Kuinka Ethereum suoriutui COVID-19: n globaaleista markkinahäiriöistä

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiUutiset

Kuinka Ethereum suoriutui COVID-19: n globaaleista markkinahäiriöistä

Erityispainos Ethereum by the Numbers -sarjasta, jossa on 6 otosta viime kuukauden historiallisesta taloudellisen epävakauden noususta. Lähettäjä ConsenSys 6. huhtikuuta 2020 Lähetetty 6. huhtikuuta 2020

ethereumin markkinat järkyttävät sankaria

Viime viikkojen aikana hajautetut rahoitusprotokollat ​​ovat kokeneet sen, mitä monet harkitsevat salaus-elämässä -testiä. Tämä testi jatkuu – sekä DeFi: n että perinteisen rahoituksen kannalta – kun maailma sääkää ja toipuu COVID-19-pandemiasta. 

12. helmikuuta Dow Jones, NASDAQ ja S&P 500 suljettiin ennätyskorkeilla. Kuukautta myöhemmin osakemarkkinoiden katkaisijat käynnistettiin ympäri maailmaa hillitsemään paniikkimyyntiä, koska Yhdysvaltain markkinat kärsivät suurimman yhden päivän prosenttimuutoksen vuoden 1987 kaatuminen. 12. maaliskuuta oli todiste siitä, että perinteinen rahoitus ja hajautettu rahoitus ovat edelleen melko korreloivia. Kun perinteiset markkinat supistuivat mustana torstaina, niin myös kriittimarkkinat, ETH- ja BTC-hinnat laskivat yli 40% alle 24 tunnissa. 

Viime viikkoina lukuisat sovellus-, käyttöympäristö- ja vaihtotiimit ovat jakaneet analyysin hallintapaneeleja ja kuvanneet pyrkimyksiään varmistaa korkea saatavuus käyttäjille näinä vaihtelevina aikoina. Läpinäkyvyyden hengessä halusimme tarjota analyysin siitä, kuinka Ethereum-verkko suoriutui talouden historian ainutlaatuisella hetkellä, ja yksilöidä digitaalisten verkkojen ja rahoituksen tulevaisuuden otteet. 

Alla on kuusi datavetoista johtopäätöstä, jotka on saatu viime kuussa tapahtuneesta aktiivisuuden noususta. Oivallukset luotiin ConsenSysin analytiikkapaketilla, Alethio, erityisesti Alethion sovellusliittymä ja mukautettu raportointityökalu.

consensys plexus kuvake pyöreä Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat Ethereum blockchain -uutiset, analyysit, tuotteet ja paljon muuta.

1. Ethereumin hasraatti pysyi vakaana. Kaivostyöläiset pysyivät verkossa.

Hashrate viittaa nopeuteen, jolla Ethereum-kaivostyöläiset toimivat, erityisesti sekunnissa arvattujen hajautusten lukumäärä tapahtumalohkon ongelman ratkaisemiseksi. Ethereumin mainnetin hashrate pysyi vakaana tasolla ~ 170TH / s epävakaimman päivän, 12. maaliskuuta aikana. Viikolla 12-18 maaliskuu päivittäinen keskimääräinen hajautusvoima oli ~ 165TH / s, melkein identtinen maaliskuun päivittäisen keskimääräisen ~ 167TH / s. Ethereumin hashrate pysyi vakaana verrattuna muihin lohkoketjuihin, kuten Bitcoiniin, joka koki a 20% lasku kaivoshashratessa. Kaiken kaikkiaan tämä tarkoittaa, että suurin osa kaivostyöläisistä pysyi verkossa hintavaihtelun aikana.

Ethereum Blockchain Hashrate maaliskuu 2020

2. Kaasun hinnat nousivat, mutta palasivat nopeasti normaaliksi. Ethereumin kannustinmekanismi toimi.

12. ja 13. maaliskuuta päivittäiset keskimääräiset kaasun hinnat nousivat 78 Gwei: ksi ja 85 Gwei: ksi, kun käyttäjät kilpailivat ostamaan ETH: ta tai muuntamaan vakiomalliksi korottamalla palkkioita, jotta kaivostyöntekijät asettaisivat etusijalle vireillä olevat liiketoimet. Seuraavina päivinä kaasun hinta palasi kuitenkin päivittäiseen keskiarvoon ~ 12 Gwei (toinen pieni nousu tapahtui 16. päivänä). Verkko pystyi hoitamaan kahden päivän aktiivisuuden.

