Hajautetun rahoituksen lohkoketju (DeFi)

  Mikä on hajautettu rahoitus (DeFi)?

  Hajautettu rahoitus – usein nimeltään DeFi – viittaa siirtymiseen perinteisistä, keskitetyistä rahoitusjärjestelmistä vertaisrahoitukseen, jonka mahdollistavat Ethereumin lohkoketjuun rakennetut hajautetut tekniikat. DeFi-ekosysteemi on käynnistänyt laajan verkoston integroiduista protokollista ja rahoitusvälineistä lainaus- ja lainanottoalustoista vakioihin ja tokenoituun BTC: hen. Nyt kun yli 13 miljardin dollarin arvo on lukittu Ethereumin älykkäisiin sopimuksiin, hajautettu rahoitus on noussut aktiivisimmaksi sektoriksi lohkoketjutilassa, jossa on laaja valikoima käyttötapauksia yksityishenkilöille, kehittäjille ja instituutioille. 

  “Olemme kivenheiton päässä globaalista finanssialasta, jolla on yhteinen ohjelmistoinfrastruktuuri.”

   

  –Lex Sokolin, Global Fintech ConsenSys -pääjohtaja

  Vaikka perinteinen rahoitusjärjestelmämme toimii keskitetyllä infrastruktuurilla, jota hallinnoivat keskushallinto, laitokset ja välittäjät, hajautettu rahoitus perustuu koodiin, joka toimii Ethereumin lohkoketjun hajautetulla infrastruktuurilla. Asettamalla muuttumattomia älykkäitä sopimuksia Ethereumille, DeFi-kehittäjät voivat käynnistää talousprotokollia ja -alustoja, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ja ovat kaikkien Internet-yhteyden omaavien käytettävissä. 

  DeFi: n läpimurto on, että salausvaroja voidaan nyt käyttää tavalla, joka ei ole mahdollista fiat- tai “todellisen maailman” omaisuuden kanssa. Hajautetut pörssit, synteettiset varat ja pikalainat ovat täysin uusia sovelluksia, joita voi olla vain lohkoketjuissa. Tämä rahoitusinfrastruktuurin paradigman muutos tuo mukanaan useita etuja riskien, luottamuksen ja mahdollisuuksien suhteen. 

  Mitkä ovat hajautetun rahoituksen edut?

  Hajautettu rahoitus hyödyntää Ethereumin lohkoketjun pääperiaatteita taloudellisen turvallisuuden ja avoimuuden lisäämiseksi, likviditeetin ja kasvumahdollisuuksien avaamiseksi ja integroidun ja standardoidun talousjärjestelmän tukemiseksi.  

  • Ohjelmoitavuus. Hyvin ohjelmoitavat älykkäät sopimukset automatisoivat toteutuksen ja mahdollistavat uusien rahoitusvälineiden ja digitaalisen omaisuuden luomisen.
  • Muuttamattomuus. Luvaton tietojen koordinointi lohkoketjun hajautetussa arkkitehtuurissa lisää turvallisuutta ja auditoitavuutta.
  • Yhteentoimivuus. Ethereumin koostuva ohjelmistopino varmistaa, että DeFi-protokollat ​​ja -sovellukset on rakennettu integroimaan ja täydentämään toisiaan. DeFi: n avulla kehittäjät ja tuotetiimit voivat joustavasti rakentaa olemassa olevien protokollien päälle, mukauttaa rajapintoja ja integroida kolmansien osapuolten sovelluksia. Tästä syystä ihmiset kutsuvat DeFi-protokollia usein raharahoiksi.
  • Läpinäkyvyys. Julkisella Ethereum-lohkoketjulla jokainen tapahtuma lähetetään ja vahvistetaan verkon muille käyttäjille (huomautus: Ethereum-osoitteet ovat salattuja avaimia, jotka ovat näennäis-anonyymejä). Tämä transaktiotietojen läpinäkyvyyden taso paitsi mahdollistaa runsaan datan analyysin myös varmistaa, että verkon toiminta on kaikkien käyttäjien saatavilla. Ethereum ja siinä toimivat DeFi-protokollat ​​on rakennettu myös avoimen lähdekoodin avulla, joka on kaikkien nähtävissä, tarkastettavissa ja rakennettu.
  • Luvaton. Toisin kuin perinteinen rahoitus, DeFi määritellään sen avoimen, luvattoman pääsyn avulla: kuka tahansa, jolla on salauslompakko ja Internet-yhteys, maantieteellisestä sijainnistaan ​​riippumatta ja usein ilman vähimmäismäärää, voi käyttää Ethereumille rakennettuja DeFi-sovelluksia.
  • Itsehuolto. Käyttämällä Web3-lompakoita, kuten MetaMask ollakseen vuorovaikutuksessa luvattomien taloussovellusten ja -protokollien kanssa, DeFi-markkinaosapuolet pitävät aina omaisuutensa hallussa ja hallitsevat henkilökohtaisia ​​tietoja. 

