Tietoja Blockchain-tekniikasta – tietämyskanta –

Tietoja Blockchain-tekniikasta

Keskitetyn infrastruktuurin ongelma

Nykyään Internetissä meidän on jatkuvasti luotettava toisillemme arkaluontoisiin tietoihin, tapahtumiin ja tietueisiin. Suurin osa vuorovaikutuksistamme Internetissä tapahtuu keskitetyillä verkkopalvelimilla, ja valtava määrä käyttäjätietoja on usein yhdessä tietokannassa. Nykyiset tietokannat on suunniteltu luotettavien järjestelmänvalvojien hallintaan, jotka voivat lukea, muuttaa, estää ja jopa poistaa tietoja. Internetin keskitetty arkkitehtuuri ei ole pelkästään tehoton, mutta haavoittuvainen sekä hakkerien että sisäisten huonojen toimijoiden sensuurille ja kohdennetuille hyökkäyksille..  

Luottamuksen vallankumous: ensimmäinen lohkoketju

Vuonna 2009 Satoshi Nakamoto, tuntematon henkilö tai henkilöryhmä, kehitti ja julkaisi ensimmäisen estoketjun. Mielenkiintoista on, että he eivät koskaan käyttäneet sanaa “blockchain”. Lukitse ja ketju vain.

Satoshin palapeli oli Internet-kauppa – kuinka digitaalisia tapahtumia voidaan turvallisesti helpottaa ilman kolmansien osapuolien maksuprosessoreita. Nykyään, kun joku pyyhkäisee luottokorttia, hänen henkilökohtaiset tunnistetietonsa kulkevat usein jopa viiden erilaisen yksikön – korttiyhdistysten, maksuprosessoreiden, selvityskeskusten – läpi, jotka vaativat tapahtumamaksuja ja jotka edellyttävät käyttäjiltä luottamusta järjestelmiensä eheyteen. “Tarvitsemme järjestelmän”, Satoshi selitti, “jotta osallistujat sopisivat yhdestä historiasta järjestyksessä, jossa [tapahtumat] vastaanotettiin.”

Satoshin järjestelmä oli melko yksinkertainen, mutta yksinkertaisuudeltaan tyylikäs. Käyttäjäverkosto voisi ketjuttaa tapahtumalohkot yhteen käyttämällä melko yleisiä salaustoimintoja ja rakenteita – hajautusmerkkejä, Merkle-puita, suojattua hajautusalgoritmia, aikaleimoja – ja kevyttä verkkomallia. Verkko oli hajautettu ja avoimen lähdekoodin – eli se oli julkisesti saatavilla.

Mikä on blockchain

ConsenSys-akatemia

Mikä on blockchain?

Katso video

Lohkoketjun “lohko” viittaa tapahtumalohkoon, joka on lähetetty verkkoon. “Ketju” viittaa näiden lohkojen jonoon. Kun verkko vahvistaa uuden tapahtumalohkon, se liitetään olemassa olevan ketjun päähän. Tämä lohkoketju on jatkuvasti kasvava luettelo tapahtumista, jotka verkko on vahvistanut. Kutsumme tätä yksittäistä, sovittua tapahtumahistoriaa blockchainiksi.

Lohkoketjun varsinainen tietorakenne ei ole niin uusi, mutta konsensusprotokolla on: käyttäjät voivat tehdä yhteistyötä ketjun rakentamiseksi maailmanlaajuisesti ja yksin. Tästä syystä monet pitävät lohkoketjua ”laskentataulukossa, johon kuka tahansa pääsee käsiksi” (Blockchainin perusteet). Ja yhteistyö on automaattista, kulissien takana ja käynnissä tietokoneiden prosessoreilla ympäri maailmaa.

Kuka, mitä ja missä järjestelmä on suhteellisen suoraviivaista. Kuka on ihminen, mikä antaa koneiden käydä ja missä – validoitujen tapahtumien yhteinen ketju – on vain ohjelmisto. Ja miksi? Verkkojen rakentamiseen voimme luottaa.

Beyond Bitcoin: Ethereum Blockchain

Bitcoin-lohkoketjulla, jonka Satoshi Nakamoto kehitti ja julkaisi maailmalle vuonna 2009, oli hyvin erityinen sovellus: elektroninen käteinen. Blockchain-tekniikan tukemaa elektronista käteistä kutsutaan “kryptovaluutaksi”, koska se käyttää salausta varmistaakseen rahoitustapahtumat. Tällä hetkellä on lähes 2000 erilaista kryptovaluutta. Blockchain on perusteknologia, joka on Bitcoinin taustalla, mutta sen potentiaali ulottuu selvästi kryptovaluutan ulkopuolelle.

