Hajautettu pääkirjatekniikka: Mistä teknologinen vallankumous alkaa

Tämä opas tarjoaa kattavan kuvan hajautetun kirjanpitotekniikasta (DLT). Opi tämän tekniikan määritelmä, perusominaisuudet, historia, tyypit, alustat, sovellukset, haasteet ja mahdollinen tulevaisuus.

Olemme viime aikoina kuulleet paljon ääniä ympäriinsä – Hajautettu kirjanpitotekniikka. Jos olet käsitellyt salausvaluuttoja ja estoketjuja, sinun on jo kuultava niistä. Hajautetun kirjanpitototeutus on kiistatta yksi kaikkien aikojen nerokkaista keksinnöistä.

Siitä lähtien tekniikka tuli pitkälle, kehittyi paljon arvokkaammaksi. Sallimalla tietojen jakamisen avoimemmalla tavalla DLT todellakin kehitti Internetiä. Aluksi tämä tekniikka kehitettiin vain tapahtumia ja digitaalisia valuuttoja varten. Mutta nyt tekninen yhteisö löysi monia mahdollisia käyttötapauksia, jotka voivat muuttaa elämäntapamme lopullisesti.

Hajautettujen pääkirjaratkaisujen ympärillä on kuitenkin edelleen paljon hämmennystä. Monet teistä sekoittavat edelleen hajautetun kirjanpitototeutuksen blockchainiin. Mutta hajautettu kirjanpitotekniikka ei ole vain lohkoketju, vaan jotain merkittävämpää.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Sisällysluettelo

Luku-1: Ledger-tekniikan kehitys

Luku-2: Mikä on hajautettu kirjanpito?

Luku-3: Erilaiset DLT-tiedostot ja niiden toiminta

Luku-4: Eri DLT-tiedostojen ominaisuudet

Luku-5: Huomattavat DLT-alustat

Luku-6: Hajautetun kirjanpitotekniikan sovellukset

Luku-7: DLT: n haastavat haasteet

Luku-8: Hajautetun kirjanpitotekniikan tulevaisuus

Luku-9: Viimeiset sanat

Contents

Luku-1: Ledger-tekniikan kehitys

Tiesitkö, että keskitetty kirjanpitojärjestelmä vallitsi todella kauan sitten? Yli 5000 vuotta sitten savitabletteja käytettiin kirjanpitokeskuksena. Täällä muinaiset mesopotamialaiset piirtäisivät kuvia riviin ja sarakkeisiin sekä reikiä reikien seurantaa varten, kuinka monta tuotetta heillä oli varastossa. Melko kiehtova, eikö olekin?

Mutta noin 700 vuotta sitten Pohjois-Italiassa syntyi uudentyyppinen keskitetty kirjanpitojärjestelmä. Täällä kauppiaat yrittivät luoda loogisen yhteyden kaikkien merkintöjen välillä. Jokaisella keskitetyn kirjan pääkohdalla olisi veloitus- ja hyvitysluettelo. Joten sinun on syötettävä kohde kahdesti. Ilmeisesti tämä keskitetyn kirjanpidon uusi muoto oli tie “kapitalismiin”.

Tyypilliset pankkijärjestelmät ja kirjanpitopalvelut tulivat kauan sen jälkeen. Missä ihmiset pitivät kaiken kirjanpitoa paperilla. Mutta tietokoneiden keksimisen jälkeen kaikki alkoi digitalisoida. 1980-luvulla ja 90-luvulla tietokonejärjestelmä alkoi ottaa haltuunsa tyypilliset keskitetyt pankkikirjanpitojärjestelmät.

Ja vain kymmenen vuotta sitten syntyi uusi hajautetun tietokantarakenteen muoto. Vuonna 2009 Satoshi Nakamoto esitteli ensimmäisen hajautetun kirjanpitotekniikan, joka poistaa koko arvovaltaisen ympäristön ja edistää messualueita.

Ja näin syntyi vallankumouksellinen keskitetty pääkirjatekniikka.

Luku-2: Mikä on hajautettu kirjanpito?

Hajautettu pääkirja on digitaalisen tietokannan muoto, jota jokainen jäsen päivittää ja pitää itsenäisesti suuressa verkkotilassa. Tämän tyyppisessä kirjanpidossa ei ole mitään keskusviranomaista lähettämään tietueita jokaiselle jäsenelle.

Sen sijaan kaikki solmut pitävät kirjanpitoa ja muodostavat sen itsenäisesti. Mutta tällöin verkon solmuilla on oltava pääsy tapahtumaluetteloihin ja annettava oma päätelmänsä, ennen kuin ne lisätään hajautettuun pääkirjaan.

Yleensä jokainen verkon solmu pyrkii käymään läpi sopimusprosessin saadakseen aikaan yhden johtopäätöksen. Järjestelmä eroaa tosiasiallisesti hajautetusta kirjanpidosta hajautetusta kirjanpidosta.

Sopimuksen jälkeen hajautettu pääkirja päivitetään, ja kaikki verkon solmut päivittävät myös kaikki omat pääkirjaansa. Järjestelmä tekee käyttöliittymän kokonaisarkkitehtuurista melko monimutkaisen verrattuna tyypillisiin tietokantajärjestelmiin.

Jos haluat saada selkeämmän idean, tutustu tähän artikkeliin siitä, mikä on jaettu pääkirja?

Hajautetuissa kirjanpidoissa on erityinen dynaaminen järjestelmä, joka voi ylittää tyypillisten paperipohjaisten kirjanpitojärjestelmien ominaisuudet. Lyhyesti sanottuna erityyppisillä DLT-tiedostoilla pystyt muodostamaan uusia tekniikoita ja mahdollistamaan turvallisuuden koko digitaalisessa maailmassa.

Yleensä tällaisissa tyypillisissä järjestelmissä on aina kysymys luottamuksesta. Tämä uusi DLT tuo kuitenkin käyttöön uudenlaisen tekniikan, joka poistaa “luottamuskysymykset” ja rakentaa kaiken täydelliseen avoimuuteen.

Tämän hajautetun kirjanpitojärjestelmän uuden keksinnön avulla voit nyt kokea tiedonkeruun vallankumouksen ja kommunikoida perinteisten tapojen ulkopuolella. Voit käyttää sitä sekä dynaamisissa tiedoissa että staattisissa tietomalleissa.

Hajautetut kirjanpitokortit yksinkertaisesti antavat virran takaisin käsiisi. Kyse on enemmän koko järjestelmän hallinnasta kuin pelkästä yksinkertaisesta tietokannasta.

Lisätietoja: Mikä on DLT (Distributed Ledger Technology)? 

Myytti Buster: Kaikki DLT: t eivät ole Blockchain

Bitcoinin ja monien kryptovaluuttojen äkillisen kasvun myötä sanasta “blockchain” on tullut suotuisa aihevalinta. Ihmiset käyttävät tätä sanaa nyt synonyyminä kaikelle, joka liittyy kryptovaluuttoihin ja merkkitalouteen.

Jopa salausliikettä kutsutaan joskus “blockchain-liikkeeksi”.

Joten näet tavallaan, että lohkoketjua sattuu käyttämään paljon monissa yhteyksissä. Siellä on vain kourallinen ihmisiä, jotka todella haluavat erottaa blockchain- ja jaetut pääkirjaratkaisut toisistaan.

On kuitenkin parasta olla ristiriidassa molempien kanssa, koska DLT: tä ja Blockchainia ei voida vaihtaa keskenään.

Hajautettu Ledger-tekniikka vs Blockchain: tärkein eros

Termi hajautettu kirjanpitotekniikka on eräänlainen Umbrella-Term, joka kattaa tekniikat, joissa pääkirjajärjestelmä jaetaan kaikkien sitä käyttävien kesken. Tässä erityyppiset DLT: t voivat olla joko yksityisiä tai julkisia; se riippuu tekniikan ominaisuuksista.

Lohkoketju on eräänlainen hajautetun kirjanpidon toteutus ja arvokkaammin kaikkien aikojen toimiva. Teknologia hyökkäsi uuteen digitaalimaailmaan ja monet ihmiset alkoivat uskoa, että se on ainoa hajautetun kirjanpitojärjestelmän muoto.

Joten ihmiset käyttivät niitä usein vaihdettavasti, mikä johti koko väärinkäsitykseen, että DLT on toinen Blockchainin nimi.

Yksinkertaisesti sanottuna blockchain on vain yksi hajautetun pääkirjajärjestelmän alaluokista. Esimerkiksi hedelmiä on erilaisia, ja yksi niistä on ”Apple”. Tässä termi ”omena” kuuluu hedelmäluokkaan. Joten, omena on eräänlainen hedelmä, mutta kaikki hedelmät eivät ole omenoita.

Samalla tavalla blockchain on eräänlainen DLT, mutta kaikki DLT: t eivät ole blockchain. Lisätietoja on artikkelissa blockchain vs hajautettu kirjanpitotekniikka

Miksi erottaa Blockchain ja DLT?

Salausmaailma syntyi juuri muutama vuosi sitten, mikä tarkoittaa, että se on vielä kehittymätön tekniikka. Seuraavien vuosien aikana näemme eksponentiaalisen kasvun, koska se voi muuttaa tyypillisiä tapoja kokonaan.

Siellä on monia projekteja, jotka käsittelevät erityyppisten DLT-tiedostojen koko konseptia sen sijaan, että pitäisivät kiinni vain blockchainista. Hajautettu kirjanpitototeutus on laaja luokka, ja jos todella haluamme lisää innovaatioita, meidän on päästävä ulos “blockchain” -kuorestamme.

Pelissä on jo monia erityyppisiä DLT-tiedostoja, ja toivottavasti voimme nähdä lisää lisäyksiä uudemmassa tulevaisuudessa. Mutta toistaiseksi siirtyminen hajautetun kirjanpitototeutukseen olisi viisain valinta kaikenlaiseen kasvuun.

