Stablecoinsin tila 2019

blogi 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedTapahtumat ja konferenssitPainaUutiskirjeet

tilaa uutiskirjeemme.

Sähköpostiosoite

Kunnioitamme yksityisyyttäsi

EtusivuBlogiUutiset

Stablecoinsin tila 2019

Valittavanasi on yli 200 vakiomallia, joten tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdestä blockchain-tekniikan aktiivisimmista aloista – ConsenSys · 16. elokuuta 2019 Lähetetty 16. elokuuta 2019

stablecoins

Vuonna 2019 on osoittautunut valtava vuosi vakiomallien ja hajautetun rahoituksen kehittämiselle, erityisesti Ethereumin lohkoketjuun rakennettujen projektien osalta. Erinomainen ja perusteellinen raportti Blockdata, Blockchain.comin, Stable Reportin ja ConsenSysin viimeisimmän työn pohjalta, hän aloitti laajan tutkimuksen stablecoiinien nykyisestä ekosysteemistä ja paljasti runsaasti merkittäviä oivalluksia.

Joitakin kohokohtia: Ensinnäkin vuoden 2017 alusta lähtien on ilmoitettu yli 200 projektista, mutta vain 30% on vielä julkisesti käynnistetty, ja 66 julkista ja aktiivista stablecoiinia oli liikkeessä kirjoitushetkellä. Raportissa todettiin, että 2019/2010 on todennäköisesti toistaiseksi suurin vuotuinen vakiomallien eloonjääminen.

Lanseeratuista vakiokerroista 50% kaikista aktiivisista vakiokehikoista on kehitetty Ethereum-verkossa. Lisäksi aktiivisimmat ovat USD: n takaamat vakiomallit, kuten Tether, Coinbase’s USDCoin ja Gemini’s Gemini Dollar, kun taas kullan tukemat ovat todennäköisesti epäonnistuneet. Kaikista olemassa olevista vakioista Tether on saanut eniten rahoitusta, ja IEO: n kautta kerättiin tänä vuonna yli miljardi dollaria.

Stablecoin 101

Aluksi tässä on joitain taustatietoja stablecoineista, kuten ConsenSysin alkuperäisessä Stablecoins-tilassa (kirjoittanut Nathan Sexer).

Stablecoinit ovat salakirjoituksia, joiden arvo säilyy vakaana tavoitehintaa (esim. USD) vastaan. Stablecoinit on suunniteltu mihin tahansa (hajautettuun) sovellukseen, joka vaatii matalan volatiliteetin kynnyksen toimiakseen lohkoketjussa.

Volatiliteetti estää kryptovaluuttojen laajamittaisen käyttöönoton arvonvarastona. Koska niihin kohdistuu valtavia vaihteluita, ne eivät ole asianmukainen vaihtotapa eikä laskentayksikkö. Mikään yritys ei todellakaan todennäköisesti hyväksy digitaalista valuuttaa, kun niiden arvo voi dramaattisesti laskea seuraavana päivänä.

Volatiliteetti vaikeuttaa myös kenenkään hyväksymistä valuuttaa “yksikkönä”, koska ei ole yhteistä hyväksyntää siitä, kuinka paljon se voi olla tai tulee olemaan sen arvoinen. Mittausyksikön tulisi määritelmänsä mukaan pysyä vakaana. Joten volatiliteetti muuttaa kryptoarvoiksi tarkoitetut spekulatiiviset krypto-varat. Vähemmän volatiliteettia käytettäessä salausvarallisuus on jo saattanut tavoittaa paljon laajemman yleisön.

Volatiliteetilla on useita syitä, mukaan lukien:

 • jatkuvasti muuttamassa yleistä käsitystä
 • kehittyvillä markkinoilla
 • staattinen rahapolitiikka
 • sääntelemättömillä markkinoilla

Stablecoinin käyttötapaukset

Esimerkkejä sovelluksista, joissa volatiliteettia on vähennettävä:

 1. Rahalähetys hintahintojen kattamiseksi maksujen käsittelyn aikana
 2. Kauppa & Maksut jokaiselle yritykselle, joka hyväksyy päivittäiset maksut, fiat tai kryptot volatiliteetin välttämiseksi
 3. Palkat & Vuokrat tai muut toistuvat maksut
 4. Luotonanto & Ennustemarkkinat (pitkäaikaiset liikkeeseenlaskut)
 5. Kaupankäynti & Varallisuudenhoito. Tällöin tarvitaan vakiokalvoja, koska ne:

  • Ota käyttöön kaupankäyntiparien nimellisarvo Yhdysvaltain dollareina bitcoinin tai eetterin sijaan

  • Ota käyttöön altistuminen fiat-nopeuksille (muille kuin ETH: lle tai BTC: lle)