  ”Uusien talouksien perusta alkaa lainanotosta. Vuonna 2019 blockchain-teollisuus mahdollisti nämä tarvittavat primitiivit DeFi: ssä. “

   

  –Collin Myers, maailmanlaajuinen DeFi-tuotestrategiajohtaja, Codefi

  Mitkä ovat hajautetun rahoituksen käyttötapaukset?

  Hajautetut rahoitusprotokollat ​​ovat avaaneet uuden taloudellisen toiminnan ja mahdollisuuksien maailman eri puolille maailmaa DAO: sta synteettisiin omaisuuseriin. Alla oleva kattava luettelo käyttötapauksista on osoitus siitä, että DeFi on paljon enemmän kuin syntyvä projektien ekosysteemi. Pikemminkin pyrkimys rakentaa Ethereumille rinnakkainen rahoitusjärjestelmä, joka kilpailee keskitettyjen palveluiden kanssa, koska se on syvästi saavutettavampi, joustavampi ja läpinäkyvämpi. 

  Vahvuuksien hallinta

  DeFi-protokollien avulla olet omien salausvarojiesi säilyttäjä. Salauslompakot kuten MetaMask, Gnoosi turvallinen, ja Argent auttaa sinua toimimaan helposti ja turvallisesti hajautettujen sovellusten kanssa ja tekemään kaikkea salauksen ostamisesta, myymisestä ja siirtämisestä digitaalisen omaisuuden kiinnostuksen ansaitsemiseen. DeFi-tilassa omistat tietosi: MetaMask esimerkiksi tallentaa siemenlauseesi, salasanasi ja yksityiset avaimesi salatussa muodossa paikallisesti laitteellesi, jotta vain sinulla on pääsy tilisi ja tietosi. 

  Vaatimustenmukaisuus ja KYT 

  Perinteisessä rahoituksessa rahanpesun (AML) ja terrorismin rahoituksen torjunnan noudattaminen riippuu asiakkaasi tuntemisen (KYC) ohjeista. DeFi-tilassa Ethereumin hajautettu infrastruktuuri mahdollistaa seuraavan sukupolven noudattamisanalyysin osallistuvien osoitteiden käyttäytymisen sijaan osallistujaidentiteetin perusteella. Nämä liiketapahtumasi (KYT) -mekanismit auttavat arvioimaan riskiä reaaliajassa ja suojaavat petoksilta ja talousrikoksilta. 

  DAO: t

  DAO on hajautettu autonominen organisaatio, joka toimii yhteistyössä Ethereum-lohkoketjuun koodattujen läpinäkyvien sääntöjen mukaisesti ja poistaa keskitetyn, hallinnollisen kokonaisuuden tarpeen. Useita suosittuja protokollia DeFi-tilassa, kuten Luoja ja Yhdiste, ovat käynnistäneet DAO: t varainhankintaan, rahoitustoimien hallintaan ja hallinnon hajauttamiseen yhteisöön. 