Luku-3: Erilaiset hajautetun kirjanpitotekniikan tyypit ja niiden toiminta

DLT-tiedostoja on erityyppisiä, ja kaikilla on erilaisia ​​tapoja toimia. Sinun on verrattava niitä, jotta ymmärrät niiden väliset suurimmat erot.

Lue lisää: Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain: DLT-tiedostojen tyypit

1. Blockchain

Ensinnäkin meidän on tarkasteltava blockchain-määritelmää. Se on yksi suosituimmista DLT-tyypeistä siellä. Blockchain on eräänlainen DLT, jossa tapahtumarekisterit pidetään pääkirjassa lohkoketjuina. Ajattele sitä pitkänä luettelona tietueista. Mutta ei kirjaimellisia lohkoja, tässä kun sanomme lohkoketjua, tarkoitamme kaikenlaista digitaalista tietoa, joka on tallennettu tietokantaan.

Tässä digitaalinen tieto muodostaa lohkot. Yleensä niillä on kolme erilaista osaa –

Oletetaan, että joku on tehnyt tapahtuman. Tapahtumalohko sisältää kellonajan, päivämäärän ja lähettäjän lähettämän summan.

Lohkossa on myös lähettäjän tiedot. Mutta nimettömyyden säilyttämiseksi tekniikka ei käytä oikeaa nimeäsi, vaan se sisältää ainutlaatuisen “digitaalisen allekirjoituksesi”.

Tapahtumien erottamiseksi tai synkronoimiseksi jokainen lohko sisältää erityisen tunnuksen, joka tunnetaan nimellä hash. Tämä hash-toiminto auttaa erottamaan kaikki kirjanpidon tapahtumalohkot. Pääasiassa funktio sisältää aakkosnumeerisia merkkejä ja jokainen hash-funktio on ainutlaatuinen ja satunnainen valinta.

Mikä tarkoittaa, kukaan ei voi vain ennustaa sitä tai olla millään tavalla hakkeroida tapa muuttaa sitä.

Kuinka Blockchain toimii?

Lohkoketjussa on useita lohkoja, jotka lisätään pääkirjajärjestelmään, mutta miten tämä prosessi tapahtuu tarkalleen?

On neljä vaihetta kuinka “lohko” lisätään lohkoketjuun. Katsotaanpa, mitä ne ovat:

Ensinnäkin jonkun verkonhaltijan on tehtävä tapahtuma. Sanokaamme; lähetit rahaa ystäväsi Mikelle.

Kun olet suorittanut tapahtuman, se on vahvistettava. On myös erilaisia ​​tapoja, joilla estoketju tarkistaa tapahtuman. Se riippuu enimmäkseen kyseisen verkon solmuista. Solmujen olisi päästävä sopimukseen siitä, että kauppa todella tapahtui.

Siksi he tarkistavat, tapahtuiko tapahtuma kuten ilmoitit tapahtuneen. Kyseisen verkon yksimielisyys sallii suurimman osan jäsenistä päästä sopimukseen, ja jos enemmistö pitää sitä totta, tapahtumasi tallennetaan lohkoon.

Kun tapahtumasi on saanut vihreän signaalin, kaikki tapahtumaan liittyvät tiedot, kuten aika, määrä, digitaalinen allekirjoitus, miken digitaalinen allekirjoitus, tallennetaan lohkoon. Näet summan, joka vähennetään lompakostasi, ja Mike näkee summan lisäämisen hänen lompakkoonsa.

Ennen kuin lohko saa paikan pääkirjasta, se saa kuitenkin yksilöllisen tunnuksen. Se on kyseisen tapahtuman tunnistuskoodi. Lohko sisältää myös viimeisimmän lohkon hash-lauseen, jotta lohkojen rakenne säilyy.

Kun tapahtumasi on lisätty pääkirjaan, voit nähdä sen ja verkon ominaisuuksien perusteella muut saattavat nähdä tai eivät. Jos tämäntyyppiset DLT: t ovat julkisia, kaikki verkon käyttäjät voisivat nähdä sen, ja jos he ovat yksityisiä tai yhdistettyjä, se riippuu hajautetun kirjanpitojärjestelmän säännöistä.

2. Hashgraph

Hashgraphissa voi olla useita tapahtumia, jotka on tallennettu pääkirjaan samalla aikaleimalla. Kaikki tapahtumat tallennetaan rinnakkaisrakenteeseen. Tässä jokaista kirjanpitoa koskevaa tietuetta kutsutaan tapahtumaksi.

Tämä hajautettu pääkirja ilman lohkoketjua on ehdottoman oikeudenmukainen, koska mikään verkon solmu ei pysty manipuloimaan tietoja tai tapahtumia. Se tarkoittaa, että kukaan DLT-järjestelmässä ei voi todella muuttaa tai lykätä kaikkia tapahtuvia ohjeita tai hallita tapahtuman prosessia.

Jos verrataan sitä lohkoketjuun, näet, kuinka kaivosmies voi valita tapahtuman, joka sisällytetään estoon. Esimerkiksi sinä ja Mike teit molemmat tapahtumia, ja nyt ne odottavat vahvistusta. Muut verkon solmut voivat valita selektiivisesti Miken tapahtuman vahvistaakseen ensin, etkä sinä, vaikka oletkin voinut suorittaa liiketoimet hieman aikaisemmin kuin Miken.

Hashgraphia varten varmennesolmujen on sisällytettävä sekä sinun että Miken tapahtuma tavalla, jolla teit liiketoimet, joten kukaan ei jää jälkeen.

Joten tässä hajautetussa pääkirjassa ilman lohkoketjua, mitä nopeampi yhteys sinulla on, sitä parempi. Tällä tavalla voit suorittaa liiketoimia nopeammin ja olet ensimmäisellä rivillä saadaksesi vahvistuksen.

Lue lisää: Mikä on Hashgraph?

Pienemmät säilytysyksiköt

Tämän tyyppisessä hajautetun kirjanpidon toteutuksessa kaikki verkon tapahtumat ovat todistettavissa. Miten? No, koska kaikki tapahtumat tapahtuvat verkossa, muutamassa minuutissa kaikki verkon käyttäjät tietävät, mihin tapahtuma sijoitettaisiin pääkirjaan.

Tämän lisäksi kaikki verkon käyttäjät tietävät, että koko verkko tietää tapahtuman olemassaolosta, ja tekee siten muutokset vastaavasti. Se tarkoittaa, että solmut tekevät muutokset ja hylkää tapahtuman.

Sinun ei tarvitse säilyttää näitä tietoja kirjanpidossa ikuisuuden ajan. Siksi se tarvitsee vain muutaman gigatavun tallennusyksikköä Hashgraph-hajautetun pääkirjatietokannan kaiken tiedon tallentamiseen.

Bysantin ja hapon verkoston luonne

Tämä on yksi Hashgraphin hajautetun kirjanpitototeutuksen olennaisista ominaisuuksista. Bysanttilainen järjestelmä tarkoittaa, että mikään pieni ryhmä tai kokonaisuus ei voi vaikuttaa siihen, miten päästä yksimielisyyteen. Lisäksi yksimielisyyden saavuttamisen jälkeen kukaan ei voi tehdä mitään sen pysäyttämiseksi. Jokainen jäsen tietää, että yhteisymmärrys on saavutettu, ja se pysyy sellaisena.

Tässä jaetussa pääkirjassa ilman lohkoketjua kaikki verkon solmut sopivat tapahtuman tapahtumisesta ja luettelo sen vastaavasti.

Tämän DLT: n koko yhteisöllä on hajautettu, mutta yksi tietokantajärjestelmä, jolla on samanlaiset ominaisuudet. Jos verrataan blockchain DLT: tä, huomaat, kuinka verkon solmut eivät ole koskaan varmoja, jos yksimielisyys on saavutettu.

Hashgraphissa se on kuitenkin mahdollista. Joten se on myös ACID-yhteensopiva.

Kuinka Hashgraph-työ?

Kuinka Hashgraph toimii, on todella mielenkiintoista. Tämä hajautettu pääkirjajärjestelmä käyttää Gossip-protokollaa kaikenlaisen tiedon välittämiseen lähinnä verkon sisäisistä tapahtumista. Jokainen verkon solmu voi lähettää tietoja (tunnetaan nimellä “tapahtuma” ja ne on allekirjoitettu ennalta) uudesta tapahtumasta.

Jokainen solmu valitsee satunnaisesti naapurisolmun välittämään nämä tiedot. Solmu yhdistää sitten tapahtuman muun vastaanotetun tiedon kanssa ja välittää sen sitten muille naapurisolmuille.

Joten yksinkertaisella tavalla, kun tapahtuma tapahtuu, naapurisolmut jakavat kyseisen tiedon muiden solmujen kanssa, ja jonkin ajan kuluttua kaikki solmut tietävät tapahtumasta. Prosessi on melko nopea, joten kaikkien verkkoyhteisöjen tietoon tapahtumasta kuluu vain muutama minuutti.

“Virtuaalinen äänestys” -protokollan avulla jokainen solmu vahvistaa tapahtuman ja sitten se lisätään pääkirjaan.

3. DAG

Toinen kunnianhimoinen lisäys hajautettuun pääkirjaan ilman blockchain-perhettä on DAG (Directed Acyclic Graph). DAG keksittiin vaihtoehtoisena lähestymistapana Blockchain DLT: lle. Siksi tämä hajautettu pääkirja, joka ei sisällä blockchainia, tarjoaa kaikki blockchainin ominaisuudet, mutta paremmalla parannuksella.

Vaikka se on vaihtoehto, tämän pääkirjan rakenne on todella erilainen. Yksi DAG-hajautetun kirjanpitototeutuksen suurimmista eduista on kyky tarjota maksuttomia nanotapahtumia. Se johtuu siitä, että skaalautuvuus paranee verkon kasvaessa.

Yksinkertaisesti sanottuna, mitä enemmän tapahtumia verkossa tapahtuu, sitä nopeammin se pystyy suorittamaan ne. Selvitäksemme asioita, katsotaanpa, kuinka DAG todella toimii.

Kuinka DAG-työ?