  • Mahdollistaa helpomman näkyvyyden ja käyttöönoton yksinkertaisesti näyttämällä vaihtelut fiateissa

  • Ota käyttöön arbitraasimahdollisuudet

 6. Arvon varastointi, pitkäaikaiseen suojaukseen: esim. kaivostyöntekijät kattamaan toistuvat kustannukset vakaan tulon varmistamiseksi

Toisin sanoen, jokainen, joka haluaa hyötyä blockchain-tekniikan eduista (läpinäkyvyys, turvallisuus, muuttumattomuus …) menettämättä fiat-valuuttojen tarjoamia takuita (esim. Luottamus ja vakaus), tarvitsee vakaan kryptovaluutan.

Stablecoiinien tyypit

Stablecoineja on kolme pääluokkaa – kaikki on hyvin yksityiskohtaisesti kuvattu aiemmin mainituissa katsauksissa, joita käytämme luokittelemaan kartoituksessa seuraamaan:

vakiomallien tila 01Haseeb Qureshi, “Stablecoins: hintavakaa kryptovaluutan suunnittelu”

Fiat-vakuudella

IOU: n keskitetyt vakiomallit / fiat-valuuttojen tai hyödykkeiden vakuudella takaamat. Esimerkkejä näistä ovat Tether, USD Coin, Gemini ja Digix.

Salausvakuus

IOU: n ”hajautetut” vakiomallit / salattujen ja / tai useiden omaisuuserien takaamat vakuudet. Esimerkkejä tällaisista stablecoinista ovat MakerDAO, Steem ja Alchemint.

Vakuudettomat

Seigniorage-osakkeet / hajautetut pankit / algoritmiset vakautusmekanismit. Esimerkkejä tällaisista stablecoinista ovat Terra, Ampleforth ja Element Zero

Stablecoinsin suosituin blockchain

Ethereum on selkeä stablecoin-johtaja, jolla on 33 stablecoiinia, jotka on kehitetty protokollan päälle. Bitshares on toiseksi kahdeksan stablecoinia ja Stellar pyöristää pakkauksen kolmanneksi 6 stablecoinilla. Ethereumin määräävä asema johtuu monista syistä. Ensinnäkin Ethereum hyötyi ensiluokkaista etuaan, ja MakerDAO: n kaltaiset varhaiset projektit päättivät myöntää dai Ethereumin päälle. Toiseksi Ethereumin vakiomallit hyötyvät vankasta olemassa olevasta infrastruktuurista ja ERC20-merkkistandardien helppokäyttöisyydestä.

Esimerkiksi yhteensopivuus lompakoiden, vaihdon ja analyysityökalujen kanssa on jo olemassa Alethio, Eetteriskannaus, MyCrypto ja paljon muuta. Kun uudet vakiomallit aikovat laajentua ja kasvaa nopeasti, se on helpompaa tehdä Ethereumilla kuin muilla lohkoketjuilla. Ethereumin yritysversiot, kuten JP Morganin käyttämä Quorum, ovat kehittäneet Ethereumia edelleen pääehdokkaaksi stablecoin-liikkeeseenlaskuun.

pysyvien valmisteiden tila 02BlockDatan kautta

Stablecoin-rahoitus

vakiomallien tila 04BlockDatan kautta

Alkuperäiset vaihtotarjoukset ovat olleet trendissä vuonna 2019 uutena tapana kerätä pääomaa salausteollisuudessa. Erityisesti Tether valmisti IEO: n keräämällä yli miljardi dollaria. Vaikka Tether varjosti suurta osaa kilpailustaan ​​varainhankinnassa, muut huippuyhtiöiden hankkeet ja yritykset keräsivät edelleen yli 500 miljoonan dollarin pääoman viimeisten kahden vuoden aikana. Esimerkiksi Coinbasen USD-kolikko keräsi yli 200 miljoonaa dollaria kolmen rahoituskierroksen kautta.vakiomallien tila 03

Pääomasijoittajat ymmärtävät, että jos vakaa kolikko onnistuu, se voi tuottaa vaikuttavia voittoja. Huippuyritykset, kuten Digital Currency Group, Blockchain Capital ja Andreessen Horowitz, ovat investoineet voimakkaasti salaukseen, erityisesti stablecoineihin. Itse asiassa melkein puolet kaikista aktiivisista stablecoineista on riskitekijöitä.