  Tiedot ja analytiikka

  Transaktiotietojen ja verkkotoimintojen ennennäkemättömän avoimuuden vuoksi DeFi-protokollat ​​tarjoavat ainutlaatuisia etuja tietojen löytämisessä, analysoinnissa ja taloudellisten mahdollisuuksien ja riskienhallinnan päätöksenteossa. Uusien DeFi-sovellusten räjähdysmäinen kasvu on kannustanut lukemattomien työkalujen ja kojelautojen, kuten DeFi Pulse ja Codefi Data, jotka auttavat käyttäjiä seuraamaan DeFi-protokolliin lukittua arvoa, arvioimaan alustariskiä ja vertaamaan tuottoa ja likviditeettiä.

  Codefi-tiedotCodefi Data vertaa tuottoa, likviditeettiä ja muita tekijöitä DeFi-protokollien välillä.

  Johdannaiset

  Ethereum-pohjaiset älykkäät sopimukset mahdollistavat sellaisten johdettujen johdannaisten luomisen, joiden arvo johtuu kohde-etuuden kehityksestä ja joissa vastapuolisopimukset on kiinteästi kytketty koodiin. DeFi-johdannaiset voivat edustaa reaalimaailman omaisuutta, kuten fiat-valuuttoja, joukkovelkakirjoja ja hyödykkeitä, sekä kryptovaluuttoja. 

  Kehittäjä ja infrastruktuurin työkalut

  Yksi DeFi-protokollien suunnittelun perusperiaatteista on yhdistettävyys, mikä tarkoittaa, että järjestelmän eri komponentit voivat helposti muodostaa yhteyden ja toimia yhdessä. Kuten monista integroiduista DeFi-sovelluksista on nähtävissä, yhdistettävä koodi on luonut tehokkaan verkkoefektin, jossa yhteisö jatkaa edelleen rakentamistaan ​​muiden rakentamille. Monet muistuttavat DeFi-prosessin rakentamista legoilla – tästä syystä yhä suosittu lempinimi “rahalegot”. Alkaen Trufflen älykkäät sopimuskirjastot että Infuran API-paketti Diligence-tietoturvatyökalujen avulla Ethereumin kehittäjät ja tuotetiimit voivat nyt rakentaa ja käynnistää DeFi-protokollia tarvitsemillaansa täyden pinon työkaluilla ja tietoturvaintegraatioilla.

  DeFi-alustojen superkäyttäjätVisualisointi DeFi-superkäyttäjien toiminnasta.

  DEX: t 

  Hajautetut pörssit (DEX) ovat kryptovaluuttapörssejä, jotka toimivat ilman keskusviranomaista, jolloin käyttäjät voivat suorittaa vertaisarviointeja ja ylläpitää varojensa hallintaa. DEX: t vähentävät hintojen manipuloinnin, hakkeroinnin ja varkauksien riskiä, ​​koska salausvarat eivät koskaan ole itse pörssin hallussa.. 

  DEX: t antavat merkkihankkeille myös pääsyn likviditeettiin, joka kilpailee usein keskitetyn pörssin kanssa ilman listausmaksuja. Vain muutama vuosi sitten projektit maksoivat miljoonia dollareita saadakseen keskitetyssä pörssissä listatun tunnuksen. 

  Jotkut keskukset toteuttavat hajauttamisen asteita, jolloin keskitetyt palvelimet saattavat isännöidä tilauskirjoja ja muita ominaisuuksia, mutta eivät sisällä käyttäjien yksityisiä avaimia. Suosittuja DEX-laitteita DeFi-tilassa on tällä hetkellä AirSwap, Likviditeetti, Mesa, Keidas, ja Poista vaihto.

