Koneen takana olevat ihmiset: Tapaa kryptografi Amira Bouguera

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiBlockchain Development

Koneen takana olevat ihmiset: Tapaa kryptografi Amira Bouguera

Amira kertoo tarinan ConsenSysiin tulemisesta, intohimonsa salaukseen ja siitä, miten yksityisyys on Ethereumin ytimessä. – ConsenSys11.11.2019Lähetetty 11. marraskuuta 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Amira Bouguera on kryptografi ja turvallisuusinsinööri ConsenSys Pariisissa. Hän valmistui insinööriksi salauksen ja kyberturvallisuuden alalla ENSIMAGista Grenoblessa Ranskassa. Amiralla on myös kandidaatin tutkinto soveltavassa matematiikassa Houari Boumedienne -yliopistossa. Hän keskittyy R: ään&D-aiheita yksityisyydestä, skaalautuvuudesta ja muista Ethereum 2.0: n avoimista kysymyksistä.

Kuinka ja milloin blockchain ja Ethereum ilmestyivät tutkaasi?

Ystäväni oli erittäin intohimoinen bitcoinista ja Ethereumista ja on puhunut minulle kuuluisasta DAO-hyökkäys ja kova haarukka Ethereumissa. Hyökkäys herätti kiinnostukseni, ja aloin etsiä lisätietoja siitä, mitä tapahtui ja mikä tietoturva-aukko aiheutti tämän virheen.

Pitämällä lohkoketjua tutkalla, valitsin alkuvuodesta 2017 kurssin oppiaksesi salauksen käytöstä lohkoketjuarkkitehtuurissa. Sitten harjoittelin Tessi Labsissa saadaksesi lisätietoja blockchain-käytännön toiminnasta. Myöhemmin osallistuin ConsenSysin Social Impact -tiimin järjestämään hakkerointiin. Tiimini loi CoverUs-sovellus , ja voitimme taloudellisen osallisuuden haasteen! Hain ConsenSysiin ja tulin Pariisin toimistoon tammikuussa 2018.

Mistä olet innoissaan salauksen kentässä? 

Olen erityisen innoissani siitä, kuinka kvanttin jälkeinen laskenta ja nollatietoprotokollat ​​toistetaan blockchain-tilassa.

Blockchain-tekniikka perustuu useisiin salaustekniikoihin monin tavoin; esimerkiksi tapahtumien allekirjoittaminen digitaalisella allekirjoituksella (ECDSA-algoritmi). Suurimman osan salausprotokollien takana oleva turvallisuus perustuu joidenkin matemaattisten ongelmien ratkaisemisen vaikeuteen (esimerkiksi ECDSA for Discrete Logarithm -ongelma).

Kvanttialgoritmit, kuten Shor, voivat ratkaista useita matemaattisia ongelmia. Esimerkiksi Shor pystyy ratkaisemaan diskreetit logaritmit polynomiajassa, mikä hajottaisi ECDSA-algoritmit.

Pohjimmiltaan post-kvanttisalauksen tarkoituksena on kehittää salausjärjestelmiä, jotka ovat turvallisia kvantti- ja tavanomaisia ​​tietokoneita vastaan, samalla kun ne kykenevät toimimaan yhdessä olemassa olevien tiedonsiirtoprotokollien ja verkkojen kanssa..

Mitä mahdollisuuksia ja haasteita työskentelet ConsenSysissä?

Tutkin ratkaisuja yhteisten Ethereum-ongelmien ratkaisemiseksi. Nimittäin skaalautuvuus ja yksityisyys

Skaalautuvuus:

Skaalautuvuus on todennäköisesti yleisimmin keskusteltu Ethereumia koskeva haaste. Ethereumin ja Web3: n tuleva menestys kokonaisuutena riippuu sen kyvystä skaalata kysynnän kasvaessa. Tällä hetkellä Ethereum-verkko pystyy käsittelemään noin 15 tapahtumaa sekunnissa.

