Kuinka Blockchain on yleisön todennettavissa ja silti tuntematon?

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiYritys Blockchain

Kuinka Blockchain on yleisön todennettavissa ja silti tuntematon?

Tässä artikkelissa käsitellään yksityisten ja julkisten lohkoketjujen nimettömyystason eroa ConsenSysin kanssa 13.1.2020 Lähetetty 13. tammikuuta 2020

Kuinka lohkoketju on yleisön todennettavissa ja silti tuntematon

TL; DR:

  • Julkisina pääkirjoina Bitcoin-lohkoketju ja Ethereum vaativat tapahtumien olevan oletusarvoisesti näkyvissä.
  • Ethereum-verkko tarjoaa pseudo-nimettömyyden; esimerkiksi tapahtumat on linkitetty osoitteisiin, jotka vastaavat käyttäjän hallussa olevilla yksityisillä avaimilla, ei käyttäjänimellä tai salasanalla, johdettuja julkisia avaimia.
  • Ethereum 2: lle ja Ethereum 3: lle kehitetään ja testataan parhaillaan tiettyjä tekniikoita, jotka lisäävät julkiseen Ethereumiin yksityisyyden erillisalueen, nimittäin zk-SNARKit.
  • Zk-SNARK on salausvahvistettu järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat ylläpitää yksityisiä tapahtumia vahvistamalla tapahtumia verkon konsensusalgoritmin mukaisesti.
  • Kun zk-SNARKs on otettu käyttöön, organisaatiot voivat tehdä kauppaa samassa verkossa kilpailijoidensa kanssa täydellisessä yksityisyydessä nauttien samalla julkisen Ethereum-lohkoketjun turvallisuudesta.
  • Siihen asti yritykset voivat käyttää julkista tai yksityistä Ethereumia useiden käyttötapausten käsittelyyn. Alla on esimerkkejä.

Yritys, joka haluaa hyödyntää vertaisverkkoa käyttämätöntä lohkoketjutekniikan rakennetta, ihmettelevät usein, kuinka tiedot voivat olla sekä julkisesti todennettavissa että tuntemattomia samanaikaisesti. Vastaamiseksi tähän kysymykseen meidän on merkittävä ero sallittujen ja luvattomien lohkoketjujen välillä. Sekä Bitcoin-lohkoketju että julkinen Ethereum-lohkoketju ovat luvattomia, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi liittyä verkkoon, lukea julkista pääkirjaa ja osallistua tapahtumien ja estojen validointiin suorittamalla solmun. Lupattomien kirjanpitojen liiketoimet ovat suunnittelultaan pseudoanonyymejä – tapahtumat on linkitetty osoitteisiin, jotka vastaavat käyttäjän hallussa olevilla yksityisillä avaimilla, ei käyttäjänimellä tai salasanalla, johdettuja julkisia avaimia. Tapahtumat salataan ja tallennetaan useisiin laitteisiin tai solmuihin ympäri maailmaa. Tämän hajauttamisen, läpinäkyvyyden, laajalti todennettavissa olevan ja vain liitteenä olevan luonteen vuoksi tietojen muuttaminen on melkein mahdotonta.

Sitä vastoin pankit ja muut yritykset, joilla on perustavanlaatuinen tarve yksityisiin liiketoimiin, ovat tällä hetkellä alttiimpia käyttämään yksityisiä tai sallittuja lohkoketjuja. Luvan saaneissa lohkoketjuissa tapahtumat ovat nimettömiä suurelle yleisölle. Sallitut lohkoketjut käyttävät samaa tekniikkaa kuin luvattomat lohkoketjut, mutta edellyttävät erityisiä valtuutuksia lukemaan, käyttämään ja kirjoittamaan tietoja niihin. Siksi pääsyä voidaan rajoittaa ja tiedot salata luottamuksellisuuden suojaamiseksi.

Anonyymien tapahtumien tuominen läpinäkyvään mainnetiin

Yrityksille, jotka haluavat edelleen käyttää luvatonta Ethereum-estoketjua avoimuuden ja sensuurittomuuden vuoksi, rakennetaan tekniikoita, jotka lisäävät yksityisyyden erillisalueen julkisiin lohkoketjuihin. Kun zk-SNARKit on otettu laajasti käyttöön, yritykset voivat nauttia julkisen estoketjun luotettavista eduista vaarantamatta nimettömyyttä. Siihen asti lompakko voidaan linkittää henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin, kuten IP-osoitteeseen, sähköpostiosoitteeseen, puhelinnumeroon tai toimitusosoitteeseen luvattomissa lohkoketjuissa. Vaikka tapahtuma satunnaistettaisiin, sitä ympäröivään ohjelmistoon upotettuja tietoja voidaan käyttää tapahtuman takana olevan henkilön tunnistamiseen. Oman solmun suorittaminen voi hämmentää identiteettiä tapahtumien ympärillä, mutta ei kokonaan. 

pöytä pakattuTaulukko 1: Julkisten lohkoketjujen, yksityisten lohkoketjujen ja perinteisten tietokantojen yksityisyysominaisuuksien vertailu. 