  Pelaaminen

  DeFi: n yhdistettävyys on avannut tuotekehittäjille mahdollisuuden rakentaa DeFi-protokollia suoraan alustoille useilla eri aloilla. Ethereum-pohjaisista peleistä on tullut suosittu hajautetun rahoituksen käyttötapa sisäänrakennetun talouden ja innovatiivisten kannustinmallien ansiosta. AllasYhdessä, esimerkiksi on ei-häviötarkastettu säästöarpajaiset, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa digitaalisia lippuja tallettamalla DAI-stablecoinin, joka sitten yhdistetään ja lainataan yhdistettyjen rahamarkkinoiden protokollalle koron ansaitsemiseksi.

  AllasYhdessäPoolTogether on häviötön, tarkastettu säästöpeli, jonka tarjoaa Ethereum.

  Identiteetti

  Hajautetut rahoitusprotokollat, jotka on yhdistetty blockchain-pohjaisiin identiteettijärjestelmiin, ovat tilaisuus auttaa aiemmin lukkiutuneita käyttäjiä pääsemään todella globaaliin talousjärjestelmään. DeFi-ratkaisut voivat vähentää vakuusvaatimuksia ihmisille, joilla ei ole ylimääräisiä varoja, ja auttaa arvioimaan käyttäjien luottokelpoisuutta maineen ja taloudellisen toiminnan ominaisuuksien avulla perinteisten tietopisteiden, kuten kodin omistaminen ja tulot, sijasta. DeFi space palkitsee henkilötietojen yksityisyyden sekä avoimen pääsyn tietosuojaan. Kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi käyttää DeFi-sovelluksia säilyttäen samalla datansa ja omaisuutensa hallinnan. 

  Vakuutus

  DeFi on edelleen kehittyvä tila, johon liittyy riskejä älykkäiden sopimusvirheiden ja rikkomusten ympärillä. Markkinoille on tullut useita innovatiivisia vakuutusvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa vakuutusturvaa ja suojata omistustaan. Ratkaisut, kuten Nexus Mutual, tarjoa esimerkiksi älykäs sopimussuoja, joka suojaa älykkään sopimuskoodin tahattomalta käytöltä.

  Luotonanto ja lainanotto

  Vertaislaina- ja lainanottoprotokollat ​​ovat joitain DeFi-ekosysteemin yleisimmin käytettyjä sovelluksia. Yhdiste, Esimerkiksi, se on algoritminen, itsenäinen korkoprotokolla, joka integroituu DeFi-alustojen, mukaan lukien PoolTogether, Argent ja Dharma, kanssa pitkälle listalle. Tarjoamalla korkomarkkinoita Ethereumille, Compound antaa käyttäjille mahdollisuuden ansaita korkoa salaukselle, jonka he ovat toimittaneet luotonantajalle. Yhdistetty älykäs sopimus vastaa automaattisesti lainanottajia ja lainanantajia ja laskee koron lainattujen ja toimitettujen varojen suhteen perusteella. Yhdistelmä on pakottava esimerkki DeFi-tilan eksponentiaalisesta mahdollisuudesta: Kun useampi tuote integroi Compound-protokollan, yhä useammat salausteknologiat pystyvät ansaitsemaan korkoa myös joutokäynnillä.

  YhdisteYhdiste on algoritminen, itsenäinen korkoprotokolla.

  Marginaalikauppa

  Perinteisen rahoituksen marginaalikauppiaat voivat hyödyntää kauppaansa ottamalla lainaa välittäjältä (joka muodostaa sitten lainan vakuuden), mutta DeFi-marginaalikauppaa ohjaavat hajautetut, vapaana pidetyt lainaprotokollat, kuten Yhdiste ja dYdX. Koska älykkäät sopimukset automatisoivat perinteisen välitystoiminnan, jotkut ovat alkaneet viitata “autonomisten rahamarkkinoiden” nousuun DeFi-ekosysteemissä. 

  Kauppapaikat

  DeFi-protokollat ​​tukevat joukkoa online-markkinapaikkoja, joiden avulla käyttäjät voivat vaihtaa tuotteita ja palveluita maailmanlaajuisesti ja vertaisverkossa – kaikkea freelance-koodauskeikoista digitaalisiin keräilykohteisiin tosielämän koruihin ja vaatteisiin. 