kaasun hinta

3. Hajautetut pörssit (DEX) käsittelivät historiallista kaupankäyntimäärää ilman seisokkeja.

Markkinoiden pudotuksen aikana 12. maaliskuuta DEX: t käsittelivät tähtitieteellisen määrän kaupankäyntimäärää ilman suuria ongelmia, hyökkäyksiä tai katkoksia. DEX: t tallensivat 550 000 ETH-kauppaa – yli viisinkertaisen nousun edellisestä päivästä – ja 6 639 ainutlaatuisen kauppiaan – melkein 50 prosentin kasvun edellisestä päivästä. Alethiolla seurattiin 17 aktiivista DEX-laitetta dex. kello, ~ 70 miljoonaa dollaria vaihdettiin pelkästään 12. maaliskuuta Uniswap-käsittelyllä 42 miljoonaa dollaria, lähes 6x päivittäinen keskimääräinen kaupankäyntimäärä maaliskuussa. Maaliskuun 17. päivään mennessä ETH: n päivittäiset määrät ja ainutlaatuisten kauppiaiden määrä palasivat kaatumista edeltävälle tasolle. Paniikki oli todellinen, mutta lyhytaikainen.

DEX Volume ja kauppiaat Ethereumissa DEX-kaupankäyntimäärät (ETH), maaliskuu 2020. Lähde: DEX Watch. Kaupankäynti päivässä Uniswapissa Uniswap-kaupankäyntimäärät (ETH), maaliskuu 2020. Lähde: DEX Watch.

Vertailun vuoksi Yhdysvaltain pörssit pysäyttivät kaupankäynnin neljä kertaa maaliskuun puolivälissä. Markkinoiden katkaisijat perustettiin vuonna 1987 alkuperäisen mustan maanantain jälkeen, jotta päivitetyt ja tarkat tiedot voisivat virrata markkinoille. Katkaisijat päivitettiin viimeksi vuonna 2013 estämään korkean taajuuden kaupan aiheuttamat flash-kaatumiset. Kaupankäynnin hillinnöillä voi kuitenkin olla tahaton seuraus siitä, että häiritään tehokasta hinnoittelua ja pahennetaan kauppiaiden paniikkimyyntiä, jotka yrittävät päihittää räjähdysvaaran. Toinen mielenkiintoinen datapiste: Robinhood, palkkioton kaupankäyntijärjestelmä, koki teknisiä häiriöitä maaliskuun alussa. Katkot eivät liittyneet markkinoiden katkaisijoihin, vaan johtuivat Robinhoodin infrastruktuuriin kohdistuvasta stressistä. 

4. Yhteentoimivat DeFi-protokollat ​​antoivat käyttäjille mahdollisuuden siirtää omaisuutta nopeasti ja olla vuorovaikutuksessa alustojen välillä.

Maaliskuun 13. päivänä DeFi-protokollan aktiivisuus oli huipussaan 9 267 aktiivisen käyttäjän kanssa 24 tunnin aikana – 11,5% 80k: n yksilöllisestä käyttäjästä ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Päivittäiset aktiiviset käyttäjät DeFi-alustoilla Päivittäiset aktiiviset DeFi-käyttäjät – Q1 2020. Palvelun tarjoaa Alethio.

Kuitenkin mielenkiintoisempi kuin DeFi-käyttäjien kokonaismäärä on niiden käyttäjien määrä, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa useiden DeFi-protokollien kanssa, koska ne tarjoavat vilauksen verkon trendeistä ja yhteentoimivuudesta eri alustoilla. Tammikuun, helmikuun ja maaliskuun välistä käyttäjien käyttäytymistä verrattaessa on selvää, että maaliskuun puolivälin markkinatakaisuuksien aikana käyttäjät siirtyivät pitkäaikaisesta lainaus- ja lainanottopelistä ja keskittyivät DEX-laitteiden, kuten Uniswapin ja Kyberin ympärille, siirtyessään turvasataman varoihin, kuten stablecoins. 

lopullinen tammikuu Käyttäjät, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa DeFi-protokollan kanssa vähintään kerran tammikuun aikana. Palvelun tarjoaa Alethio. defi helmikuu Käyttäjät, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa DeFi-protokollan kanssa vähintään kerran helmikuun aikana. Palvelun tarjoaa Alethio. defi-marssi Käyttäjät, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa DeFi-protokollan kanssa vähintään kerran maaliskuun aikana. Palvelun tarjoaa Alethio.