Mitä yksityisten lohkoketjujen nimettömyyden vahvistamiseksi tehdään?

Julkisina kirjanpitona Bitcoin ja Ethereum edellyttävät tapahtumien olevan oletusarvoisesti näkyvissä. Ethereum 2: lle ja Ethereum 3: lle kehitetään ja testataan parhaillaan tiettyjä tekniikoita, jotka lisäävät julkiseen Ethereumiin yksityisyyden erillisalueen, nimittäin zk-SNARKit.

zk-SNARKs: yksityisyyden erillisalueen tarjoaminen julkiseen pääkirjaan

zk-SNARK tarkoittaa nollatiedon ytimekästä, ei-vuorovaikutteista tiedon argumenttia. zk-SNARKS ovat salausvahvistettu järjestelmä, jonka avulla käyttäjä voi tarkistaa tapahtuman paljastamatta tapahtuman perustietoja ja olematta vuorovaikutuksessa tapahtuman julkaisijan käyttäjän kanssa. Lohkoketjun yhteydessä zk-SNARK: t sallivat käyttäjien ylläpitää yksityisiä tapahtumia, mutta validoivat tapahtumat edelleen verkon konsensusalgoritmin mukaisesti. Toteutettuaan organisaatiot voivat tehdä kauppaa samassa verkossa kilpailijoidensa kanssa täysin yksityisesti samalla kun nauttivat julkisen Ethereum-lohkoketjun turvallisuudesta.

Napsauta tätä saadaksesi teknisen läpikäynnin zk-SNARKeista.

Nimettömyyden säilyttäminen julkisessa blockchainissa 

zk-SNARKit

zk-SNARKeja integroidaan Ethereum2: een, mikä sallii lohkoketjutapahtuman lähettämisen yksityisesti ja todentamisen säilyttäen samalla käyttäjien nimettömyyden. Teollisuuden asiantuntijat ennakoivat yksityisten ja julkisten blockchain-verkkojen lähentyvän yhä vankempien ja modulaarisempien yksityisyys- ja luparatkaisujen vuoksi, alan asiantuntijat ennakoivat yksityisten ja julkisten blockchain-verkkojen lähentyvän. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) käynnisti Mainnet-aloitteen, jonka tarkoituksena on vauhdittaa yritysten ja Ethernumin yhteisön välistä yhteistyötä julkisen mainnetin parissa. Yksi ETA-eritelmissä määritellyistä komponenteista on ”Private Transaction Manager”, lupajärjestelmä, joka helpottaa yksityisiä tapahtumia valtuutettujen osapuolten välillä.

Siihen asti kun nollatiedon todistuksia ei ole otettu laajalti käyttöön Ethereum2.0: ssa, on tapoja toimia turvallisesti vuorovaikutuksessa, kohdistaa ja tehdä yhteistyötä yksityisten lohkoketjujen ja julkisten lohkoketjujen välillä. 

PegaSys Plus + Orion

PegaSys Plus on kaupallisesti lisensoitu Java-ratkaisu, joka on rakennettu Hyperledger Besu Ethereum -asiakasyritykselle ja joka on rakennettu yrityksiä ajatellen. PegaSys Plusin suojauskokoonpanot antavat kaiken Hyperledger Besun edut, plus tietokannan salaus ja erityinen ominaisuus nimeltä Orion. Orion on Java-pohjainen Private Transaction Manager, joka sallii suojattujen, yksityisten tapahtumien etenemisen Enterprise Ethereum -solmujen välillä.

AZTEC-protokolla

AZTEC-protokolla luotiin yksityisyyden mahdollistamiseksi julkisissa lohkoketjuissa. Sen avulla salatut arvot voidaan suorittaa loogisesti, ilman että taustalla olevat arvot paljastetaan lohkoketjulle. Tapahtuman tulot ja lähdöt salataan käyttämällä sarjaa zk-SNARK ja homomorfinen salaus, silti lohkoketju voi silti testata näiden salattujen lauseiden loogisen oikeellisuuden.