Stablekiinien määrä on kasvanut nopeasti kahden viime vuoden aikana. Joten vaikka uraauurtavilla vakiomallisilla tuotteilla, kuten Tether, TrustToken ja Dai, on edelleen hallitseva markkinaosuus, mutta kilpailu lähestyy nopeasti. Kaikki nämä projektit eivät varmastikaan onnistu, mutta kahden viime vuoden aikana vakiintuneiden jyrkkien tuotteiden dramaattinen kasvu osoittaa selvästi, että monet yksityishenkilöt, yrittäjät ja yritykset uskovat, että kermakalvoilla on suuri vaikutus maailmaan.

vakiomallien tila 05BlockDatan kautta

Alla on ei-tyhjentävä luettelo tällä hetkellä elävistä tai tuotannossa olevista stablecoineista:

IOU: n keskitetyt vakuustodistukset

Fiat (tai perinteiset varat) varat

USDCoin: Coinbasen dollariin sidottu valuutta.

Kaksosien dollari: USD-sidottu stablecoin, jota tukee Gemini-pörssi.

Lieka: USD-tukemat vakaa rahakkeet (USDT), joka perustuu markkinajohtajaan Omniin.

TrueUSD (kirjoittanut TrustToken-tiimi): USD: n tukema vakaa kryptovaluutta (TUSD), joka keskittyy avoimuuteen, perustuu Ethereumiin.

Digix-kultamerkit: Kultaiset tallit (DGX). 1DGX = 1 gramma kultaa Singaporen holvissa.

EURS (Stasis): Fiat-vakuudellinen vakaa EIP-20-tunniste, jota tukee EUR, tarkastusvirroilla, tukee STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) sidottu säilöön pidettyyn fiat-valuuttakoriin.

PAX: USD-sidottu stablecoin, jota tukee Paxos Standard.

Monerium: Reykjavikissa toimiva Monerium on Islannin finanssivalvontaviranomaisen hyväksymä ja sen taustalla rahoitusvälineiden kori.

StrongholdUSD: Strongholdin rahoituspalvelujen USD-sidottu vakiomerkki.

Jibrel (kirjoittanut Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR…), jota tukee laaja valikoima omaisuuksia, rakennettu Ethereumin lohkoketjuun.

PHI (dfinity-networkin toimesta): IOU: n vakiomallit (PHI), joita tukevat algoritmisesti ylläpidetyt lainan vakuudet.

Saaga: Omaisuusvakuudellinen kryptovaluutta (SGA), jota ylläpidetään säännellyssä pankkilaitoksessa olevalla varalla, vakaa SDR: ää (valuuttakori) vastaan.

PHP Bitspark: Stablecoin Bitspark-pörssissä, sidottu Filippiinien pesoon.

GBT: Hellogoldin kullanvärinen pöytäliina

Vaaka: Facebookin luoma ja sen odotetaan käynnistyvän vuonna 2020, ja sen tukena on rahoitusvarojen kori.

Vakaa: Varantotakuu (StableUSD), jonka tarjonta on oikaistu avoimen markkinatoiminnan avulla.

eToro-natiivitunnukset: Gibraltaripohjainen pörssi on käynnistänyt sarjan kiinteitä kolikoita, jotka on sidottu maailmanlaajuisiin valuuttoihin, mukaan lukien eToro-rupla (RUBX) ja eToro Yuan (CNYX)

THBEX: Everexin esittämä THBEX on kiinteä kolikko, joka on sidottu Thaimaan Bhatiin

Stronghold USD (kirjoittanut Stronghold & IBM): USD-tunnus, jota tukee useita Fiat-valuuttoja, jotka perustuvat Stellar-verkostoon ja jonka takaa Federal Deposit Insurance Corporation.

USD-kolikko (kirjoittanut Circle & CENTER): Fiat-rahakkeet (USDC) salauksen maksamiseen ja kaupankäyntiin (käyttäen KESKUSTA, CENTER-verkoston jäsenten julkaisema ja CENTERin tarkastama puitteet vakiomallihankkeille, joihin liittyy reaalivarallisuutta..

X8valuutta: Vakaa kryptovaluutta (X8X), jota tukee kori fiat-valuuttoja ja fyysinen kultavarasto.

“Puolihajautetut”, vakuuksilla tuetut vakiomallit

Tukee salausvaroja.

Bitshares: Vakaa kryptovaluutta (Smarctoins: BitUSD, BitCNY), jonka arvo on suojattu useilla varoilla (salaukset mukaan lukien) käyttäen johdannaisia.

Havven.io: Vakiomallit (nUSD), joita tuetaan maksuilla, hajautetulla vakuuspoolilla ja liikkeeseenlaskemekanismeilla).

MakerDAO: Hajautettu järjestelmä, joka antaa stablecoineja (DAI), vakaa ETH: ta vastaan ​​ja tuettu useilla varoilla (toistaiseksi vain ETH, mutta sen tarkoituksena on avata monivakuusversio). MKR-haltijoiden ylläpitämä. Samanlainen kuin johdannaissopimukset.

