Mitkä ovat riskit, jos keskuspankit eivät toteuta vähittäiskaupan keskuspankin digitaalista valuuttaa?

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiYritys Blockchain

Mitkä ovat keskuspankkien riskit, jotka eivät toteuta vähittäiskaupan keskuspankin digitaalista valuuttaa?

Miksi toimettomuuden riski on suurempi kuin maailman suurimpien rahoituslaitosten innovaatioriski? Kirjoittaja Monica Singer 21. toukokuuta 2020 Lähetetty 21. toukokuuta 2020

riski, ettei CBDC-sankaria ole

Useissa keskuspankkien ja muiden kuten Bank of International Settlement (BIS): n äskettäin kirjoittamissa asiakirjoissa todetaan selvästi, että he pelkäävät vaikutusta liikepankkeihin, jos ne ottavat käyttöön keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC). CBDC on kuitenkin suhteellisen riskitön vaihtoehto verrattuna nykyiseen hauraaseen maailmanlaajuiseen rahoitusjärjestelmään.

Riski tänään

Suuri haavoittuvuus on tällä hetkellä se, että tallettajat voivat menettää talletuksensa liikepankkien rahoilleen ottamien riskien vuoksi. Kaikki maat eivät tarjoa talletussuojaa, eivätkä siksi suojaa kansalaisiaan. Kansalaisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää liikepankkia taloudellisiin tarpeisiinsa. Jos liikepankki joutuu selvitystilaan, tallettajat eivät saa varojaan takaisin. Näiden maiden rahoitusjärjestelmät ovat altistaneet kansalaisensa tälle riskille luottamalla välittäjiin ja sääntelyviranomaisiin eri liikepankkien valvonnassa. Tämä on toistuvasti osoittautunut virheelliseksi, minkä vuoksi Satoshi Nakamoton Bitcoin-valkoinen kirja resonoi niin monien kanssa, kun se julkaistiin vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Hajautettu tekniikka on tarjonnut syvällisen mahdollisuuden vähentää riskiä ja lisätä luottamusta maailmanlaajuiseen rahoitusjärjestelmäämme.

Kuinka liikepankit voivat osallistua CBDC-malliin

On monia tapoja hallita riskiä siitä, että talletukset CBDC: ssä tulisi suositummiksi kuin talletukset liikepankkiin. Olemme esimerkiksi nähneet Bahaman keskuspankin (Projekti Sand Dollar), jossa CBDC-tilien käyttö on rajoitettu tiettyyn määrään. 

Toinen vaihtoehto on, että keskuspankki ei maksa korkoa näiltä tileiltä. Liikepankit voivat sitten tarjota korkeamman koron saamilleen talletuksille, jotka houkuttelevat vapaassa markkinataloudessa talletuksia tuottoa varten, vaikka riskit ovat suuremmat kuin CBDC: ssä.

Keskuspankkien on kannustettava kilpailua ja innovaatioita liikepankkien ja uusien digitaalipankkien välillä, jotka nyt reagoivat pandemiaan paremmilla tuloksilla kuin vanhat liikepankit, jotka eivät ole onnistuneet siirtymään digitaaliseksi. Keskuspankkien olisi helpotettava innovointia työskentelemällä liikepankkien kanssa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudessa, kuten ehdotetaan Englannin keskuspankin CBDC-paperi.

Keskuspankkien tulisi myös käyttää tilaisuutta innovoida ja tasapuolistaa toimintaedellytykset nykyisille asiakkailleen, jotta liikepankit voivat kilpailla etupäässä tähän tilaan tulleiden teknologiayritysten kanssa. Luominen sääntelyyn yksityisten kolikoiden liikkeeseenlaskijoiden estämiseksi ei ole ratkaisu. Tämä on tekniikka, jota kansalaiset vaativat yhä enemmän ja jota he käyttävät parhaan heille tarjoaman käyttökokemuksen mukaan. Big Tech ei pysähdy millään tavalla varmistaakseen, että he noudattavat tämän palvelun tarjoamista koskevaa lainsäädäntöä.

consensys plexus kuvake pyöreä Lataa valkoinen kirja keskuspankeista ja rahan tulevaisuudesta. ladata

Yksityisten digitaalisten valuuttojen nousu ja riski

Olen huolissani siitä, että keskuspankit ovat niin huolissaan liikepankkien suojelemisesta, etteivät tajua, että toimimattomuuden riski on suurempi kuin asteittainen innovaatio. Todellinen riski on yksityisiltä yrityksiltä, ​​jotka ovat parhaillaan laskemassa maksumekanismeja, jotka saattavat houkutella tallettajia enää koskaan käyttämään vanhaa pankkia, kuten tunnemme heidät..