Tutustu yksityisyyden tilaan Ethereumissa

Ethereumin yksityisyyden tila →

Yritysten käyttötapaukset julkisessa Ethereumissa ja yksityisessä Ethereumissa

Alla on neljä hanketta, jotka havainnollistavat edelleen yksityisyyden ja skaalautuvuuden tasoa, joka voidaan saavuttaa julkisen Ethereumin ja Enterprise Ethereumin avulla.

Luvaton Ethereum: 

Santander: Ensimmäisen päästä päähän -lohkoketjun liikkeeseenlasku Public Ethereumissa

Banco Santander SA, yksityinen laitos, käytti julkista Ethereumin lohkoketjua merkitsemään ja rekisteröimään turvallisesti 20 miljoonan dollarin joukkovelkakirjalainan. Liikkeeseen laskemalla joukkovelkakirjalainan julkiselle lohkoketjulle taloudellisia tietoja ei voida muuttaa taannehtivasti ilman verkon osallistujien yksimielisyyttä.

Hala Systems: Sotarikoksia koskevien tietojen ilmoittaminen julkisesta Ethereumista 

Hala Systems, yksityinen yritys, käyttää julkista Ethereum-lohkoketjua sotarikostietojen tallentamiseen. Halan varoitus- ja varoitusjärjestelmä Sentry käyttää monianturiverkkoa reaaliaikaisen tietoisuuden luomiseen Syyrian uhista. Tulilinjalla sijaitsevat IoT-laitteet ilmoittavat havainnoistaan ​​suoraan julkiselle Ethereum-lohkoketjulle, missä se elää ikuisesti. 

Permissionless Ethereumin käytön edut

Hala poistaa itsensä tehokkaasti Sentry-raportointiyhtälön ytimestä, mikä osoittaa, että kerättyjä tietoja ei ole muutettu tai muutettu millään tavalla. Hyödyntämällä yksityistä lohkoketjua Hala tarjoaa nyt raportoinnin, jonka YK: n päävaltuutetun toimisto ja Kansainvälinen rikostuomioistuin pitävät arvokkaana..  

Sallittu Ethereum: 

Projekti i2i: Yrityskonsortion maksuverkosto, joka edistää taloudellista osallisuutta Filippiineillä 

Filippiiniläinen Unionbank teki yhteistyötä ConsenSysin kanssa, Kaleido: Blockchain Business Cloud, Microsoft Azure ja useat paikalliset pankit luovat pankkienvälisen alustan, joka mahdollistaa turvalliset, välittömät ja kustannustehokkaat kotimaan rahalähetykset.

Sallitun Ethereumin käytön edut

Tilinhaltijat voivat yksityisesti lähettää ja vastaanottaa rahaa mille tahansa pankkitilille Filippiineillä luottamatta kansainväliseen rahoituspalveluinfrastruktuuriin.

komgo: Maailman ensimmäinen yksityinen hyödykekaupan yhteenliittymä 

komgo on puoliksi yksityinen, puolueellisesti hajautettu yksityinen hyödykekaupan yhteenliittymä. Yhteistyössä ConsenSysin kanssa komgo loi blockchain-pohjaisen kaupan rahoitusalustan ja verkkopohjaisen. Tuloksena on turvallinen digitaalialusta, johon valtuutetut osapuolet voivat tallentaa tietoja, lähettää tapahtumia ja vaihtaa arvoa tai tietoja ja lähettää viestejä käyttöoikeuksien perusteella.

Sallitun Ethereumin käytön edut

komgo helpottaa P2P-tapahtumia, joihin verkon osallistujilla tulisi olla pääsy, mutta ei välttämättä suurelle yleisölle. komgo toimii yhtenä totuuden lähteenä, jonka avulla elinkeinonharjoittajat, liikenteenharjoittajat, pankit ja muut valtuutetut osallistujat voivat suorittaa turvallisia kauppoja erittäin tehokkaalla, digitalisoidulla tavalla, mikä johtaa toimialan laajuiseen yksinkertaistamiseen ja standardoituun dokumentointiin. Ylimääräisen turvallisuustason takaamiseksi komgo-alustalla on oma dokumenttisiirtojärjestelmä nimeltä Kite, joka sallii turvallisen siirron paljastamatta sisältöä koko komgon verkkoon.

***

Haluatko aloittaa projektin Ethereumilla, joko julkisella tai yksityisellä? 

Ota yhteyttä ratkaisuihin →

Hyperledger BesuQuorumUutiskirjeTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöTäydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mikä on Enterprise EthereumWebseminaari

Mikä on Enterprise Ethereum?

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Komgo Blockchain hyödykekaupan rahoitukseenTapaustutkimus

Komgo: Blockchain for Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me