Tämä lisääntynyt käyttäjien päällekkäisyys vastauksena mustaan ​​torstaihin – tiheä keltainen pilvi käyttäjistä, jotka ovat vuorovaikutuksessa Uniswapin ja Kyberin kanssa yllä olevassa maaliskuun kaaviossa – kuvaa helppouden, jolla DeFi-käyttäjät voivat vaihtaa omaisuutta ja liikkua vaihdon välillä. Kyberin kaltaiset DeFi-protokollat ​​yhdistävät myös ketjun likviditeettilähteet, kuten Uniswap ja muut DEX: t, jolloin käyttäjät voivat käyttää yhtä älykästä sopimusfunktiota hintojen löytämiseksi tehokkaammin.

5. Stablecoinit ovat kysyttyjä. Dain alivakuusjärjestys testasi Makerin sitoutumista täydelliseen hajauttamiseen ja kryptovaluuttatakaisten vakiomallien lähitulevaisuuden elinkelpoisuuteen.

Vakituiset rahat ovat salausvaroja, jotka on sidottu arvoon fiat-valuuttoihin tai omaisuuskoriin volatiliteetin estämiseksi. Dai: n kaltaiset salausvakuudelliset vakiomallit vaativat eetteriä, Ethereum-verkon alkuperäistä tunnusta, pidettäväksi älykkäässä sopimusehdossa. Stablecoin-markkinoiden markkina-arvo kasvaa edelleen, kun salauksen haltijat siirtyvät vähentämään omaisuutensa riskiä säilyttäen samalla likviditeetin. Alla olevassa kaaviossa näkyy päivä kunkin vuosineljänneksen kuukaudessa, jolloin Uniswap DEX käsitteli suurimman määrän volyymiä. 13. maaliskuuta yli 80% Uniswapin määrästä oli yksinomaan Dai: ssa ja USDC: ssä.

DAI: n ja USDC: n volyymit Uniswapissa jokaisen kuukausittaisen kaupankäynnin aikana Q1, 2020 [ETH] DAI: n ja USDC: n volyymit Uniswapissa jokaisen kuukausittaisen kaupankäynnin aikana Q1, 2020 [ETH]. Tiedot Alethiosta.

Dai stablecoinille tehtiin viime kuussa ainutlaatuinen stressitesti, kuten monet ovat analysoineet. 12. maaliskuuta havaitsimme Dai-altaiden DeFi-pisteiden jyrkän laskun käyttämällä Codefi’sia Defi-pisteet, joka arvioi DeFi-lainajärjestelmät perustuen älykkääseen sopimusriskiin, vakuuksiin, likviditeettiin ja keskittämisriskiin. Markkinakatkosten aikana käyttäjät ryntäsivät lainata Dai-laitetta Compoundin ja dYdX: n kaltaisille alustoille pitääkseen CDP: nsä konkurssissa. Kun ihmiset lainasivat Dai: ta, yksittäisten poolien käyttöaste oli korkeampi ja likviditeetti vähemmän. Rajoitettu likviditeetti laskee altaan DeFi-pistemäärää, koska lainanantajille on lisääntynyt riski poistua asemastaan. Hintojen lasku maaliskuun puolivälissä likvidoi Maker Vaultsin heti alle 150%: n vakuussuhteen, jättäen Dai: n 4 miljoonan dollarin arvosta alivakuuden ja stablecoinin 1,00 dollarin tapinsa yläpuolelle.

Verkon korotetuilla kaasumaksuilla oli vaikutuksia Maker-protokollaan. Makerin ketjun sisäinen hintasyöttö MCD-Medianizer juuttui tapahtumajonoon ja pysäytti tarkan hintapäivityksen. Tämä antoi joillekin Holvin omistajille mahdollisuuden pelastaa vakuudelliset velkasijoituksensa (CDP), mutta tarkoitti myös välittömää ja täydellistä selvitystilaa muille, kun hinta-oraakeli päivitettiin. Lisäksi useat selvittäjät hyödynsivät pysähtynyttä hintaa syöttämällä etukäteen velkahuutokaupat korotetuilla transaktiomaksuilla ja voittamalla ETH: n – yhteensä yli 8 miljoonaa dollaria – tarjouksilla 0 Dai. 