Siirtyminen yksityiselle digitaaliselle valuutalle tai “vakiomarkkinoille” – valuutaksi, jonka vakuutena ovat fiat, kryptovaluutat, kulta tai algoritmi tai rahoitusvälineiden yhdistelmä – saattaisi johtaa vähempään fiat-valuutan (keskuspankin liikkeeseen laskeman valuutan) käyttöön. Kun tämä tapahtuu, keskuspankit menettävät kykynsä harjoittaa rahapolitiikkaa ja kaikki fiat-valuutan tarjonnan ja jakelun valvonnat menevät ulos ikkunasta. 

Tunnemme Vaaka, jota ohjaa Facebook, ja Apple Pay. Kuulemme nyt, että Google ja Amazon haluavat tulla tähän tilaan ja tarjota lähes taloudellisia tuotteita. Tiedämme hyvin, mitä Kiinassa tapahtui Alipayn ja WeChatin kanssa ja kuinka ihmiset ovat hitaasti mutta varmasti lopettaneet käteisen käytön. Tiedämme myös, että Kiinan keskuspankki julkaisee pian versionsa vähittäiskaupan CBDC: stä, jolloin he voivat seurata kaikkia liiketoimia epäselvillä yksityisyyden suojauksilla.

Meidän tulisi olla kyllästyneitä yksityisiin kolikoiden liikkeeseenlaskijoihin ja siihen, miten he hallitsevat transaktiotietoja. Ymmärrämmekö, että yksityisten kolikoiden liikkeeseenlaskijoiden on hallittava vakuudellisten positioidensa arvon vaihtelu riskinhallinnassa? Ymmärtävätkö näiden kolikoiden käyttäjät, että näiden kolikoiden liikkeeseenlaskijat voivat kärsiä menetyksiä ja etteivät ne voi olla perinteisten turvaverkkojen, kuten talletussuoja- tai keskuspankkien, viimeisenä keinona lainaajia? Luotammeko jälleen kerran tilintarkastajiin ja sääntelyviranomaisiin varmistaaksemme, että nämä yksityiset kolikot tukevat vakuudet ovat todella paikallaan? 

Monet näistä yksityisistä kolikoiden liikkeeseenlaskijoista haluavat saavuttaa 1,7 miljardin pankkitilin. Eikö tämä ole keskuspankkien vastuulla ympäri maailmaa? Yhteistyössä digitaalisten fintechien ja vanhojen pankkien kanssa keskuspankit voivat tarjota maailman kansalaisten tarvitseman taloudellisen pääsyn.

Yksityiset liiketoimet ja ohjelmoitava noudattaminen

Kuten tiedämme, AML: n (rahanpesun torjunta) ja KYC (Tunne asiakkaasi) -vaatimusten vuoksi on välttämätöntä, että tietyn määrän ylittävät liiketapahtumat julkistetaan, jotta vältetään näiden varojen käyttö turhiin toimintoihin. Blockchain-tekniikka on nyt tarpeeksi edistynyt, jotta organisaatiot voivat ohjelmoida tapahtumat pysymään luottamuksellisina tietyille verkon osapuolille ja silti valvottavissa sääntelyviranomaisille. ConsenSys kehittää parhaillaan pilottia, joka esittelee kuinka yksityisyyden ja käyttöoikeustasot voidaan ohjelmoida asiakkaan tarpeiden mukaan.

Joissakin maissa, joissa veronkierto on levinnyt, vähittäiskaupan CBDC voisi kannustaa kansalaisia ​​ilmoittamaan liiketoimistaan ​​ja maksamaan veroja reaaliajassa. Ohjelmoitavat älykkäät sopimukset blockchain-verkoissa auttavat automatisoimaan tietojen julkistamisen ja noudattamisen tavalla, joka oli aiemmin mahdotonta.

Muissa maissa digitaalisen ja muuttumattoman kirjanpidon pitäminen, joka pitää täydellisen kirjausketjun, voi antaa käyttäjille mahdollisuuden seurata kassavirtaansa odottamatta kirjanpitäjän päivittävän kirjanpitoa tai suorittamalla pankkitilastoja. Rahalähetykset ovat myös tällä hetkellä erittäin kalliita ja taipuvaisia ​​viivästymään, minkä vuoksi monet fintech-yritykset työskentelevät tässä tilassa tämän kipupisteen ratkaisemiseksi.

Maailman keskuspankkien tulisi kokoontua määrittelemään CBDC-standardit, jotta tulevaisuudessa nämä digitaaliset valuutat toimisivat yhteistyössä ja helpottavat varojen siirtämistä maasta toiseen reaaliajassa, saumattomasti.