Kuinka Ethereum eroaa Bitcoinista

Blockchain Selitetty Joe Lubinin kanssa

Kuinka Ethereum eroaa Bitcoinista

Katso video

Vuonna 2015 Ethereum toi markkinoille paljon monipuolisemman version Bitcoin-maksujärjestelmän taustalla olevasta blockchain-tekniikasta. Lohkoketjun arvo on verkon varmuus: osallistujat voivat luoda luotettavan ja muuttumattoman tietueen tapahtumista ilman välittäjien tarvetta. Ethereum-lohkoketjun voima on sen ohjelmoitavuus: sopimukset upotetaan koodiin niin, että tapahtumat suoritetaan automaattisesti. Näillä digitaalisilla sopimuksilla tai “älykkäillä sopimuksilla” voi olla rajattomat muodot, ehdot ja jopa vaatia muita sopimuksia, mikä tekee Ethereumista hyödyllistä paitsi maksujen suorittamiseen myös monille teollisuudenaloille, pankkitoiminnasta ja rahoituksesta energiaan.

Vertaisverkot ja Blockchain-tekniikka

Vertaisverkot ovat olleet olemassa vuosikymmenien ajan. Yksi tunnetuimmista varhaisvertaisverkoista oli Napster, Sean Parkerin luoma tiedostojenjakosovellus, josta tuli myöhemmin yksi Facebookin varhaisimmista johtajista. Lohkoketjuun perustuva vertaisverkko tarjoaa merkittävän edistyksen näihin aikaisempiin järjestelmiin verrattuna sallimalla suurten henkilöiden tai organisaatioiden ryhmien suorittaa liiketoimia turvautumatta yksittäisiin viranomaisiin näiden tapahtumien kirjaamiseen ja validointiin..

Hajautettu pääkirjatekniikka (DLT)

Lohkoketjut ovat hajautetun kirjanpitotekniikan alaluokka. Tärkein ero lohkoketjun ja menneiden tapahtumien tietueiden välillä on se, että lohkoketjuja käytetään jaetut kirjanpidot. Jos yhdessä tietokoneessa tai palvelimessa on vakiokirja, hajautettu pääkirja on olemassa ja se päivitetään samanaikaisesti verkon jokaisessa tietokoneessa (jokaisessa pääkirjaa käyttävässä yksilössä ja organisaatiossa). Lohkoketju on siis eräänlainen hajautettu pääkirja, joka toimii vertaisverkossa. On hajautettuja kirjanpitoja, jotka eivät toimi lohkoketjuissa, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä ja käytetään yleensä kapeammiin tietokantaan liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.

Hajauttamisen arvo

Lohkoketjun hajautettu arkkitehtuuri – maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko, joka samanaikaisesti käyttää ohjelmistoa ja vahvistaa tapahtumaketjun – varmistaa, että tapahtumarekisteriin ei koskaan vaaranneta. Hajauttaminen on kriittinen arkkitehtoninen periaate. Se tekee blockchain-verkosta vähemmän todennäköisesti epäonnistuvan, vaikeampaa hyökätä ja huonojen toimijoiden on vaikeampaa pelata järjestelmää. Sisään Ethereumin hallinta, Andreas Antonopoulus ja Gavin Wood kutsuvat lukijoitaan tarkastelemaan tarkasti tiettyä ketjua ja arvioimaan erilaisia ​​ominaisuuksia, mukaan lukien hajauttaminen:

”Nykyään on kuitenkin olemassa valtava valikoima erilaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä lohkoketjuja. Tarvitsemme karsintoja, jotka auttavat meitä ymmärtämään kyseisen lohkoketjun ominaisuuksia, kuten avoin, julkinen, globaali, hajautettu, neutraali, sensuuriresistentti. Kaikkia lohkoketjuja ei ole luotu yhtä suuriksi. Kun joku kertoo sinulle, että jokin on estoketju, et ole saanut vastausta; pikemminkin sinun on alettava kysyä paljon kysymyksiä selvittääkseen, mitä ne tarkoittavat, kun he käyttävät sanaa “blockchain”.

ConsenSysissa tavoitteemme on auttaa käyttäjiä, kehittäjiä ja organisaatioita alkamaan kysyä oikeita kysymyksiä blockchain-tekniikasta, jotta voimme kaikki rakentaa ja hyötyä verkostoista, joihin voimme luottaa.

“Ethereum on yksi hajautetun verkon perustamisprotokollista.”

–Joseph Lubin, Ethereumin perustaja ja ConsenSysin perustaja

Lisätietoja blockchain-tekniikasta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me