Lukemattomat R&D-ryhmät testaavat parhaillaan ratkaisuja skaalautuvuusongelman ratkaisemiseksi. Tason 1 ratkaisut sisältävät Sharding- ja Casper- sekä Layer 2 -ratkaisut, kuten plasma- ja maksukanavat tai tilakanavat. Toivon suuresti, että skaalautuvuuskysymys ratkaistaan ​​lähitulevaisuudessa.

Yksityisyys:

Tietosuoja on tämän alan kuuma aihe. Tiimini ja minä tutkimme yksityisyyttä koskevia kysymyksiä ja luotamme edistyneisiin nollatietojen todennettavissa oleviin laskentatekniikoihin, kuten Luodinkestävät, ZKSnarks, ZKStarks, ja rengasallekirjoitukset. Sekä näiden salausmenetelmien toteuttaminen että niiden laskennan monimutkaisuuden optimointi ovat tällä hetkellä pullonkaula kehittäjille. Pyrimme ratkaisemaan yksityisyyden ja skaalautuvuuden haasteet pysymällä mahdollisimman hajautetusti.

kuva 1

Mitä vinkkejä ja työkaluja sinulla on Web3-tutkijoille?

Eth Tutkimus

Tämä on eteeristen nörttien yksityinen paikka käydä sivistyneitä keskusteluja, jotka keskittyvät Ethereumin tutkimuksen edistämiseen. Jokainen avoin ongelma, joka on vielä ratkaistava, on olemassa. Voit vapaasti osallistua mihin tahansa avoimen lähdekoodin projektiin, jos haluat auttaa kehittämään Ethereum 2.0: ta!

Gitter chat -kanava 

Tämä avoimen lähdekoodin keskustelukanava on hyödyllinen Github-kehittäjille oppimaan digitalisoidun lihan asiantuntijoilta. Vietän paljon aikaa Tryffeli ja Ahkeruus Gitter chat-huoneet. 

Zepkit

Zepkit on aloitussarja, joka esittelee kehittäjät dappille. Se sisältää interaktiivisen opetusohjelman ja integroi Web3: n suosittuja kehitystyökaluja, kuten Tryffeli, OpenZeppelin, Reagoi, ja Infura, jotka nopeuttavat asennusta ja kehitystä.

Remix 

Remix on Solidity IDE, jota käytetään älykkään sopimuksen Solidity-koodin kirjoittamiseen, kääntämiseen ja virheenkorjaukseen. Se tarjoaa myös erinomaiset työkalut staattisen analyysin ja käyttöönoton toteuttamiseen verkossa.

Web3js

Erittäin suosittu kirjastokokoelma, joka sisältää erityisiä toimintoja Ethereum-ekosysteemille ja mahdollistaa vuorovaikutuksen paikallisen tai etäisen Ethereum-solmun kanssa käyttämällä HTTP- tai IPC-yhteyttä (prosessien välinen tiedonsiirto).

MetaMask

MetaMask on selainlaajennus, jolla pääset Ethereum-sovelluksiin selaimessasi! Sen avulla voit noutaa tietoja lohkoketjusta, hallita identiteettejä ja allekirjoittaa turvallisesti.

Mistä projekteista olet innoissaan Meshissä?

Olen innoissani Hyperledger Besu. Hyperledger Besu on Java-kirjoitettu avoimen lähdekoodin Ethereum-asiakas. Se sisältää majakkaketju, jonka avulla voimme käyttää eth2.0: ta PoW: n (Ethash), PoA: n (IBFT 2.0 ja Clique) kanssa.

Odotan innolla lisäystä ZK-Starks Ethereumissa skaalautuvuuskysymysten ratkaisemiseksi. Myös innoissani seurata Casper, sen kehityksen ja nähdä, mihin se menee. En voi odottaa nähdäksesi sellaisten projektien vaikutuksia uPort ja muut hajautetut identiteettiprojektit ihmisten elämään. 

Mitä toivot enemmän ihmisten tietävän Ethereumista ja ekosysteemistä?