DAG käy eri tavalla kohti yksimielisyyttä. Hajautettu pääkirjajärjestelmä tallentaa tapahtumaprosessit solmuihin. Tässä jokaista verkon jäsentä kutsutaan “solmuksi” aivan kuten lohkoketju.

Kaikki verkon solmut vahvistavat kirjanpidon tapahtumat ja edustavat myös validoituja tapahtumia. Mikä tahansa solmu voi aloittaa tapahtumia, mutta niiden vahvistamiseksi heidän on todennettava vähintään kaksi edellisestä tapahtumasta kirjanpidossa.

Kun hän on vahvistanut ne, hänen tapahtumansa vahvistetaan. Mitä enemmän henkilö validoi, sitä enemmän hänen tapahtumistaan ​​tulee kelvollinen tapahtuma hajautetun kirjanpidon tietokannassa.

Joten jos tapahtumalla on pidempi haara aiemmin validoiduista tapahtumista, sillä on eniten painoa pääkirjaan. Algoritmi kuitenkin valitsee satunnaisesti kaksi edellistä tapahtumaa kullekin jäsenelle vahvistettavaksi.

Koska muutoin jäsenet vahvistavat tapahtumansa ja jättävät toisen jälkeensä.

Tämä on oikeastaan ​​hieno uusi konsensuksen muoto suuremman skaalautuvuuden saavuttamiseksi. Tämän hajautetun kirjanpitototeutuksen luonteen vuoksi yritysten, jotka tarvitsevat suuremman määrän tapahtumia sekunnissa, tulisi käyttää tätä.

4. Holoketju

Se on yksi äskettäin jaetuista pääkirjoista ilman lohkoketjua – Holochain DLT: n sanotaan olevan yksi edistyneimmistä tasekirjoista. Tämän uuden DLT-muodon luonut yritys Holochain antaa teknologiakehittäjille uuden tavan luoda hajautettuja sovelluksia.

Yksi merkittävä muutos muihin hajautettuihin pääkirjoihin ilman lohkoketjua on, että tämä on agenttikeskeinen datakeskeisen rakenteen sijaan. Tämä verkosto välttää yleisen konsensusprotokollan käyttöä tarjoamalla jokaiselle edustajalle oman haaroitusjärjestelmänsä. Juuri tämä muutos ratkaisee kaikki ongelmat skaalautuvuudella ja pitää verkon ehjänä myös verkon kasvun jälkeen.

Lue lisää: Holochain Ultimate Guide 

Kuinka tämä hajautettu kirjanpitotekniikka on erilainen?

Perinteisillä tavoilla kaikkien muiden verkon solmujen on pakko olla maailmanlaajuisesti yksimielisiä ja tarkistaa koko verkko. Holochain kuitenkin muuttaa tätä luonnetta. Prosessi on samanlainen kuin sen nimi. Tämän hajautetun kirjanpitotietokannan nimi tuli tämän arkkitehtuurin taustalla olevasta konseptista, ja se on hologrammi.

Jos haluat luoda hologrammissa 3D-kuvion, tarvitset tiettyjä valonsäteitä ja vuorovaikutuksessa niiden kanssa kuvan luomiseksi. Holochain on samanlainen. Se käyttää yksittäisiä moduuleja koko kirjanpitojärjestelmän luomiseen.

Täällä jokainen solmu pitää omaa hajautettua kirjanpitoa ja kommunikoi sen kanssa oman ainutlaatuisen allekirjoituksensa kautta. Ajattele esimerkiksi koko verkkoa jokena, joka seuraa suuntaan. Täällä jokainen solmu ruokkii pientä jokea pienten virtojensa kautta ja luo joen kokonaisuutena. Jos jokin streamista on offline-tilassa, se ei vaikuta jaettuun pääkirjatietokantaan.

Kuinka Holochain-työ?

Se on yksinkertaista, jokaisella solmulla on oma pääkirja, mutta tämä pääkirja kiertää tietyn DNA-nimisen arvojoukon ympärillä. Kehittäjien mukaan tämä DNA varmistaa, että kaikki verkon solmut, jotka yrittävät lisätä uutta tietoa julkiseen pääkirjaan, validoidaan.

Solmu lähettää tietoja muille solmuille, jotta ne voidaan vahvistaa verkossa. Jos muut verkon solmut voivat tarkistaa tietonsa DNA: lla, ne välittävät tämän viestin muille verkon solmuille.

Jos joku kuitenkin yrittää murtautua verkkoon ja yrittää tallentaa vääriä tietoja verkkoon, heillä on erilainen DNA. Joten, jos joku haluaa väärentää tapahtumaa, se koodaa itsensä kovasti ketjusta ja toimii eri muutosketjusta erilaisilla säännöillä. Muut verkon solmut tarkistavat sen nyt DNA: lla ennen tietojen hyväksymistä.

Ja kun he löytävät eroja, he hylkäävät sen ja lähettävät sen verkon kautta ja varoittavat muita tästä haitallisesta solmusta.

Prosessi on melko siisti ja typerä. Ja siksi se on saamassa niin paljon suosiota.

5. Tempo (Radix)

Kuten muutkin hajautetut pääkirjat ilman lohkoketjua, Tempon sanotaan olevan suhteellisen uusi panos järjestelmään. Kuten mikä tahansa muu alusta, se säilyttää kirjanpidon tietojen järjestyksen. Se tarjoaa kuitenkin myös aikaleiman muiden toimintojen ohella.

Radix DLT on yritys, joka keksi tämän loistavan uuden tekniikan. Voit käyttää tätä hajautettua pääkirjaa ilman lohkoketjua yksityisille ja julkisille moduuleille, koska se ei vaadi mitään muutoksia. Yksi plus-puolista on, että et tarvitse myöskään raskaita laitteistokomponentteja. Se on erittäin kevyt ja voi toimia jopa mobiililaitteillasi.

Tempon avulla voit luoda omia hajautettuja sovelluksia, rahakkeita, kolikoita, tehdä kauppoja erittäin nopeasti ja paljon muuta.

Hajautettu kirjanpitotietokanta toimii kolmella pääperiaatteella:

 • Onko verkostoituneiden solmujen klusteri
 • Globaali pääkirja jakautuu solmujen klusterin kesken
 • Erityiset algoritmit aikaleimatapahtumiin kirjanpidossa

Jokainen esiintymä tässä hajautetussa kirjanpitotietokannassa tunnetaan nimellä Universe. Universumissa jokaista tapahtumaa kutsutaan “Atomiksi”.

Kuinka Tempo DLT toimii?

Se on vähän erilainen kuin muu markkinoilla oleva hajautettu kirjanpitotietokanta. Jokainen solmu voi valita kantavansa osan koko globaalista kirjanpidosta mukanaan. Pääkirjan osajoukkoa kutsutaan sirpaleiksi, ja jokainen sirpua kantava solmu saa yksilöllisen tunnuksen kirjanpidon osajoukolle. Joten, solmujen ei tarvitse kantaa maailmanlaajuisen kirjanpidon taakkaa verkossa.

Tämä varmistaa, että verkko pystyy kantamaan suuremman kuormituksen ja lisää siten skaalautuvuutta.

Kun solmu haluaa vahvistaa tapahtumat, se käyttää sitä loogisten kellojen avulla. Hajautetun kirjanpitotietokannan tavallinen aikaleima ei pysty saavuttamaan yksimielisyyttä yksin. Se johtuu siitä, että ajan perspektiivi muuttuu henkilöstä toiseen.

Joten sen sijaan, että sovittaisiin, kun se tapahtui, se näkee, mitä tapahtui ennen sitä. Jos edellinen tapahtuma oli A ja nyt tapahtui uusi tapahtuma B, solmut näkevät, onko tapahtuma A ollut ennen B: tä.

Joten tässä solmut tallentavat tapahtumasarjan pikemminkin kuin tapahtuman todellisen ajan. Hajautetun kirjanpitoteknologian ominaisuudet ovat todella kehittyneet sen aikoihin ja saavuttavat hitaasti suosiota.

Luku-4: Erilaisten DLT-tyyppien ominaisuudet

Blockchainin ominaisuudet –

 • Muuttamattomuus

Blockchainin hajautettu pääkirjatietokanta on yllättävän erittäin muuttumaton. Se on yksi tämän kirjanpitojärjestelmän parhaista ominaisuuksista. Muuttamattomuus tarkoittaa, ettei kukaan verkossa voi vahingoittaa sitä millään tavalla. Tässä hajautetussa kirjanpidossa, kun lisäät mitään kirjanpitoon, et voi muuttaa sitä, poistaa tai edes kääntää sitä.

Joten se pysyy pysyvänä tietueena, eikä kukaan voi koskea siihen. Mutta ennen kuin lisäät mitään kirjanpitoon, se käy läpi yksimielisyysprosessin ja validoidaan.

 • Parannettu turvallisuus

Tämän DLT: n hakkerointi on melkein mahdotonta sen hajautetun luonteen ja salaussalauksen vuoksi. Tämän DLT: n tarjoama suojaustaso on hämmästyttävä. Solmut tekevät tapahtumia salauksen avulla, jossa jokainen verkon tietue salataan. Hyödyntämällä julkista ja julkista avainta, sopimuspuoli varmistaa, ettei kukaan voi siepata tapahtuman välillä.

Validointimalleja on useita, ja koska kenelläkään ei ole mahdollisuutta muokata sitä, Blockchainista tulee kiinteä pääkirja, joka tallentaa henkilökohtaisia ​​tietoja huolimatta seurauksista..

 • Nopeampi ratkaisu

Tyypillisissä pankkijärjestelmissä voi kestää useita päiviä tapahtumien suorittaminen. Mutta näiden hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuuksien avulla voit tehdä nopeamman selvityksen. Teknologia oli pitkä matka, ja se voi nyt tarjota suhteellisen nopeamman ajan kenenkään lähettää rahaa.

