Kiitospäiväkeskustelun aloittajat: Keskustele Blockchainista tällä lomalla

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiBlockchain selitetty

Kiitospäiväkeskustelun aloittajat: Keskustele Blockchainista tällä lomalla

8 tärkeää syytä sukeltaa blockchain-kaninreikään perheen ja ystävien kanssa kiitospäivänä – ConsenSys – 27. marraskuuta 2019 Lähetetty 27. marraskuuta 2019

Kiitospäiväkeskustelun aloittajat, miksi sinun pitäisi puhua Blockchainista tällä lomalla

“Keskustelu on halpaa”, kertoi kerran Linux-ytimen luoja Linus Torvalds. “Näytä koodi.” 

Useimmina päivinä sanomme myös sen. 

Mutta joskus puhe on tärkeää. Tarinalla on merkitystä. Tänään on yksi niistä päivistä.

Tänään olet todennäköisesti lähellä ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet blockchain-tekniikasta tai ovat hämmentyneitä siitä. Jotkut heistä saattavat tuntea ammattikieltä, mutta sekoittuvat siihen. Jotkut heistä saattavat tuntea vain toisen B-sanan – Bitcoinin. Jotkut heistä saattavat olla epäilijöitä, mikä on terveellistä. He kokeilevat tarinankerrontaa. 

Suurin osa meistä putosi lohkoketjun kaninreikään, koska jossain vaiheessa joku, johon luotamme, kertoi meille hyvän tarinan Internetin menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Tänään sinulla voi olla mahdollisuus kertoa tuo tarina jollekin muulle. 

Mikä on hyvä tarina? 

Ainakin tiedät miltä se tuntuu. Hyvä tarina on se, jonka etsit puhelimesta tai levyltä, käännät tuoliasi, pysyt myöhässä lukemassa. Tunnet sen aivorungossasi. Tässä on tarina. 

Hyvä tarina aktivoi kolmesataa tuhatta vuotta vanhan johdotuksen, mikä ihmettelee, kuten Lisa Cron kirjoittaa: “Mitä aion oppia täällä, mikä auttaa minua paitsi selviytymään myös menestymään?”

Hyvällä tarinalla on luonne ja konflikti, joka aiheuttaa heille paineen. Valinta, jonka hahmo tekee paineen alla, paljastaa heidän todellisen luonteensa.

Hahmo: sinä, minä, kaikki. Konflikti: mitä luulit olevasi sinun ei. Tietosi. Rahasi. Koodisi. Internetisi. Maailmasi. Valinta: pudotatko digitaalisen elämän hämmentävän mukavuuden tänään ja otatko Internetin takaisin.

Jos teet yhden asian selväksi tänään, tee selväksi, että meillä on mahdollisuus valita.

Mieti, mistä haluat tarinasi aloittaa. Ehkä ei hashien tai lohkojen kanssa. Ehkä utelias sähköposti, joka laskeutui postilaatikkoosi. Turvahälytys. Pankkisi haluaa antaa sinulle uuden kortin uudelleen kolmannen kuukauden peräkkäin. Toinen räikeä yritysyritys sähköpostitse rikkomuksesta, jossa sinua pyydetään vaihtamaan salasanasi ja pitämään tietosi turvassa. Mutta luulit tietosi oli turvallinen. 

Tässä on harjoitus: katso kuinka kauan voit mennä käyttämättä sanaa “blockchain”. Sapiens, Esimerkiksi on erinomainen tarina blockchainista, mutta siinä ei käytetä sanaa blockchain kerran. 

Blockchain on vain tapa puhua siitä, mistä meidän pitäisi todella puhua.

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua luottamuksesta.

Sen yleinen puuttuminen. Pankeissa. Toimitusketjuissa. Terveydenhuollossa. Hallituksissa. Journalismissa. Sosiaalisessa mediassa. Järjestelmissä. Ihmisissä.  

Keskustele luottamuksen loukkauksista. Kolme miljardia Yahoo-tiliä. Marriott Internationalin 500 miljoonaa asiakasta. Equifaxin tarkkailemat 200 miljoonaa kuluttajaa.  

Keskustele tiedoistasi ja siitä, mitä sille tapahtuu. Puhua miten Facebook käyttää tietojasi. Kuinka sovellukset käyttävät sijaintitietosi. Noin nainen, jonka digitaalinen elämä oli aseistettu häntä vastaan. Keskustele tiedoistasi kuten terveydestäsi, työstäsi, rakkauselämästäsi, koska kaikki nämä asiat ovat. 

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua rahasta.