Kuinka digitaaliset maksut voivat suojella kansalaisia

Tänä pandemian aikana meidän ei pitäisi joutua pyytämään ihmisiä seisomaan jonossa ilman sosiaalista etäisyyttä odottamaan sosiaalitukea tai eläkerahastoja. Jos talouskriisi edellyttää, että hallitus tukee taloudellisesti kansalaisiaan helikopterirahana (hallituksen tallettamana rahana kansalaisten tileille), kansalaisten ei pitäisi odottaa, että valtion myöntämät sekit saapuvat postille, joka sitten on talletettava pankkitilille, kun pankkien työaika sallii. Blockchain-tekniikka mahdollistaa näiden maksujen helpottamisen sähköisesti reaaliajassa suoraan kansalaisten e-lompakkoon. Ei enää odottamista tai seisomista jonossa tai kävelemistä pankille tai postille hallituksen maksettavaksi. Kenenkään ei pitäisi koskaan joutua käymään tiili- ja laastipankkipaikassa odottamaan palvelua.

Monissa maissa riippuvuus käteisestä aiheuttaa kohtuutonta painostusta kansalaisille, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa riski käteisen kantamisesta ja ryöstämisestä. Puhumattakaan lukuisista muista käteiskäyttöön liittyvistä uhista, kuten pankkiautomaattien pommitukset ja kaappaukset. Jotkut yritykset joutuvat siirtämään käteistä useista toimipisteistä vähittäiskauppiaalle omistustensa suojaamiseksi. Näiden uhkien pitäisi motivoida keskuspankkeja siirtymään täysin sähköiseen toimintaan ja vähentämään kansalaisten riippuvuutta käteisestä. 

Teknologia suojaa kansalaisia ​​heidän rahanhallinnassaan. Ethereumin kaltainen erittäin ohjelmoitava ja yhteentoimiva lohkoketju voidaan mukauttaa eri maiden rahoituslaitosten ja kansalaisten erilaisiin tarpeisiin samalla, kun se täyttää edelleen maailmanlaajuiset standardit, jotka takaavat yhteensopivuuden eri maiden CBDC-ratkaisujen välillä.

Voivatko keskuspankit sanoa rahan tulevaisuudesta??

Keskuspankeilla on mahdollisuus pysyä mukana tekniikan muutoksessa ja mahdollistaa tämä kehitys kohti rahan tulevaisuutta. COVID-19: n ja setelien tartuntariskin myötä digitaaliset maksuratkaisut ovat yhä mielenkiintoisempia ja mitä kansalaiset haluavat. Tuhatvuotiset ihmiset ja nuoremmat sukupolvet houkuttelevat vain digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat läpinäkyviä, muuttumattomia, reaaliaikaisia, edullisia, heidän hallinnassaan, käytettävissä 24/7/365 ja yhteensopivia muiden digitaalisten rahoitusvälineiden, kuten kryptovaluuttojen, turvakoodien ja apuohjelmien, kanssa.

Haastan keskuspankit päästämään irti pelostaan. Kun ajattelen keskuspankkeja, liikepankkeja ja tällä hetkellä käytössä olevaa jakopankkijärjestelmää, muistutan vanhasta sanonnasta: “Se, mikä sai sinut menestymään menneisyydessä, ei tuo sinulle menestystä tulevaisuudessa. ” Keskuspankkien on nyt omaksuttava innovaatiot, jotta heillä olisi sananvaltaa rahan tulevaisuudessa. Jos keskuspankkien konservatiivinen luonne estää heitä ottamasta tätä harppausta eteenpäin, tehkäämme yhteistyötä yksityisten, asianmukaisesti säänneltyjen kolikoiden liikkeeseenlaskijoiden kanssa, jotka ovat valmiita ja kykeneviä tarjoamaan toiminnot, joita maailma tarvitsee ja haluaa.

Haluatko oppia lisää keskuspankin digitaalisesta valuutasta?

Katso on-demand-webinaari CBDC: stä, stablecoineista ja rahan tulevaisuudesta. Katso CBDCIndustry InsightPaymentsNewsletterTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöTäydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Johdatus tokenisaatioonWebseminaari

Johdatus tokenisaatioon

Digitaalisten varojen ja DeFi: n tulevaisuusWebseminaari

Rahoituksen tulevaisuus: digitaaliset varat ja DeFi

Mikä on Enterprise EthereumWebseminaari

Mikä on Enterprise Ethereum?

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Komgo Blockchain hyödykekaupan rahoitukseenTapaustutkimus

Komgo: Blockchain for Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me