Näiden ihmisten käyttäminen voi suorittaa maailmanlaajuisia maksuja aina kun mahdollista. Heidän ei tarvitse odottaa useita päiviä, kunnes rakkaansa saavat rahat. Minimalistinen maksu säästää myös valtavasti rahaa pitkällä aikavälillä.

 • Yhteisymmärrys

Blockchain tukee monenlaisia ​​konsensusalgoritmeja blockchainille tapahtuman vahvistamiseksi. Konsensusmekanismit ovat tapa päästä sopimukseen verkon solmujen välillä. Kun olet tekemisissä miljoonien verkon solmujen kanssa, on erittäin vaikeaa päästä sopimukseen ilman yksimielisyyden apua.

Koska tämä on luotettava ympäristö, vain algoritmit voivat auttaa heitä ylläpitämään hajautettua pääkirjaa. Se on yksi Blockchainin erikoisominaisuuksista.

DAG-ominaisuudet –

 • Lähes ääretön skaalautuvuus

Hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuuksien luonteen vuoksi tämä tarjoaa uuden äärettömän skaalautuvuuden. Jos tarkastelet muita DLT-tiedostoja, huomaat, kuinka skaalautuvuus vähenee, kun verkko alkaa kasvaa. Mutta ei tässä pääkirjassa.

Täällä skaalautuvuus kasvaa verkon kasvun myötä. Jokaisen solmun on validoitava vähintään kaksi aiemmasta tapahtumastaan, jotta niiden tapahtuma voidaan vahvistaa. Mitä enemmän solmu validoi, sen tapahtuma tulee kelvollisemmaksi. Se vähentää myös aikaisempien tapahtumien validointiin tarvittavaa hajautusvoimaa.

 • Mikro- ja nanotapahtumat

Koska verkon solmujen on vahvistettava aiemmat tapahtumat, se johtaa maksuun vähemmän tapahtumia verkossa. Siksi DAG-hajautettujen pääkirjaratkaisujen avulla mikrotapahtumien mahdollisuudesta tällä hajautetulla kanavalla tulee ikuinen käsite.

Kukaan ei voinut ottaa käyttöön mikrotapahtumia blockchain DLT: ssä suhteellisen kasvavien transaktiopalkkioidensa vuoksi. DAG tarjoaa kuitenkin maksutapahtumatonta protokollaa, joten kuka tahansa verkon jäsenistä voi tehdä nanosta mikrotransaktioihin hetkessä. Tämä on yksi tämän tekniikan syvällisistä ominaisuuksista.

 • Kvanttiresistenssi

Verrattuna muihin hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuuksiin DAG on kvanttiresistentti. Muut tekniikat ovat turvallisia, mutta teknologisten innovaatioiden myötä ne ovat todennäköisesti herkkiä kvanttitietokoneille. Kvanttitietokoneet tarjoavat korkeatasoista tietotekniikkaa, ja tämän avulla on mahdollista hyökätä jopa vahvimpiin turvajärjestelmiin.

DAG: n mukana tulee kuitenkin Winternitz One-Time -allekirjoitusohjelma, jolla on palomuuri, johon jopa kvanttitietokone voi murtautua. Tämä ominaisuus voi kuitenkin vaihdella eri DAG-yhtiöiden välillä.

 • Naamioitu todennettu viesti (MAM)

Toistaiseksi olen nähnyt tämän ominaisuuden vain Tanglen DAG: ssa. Se on kuitenkin loistava tapa vaihtaa tietoja muiden solmujen kanssa huolimatta turvatarkastuksista. Koska hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuudet ovat kvanttiresistenttejä, solmut voivat vaihtaa tietoja tiettyjen osapuolten kanssa salauksen ja todennuksen avulla.

 • Rinnakkain vuoratut liiketoimet

Kun tapahtuma on vahvistettu, se kohdistuu rinnakkain muiden tapahtumien kanssa. Yleensä nämä tapahtumat ovat suhteellisen uusia pääkirjassa. Tyypillisesti jokaisella verkon tapahtumalla on yhteys aiempiin tapahtumiin. Mutta niin tehdessään pääkirja muuttuu liian monimutkaiseksi ja suureksi, ja sitä on vaikea ylläpitää.

Verkolla on leveyskohde, ja se säätelee sitä, jotta järjestelmä kompensoi suuren kasvavan verkkopohjan.

Voit myös tehdä kauppaa todella nopeasti tämän tyyppisen luonnon kanssa.

Hashgraph-ominaisuudet –

 • Allekirjoitetut liiketoimet

Kuka tahansa verkon käyttäjä voi luoda allekirjoitetun tapahtuman milloin tahansa. Sen luomisen jälkeen muut solmut tietävät siitä ja käyttävät bysanttilaista prosessia pääsemään yksimielisyyteen tapahtuman järjestyksen kanssa..

 • Parempi oikeudenmukaisuus

Korkeampi oikeudenmukaisuus tekee tästä hajautetusta tekniikasta alttiita vaikuttajille. Kukaan ei voi vaikuttaa muihin solmuihin muuttamaan sopimusta ennen kuin solmut sopivat siitä. Kun he ovat sopineet tietystä liiketapahtumasta, vaikuttajalla ei ole valtaa siihen, pidäkö hän siitä vai ei.

 • Satunnainen juoru

Kun solmu aloittaa tapahtuman, se antaa satunnaisesti valita naapurisolmun ja välittää nämä tiedot. Joten se on eräänlainen satunnainen juorujärjestys, jossa valitsisit lähinnä olevan solmun ja kerroit hänelle kaiken mitä tiedät.

 • Juoru juorusta

Kun satunnainen juoru esiintyy ja transaktio solmu ilmoittaa siitä lähimmälle solmulleen, solmu välittää tämän tiedon yhdelle naapurisolmuistaan ​​samalla tavalla. Tämä prosessi jatkuu, kunnes kaikki verkon solmut tietävät tiedot. Tämä prosessi on juoruja juorusta, koska täällä juoruat edellisestä satunnaisesta juorusta.

Sen pitäisi kestää vain muutama minuutti, ennen kuin kaikki verkon käyttäjät tietävät tapahtumasta.

 • Ainutlaatuinen tietorakenne

Pääkirja kirjaa kaikki verkon juorujaksot järjestyksessä. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että kaikki verkon käyttäjät tietävät muutoksista. Pääkirja kirjaa lähtökohdan loppupisteeseen verratakseen, tietävätkö kaikki solmut tapahtumasta.

 • Virtuaalinen äänestys

Tämä ainutlaatuinen hajautettu pääkirja käyttää virtuaalista äänestysjärjestelmää kunkin tapahtuman vahvistamiseen. Jos 2/3 koko verkosta hyväksyy tapahtuman, se katsotaan kelvolliseksi. Täällä on kuitenkin muita elementtejä. Virtuaalinen äänestys voi tapahtua useammin kuin kerran, ja se laskee, kuinka monta kuuluisaa todistajaa siinä on. Sen jälkeen se epäonnistuu tai ohittaa merkin.

 • Kuuluisia todistajia

Tässä tapauksessa verkko valitsisi joitain tapahtumia ja kysyisi kukin niistä, jos ne olisivat tapahtuneet peräkkäisessä asiassa vai eivät? Jos suurin osa todistajista vastaa kyllä, niin tapahtumaa kutsutaan tunnetuksi todistajaksi, koska suurin osa solmuista tiesi siitä suhteellisen nopeasti.

Näitä todistajia voidaan myöhemmin käyttää uusien tapahtumien vahvistamiseen.

 • Voimakkaasti nähdä

Tämä käsite varmistaa, että yksimielisyyden todennäköisyys on aina yksi. Solmuilla on useita polkuja, jotka yhdistävät toisiaan, ja jos kaksi ihmistä näkee muut ihmiset voimakkaasti, he voivat tietää, mitä kyseinen henkilö äänestää. Siksi he äänestävät samalla tavalla.

Holochain-ominaisuudet –

 • Agenttikeskeinen

Yksi tämän hajautetun kirjanpidon huomiota herättävimmistä ominaisuuksista on se, että se on agenttikeskeinen. Tyypillisessä datakeskeisessä rakenteessa jokainen verkon solmu pakotetaan tarkistamaan yksittäiset tapahtumat tapahtumajonosta ja lisäämään ne ketjussa. Kuitenkin tässä rakenteessa, mitä enemmän se lisää, sitä hitaammin se saa.

Agenttikeskeisissä järjestelmissä, kuten Holochain, pystyt kuitenkin ylläpitämään omaa historialokiasi ja jakamaan itsenäisesti ilman pakotettua yksimielisyyttä. Jokaisella solmulla on oma pääkirja, ja ne voivat ylläpitää niitä kaikkia itse.

 • Energiatehokas

Pääkirjan erilainen luonne tekee järjestelmästä paljon energiatehokkaampaa kuin muut. Miksi? Koska täällä ei tarvita kaivoslaitteita, jotta voit suorittaa suuria yksimielisyysmekanismeja liiketoimien vahvistamiseksi.

Koska sinun on ylläpidettävä vain versiota hajautetusta kirjanpidosta, sen tallentamiseen tarvitaan vain minimalistinen laite. Voit jopa käyttää Holochainia puhelimellasi, eikä se vie enemmän energiaa kuin tavallisesti.

Siksi se varmistaa energiatehokkuuden, mikä säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä.

 • Todellinen hajautettu pääkirja

Mitä todellinen jakava pääkirja tarkoittaa? Useimmissa tapauksissa näet, että kaikki verkon solmut kantavat koko kirjan kirjan kuormaa laitteissaan. Mutta saavuttaako se tarvitsemamme todellisen jakauman?

Yksi Holochainin pääominaisuuksista on, että se voi saavuttaa todellisen jakelutason verkon yli. Agenttikeskeisenä jokainen käyttää omaa pääkirjaa laitteillaan, ja tarvittaessa voi kommunikoida pääkirjaan yksityisen avaimensa avulla. Tässä jokainen solmu toimii erillisenä kokonaisuutena ja muodostaa lopulta kokonaan uuden toimivan yksikön.