Puhu rahasta, jotta voit puhua rahasi liikkumisesta. Ja kuka hoitaa sen. Etupään prosessorit. Hankkivat pankit. Korttiyhdistykset. Liikkeeseen laskevat pankit. Maksuprosessorit. Selvitystilat. Kukin heistä perii maksuja, kukin heistä alttiina noille suurille luottamuksen rikkomuksille.  

Puhu rahasta niin, että menet alas siihen outoon, väistämättömään madonreikään siitä, mitä raha on ensinnäkin. Keskustele tästä lainauksesta Sapiens, kirja blockchainista, joka ei koskaan käytä sanaa “blockchain”: 

“Miksi uskon karjan kuoren, kultakolikon tai dollarin setelin? Koska naapurini uskovat heihin. Ja naapurini uskovat heihin, koska uskon heihin … Raha on kaikkea, mitä ihmiset ovat valmiita käyttämään edustamaan järjestelmällisesti muiden tuotteiden arvoa tavaroiden ja palvelujen vaihdossa. ” 

Kaikki mitä ihmiset ovat valmiita käyttämään. 

Keskustele siitä, mitä ihmiset käyttävät rahaksi nykyään. Keskustele kryptovaluutasta. Keskustele ensimmäisestä bitcoin-tapahtumasta. Kaksi pizzaa 10000 bitcoinille. Puhu eetteristä, Ethereumin äidinkielestä. Keskustele siitä, kuinka eetteri ei ole vain rahaa – se on polttoainetta

Keskustele Vaaka, Facebookin digitaalinen valuutta. Keskustele siitä, kuinka kätevästi luulet Facebook olevan, ottaen huomioon heidän kokemuksensa. 

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua infrastruktuurista.

Puhu taloudellisesta infrastruktuurista. Puhua hakkereita, jotka istuttivat haittaohjelmia maailmanlaajuisessa pankkijärjestelmässämme ja pääsi miljardilla taalalla. 

Puhu pilvi-infrastruktuurista. Keskustele 75-vuotiaasta georgialaisesta naisesta, joka katkaisi Armenian Internet-yhteyden lapionsa kanssa. 

Keskustele Jeff Bezosin yleissuunnitelma. Tietoja siitä, kuinka AWS hallitsee 40% verkkokaupasta Yhdysvalloissa ja 42% paperikirjojen myynnistä ja enemmän tuotehakuja kuin Google ja melkein puolet pilvipalveluteollisuudesta, ja kuinka edes hyväntahtoisimmilla miljardööreillä ei pitäisi olla tällaista voimaa. 

Puhu Bezosin valmistumispuhe älykkyydestä ja ystävällisyydestä, lahjoista ja valinnoista sekä hengittää tilapäistä helpotusta.

Puhu identiteetin infrastruktuurista. Keskustele sisäänkirjautumisen väsymyksestä tai siitä, kuinka olet tottunut palauttamaan salasanasi, et edes tunne sitä. Keskustele kolmansien osapuolten todentajista ja siitä, miten voit kirjautua useimpiin sovelluksiin Facebookin, Googlen ja Twitterin kautta ja kuinka mukavuus on hinnalla. 

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua hajauttamisesta.

Keskustele Internetin alkuperäisestä verkkosuunnittelusta ja hajautetuista solmuista sekä vertaisverkkojen aikaleimoista, mutta älä käytä mitään näistä sanoista. Keskustele perunoiden ohittamisesta ja siitä, miten olisi järkevämpää, että Gary-setä välittäisi perunat suoraan sinulle pöydän yli sen sijaan, että välittäisi ne Diane-tädille ja Jimmy-setä ja Garyn naapurille (mikä on hänen nimensä jälleen?) Ja sinun kaksivuotias veljentytär, joka tuskin pystyy nostamaan omia hopeaesineitään. Keskustele hajautetuista perunoista, jotta voit puhua hajautetusta rahoituksesta. 

Keskustele hajauttamisesta, jotta voit puhua yhteydestä heikkojen siteiden vahvuus. 

Keskustele hajauttamisesta, jotta voit tarjota jonkin verran selkeyttä kaikkien eri verkkojen ympärillä: World Wide Web ja Deep Web ja Dark Web and Dark1 ja Web1, Web2, Web3. Keskustele siitä, kuinka estoketju ei ole vain toinen sovellus Internetissä, vaan Internetin peruskerros. Luottokerros. Siirtokerros. Mitä tahansa haluatkin kutsua. Varmista vain, että se on hajautettu. 

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua totuudesta. 

Tietoja yhdestä totuuden lähteestä. Totuus maksusta. Tietoja lääkkeestä. Noin pala ruokaa. Tietoja sisällöstä. Keskustele Suuri kiitospäiväkarpalohirve vuonna 1959 ja kuinka ruoan käsittely voi olla todennettavissa nyt. Keskustele miten suurin osa Internetistä on nykyään epätosi– mittarit, yritykset, sisältö, ihmiset – meillä on kuitenkin vielä valinnanvaraa. 