  Maksut

  Peer-to-peer-maksu on epäilemättä DeFi-tilan ja koko blockchain-ekosysteemin perustava käyttö. Blockchain-tekniikka on suunniteltu siten, että käyttäjät voivat vaihtaa kryptovaluutta turvallisesti ja suoraan keskenään ilman välittäjiä. DeFi-maksuratkaisut luovat avoimemman talousjärjestelmän alipankissa oleville ja pankkitöille väestölle ja auttavat myös suuria rahoituslaitoksia virtaviivaistamaan markkinoiden infrastruktuuria ja palvelemaan paremmin tukku- ja vähittäisasiakkaita. 

  Ennustemarkkinat

  Blockchain-pohjaiset ennustusmarkkinat hyödyntävät väkijoukon viisautta ja antavat käyttäjille mahdollisuuden äänestää ja vaihtaa arvoa tapahtumien lopputulokseen. Markkinahinnoista tulee sitten joukkoindikaattoreita tapahtuman todennäköisyydestä. Augur, suosittu DeFi-vedonlyöntiympäristö, jossa on ennustemarkkinat vaalitulosten, urheilupelien, taloudellisten tapahtumien ja muun ympärille.  

  Säästöt

  Yhdistämällä lainanhoitoprotokolliin, kuten Compound, monet DeFi-sovellukset tarjoavat korollisia tilejä, jotka voivat ansaita eksponentiaalisesti enemmän kuin perinteiset säästötilit, riippuen tarjontaan ja kysyntään sidotusta dynaamisesta korosta. Suosittuja säästösovelluksia ovat Argent, Dharma, ja AllasYhdessä, häviötön säästöpeli, jossa osallistujat saavat kaiken rahansa takaisin riippumatta siitä, voittavatko he vai eivät.

  Yksi DeFi-toiminta, joka on räjähtänyt näiden innovatiivisten säästämismekanismien ympärille, on “satoviljely”. Tuottoviljely viittaa käyttäjiin, jotka siirtävät käyttämättömiä salausvarojaan eri likviditeettiprotokollissa tuoton maksimoimiseksi. DeFi-satoviljelyn kiihtymys on innoittanut memeistä puutetta &# 127840;

  Stablecoins

  Stablecoin on mikä tahansa kryptovaluutta, joka on sidottu vakaaseen omaisuuteen tai omaisuuskoriin, kuten fiat, kulta tai muut kryptovaluutat. Stablecoins kehitettiin alun perin vähentämään kryptovaluutan vaihtelevia hintoja ja tekemään lohkoketjuista kannattava maksuratkaisu. Ne on nyt otettu käyttöön DeFi-alueella rahalähetyksiä, lainaus- ja lainanottoalustoja ja jopa institutionaalisia käyttötapauksia, kuten keskuspankin digitaalivaluutta (CBDC) varten..

  Panostaminen

  Kun Ethereum-verkko siirtyy Proof of Stake -konsensusalgoritmiin Ethereum 2.0: n vaiheen 0 kanssa, käyttäjillä on mahdollisuus panostaa ETH: nsa ja ansaita palkintoja joko validoijina tai panostuspalvelujen tarjoajien kautta. Eth2: n panostaminen on analogista korollisen säästötilin kanssa: sidosryhmät saavat korkoa (palkkioita) Ethereum-protokollan lohkojen vahvistamisesta. 

  Synteettiset varat

  Stablecoineihin liittyvät synteettiset varat ovat salausvaroja, jotka antavat altistumisen muille varoille, kuten kulta, fiat-valuutat ja kryptovaluutat. Ne on vakuudeksi merkinnöillä, jotka on lukittu Ethereum-pohjaisiin älykkäisiin sopimuksiin, sisäänrakennetuilla sopimuksilla ja kannustinmekanismeilla. Esimerkiksi Synthetix-protokolla toteuttaa 750%: n vakuussuhteen, mikä auttaa verkkoa absorboimaan hinta-iskuja. 