 • Käyttäjien vaikutusmahdollisuudet

Hyödyntämällä holografista mallia arkkitehtuuriin kuka tahansa kehittäjä voi nyt keksiä hajautettuja sovelluksia, jotka voivat skaalautua monin tavoin johtaen hajautetun kirjanpitotekniikan todellisiin ominaisuuksiin. Se varmistaa, että jokainen solmu toimii itsenäisesti. Heidän on synkronoitava vain tarvittaessa ja jos muut käyttäjät ovat samaa mieltä.

Se tarkoittaa, että käyttäjä saa täyden hallinnan toiminnoistaan ​​ja tiedoistaan. Kukaan ei voi käyttää niitä ja hyödyntää niitä. Näin päästään eroon kolmansien osapuolten järjestelmistä, joissa yritykset myyvät tietoja muille yrityksille omaksi hyödykseen. Se edistää myös käyttäjien terveellistä vaikutusmahdollisuuksia.

 • Turvallisuus ja skaalautuvuus

Holochain-hajautettu pääkirja tarjoaa korkeimman turvallisuustason niiden erityisominaisuuden, nimeltään “DNA”, vuoksi. Jos joku pahantahtoinen henkilö yrittää lähettää haitallista tai virheellistä tietoa muille solmuille, hänen on käytävä läpi tämän järjestelmän DNA. Ennen uusien tietojen hyväksymistä kaikkia solmuja kehotetaan tarkistamaan lähettäjän DNA omilla DNA-sarjoillaan.

Koska pahantahtoisen henkilön on vaihdettava DNA: ta voidakseen lähettää virheellisiä tietoja, se ei täsmää olemassa olevan kanssa ja siten kielletään ketjulta. Muut solmut saavat myös varoituksen hänen toiminnastaan ​​ja ovat varovaisia ​​ennen uusien tietojen hyväksymistä.

Lisäksi verkko on erittäin skaalautuva, koska jokaisen solmun henkilökohtainen pääkirja tallennetaan vain rajoitetusti. Siksi se lisäisi skaalautuvuutta. Teoreettisessa lähestymistavassa, jos verkossa on tarpeeksi solmuja, tämä hajautettu pääkirja pystyy käsittelemään rajoittamattomia tapahtumia.

Tempo-ominaisuudet –

 • Sirpaleinen

Tämä on ainutlaatuinen tapa varmistaa, että hajautetut pääkirjaratkaisut Tempo pystyy tallentamaan kaikki universumissa poistuvat Atomit. Pääkirja on suunniteltu siten, että se on skaalautuva vaakasuoralla tavalla, tukee laajaa osittain strukturoitua tietoa ja pystyy päivittämään kaikki merkinnät.

Puhutaan abotista sirpalointiprosessi. Verkon maailmanlaajuinen pääkirja kirjataan pienemmiksi kyseisen kirjan pääjoukoiksi. Näitä pienempiä osia kutsutaan sirpaleiksi. Jokaisella sirpalla on oma yksilöllinen tunnistuskoodinsa ja se jaetaan solmujen kesken.

Yksittäisillä laitteilla toimiva paikallinen pääkirja voi halutessaan tallentaa sirpaleet tai ne kaikki. Prosessi takaa, että jokainen siru sisältää kaiken atomin oikeassa järjestyksessä, ja se määrittää myös, mikä solmu ottaa mitkä atomit.

Se on eräänlainen palapelin pala, joka koottuina paljastaa jotain spontaania. Tässä tapauksessa palapelin palaset ovat sirpaleita, ja tuloksena on maailmanlaajuisesti jaettu pääkirja.

 • Gossip Protocol

Tempo DLT käynnistää Gossip-protokollan varmistaakseen, että jokaisella sirulla on ajan tasalla olevaa tietoa jaetusta kirjanpidosta. Tämän protokollan avulla verkon solmut kommunikoivat keskenään ja välittävät tietoja sirpaleistaan.

Tämän hajautetun kirjanpitotekniikan ominaisuuksien protokollan on osoitettu olevan yksi tehokkaimmista tavoista levittää tietoa tämän tyyppisessä arkkitehtuurissa. Gossip-protokolla on samanlainen kuin Hashgraphin satunnainen juorujärjestys.

Solmut verkon tiedoissa kaikista uusista kokoonpanoista ja välittävät tiedot muille solmuille. Muut solmut optimoivat sitten tiedot ja synkronoivat sirpaleet vastaavasti.

Tämä prosessi on välttämätön, koska solmut tarvitsevat päivityssirpaleita verkossa tapahtuvien uusien tapahtumien vahvistamiseksi. Gossip-protokolla voi myös ilmoittaa metatietoja muista solmuista, joihin ne ovat suoraan yhteydessä.

 • Loogiset kellot

Toinen hajautetun kirjanpitotekniikan suurimmista ominaisuuksista on looginen kello. Loogiset kellot ovat tämän kirjanpitojärjestelmän ytimessä. Tässä se tarkoittaa verkon suhteellisten tapahtumien järjestysjärjestystä ja tätä käyttämällä solmu voi vahvistaa tapahtuman.

Tässä pääkirjassa jokainen solmu sisältää loogisen kellon paikallisesti, kasvavan kokonaisluvun kanssa, joka edustaa tapahtumien kokonaismäärää, jonka kyseinen solmu on nähnyt. He lisäävät tätä määrää joka kerta, kun näkevät uuden tapahtuman, jota he eivät ennen nähneet. Tallennettaessa mitä tahansa tapahtumaa se tallentaa myös loogisen kellonumeron. Tämä numero auttaa vahvistamaan uusia tapahtumia aiempien tapahtumien kanssa.

Ainoastaan ​​verkossa olevia uusia atomeja pidetään tapahtumana.

Luku-5: Huomattavat DLT-alustat

Lohkoketju:

 • Ethereum

Tämä on yksi suosituimmista DLT-lohkoketjuesimerkkeistä nykyään. Ethereum toimii blockchain-hajautetulla pääkirjalla. Vaikka monet saattavat ajatella, että Ethereum on samanlainen kuin bitcoin, mutta eroja on paljon.

Tämä DLT-lohkoketjuesimerkki toimii paljon paremmin millä tahansa alalla verrattuna bitcoiniin. Rajoitettujen vaihtoehtojen sijaan voit luoda minkä tahansa toiminnan Ethereumilla. Se on enimmäkseen hajautettujen sovellusten toteuttamiseen. Ethereum esitteli ensin oman Ethereum-virtuaalikoneensa. Tämä ohjelmisto toimii vain alustalla, ja sen avulla kehittäjät voivat suorittaa kaikenlaisia ​​ohjelmia. Viime aikoina Enterprise Ethereum saa raskasta pitoa eri yrityksiltä.

Joten voit ajatella sitä uuden hajautetun sovelluksen kehitysalueena. Tämän lisäksi Ethereum esitteli myös älykkäät sopimukset, joka on täydellinen työkalu maksun automaattiseen maksamiseen. Vitalik Buterin on tämän tekniikan perustaja.

 • Hyperpitkäkangas

Tämä on myös toinen upea yritystason DLT-lohkoketju. Hyperledger Fabric on yksi tunnetuista lohkoketjun hajautetuista kirjanpidon alustoista, joilla on modulaarinen arkkitehtuurisuunnittelu. Ne tarjoavat yritystason ratkaisuja, joilla on suurempi skaalautuvuus, joustavuus, joustavuus ja luottamuksellisuus.

Tämä DLT-lohkoketjuesimerkki on suunniteltu tukemaan monia liitettäviä sovelluksia, jotka käyttävät erityyppisiä komponentteja. Siihen mahtuu myös suuri määrä tyypillisen talousjärjestelmän monimutkaisuutta ja monimutkaisuutta.

Hyperledger-kangas ei ole luvaton jaettu pääkirja, mutta se on sallittu. Joten kaikki eivät pääse verkkoon. Täällä he tarjoavat myös mahdollisuuden tallentaa useita tiedostomuotoja hajautettuun pääkirjaan. Niiden avulla voit myös luoda erilaisia ​​kirjanpitoja henkilökohtaiselle kanavallesi; se on tarkoitettu pääasiassa kilpailijoille, jotka eivät halua paljastaa hinnoittelua välikilpailijalleen. Linux tukee tällä hetkellä uutta hajautettua kirjanpitotekniikkaa.

 • R3 Corda

Se alkoi vuonna 2015 avoimen lähteen R3: n Corda-alustalla. Corda-lohkoketju on hajautettu pääkirjaalusta, joka perustuu lohkoketjuun. R3 on yksi maailman johtavista konsortion DLT-lohkoketjuista, jossa eräät suurimmista rahoitusyhtiöistä ovat kokoontuneet yhteen.

Kumppaneiden lukumäärä on noussut korkealle yli 60-alueella. Vaikka tämä alusta on suunniteltu vain pankkitarkoituksiin, voit käyttää sitä myös muilla aloilla, kuten – hallitus, toimitusketju, terveydenhuolto ja monet muut.

Corda tarjoaa yhden nopeimmista ja luotettavimmista tuotoksista markkinoilla.

DAG:

 • IOTA

Voit ajatella sitä uuden hajautetun kirjanpitotekniikan – DAG: n – edelläkävijänä. IOTA syntyi vuonna 2016, kun blockchain DLT alkoi vallata maailmaa, mutta ei kyennyt täyttämään kaikkia vaatimuksia.

DOTA: n avulla IOTA onnistuu ratkaisemaan yhden merkittävimmistä asioista – mikrotapahtumat. Liian paljon maksaminen tapahtumamme todentamiseksi oli kielteinen vaikutus koko hajautetun kirjanpitotekniikkaan. IOTA onnistui kuitenkin säästämään päivän.

IOTA kutsuu DAG-hajautettua pääkirjajärjestelmää Tangle-verkoksi, ja se on heidän alustansa ydin. Vaikka solmut kasvavat jatkuvasti, mikään transaktiojärjestelmä ei vaikuta millään tavalla. DAG DLT: n avulla voidaan saavuttaa suurempi skaalautuvuus.