Toivon, että ihmiset tiesivät, että tämä on tulevaisuuden työkalu. Ethereumilla on merkittävä rooli sosiaalisten vaikutusten hankkeiden tulevaisuudessa ja koulutuksen saatavuuden demokratisoinnissa. Esimerkiksi, ConsenSys käynnisti Blockchain-mentorointiohjelman Re: Coded-kouluttajille Irakissa ja MENA-alueella

Minua inspiroivat myös syvästi tämän tekniikan taustalla olevat ihmiset ja kuinka loistavia ja rohkeita he ovat. Nämä ihmiset kirjoittavat Web3-historian. He heräävät joka päivä, tutkivat, testaavat, toistavat, lähettävät, virheenkorjaavat, kääntävät ja lähettävät uudelleen. He koodaavat tuntemattomiin vesiin vain muutamalla käsikirjalla ja ilman kaiteita. He tekevät tämän, koska he ovat intohimoisesti tekemässä maailmasta paremman paikan. Huuda myös varhaisille dapp-testaajille. 

kuva2

Mikä on suurin oppi, jonka olet oppinut roolissasi?

Kärsivällisyyttä. Muutaman vuoden kuluttua käyttöön otettavien ratkaisujen löytäminen vaatii paljon ennakointia ja kärsivällisyyttä. Toisinaan sinulla on ideoita, joita haluat käyttää ja toteuttaa, mutta sinulla ei ole asianmukaisia ​​työkaluja ideoiden toteuttamiseen. Joten jatkat rakentamista. 

Meidän on ymmärrettävä tuo Vitalik synnytti Ethereumin idean vuoden 2015 puolivälissä. Hänen paperinsa inspiroi lukemattomia kryptografeja, kehittäjiä, laadunvalvontatestareita ja projektipäälliköitä jättämään työpaikkansa, vastaamaan puheluun, polkemaan tuntemattomaan, keräämään ja rakentamaan. Verrattuna, ensimmäinen, pelkkä, vain luku -tekstiverkkosivusto luotiin vuonna 1992. Ei CSS: ää, animaatiota, UX / UI: ta, Javascriptia, työkaluja, kuten Photoshop tai WordPress. Kesti hyvin kauan, ennen kuin Web2 hankki toiminnot, joihin olemme tottuneet tänään.

Pohjimmiltaan teemme saman Web3: n kanssa. Ratkaisut, joihin pyrimme, vievät aikaa, kunnes ne ovat valmiita tuotantoon. MetaMaskilla on täysin toimiva sovellus, joka yhdistää käyttäjät Web3: een, vain neljä vuotta sen jälkeen Lohko 0. Vaikka se ei ehkä näytä siltä, ​​työskentelemme hämmästyttävällä nopeudella. Tutkijana olen tottunut aikajanaan, mutta se voi olla turhauttavaa kehittäjille ja liikemiehille. 

Missä näet itsesi Ethereumin ekosysteemissä muutaman vuoden kuluttua?

En tiedä mitä teen muutaman vuoden tiellä, tai miten se liittyy Ethereumiin. Tiedän, että luon arvoa ja jätän vaikutuksen nyt hämmästyttävien kollegojeni avulla Ethereumin ekosysteemissä. Jatkan tekemistä niin kauan kuin sillä on järkeä ja tuo minulle iloa.

Ota yhteyttä Amiraan LinkedIn, Viserrys, ja Keskitaso

Haluatko oppia taidot tulla blockchain-kehittäjäksi?

Lataa Blockchain Developer Job Kit →

Tilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Kuinka perustaa ja suorittaa Ethereum-solmuWebseminaari

Kuinka perustaa ja suorittaa Ethereum-solmu

Kuinka rakentaa oma Ethereum-sovellusliittymäWebseminaari

Kuinka rakentaa oma Ethereum-sovellusliittymä

Kuinka luoda sosiaalinen tunnusWebseminaari

Kuinka luoda sosiaalinen tunnus

Turvatyökalujen käyttäminen älykkäässä sopimusten kehittämisessäWebseminaari

Turvatyökalujen käyttäminen älykkäässä sopimusten kehittämisessä

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me