Nämä poikkeamat herättivät DeFi-yhteisössä keskustelua katkaisijoiden tarpeesta, joka muistuttaa perinteisiä markkinoita, ja olivatko nämä tosiasiallisesti poikkeavuuksia vai toimiiko järjestelmä suunnitellusti. Markkinoiden sokkien jälkeisinä päivinä MakerDAO lisäsi fiat-tuetun – ja keskitetymmän – USDC-stablecoinin vakuudeksi alustalle ja huutokaupasi äskettäin 5,3 miljoonaa dollaria MKR-rahakkeita kattamaan alijäämän ja tuodakseen Dai lähemmäksi 1 dollarin tapiaan. 

Dai: n epävakaus hintasokkien kautta on ollut perusteltu haaste DeFi-ekosysteemille. Stablecoinit ovat edelleen merkittävä parannus perinteisiin maksukiskoihin nähden, mutta fiat-backed stablecoins ovat ainakin luotettavampia lähitulevaisuudessa. Makerin viime kuussa tekemän stressitestin takana näyttää siltä, ​​että DeFi-protokollat ​​toimivat todellakin suunnitellusti, mutta niiden on jatkuvasti optimoitava rahapolitiikkaansa ja hintamallejaan ennakoidakseen ainutlaatuisia likviditeettitapahtumia.

6. Salausominaisuudet korreloivat perinteisten varojen kanssa, mutta tietojen läpinäkyvyys tekee kaiken eron.

Viime kuun markkinakokeet todistivat suuresti, että salaus ja perinteiset varat ovat edelleen yhteydessä toisiinsa, mikä näkyy alla olevan hintavastaavuustaulukon kolahduksessa S&P 500, BTC ja ETH.

Hintakorrelaatiokaavio S & P 500: n, BTC: n ja ETH: n välillä Hintakorrelaatiokaavio S: n välillä&P 500, BTC ja ETH. Palvelun tarjoaa CoinMetrics.

Monille sijoittajille kryptovaluutta on edelleen vaihtoehtoinen sijoitus laajempaan salkkuun, eikä se ole vielä täysin hyväksytty suojaus perinteisten markkinoiden arvaamattomuutta ja avoimuuden puutetta vastaan. Jatkuvat parannukset käyttäjien integroitumiseen ja DeFi: n makrotalouteen – Dai on täydellinen esimerkki – tarkoittavat, että perinteisen ja hajautetun rahoituksen irrottaminen ja “kääntäminen” on paljon pidempi kerronta. 

Jos markkinoiden häiriöistä on viime kuussa saatu kattava opetus, tietojen saatavuus ja avoimuus ovat kriittisiä hajautetun rahoituksen ja tältä osin maailmanlaajuisen rahoituksen onnistumiselle. Lohkoketjun ekosysteemi syntyi vuonna 2008 suorana vastauksena myrkyllisten omaisuuserien, zombipankkien ja luokitusten rahanpesun avoimuuden puutteeseen. Dain viime kuun alavakuus oli haaste DeFi: lle, mutta se oli heti näkyvissä ja toimiva yhteisölle. 

Rick Reider, BlackRockin korkosijoitusten maailmanlaajuinen johtaja, näyttää parhaiten tarttuvan maailmanmarkkinaosapuolten hämmennystä: “Jos et tiedä missä maailman turvallisin omaisuus on, on mahdotonta selvittää missä kaikki muu on. ” Näinä myrskyisinä aikoina Ethereum-verkon läpinäkyvyys auttaa tässä haussa. 

“Mitä saamme tästä kriisistä”, ConsenSysin maailmanlaajuinen Fintech-pääjohtaja Lex Sokolin kirjoitti äskettäin, “on uusi uskomusjärjestelmä.” Uusi uskomusjärjestelmä luottamuksesta, avoimuudesta ja ehkä ennen kaikkea järjestelmiemme terveydestä.

tilaa uutiskirjeemme

Hanki uusimmat Ethereumin estoketjuanalyysit, oppaat, verkkoseminaarit ja paljon muuta suoraan postilaatikkoosi. Tilaa Tilaa uutiskirjeemme, niin saat uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.Ethereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Ethereum 2 0 PanosekosysteemiraporttiRaportti

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me