IoT-sektorit hyötyvät suurelta osin tästä alustasta, ja se sopisi täydellisesti suurelle IoT-verkolle.

Lue lisää: Aloittelijan opas IOTA Blockchainiin

 • Byteball

DAG: n hajautettua kirjanpitotekniikkaa hyödynsi toinen alusta – Byteball. Vaikka DAG-alusta IOTA tarjosi ilmaisia ​​tapahtumia, joita ei ole tässä tapauksessa. Byteballissa joudut maksamaan hyvin pienen määrän maksua. Voit kuitenkin nauttia äärimmäisen nopeasta tapahtumanopeudesta.

Byteballissa ei ole 51%: n hyökkäysriskiä, ​​ja voit suorittaa liiketoimia yksityisesti. Jotain mitä et näe muilla DAG-alustoilla. Jotta kaikki toimisi oikeudenmukaisesti, Byteball käyttää vahvistusmekanismia. Tällä mekanismilla on suurin vaikutus verkkoon. Se tarjoaa myös paljon skaalautuvuutta, joten sinun ei tarvitse huolehtia hitaammasta tuotoksesta missään tilanteessa.

Lue lisää siitä, mikä on Byteball? Ensimmäinen DAG-alusta 

Hashgraph:

 • Hedera Hashgraph

Toisen suositun hajautetun kirjanpitotekniikan Hashgraphin avulla näet Hedera Hashgraphin hallitsevan markkinoita. Alun perin Swirlds keksi itse asiassa Hashgraphin idean. Heillä ei kuitenkaan ole siihen perustuvaa käynnissä olevaa verkkoa. Sen sijaan Hedera Hashgraph osti heiltä tekniikan. Lue lisää Hashgraphista ja Hedera Hashgraphista täältä.

Hedera Hashgraph on erittäin kevyt ja erittäin nopea. Muuten tämä yritys ylpeilee heidän oikeudenmukaisuudestaan ​​ja turvallisuudestaan. Muita ominaisuuksia ovat heidän oma digitaalinen valuuttansa, tallennusyksiköt ja älykkäät sopimukset.

Tämän alustan avulla kehittäjät voivat rakentaa erittäin erilaisia ​​hajautettuja sovelluksia, jotka ylittävät blockchain DLT: n melko helposti. Transaktiopalkkiot ovat erittäin alhaiset, ja voit tehdä sen kanssa mikromaksuja.

 • NOIA

Internet-kiihdytysverkko tai NOIA on toinen suosittu Hashgraph-hajautettu kirjanpitoteknologia-alusta markkinoilla. Tämä foorumi on kuitenkin melko ainutlaatuinen. Ne tarjoavat hajautetun CDN: n (Content Delivery Network), joka käyttää solmuja parempaan Internet-suorituskykyyn.

Heidän integroidun hajautetun kirjanpitoteknologiansa ansiosta voit nauttia kaikista Hedera Hashgraph -alustan käytettävissä olevista ominaisuuksista. No, koska Hashgraph DLT perustuu Hedera Hashgraph -yritykseen.

Tämän lisäksi NOIA on täysin luvaton, joten kuka tahansa voi liittyä verkkoon ja käyttää kaistanleveyttä tarpeen mukaan. Se on edelleen suhteellisen uusi alusta, joka perustuu Hashgraphiin.

 • Mingo

Jopa ihmettelet, kuinka hajautettu kirjanpitotekniikka olisi, jos käytämme sitä päivittäisessä sosiaalisen median elämässämme? Mingo on loistava esimerkki siitä. Se käyttää Hashgraph DLT: tä rakentamaan puitteitaan. Ajattele sitä Messengerin yhdistämisalustana, jossa suosituimmat chat-sovellukset yhdistyvät yhtenä.

Sikäli kuin tiedämme, kaikki viestintäohjelmistot eivät voi kommunikoida keskenään toistaiseksi. Se tarkoittaa, että et voi lähettää viestejä Skype-käyttäjälle Facebookiin. Mutta tällä ainutlaatuisella alustalla voit nyt tehdä paljon enemmän. Tämä foorumi tukee useita suosittuja sovelluksia, kuten – Twitter, Facebook, Slack, Discord, Stream, Skype ja monet muut.

Siinä on myös apuohjelma salakirjoitus varmuuskopioimaan kaikki sovelluksen sisäiset ostot. Muita laajennuksia ovat peli- tai verkkovierailulaajennukset. Tästä lähtien se toimii Androidilla; IOS-versio on vielä kesken. Tämä voi olla etsimämme elämää muuttava hajautetun kirjanpitotekniikan käyttö.

Holochain:

 • Holochain

Tämä foorumi esitteli teknologiamaailmassa täysin toisenlaisen hajautetun kirjanpitotekniikan. Se käyttää Holochain DLT: tä, aivan kuten nimensä. Holochain on loistava alusta aluksi. Käyttäjien oikeuksien säilyttämiseksi tämä hajautettu pääkirjaalusta otti käyttöön erilaisen malliarkkitehtuurin.

Se käyttää holografista tietovarastorakennetta, joka varmistaa, että jokainen verkon solmu ylläpitää omaa dataansa. Joten kolmannen osapuolen yrityksillä ei ole vaaraa varastaa muiden henkilötietoja.

Lähinnä foorumi pyörii agenttikeskeisen sopimuksen ympärillä ja tarjoaa jokaiselle solmulle oman pääkirjajärjestelmänsä. Tämä prosessi varmistaa aidosti hajautetun luonteen, joka jokaisella hajautetulla kirjanpitotekniikalla pitäisi olla.

Holochainia käyttämällä voit luoda uusia ja parannettuja hajautettuja sovelluksia. Toimitusketjun hallinta, sovellusten jakaminen, myyjäsuhteiden hallinta, hallinto, sosiaalinen media ja resurssien hallinta ovat muutamia tämän uuden alustan käyttötapauksista.

Yksimielisyyden saavuttaminen on erittäin helppoa ja riippuu enimmäkseen solmuista. Sinun tarvitsee vain synkronoida DLT: n tiedot vain kun tarvitset. Siksi tämä alusta soveltuu myös mobiililaitteille.

Tempo:

 • Radix DLT

Toinen suhteellisen uusi pelaaja, joka muuttaa perinteistä hajautettua kirjanpitotekniikkaa, on – Radix DLT. Radix DLT toimii Tempo-hajautetun kirjanpitotekniikalla. Valitettavasti se on ainoa, joka tällä hetkellä toimii Tempossa. Yhtiö väittää tarjoavansa skaalautuvamman ja nopeamman tuotannon kuin mikään muu markkinoilla oleva DLT.

Heidän täysin erilainen lähestymistapa voi vihdoin antaa käyttäjille mahdollisuuden kaivaa mistä tahansa laitteesta, kuten televisio, modeemi tai jopa matkapuhelimet! Kaivostoiminta on kaikkien saatavilla, joten on turvallista sanoa, että alusta on julkinen.

Hajautettu kirjanpitotekniikka on suhteellisen tehokkaampaa kuin blockchain ja DAG. Se on kuitenkin vielä melko kehittymätön vaihe, joten on parasta odottaa nähdäksesi uuden DLT: n lopullinen tulos.

Luku-6: Hajautetun kirjanpitotekniikan sovellukset

 • Kaupankäynti

Kaupankäynti on yksi tärkeimmistä hajautetun kirjanpidon käyttötapauksista. DLT tunnetaan parhaiten kryptovaluuttojen kauppapaikkana. Tyypillisesti kaupankäyntiliiketoiminta on riskialtista ja sisältää jonkin verran myös emotionaalisia päätöksiä. Ja kun joudut käsittelemään tyypillisiä pankkijärjestelmiä, se jättää paljon paperityötä ja siksi vanhentuu ajan myötä.

Puhumattakaan markkinoiden huonoista pelaajista, jotka aina sabotoivat markkinapaikkaa henkilökohtaisen hyödyn vuoksi. Tässä jaetut pääkirjaratkaisut voivat tarjota avoimen menetelmän kaupankäynnille. Puhumattakaan paperiteollisuuden poistamisesta ja pankkijärjestelmän luotettavuus vähentäisi varmasti paljon käsittelyaikaa pitkällä aikavälillä.

Nämä DLT: t ovat myös varsin täydellisiä todisteita, joten kukaan ei voi manipuloida niitä haluamallaan tavalla.

Tässä tapauksessa jaetut pääkirjaratkaisut pysäyttävät irrationaaliset päätöksesi ja auttavat säilyttämään omaisuutesi paremmin. Se tarjoaa myös turvallisen lompakkolähteen, johon voit tallentaa kaikki digitaaliset omaisuutesi ilman riskejä.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains ja Trade Finance -kurssi

 • Viihde

Hajautetut pääkirjaratkaisut voivat todella muuttaa viihdeteollisuuden tyypillistä näkymää. Nykyään hyvä taiteilija ei todellakaan hyödy niin paljon työskennellessään yrityksen alla. Monet taiteilijat ansaitsevat rahaa suoratoiston avulla, ja prosessi voi olla melko hektinen. Se on yksi suosituimmista hajautettujen kirjanpidon käyttötapauksista.

Hajautettujen pääkirjaratkaisujen ohella kuka tahansa taiteilija voi saada ansaitsemansa rahan älykkäiden sopimusten kautta, joissa verkko tarkastelee prosessia. DLT voi myös taata paremman arvon taiteilijoille ja auttaa häntä luomaan yhteyden muihin viihdekanaviin.

Hajautetut kirjanpitotekniikkaprojektit voivat myös olla merkittävä tekijä pelaamisessa. Peliteollisuus kasvaa samanaikaisesti, ja DLT-pohjainen verkko auttaa pelaajia saavuttamaan paremman käyttökokemuksen.