Puhu totuuden katoamisesta. Puhu muistiaukoista. Kuinka asiat katoavat, ikään kuin suunnitellusti, kollektiivisesta muististamme. Puhua Twitterin puhdistus. Keskustele sisällön valenssista ja nopeudesta – napsauta syöttejä tarkistamattomalla nopeudella, jotta saat enemmän silmämunia myymään enemmän mainoksia. Keskustele siitä, kuinka paljon aikaa verkkosivustolla on kiinnittää jonkun huomio, puhumattakaan totuuden puhumisesta. Alle 15 sekuntia.

Puhua pitkäaikaiset ajattelijat. Keskustele tarinoiden kestosta. Puhu pysyvyydestä. Keskustele laulamattomista sankareista Internet-arkisto ja Wayback Machine ja Planeettojen välinen tiedostojärjestelmä. Kiittää solmuista. 

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua Satoshista.

Satoshi Nakamoto. Yksi aikamme suurimmista alkuperätarinoista. Nimi, joitain avointa lähdekoodia ja pyyntö: “Jos pystyt pitämään käynnissä solmun, joka hyväksyy saapuvat yhteydet, autat verkkoa paljon.”

Keskustele Satoshista, jotta voit puhua avoimen lähdekoodin kehittäjistä. Keskustele siitä, kuinka ohjelmistot söivät maailmaa ja sitten kourallinen teknologiayrityksiä söi ohjelmiston, ja nyt kehittäjät ottavat ohjelmiston ja Internetin, takaisin. 

Puhu Satoshista, jotta voit puhua kaikista Satoshista. Jokainen, joka antaa takaisin Internetille. Tehokäyttäjät. Wikipedian kirjoittajat. Amazon-arvostelijat. Stack Overflow -tekijät. Keskustele 1% Internet-sääntö: kuinka 1% meistä luo ja 99% meistä väijyy.  

Keskustele tarpeesta tunnistaa ja palkita nämä Satoshis. Keskustele siitä, kuinka salausökonomia on avain ja kuinka joukko ihmisiä on jo tajunnut sen. Puhu toissijaisesta äänestyksestä ja inflaatiorahoituksesta ja radikaaleilla markkinoilla. Kiitä Satoshia ja kaikkia Satoshoja.

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua innovaatioista. 

Keskustele innovaatioiden aikajanasta. Kuinka blockchainin tarina alkoi kauan ennen Vitalik ja Satoshi, Nick Szabo, Wei Dai ja Adam Back ja Cypherpunks sekä Tim Berners-Lee ja David Chaum sekä William Gibson ja Alan Turing sekä Ada Lovelace, Charles Babbage ja George Boole sekä luettelo jatkuu.

Keskustele innovaation peruselementeistä. Riski. Ajoitus. Tekninen kestävyys. Ihmisen vastarinta. Puhu kiitospäivän innovaatioista. Muistatko Turduckenia? Kana ankan sisällä kalkkunan sisällä. Keskustele positiivisesta epäonnistumisesta. 

Keskustele blockchain-käyttöönotosta. Keskustele siitä, miten yritykset seuraavat kehittäjiä. Keskustele siitä, mitkä hallitukset käyttävät blockchainia juuri nyt. Keskustele reaalimaailman innovaatioista. Keskustele aloista, joihin voimme luottaa.

Keskustele blockchainista, jotta voit puhua paremmasta Internetistä. 

Keskustele Internetin alkuperästä. Kuinka se meni käsistä ja kuinka voimme saada sen takaisin. Keskustele ensimmäisestä kerrasta, kun kosketit Internetiä, ja siitä, kuinka putosi rakkauteen ja rakkauteen. Keskustele blockchainista, jotta voit kuunnella myös muiden Internetin rakkaustarinoita.

Keskustele Internetin hyvistä osista. Kiitos Internetistä. Keskustele katsomisesta poika ja hänen äitinsä yhdistyvät uudelleen 10 vuoden kuluttua. Kuinka sinäkin olet ollut siellä tuohon aikaan. Pyrimme vain pysymään yhteydessä itsestämme ja järjestelmistämme huolimatta. 

Keskustele blockchainista, jotta jonain päivänä meidän ei enää tarvitse puhua blockchainista, ja Internet on jälleen meidän.

***

Haluatko lukea lisää tarinoita Internetin tulevaisuudesta?

Tilaa ConsenSys-uutiskirjeet →

Tilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Ethereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me