StatiCoin: Stablecoinit, joita tukee ETH ja järjestelmä, joka vastaa keinottelijoita ostamaan rahakkeita hedgereitä vastaan, jotka ostavat “stablecoineja” (Staticoin) vakauden luomiseksi..

Alchemint: Stablecoins (SDUSD), joka on rakennettu NEO: n päälle ja jota tukee varallisuus (fiatit ja kryptovaluutat).

Augmint: Digitaaliset rahakkeet (A-EUR, niiden vakaa euromerkki), jotka on suunnattu fiat-valuutoille, kopioivat mekanisminsa vakausreservien ja älykkäiden sopimusten avulla.

Boreaalinen (kirjoittanut aurora-dao): Vakaa krypto-omaisuus (boreaalit), jota tukee eetterivarantojen, lainojen lainojen ja dapp-hyväksynnän yhdistelmä.

Celo: Vakaat rahakkeet sidottuina fiat-valuuttoihin, joita tukee hajautettu, ylikansallinen ja tarkastettavissa oleva salausresurssireservi.

Tasapaino (EOSDT): EOS-pohjainen stablecoin sidottu 1USD: hen ja vakuudeksi muilla digitaalisilla varoilla.

Varata (Reserve Research Team): Tunnukset vakiintuvat älykkääseen sopimukseen lukituilla salausvaroilla, “täysin” hajautettuina.

Sweetbridge: Ketjussa olevat vakuudella tukevat vakiomallit (Bridgecoins).

Unum: Stablecoinit, joita tukevat useat kryptovaluutat ja yksinkertaiset varamekanismit.

Seigniorage-osakkeet

Toimii (osittain) hajautettuna pankkina ja sisältää joustavat toimitusmekanismit. Tähän liittyy usein joitain vakuusasemia, algoritmisia säännöksiä ja monimutkaisia ​​vakausmekanismeja tässä]:

BitBay-virallinen: Salausvaluutta (BAY) pyrittiin vakauttamaan dynaamisen nastan avulla käyttämällä “nestemäisiä” ja “jäädytettyjä” merkkejä ja hajautettuja hallintomekanismeja.

NuBits: Kryptovaluutta (USNBT) vakauttavat liikkeeseenlaskumekanismit ja vapausrangaistukset.

SteemDollar (kirjoittanut Steemit): Tunnukset (SBD) vakautetaan Steem-lohkoketjussa 1: 1 USD-muuntokurssilla – perustuen vaihtovelkakirjajärjestelmään.

Hiili: Salausvaluutta (hiiltä) valvotaan joustavalla toimituksella markkinaosapuolten kautta Hedera Hashgraphin toimesta.

Corion: Kryptovaluutta, jonka hintaa ylläpitää automaattinen inflaation / deflaation hallinta.

Katkelmat: Vakaa (matalan volatiliteetin) rahakkeet (USD-fragmentti), jolla on tarkastettava varanto- ja rahapolitiikka.

Kowala (Kowala Tech): Kryptovaluutta (kCoin) pysyy vakaana fiatuja, kryptoja ja muita algoritmeilla ja markkinalähtöisillä oraakkeleilla ylläpidettyjä varoja vastaan.

Topl: Vakaa kryptovaluutta (Polys), jota tukee Topl-säätiön vakauttama omaisuuskori, joka antaa ja lunastaa rahakkeita.

Vakaa: Rahakkeet (STB) vakautetaan joustavan kysynnän ja tarjonnan avulla inflaation hillitsemismekanismeilla.

StableUnit: Tokenit, joiden hintaa ylläpidetään useilla DAO: n vakauttamismekanismeilla, salausvaluuttavarannot eri rahajärjestelmissä.

TerraRaha: Salausvaluutta sidottu valuuttakoriin (esim. SDR) ja omaisuuseriin sen arvon ollessa algoritmisesti vakiintunut; hajautetut joustavat toimitusmekanismit.

***

Haluatko uusimmat Ethereum-uutiset ja -analyysit suoraan postilaatikkoosi?

Tilaa ConsenSys-uutiskirjeitä

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletterTilaa uutiskirjeemme, jossa on uusimmat Ethereum-uutiset, yritysratkaisut, kehittäjien resurssit ja paljon muuta.SähköpostiosoiteYksinomainen sisältöEthereum Q3 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q3 2020 DeFi -raportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raporttiRaportti

Ethereum Q2 2020 DeFi -raportti

Ethereum 2 0 PanosekosysteemiraporttiRaportti

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem -raportti

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihinOpas

Täydellinen opas Blockchain-yritysverkoihin

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuoteWebseminaari

Kuinka rakentaa onnistunut blockchain-tuote

Keskuspankit ja rahan tulevaisuusValkoinen paperi

Keskuspankit ja rahan tulevaisuus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me