 • Valmistus

Hajautetut kirjanpitotekniikkaprojektit voivat todella loistaa tuotannon maailmassa. Verkko, joka linkittää kaikkiin työntekijöihin, voi varmistaa suuremmat tuotokset lyhyessä ajassa. Saatat jo huomata, että hajautetut kirjanpitoratkaisut sopivat hyvin syvälle valmistustilaan ja voivat tehdä järjestelmästä tehokkaimman ja kustannusystävällisemmän. Se on toinen suosittu hajautetun kirjanpidon käyttö.

Koko prosessia näiden työntekijöiden yhdistämiseksi valmistukseen ei kuitenkaan ole vielä käsitelty. Mitä hajautetun kirjanpitoteknologiaprojektit voivat tehdä tässä, on tarjota ekosysteemi työntekijöille ja tehdä järkeviä päätöksiä tuotoksen perusteella.

Yritykset hyötyvät vielä enemmän ja pystyvät vastaamaan asiakkaiden kysyntään. Lue lisää blockchain-tekniikkaa käyttävistä yrityksistä täältä.

 • Toimitusketju

Toimitusketjun hallinta on tärkeä osa tuotantoteollisuutta. Monet organisaatiot investoivat nyt algoritmeihin, jotka tarjoavat paremman ratkaisun. He kamppailevat kuitenkin edelleen 100-prosenttisen asiakastyytyväisyyden kanssa.

Hajautettujen kirjanpitoteknologiaprojektien avulla organisaatiot pystyisivät hallinnoimaan kaikkia prosesseja valmistuksesta toimitukseen. Logistiikkaprosessit takaavat täydellisen asiakastyytyväisyyden joka kerta. Hajautettu kirjanpitotekniikka pystyisi seuraamaan raaka-aineita ja ylellisyystuotteita.

Se pystyy myös arvioimaan paremmin asiakkaiden vaatimuksia. Tavallaan kaikki on virtaviivaisempaa.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains- ja Supply Chain Management -kurssi

 • Kyberturvallisuus

Toinen parhaiten hajautetuista kirjanpidon käyttötapauksista on kyberturvallisuus. Nyt kaikki ovat yhteydessä Internetiin. Ihmiset ovat siirtymässä kohti täydellistä digitaalista elämäntapaa.

Siksi kyberturvallisuus on nyt yrityksen tai yksityishenkilön ensisijainen tavoite. Hakkerit ovat yhä salamyhkäisempiä, ja miljardeja rahaa hakkeroidaan vain turvallisuuden puutteen vuoksi.

Hajautetun kirjanpitoteknologiaprojektien avulla kuka tahansa voi nyt tuntea olonsa turvalliseksi verkkovierailussa. Verkko on jo melkein hakkerointi. Ja kun DLT on yhdistelmässä, mikään hakkeri ei pääse tunkeutumaan palomuuriin. Itse verkosta tulee palomuuri, eikä sen tarvitse katsella lisäohjelmistoja.

Ilmoittaudu nyt: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssi

 • Terveydenhuolto

Teknologia pystyy tallentamaan kaikki potilastiedot, ja lääkärit pystyvät tekemään tietojen perusteella hyvän diagnoosin. Se voi tukea lääkäreitä oireiden analysoinnissa ja aloittaa hoidon heti. Terveydenhuolto on yksi suurimmista hajautettujen kirjanpidon käyttötapauksista. Lue lisää terveydenhuollon estoketjusta täältä.

Se pystyy myös auttamaan tieteellisissä löytöissä hyödyntämällä paljon tietoa lyhyessä ajassa. Se voi myös yhdistää potilaat lääkäreihinsä hajautetun kirjanpitoteknologialla toimivien sovellusten kautta. Teknologia pystyy myös suojaamaan potilastietoja ja tarjoamaan yksinomaisen hallinnan vain potilaalle.

 • Kuljetus

Me kaikki tiedämme, kuinka olemme siirtymässä kohti uuden sukupolven sähköä – “älyautoja”. Mutta hajautettu kirjanpitotekniikka pystyy viemään sen uudelle tasolle. Sen lisäksi, että tekniikka voi auttaa sinua muodostamaan yhteyden ajureihin täydellisesti, se varmistaa myös varkaudenestoprosessit. Se on toinen suosittu hajautetun kirjanpidon käyttö.

Kaikki autosi tiedot ovat saatavilla verkossa. Hajautettujen kirjanpitotekniikkaprojektien avulla omistaja voi sitten löytää auton helposti helposti vain virheenkorjaamalla tietoja verkosta. Se pystyy myös katsomaan älyautosi laitteisto-osia. Eikö se olisi mahtavaa?

Kuljettajat voisivat saada reilun kaupan, kun he tapaavat asiakkaitaan. Toimitusketjuun kohdistuvan häiritsevän vaikutuksen vuoksi logistiikan lohkoketju saa paljon pitoa.

 • Oikeudelliset sopimukset

Sopimusasiakirjojen hyödyntäminen hajautettujen kirjanpitotekniikkaprojektien kanssa on toinen suuri käyttötapaus. Verkko tarjoaa suuremman turvallisuuden tallentaa kaikki siihen liittyvät lailliset sopimusasiakirjat, kuten testamentit, tiliotteet, kiinteistölaskut ja paljon muuta. DLT pystyy enemmän kuin kykenemään säilyttämään sen ulkopuolisilta hakkereilta.

Toinen hieno näkökohta on käyttää sitä perintöjen vahvistamiseen. Älykkäät sopimukset tämän tyyppisessä verkossa voivat tehdä prosessista vaivatonta.

 • Valtion palvelut

Hajautettu kirjanpitotekniikka voi olla seuraavan sukupolven foorumi vaaleille. Läpinäkyvät vaalit ovat välttämättömiä, mutta ihmisvalvonnassa asiat muuttuvat. Laiton toiminta lopetetaan tässä tapauksessa, jos kaikki käyttävät äänestykseen hajautettua kirjanpitoteknologiaverkkoa.

Jokainen ääni lisätään verkkoon, jossa sitä ei voida peukaloida, ja algoritmi voi sitten jakaa ne ja soittaa puhelun. Jokainen prosessi on läpinäkyvä, ja kaikki kansalaiset saavat ansaitsemansa oikeudenmukaisen äänestyksen.

Muut toiminnot, kuten lakiosasto, hyötyvät myös hajautetusta kirjanpitotekniikasta. Yhdessä hajautetun hajautetun kirjanpitotekniikan hermoverkon kanssa laitonta toimintaa ei voida sallia.

Lue lisää: Hallituksen estoketju: hajauttaminen ytimessä

 • Esineiden internet

Esineiden Internet tarkoittaa itse asiassa paljon yhdistettyjä laitteita yhdellä verkolla. Yleensä tämä palvelu tarjoaa yrityksiä tarjoamaan käyttäjille yhteisen verkon, jossa he yhdistävät verkon ja välittävät hyödyllistä tietoa laitteesta toiseen.

IoT pyörii kuitenkin lähinnä keskitetyn ympäristön ympärillä, mikä on pitkällä aikavälillä riskialtista, koska se voi helposti varastaa henkilökohtaisia ​​tietojasi. Täällä hajautettu kirjanpitotekniikka voi tarjota suojaa esineiden internetille hajautetun järjestelmänsä avulla. Se on toinen suosittu hajautetun kirjanpidon käyttötapaus, koska lohkoketju ja IoT kulkevat käsi kädessä.

Se voi myös tarjota paremman ekosysteemin operatiivisiin haasteisiin vastaamiseksi. Sen avulla ihmiset voivat liittää laitteensa vapaasti verkkoon ja välittää tietoja ilman huolta turvallisuusongelmista.

 • Verkkokauppa

Hajautetut kirjanpitoteknologiaprojektit ja verkkokauppa ovat taivaassa tehty ottelu. Molemmat käsittelevät transaktiotietoja, joten näyttää siltä, ​​että DLT otetaan käyttöön pääteknologiana. Pääasiassa sähköisellä kaupankäynnillä on valtava rooli markkinoilla; Kuitenkin siihen vaikuttavat enimmäkseen suuret pelaajat, eikä se edistä oikeudenmukaisuutta pelissä.

DLT pystyy tarjoamaan parempia vaihtoehtoja hyville kauppiaille ja edistämään oikeudenmukaisuutta. Se voi yhdistää käyttäjät parempiin kauppiaisiin. Tämän teollisuuden väärentämisen estäminen lisäisi kiinnostusta tavallisiin ihmisiin.

 • Yleinen maksutapa

Se on toinen suosittu hajautetun kirjanpidon käyttö. Tällä tekniikalla on kyky tulla globaaliksi maksujen ekosysteemiksi. Se tarjoaa jo kasvavien taloudellisten vaatimusten vaatimukset ja pystyy vastaamaan niihin. Globaalit maksut tyypillisessä pankkijärjestelmässä vaativat paljon aikaa, ja useimmat ihmiset eivät useinkaan voi lähettää rahaa ulkomaille tarpeen aikana.

Et myöskään voi maksaa kaikesta vain yhdellä maksujärjestelmän lähteellä. Tämän ongelman poistamiseksi DLT: stä voi tulla silta lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Se voi tarjota nopeampia ja turvallisempia tapahtumia. Parasta on, että se voi myös tarjota lähteen digitaalisten valuuttojen sisällyttämiseen ja muuttaa finanssisektorit kokonaan poistamalla fiat-valuutat.

Luku-7: DLT: n voittamisen haasteet

 • Asetusten epävarmuus

Hajautettu kirjanpitotekniikka on aina käsitellyt sääntelykysymyksiä. Se ei ole harvinaista kohtausta täällä. Suurin osa hajautetuista pääkirjaalustoista ei sisällä mitään erityistä lakia tai säännöksiä niiden verkoissa. Tämä sääntelyn puute tai rajoitettu sääntely vaarantaa verkon käyttäjän oikeudet.

Epävarmuus tekee DLT: stä epävakaamman, ja ihmiset investoivat DLT: hen liittyviin salauksiin. Puhumattakaan siitä, että nämä alustat eivät todellakaan jaa oikeuksia solmuihinsa. Joten vaikka menetät tunnuksen verkossa jotenkin hakkeroinnin takia, sille ei ole varmuuskopiota.