  Tunnistaminen

  Tokenisaatio on yksi hajautetun rahoituksen kulmakivistä ja Ethereumin lohkoketjun natiivista toiminnallisuudesta. Tunnukset paitsi lisäävät verkkoa myös avaavat erilaisia ​​taloudellisia mahdollisuuksia. Yksinkertaisesti sanottuna token on digitaalinen omaisuus, joka luodaan, julkaistaan ​​ja hallitaan lohkoketjussa. Tunnukset on suunniteltu turvallisiksi ja välittömästi siirrettäviksi, ja ne voidaan ohjelmoida useilla sisäänrakennetuilla toiminnoilla. Ethereum-pohjaisista tunnuksista on tullut turvallinen ja digitaalinen vaihtoehto käyttäjille kaikkialla maailmassa pääsyn, kaupan ja kaupan arvoihin kiinteistöjen suojaustunnuksista, jotka edustavat ositettuja ominaisuuksia, alustakohtaisiin tunnuksiin, jotka kannustavat tietyn sovelluksen käyttöä..

  Kaupankäynti

  Kaupankäynti DeFi-tilassa käsittää monenlaisia ​​toimintoja johdannaiskaupasta marginaalikauppaan tokenvaihtoihin ja tapahtuu jatkuvasti kasvavan ja integroidun pörssien, likviditeettipoolien ja markkinapaikkojen kautta. Hajautettujen pörssien salakauppiaat hyötyvät alhaisemmista vaihtopalkkioista, nopeammasta tapahtumien selvittämisestä ja omaisuuden täydellisestä säilyttämisestä. Heinäkuussa 2020 hajautettujen pörssien kaupankäyntimäärät olivat yli 4 miljardia dollaria.

  Resurssit

  Raportit
  • Ethereum DeFi -raportti – Q3 2020: Automaattisten markkinatakaajien, hallintotunnusten, satoviljelyn, haarukoiden, johdannaisten ja oudon DeFi: n nousu.
  • Ethereum DeFi -raportti – Q2 2020: Kääritty bitcoin, satoviljely ja suosittujen DeFi-protokollien, kuten Compound, Uniswap ja MakerDAO, suorituskyky.

  • Ethereum DeFi -raportti – Q1 2020: Kuinka DeFi-ekosysteemi reagoi COVID-19: een ja maailmanmarkkinoiden sokkeihin sekä näkymiin loppuvuodelle 2020.

  • DeFi-käyttäjätutkimusraportti: Käyttäjätottumukset, motivaatiot ja kipupisteet sekä analyysi siitä, kuinka DeFi valtavirtaistaa blockchainia ihmisille ympäri maailmaa. 

  Verkkoseminaarit
  • Johdatus tokenisaatioon: Ymmärrä blockchain-pohjaisen tokenisoinnin peruskäsitteet ja tutki reaalimaailman sovelluksia token-protokollan asiantuntijoidemme kanssa. 

  • Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi: Tutustu makrotaloudellisiin ja teknologisiin suuntauksiin, jotka herättävät hajautetun rahoituksen eksponentiaalista kasvua.

  • Ethereum-solmun perustaminen ja suorittaminen: Opi kuinka solmia oma solmu Infura-infrastruktuurin asiantuntijoidemme kanssa.

  Artikkelit
  • 100+ projektia edelläkävijä hajautettu rahoitus

  • 2019 oli DeFin vuosi (ja miksi vuosi 2020 on liian)

  • Stablecoinsin tila 2019

  • Hajautetut pörssit vs. keskitetyt pörssit

   

  MetaMaskMetaMaskMetaMask

  Salauslompakko ja yhdyskäytävä blockchain-sovelluksiin.

  Lataa nytInfuraInfuraInfura

  Välitön, skaalautuva API-pääsy Ethereum- ja IPFS-verkkoihin. 

  AloittaaCodefiCodefiCodefi

  Blockchain-sovellussarja tukee kaupankäyntiä ja rahoitusta. 

  Tutkia

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me