten digitaaliset setelit. CBDC: n vähittäiskaupan päivittäinen määrä on yleensä yli 100 000 000 tapahtumaa.
 • Tukkukauppa. Tukku-CBDC: tä käytetään helpottamaan pankkien välistä selvitystä, ts. maksut niiden harvoiden pankkien ja muiden keskuspankissa olevien tilien välillä. Tukkumyynnin CBDC: n päivittäinen määrä on yleensä alle 100000 tapahtumaa.

Mitkä ovat CBDC: n edut?

Keskuspankin rahoitusinfrastruktuurilla on tällä hetkellä useita haasteita, kalliista maksujen maksamisesta aina setelien käytön vähenemiseen ja pankkien sivukonttoreista kaukana olevien kansalaisten taloudellisen saatavuuden puutteeseen. Tutkimusten mukaan arvopapereiden selvitystoiminnan kustannukset G7-maiden keskuspankeille ovat yli 50 miljardia dollaria vuodessa, mikä johtuu suurelta osin varojen siirtämiseen ja tilien täsmäyttämiseen tarvittavista resursseista. Lisäksi nykypäivän rajatylittäviin maksujärjestelmiin sisältyy varojen ja arkaluonteisten maksutietojen siirtäminen useiden eri kirjeenvaihtajapankkien kautta, jolloin laitokset ja yksityishenkilöt altistuvat selvitys- ja operatiivisille riskeille. 

Blockchain-pohjainen CBDC ratkaisee nykyisen keskuspankki-infrastruktuurimme tehottomuudet ja haavoittuvuudet yksinkertaistamalla turvallisen maksujärjestelmän luomista, joka toimii laajamittaisena, hajautettuna selvitys- ja omaisuusrekisterinä.

Vähittäiskaupan CBDC: n edut
 • Lisää saatavuutta. Digitaalista valuuttaa voidaan jakaa mobiililaitteille, mikä lisää niiden kansalaisten saatavuutta ja käytettävyyttä, jotka ovat kaukana pankkipisteistä eivätkä pääse fyysiseen käteiseen. 
 • Tehosta sovintoa. CBDC on luonnostaan ​​digitaalinen eikä vaadi kalliita ja aikaa vieviä sovittelutarpeita, jotka tällä hetkellä tarvitaan verkkokauppaan ja rajatylittäviin maksuihin.
 • Edistä digitaalista innovaatiota. CBDC: n alustapohjainen ohjelmistomalli alentaa uusien maksualan yritysten markkinoille pääsyn esteitä, edistää kilpailua ja innovaatioita ja ajaa rahoituslaitoksia kohti palvelujen globalisaatiota.
 • Paranna rahapolitiikkaa. CBDC antaa keskuspankeille suoraa vaikutusvaltaa rahan tarjontaan, yksinkertaistamalla hallituksen etujen jakamista yksityishenkilöille ja parantamalla verotarkastustoimien valvontaa. 
Tukkumyynnin CBDC: n edut
 • Paranna pankkien välistä maksujärjestelyä. Automaation ja hajautettujen nettoutusratkaisujen avulla CBDC-maksut suoritetaan vastapuolten välillä välittömästi yksittäisten tilausten perusteella, mikä vähentää yön yli tapahtuvan eräkäsittelyn ja vakuuksien riskiä.
 • Pienempi vastapuoliriski. CBDC vähentää luottoriskiä rajatylittävissä maksutapahtumissa mahdollistamalla maksu vastaan ​​maksu -siirron eri valuutoissa tehtäville siirroille. 
 • Osallistu digitaalisten omaisuuserien markkinoihin. Kun lisäät tokenoituja omaisuuserämarkkinoita, tarvitaan tokenoituja maksuja. CBDC tarjoaa laajan, hajautetun selvitys- ja omaisuusrekisterin digitaalisen omaisuuden vallankumouksen edistämiseksi.
 • Pysy kilpailukykyisenä. Vaikka keskitetyt alustat, kuten SEPA, ovat alentaneet reaaliaikaisen rahansiirron kustannuksia Euroopassa, useimmat rahoituslaitokset veloittavat asiakkaita yli kustannusten. CBDC antaa loppukäyttäjille mahdollisuuden hyötyä virtaviivaistetusta pankki-infrastruktuurista ja varmistaa, että keskuspankit säilyttävät roolinsa pankkien välisessä selvityksessä keskellä stablecoin-tekniikkaa.