Olosuhteista johtuen hajautettu kirjanpitotekniikka ei suurelta osin houkuttele ihmisiä ja innovaattoreita. Jos tämä tekniikka haluaa loistaa, sen on sisällytettävä kaikenlaiset sääntelysäännöt, jotka suojaavat ihmisten omaisuutta.

 • Rajoitettu näyttö globaalista vaikutuksesta

Vaikka DLT on tekemässä markkinatapaa, siitä puuttuu silti yksi kaivattu ainesosa – Globalisations. Jotta mikä tahansa tekniikka kehittyy, markkinoilla on oltava villitys tai kysyntä tavallisilta ihmisiltä. DLT: n globaali toteutus on edelleen teoreettinen lähestymistapa. Nykyisestä maailmanlaajuisesta vaikutuksesta ei ole paljon kovaa näyttöä.

Mutta markkinoinnin puute saa tämän uuden tekniikan pysymään pimeässä. Vaikka hajautettua kirjanpitotekniikkaa tuntevat monet ihmiset, se ei silti riitä. Monet maat ovat kieltäneet tämän tekniikan käytön, koska se ei välttämättä noudata lakia.

Ihmiset eivät myöskään ymmärrä sen takana olevia mekanismeja, koska puuttuu oikea ymmärrys. Jos hajautettu kirjanpitotekniikka haluaa astua teknisen maailman parrasvaloihin, se on hyväksyttävä ja toteutettava maailmanlaajuisesti. Kohdistaminen vain tietyille maailmanmarkkinoille ei voi luvata 100%: n onnistumisastetta.

 • Teknologian epäkypsä

Ensimmäinen hajautettu kirjanpitotekniikka oli lohkoketju, ja se otettiin käyttöön Bitcoinin kautta vuonna 2009. No, se on ollut hyvin kauan, mutta järjestelmien monimutkaisuuden vuoksi monet kehittäjät eivät voineet vielä täysin ymmärtää tekniikkaa.

Lisäksi lohkoketjussa oli melko vähän puutteita. Niiden parantaminen ja paremman tekniikan tarjoaminen on ollut ensisijainen tavoite viime vuosina. Monet yritykset ovat päässeet pitkälle. Mutta koska hajautettu kirjanpitotekniikka on valtava ala, monet yrittävät keksiä tehokkaamman mallin.

Näiden mallien parantaminen vaatii kuitenkin aikaa. Lisäksi, koska DLT: t kasvavat jatkuvasti, miten se vaikuttaa verkkoon? Kyllä, monet DLT: t lupaavat ääretöntä skaalautuvuutta, mutta silti se on vain teoriassa.

Jos käytännössä asiat eivät suju, heidän on parannettava sitä uudestaan ​​ja uudestaan. Siksi hajautettua kirjanpitotekniikkaa pidetään edelleen kypsymättömänä, ja useimmat ihmiset välttävät sitä tämän luonteen vuoksi.

 • Tietojen suojaaminen ja turvallisuuden ylläpito

Tietosuoja ja turvallisuuden ylläpito on toinen merkittävä haittapuoli, joka hajautetun kirjanpitotekniikan on voitettava. Jokaisen uuden tekniikan tarkoituksena on saada aikaan maailmanlaajuinen vaikutus. Mutta jos se integroituu maailmanlaajuiseen näkökulmaan, verkostoon liittyy enemmän ihmisiä. Turvallisuuden ylläpitämisestä ja tietojen suojaamisesta tulee kuitenkin paljon vaikeampi tehtävä verkon kasvaessa.

On ollut useita skenaarioita, joissa blockchain-hajautettu pääkirja ei voinut käsitellä tietoturvaongelmia. Tämän seurauksena on raportoitu monista haavoittuvuuksista. Lisäksi DAO: n hakkerointi- ja lohkoketjun tietoturvaongelmien jälkeen monet alkoivat pidättäytyä kokonaan hajautetuista pääkirjajärjestelmistä. Koska tällä kehyksellä ei ole hallitsevaa valtuutusta, turvallisuus on tässä kaikkein kaikkein tarpeellisin ominaisuus.

Joten tämän tekniikan tulevaa kehitystä varten DLT: n on ylläpidettävä tietoturvaa ja suojattava kaikenlaista dataa verkossa millä tahansa tavalla.

 • Tietosuojaongelmien voittaminen

Yksityisyys on toinen massahenkilöiden huolenaihe. Eri yritykset välttävät integroimasta hajautettua kirjanpitotekniikkaa. Merkittävin syy on julkinen pääkirjajärjestelmä. Nämä yritykset kokevat, että kirjanpitotoimintojen jakaminen yleisön kanssa tai kilpailu johtaisi niiden kaatumiseen.

Myös hajautettuja kirjanpitoja on kuitenkin ollut luvattu tai yhdistetty. Toinen tosiasia on, että vaikka joillekin hajautetuista kirjanpidoista on lupa, pääkirjaan pääsevät ihmiset näkevät silti toistensa tapahtumat.

Tällä tavalla yksityisyyden pilaantuminen. Mutta nyt on ollut jonkin verran hajautettua kirjanpitotekniikkaa, joka keskittyy enemmän käyttäjän oikeuksiin ja yksityisyyteen. Jos he pystyvät hyödyntämään tätä järjestelmää täysimääräisesti, DLT on varmasti vallassa tulevaisuudessa.

 • Ristiriita perinteisten lähestymistapojen kanssa

Hajautettu kirjanpitotekniikka ei todellakaan mene perinteisten tapojen kanssa. Useimmat ihmiset pitävät sitä hyvänä vaihtoehtona tyypillisille pankkijärjestelmille. Koska koko verkko on melko elinsiirto, verkossa on hyvin vähän mahdollisuuksia vilpilliseen toimintaan.

Lainsäädännön puute tekee tästä järjestelmästä suoraan ristiriidassa perinteisten lähestymistapojen kanssa. Hallituslaitokset kyseenalaistavat tekniikan eheyden. On olemassa suuri joukko hajautettuja kirjanpitoteknologiayrityksiä, joilla ei ole edes asianmukaista lisenssiä välttääkseen valtion vaikutuksia.

Se voi olla molempia tapoja – mikään hallitusvoima ei voi hyödyntää verkkoa, ja se olisi oikeudenmukainen kenttä, toisaalta ihmisiltä menettäisivät lailliset oikeutensa. Koko DLT-käsite on ristiriidassa jo olemassa olevien lähestymistapojen kanssa. Teknologian on osoitettava kelvollisuutensa ollakseen täysin hyväksyttävä.

Luku-8: Hajautetun kirjanpitotekniikan tulevaisuus

Mietit varmasti, mikä on tämän uuden tekniikan tulevaisuus? Otetaan valoa mahdollisista tuloksista. Jos hajautettu kirjanpitotekniikka kukkii tällä tavoin, näemme todennäköisesti paljon enemmän tehostumista nykypäivän integraatioissa.

Se tarkoittaa, että on jo monia huippuluokan organisaatioita, jotka yrittävät toteuttaa tätä uutta tekniikkaa ja muuttavat teknisen maailman tyypillisiä tapoja. Kuitenkin, jos hajautettu kirjanpitotekniikka pystyy tosiasiallisesti voittamaan rajoituksensa, globalisaatio olisi mahdollista.

Tiedot ovat uuden tyyppisiä öljyjä juuri nyt, ja näiden kirjanpitojen on tarkoitus tarjota loistava tapa kerätä ne peräkkäin. Internet muuttaa elämäntyyliämme, ja DLT: n avulla voimme hallita sitä paremmin.

Muut protokollat, kuten suoratoisto, salaus ja miljardien ja miljardien tietojen lähettäminen tämän kanavan kautta, ovat ensisijainen tulos. On selvää, että kaiken muuntamiseksi digitaaliseksi järjestelmäksi meidän on työskenneltävä myös kryptovaluuttojen kanssa.

Joten kryptovaluuttamarkkinoiden pitäisi olla nousussa hyvin pian. On turvallista sanoa, että näemme myös –

 • DLT-pohjaiset hallintojärjestelmät
 • Salauspankkijärjestelmän tarve.
 • Täydellinen avoimuus teollisuudessa.
 • Ekosysteemi, joka yhdistää erilaisia ​​sosiaalisia ketjuja.
 • DLT-pohjaiset suojausprotokollat

Nämä ovat vain muutamia tämän kasvavan tekniikan futuristisista analyyseistä. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, kuinka paljon tämä tekniikka pystyy todella täyttämään kaikki tarpeemme ja pystyykö se käsittelemään maailmanlaajuisia vaikutuksia.

Haluatko lukea yksinkertaisemman version tästä kattavasta oppaasta? Tutustu tähän artikkeliin – Hajautettu kirjanpitotekniikka: yksinkertaisesti selitetty

Luku-9: Viimeiset sanat

Hajautetun kirjanpitotekniikan keksinnöllä on alkanut uusi vallankumouksen muoto – viestintä ja tiedonkeruu. Tämän tekniikan avulla voimme kerätä sekä staattisia että dynaamisia datasekvenssejä. Joten, se voi olla valtava askel meille. Hajautettu kirjanpitotekniikka voi antaa meille mahdollisuuden ylittää tyypillinen tietokantajärjestelmä ja hyödyntää sitä jokapäiväisissä sovelluksissa.

Kyse ei olisi vain tietojen keräämisestä, vaan siitä, miten voimme käyttää kyseisiä tietoja talouskasvuun. Suurempaa ja tehokkaampaa DLT: tä ei ole vielä keksitty. Tämän uuden tekniikan täydellinen tekeminen vie tietysti aikaa, mutta voimme toivoa parempaa lopputulosta pian.

Kuka ei haluaisi elää maailmassa, jossa vallitsee avoimuus, eikö? Katsotaan vain, mitä tulevaisuus tuo meille.

Haluatko oppia lisää blockchain-tekniikan perusteista? Tarkista tämä ilmainen blockchain-kurssi nyt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me