ConsenSysin CBDC-projektit

Australian varapankki yhteistyökumppaneina Commonwealth Bank National Australia Bank ConsenSys -vahvistimen kanssa Perpetual on Wholesale CBDC ProjectAustralian varapankki yhteistyökumppaneina Commonwealth Bankin, National Australia Bankin, ConsenSysin kanssa & Jatkuva tukku-CBDC-projektissaThaimaan keskuspankki on valinnut teknologiakumppaniksi ConsenSysin CBDC-projektilleThaimaan keskuspankki valitsi teknologiakumppaniksi ConsenSysin CBDC-projektilleSociete Generale Forgen valitsema ConsenSys tarjoaa teknologiaa ja asiantuntemusta keskuspankin digitaalisen valuutan kokeisiinSociete Generalen valitsema ConsenSys – Forge tarjoamaan teknologiaa ja asiantuntemusta keskuspankin digitaalisiin valuuttakokeiluihinHongkongin rahaviranomainen valitsi ConsenSysin johtamaan Inthanon LionRock -projektin toista vaihettaHongkongin rahaviranomainen valitsi ConsenSysin johtamaan Inthanon-LionRock -hankkeen toista vaihetta

Miksi Blockchain ja Ethereum CBDC: lle

Blockchain-tekniikka tuo ainutlaatuisia etuja CBDC: lle. Etenkin Ethereum on kaikkein tuotantovalmiin lohkoketju, joka tukee CBDC-vaatimuksia skaalautuvuuden ja yksityisyyden suhteen.

 • Järjestelmän luottamus. Blockchain-pohjainen CBDC antaa keskuspankeille mahdollisuuden hallita valuuttaa ja samalla suojata CBDC: n yksityisyyttä ja riippumattomuutta loppukäyttäjille. Uskomme, että on kriittistä, että välittäjät eivät lukitse käyttäjiä, jotta he luottavat CBDC: hen ja käyttävät sitä.
 • Ohjelmoitavuus. CBDC-säännöt voidaan koodata protokollassa kovasti noudattamisen helpottamiseksi, eli lompakon kynnysarvot tai kolmannen osapuolen pääsy järjestelmään.
 • Tietojen saatavuus. Hajautetut järjestelmät, kuten estoketjut, takaavat tietojen saatavuuden ja joustavuuden, lisäksi tapahtumahistoriaan liittyvää luottamusta ja avoimuutta. Ethereum on osoittanut kykynsä tukea erittäin suuria verkkoja 10k + solmuilla ja sadalla tuhannella käyttäjällä.
 • Innovaatio. Blockchain-pohjainen CBDC hyötyy innovatiivisista tuotteista ja palveluista, joita rakennetaan avoimen lähdekoodin blockchain-ekosysteemille, mukaan lukien vapaana pidetyt lompakot, nollatiedon salaus ja hajautettu rahoitus. Ethereum on maailman suurin blockchain-ekosysteemi, jossa on yli 350 000 kehittäjää.

Saat syvemmän sukelluksen Ethereumin ainutlaatuisiin etuihin yritysten estoketjuratkaisuissa tutustumalla Johdanto yrityshankkeisiin.

Perinteinen pankkijärjestelmä

perinteinen pankkitoiminta esillä

 

CBDC-maksujärjestelmä

cdbc-pankkitoiminta esillä

CBDC- ja Blockchain-maksutapaustutkimukset

ConsenSys on tehnyt yhteistyötä johtavien laitosten kanssa ympäri maailmaa käynnistääkseen CDBC: t, jotka parantavat taloudellista saatavuutta, nopeuttavat maksua ja lisäävät tapahtumien turvallisuutta.

 • Etelä-Afrikan varantopankin pankkien välinen maksujärjestelyKhokha-projekti
  Etelä-Afrikan varapankki: pankkien välinen maksujärjestely

  SARB loi yhteistyössä ConsenSys Solutionsin ja Adharan kanssa lohkoketjuun perustuvan pankkienvälisen järjestelmän, joka käsitteli tyypillisen päivittäisen maksumäärän täysin luottamuksellisesti ja lopullisesti ennätysajassa.

  Lue tapaustutkimus

 • Singaporen rahaviranomainen reaaliaikainen bruttoselvitysProjekti Ubin
  Singaporen rahaviranomainen: reaaliaikainen bruttoselvitys

  MAS teki yhteistyötä ConsenSys Solutionsin ja rahoituslaitosten yhteenliittymän kanssa merkitsemään Singaporen dollaria päivittäisiin pankkienvälisiin tapahtumiin ja saavuttamaan liiketoimien täyden yksityisyyden ja selvityksen lopullisuuden.

  Lue tapaustutkimus

 • UnionBank ajaa taloudellista osallisuutta FilippiineilläProjekti i2i
  UnionBank: Taloudellisen osallisuuden edistäminen Filippiineillä

  BSP: n tuella UnionBank ja ConsenSys Solutions toteuttivat Ethereum-lohkoketjun luodakseen hajautetun, kustannustehokkaan, reaaliaikaisen maaseudun välisen pankkien maksualustan.

  Lue tapaustutkimus

ConsenSys-ratkaisut

Aloita tänään

ConsenSys tarjoaa turvallisimmat, skaalautuvimmat ja helppokäyttöisimmät alustat yritysten blockchain-ratkaisujen käynnistämiseen. Infrastruktuuri- ja sovellustason tuotteidemme avulla voit helposti integroida lohkoketjun ohjelmistopinoosi ja hallita digitaalisia resursseja, jotta voit toteuttaa onnistuneen CBDC: n mittakaavassa. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimmeAloita tänään

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me